Şimdi Ara

MSİ PE60 6QE 407XTR KULLANICILAR KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
8
Favori
9.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • avb A kullanıcısına yanıt
    Açılışta Bios ekranından sonra F3 tuşuna basarsan Recovery seçenekleri çıkıyor.
  • Ekran kalitesi nasıl arkadaşlar?Vatanda msi gl62 laptop ekranını incelediğimde çok vasattı gerçekten.Bunun nasıl merak ediyorum,renkleri doğru veriyor mu?
  • merhaba bende msı pe60 6qe modelini kullanıyor benim biraz ısınma proglememi var 2 hafta önce pek bişey yoktu ama şuan biraz sıkıntılı normalde office programları internete gezerken ve müzik filan dinlerken pc sıcaklıgı 30 -45 derece arası ama şuan neden 50 dereceden fazla msı slint programını kulanıyorum fan için bu programın f7 shift le alakasını şimdi sizden ögrendim ek green modaa sıcaklık ayarlarına göre düzgün çalıyor ama sport modda fanın hızını kontrol edemiyorum ya 0 duruyor yada 4100 devir civarı çalıyor ayrıca suprot modda nedense işlemciden cızırtı geliyor hdd den degil özellikle dinledim zaten hdd kulanmıyorum ssd var pcde ama bu comfort modaa ve green modda olmuyor bunun sebebi ne olabilr bir sorunmudur sizce

    ikincisi bu modlar pc prizdeyken aktif oluyor en son hangi modda bıraktıysam şarjı çekince o moddamı kalıyor acaba pc
    veridiginiz bilgiler için çok teşekkürler şimdiden
  • merhaba c state nedir ne işe yarar onu neden devre dışı bıraktın bide fan msı slient programıyla düzgün kontrol edebiliyonmu bende nedense hep 4000 deveride çalıyor programda ayarlardan %0 yapıcada kapanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XemreG

    Selamlar,

    Öncelikle gelen sesin hdd den geldiğine emin olun.. Hdd olarak içinde kaliteli bir marka yer alıyor fazla sesli çalışmıyor hitachi travelstar diye biliyorum.. Güvenlik ve hız açısından güzel bir sabit disk. Ben laptobu aldığımda gelen ses bendede vardı bendeki fandan dolayıydı ki alalı 8 ay gibi bir zaman aluyor servise göndericem fan ilkbaşta hdd sesi gibi başladı şuan bazen güzel bir tıkırtı sesi yapıyor. Ses hdd den gelmiyor olabilir yani.

    Diğer yönden fan çalışmasını durduramayan arkadaşlar green mode alıp office kullanımında kullandıklarında fanın durduğunu göreceklerdir. Bunu nasıl yaptığına gelecek olursak ilkönce green mode için fn + f7 basın daha sonra fn + f5 ile office getirin yaptığı işlemler nedir nasıl başarıyor. Bunu cpu kullanımınızı düşürerek yapıyor. güç seçeneklerinden bakacak olursanız %60 cpu kullanabildiğini görürsünüz yeterlimi çoğu zaman yeterli green mode ise cpu ve gpu üst aşım cpu boot gpu boot larını durduruyor. Böylece pc hem çok daha az enerji harcıyor hemde fan çoğu zaman çalışmayıp arada devreye giriyor.

    Fan konusunda titizim sessiz ortam lazım diyorsanız msi slient option deneyebilirsiniz tamamen ayarları size bırakıyor normalde çalışma mantığı derece aralıklarıdır 45 - 54 derece arası fan çalışmaz 55 de çalışır 45 dereceye gelene kadar durmaz bu program size ilk seçeneği atlamanızı yada daha hızlı çalışıp biranda soğutmanızı sağlayabilir. %50 fan hızı yerine %80 fan hızı verirseniz ilk çalışma için daha çabuk soğutacak bu durumda çoğu zaman sessiz ara ara sesli bir pc ye sahip olcaksınız. Yada hiç bir ayarına dokunmadan %20 di yanlış hatırlamıyosam daha az yada daha hızlı çalışmasını sağlayarak deneyebilirsiniz yaz kış için güzel bir uygulamadır aşağıda linkini veriyorum..

    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=255972.0

    Eğer sormak istediğiniz soru varsa haberdar et diyerek sorabilirsiniz.
    Unutmadan msi sitesine kayıt yaptırdığınızda +3 garanti süresi kazanıyorsunuz. Bilginiz olsun..

    Kolay gelsin..

    merhaba bende msı pe60 6qe modelini kullanıyor benim biraz ısınma proglememi var 2 hafta önce pek bişey yoktu ama şuan biraz sıkıntılı normalde office programları internete gezerken ve müzik filan dinlerken pc sıcaklıgı 30 -45 derece arası ama şuan neden 50 dereceden fazla msı slint programını kulanıyorum fan için bu programın f7 shift le alakasını şimdi sizden ögrendim ek green modaa sıcaklık ayarlarına göre düzgün çalıyor ama sport modda fanın hızını kontrol edemiyorum ya 0 duruyor yada 4100 devir civarı çalıyor ayrıca suprot modda nedense işlemciden cızırtı geliyor hdd den degil özellikle dinledim zaten hdd kulanmıyorum ssd var pcde ama bu comfort modaa ve green modda olmuyor bunun sebebi ne olabilr bir sorunmudur sizce

    ikincisi bu modlar pc prizdeyken aktif oluyor en son hangi modda bıraktıysam şarjı çekince o moddamı kalıyor acaba pc
    veridiginiz bilgiler için çok teşekkürler şimdiden




  • arkadaşlar pcdeki usb type c kulanabilen varmı ben dönüştürücü alıp usb bagladım ama herhangi bir işlem olmadı ya dönüştürücü sıkıntılı yada porta sıkıntı var
  • avb A kullanıcısına yanıt
    merhaba bu C States kapatıktan sonra sesin kesilmesinin dışında herhangi bir sorun yaşadınmı performans kaypı ısınma vs. gibi
  • Arkadaşlar merhaba konuyu baştan sona okudum en çok bahsedilen sorunlar olarak işlemci boştayken fan sesinin yüksekliği ve coil whine ı gördüm. Fan sorunu güncelleme ile düzeltildi mi ve coil whine gerçekten rahatsız edici seviye de mi ayrıca benim gözden kaçırdığım başka bir sorun var mı? Acil cevap alabilirsem sevinirim şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aziz istifa

    Arkadaşlar merhaba konuyu baştan sona okudum en çok bahsedilen sorunlar olarak işlemci boştayken fan sesinin yüksekliği ve coil whine ı gördüm. Fan sorunu güncelleme ile düzeltildi mi ve coil whine gerçekten rahatsız edici seviye de mi ayrıca benim gözden kaçırdığım başka bir sorun var mı? Acil cevap alabilirsem sevinirim şimdiden teşekkürler

    MSI Dragon Center'ı yüklersen, fan devirlerini istediğin hızda ayarlayabilirsin.





  • rdkl7879 kullanıcısına yanıt
    Coil whine için ne diyorsunuz hocam. Over isimli arkadaşımızla da konuştum çok yardımcı oldu sağolsun o çok önemsenecek düzeyde değil diyor siz ne diyorsunuz.

    Mesela bu videoya kıyasla nasılhttps://www.youtube.com/watch?v=SGmX9yXbFgQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aziz istifa -- 25 Nisan 2017; 15:37:45 >
  • akgökhan A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Öncelikle ısınma problemi için görev yöneticisini açıp cpu nuza bakın boşta iken %0 - %1 arasında gitmeli eğer burada bir terslik varsa cpu tüketen programı bulun. Muhtemelen cpunuzu boşuna kullanıyor ve buda cpu kullanımından kaynaklı fanı açmasını sağlıyor. Aslında çoğu fan çalışmasının sebebi pc de bilmediğiniz programların arkada işlem yapmaları ve sizin farketmemenizden kaynaklanıyor. Bunları giderdikten sonra kontrol etmenizde yarar var.

    Sport Mod da fan kontrolü sağlayamazsınız green ve confort da fan ayarı yapabilirsiniz diye biliyorum. Test etmedim açıkcası ama sport mod bütün bileşenlerin limitlerini açan ve kullanan bir mod bunu kullanıcı inisiyatifine bırakmazlar diye tahmin ediyorum. O duyduğunuz ses coil whine olabilir. Coil Whine nedeni işlemci ve ekran kartına akım verirken bu akımın dalgalanması sonucu oluşuyor bana göre tasarım hatası bende rahatsız edici boyutta değil eğer rahatsız edici bir boyuttaysa servise göndermekte yarar var.

    Pilde green mod aktif oluyor hangi modda bıraktıysanız prize taktığınızda o moddan devam ediyorsunuz. Yani bıraktığınız mod pilde iken geçerliliğini yitiriyor.

    PE modellerinde dragon center SCM ile çakışıyor shift modu düzgün çalışmıyor bu nedenle ya SCM den vazgeçmek gerekiyor bu durumda bazı kısa yollardan vazgeçmek gerekebiliyor.

    Coil Whine da şahsen MSI başarısız bunun nedeni de donanımlar kaliteli olsa da tasarım hatalarının olduğunu düşünüyorum bunu dell in aynı ayarda bir laptop unun içine baktıktan sonra anladım. Bütün bileşenlerin üstü kaplanmış ve hava akımının gideceği yönler hesaplanarak dizayn edilmiş. Bu kaplama hem ses yalıtımı hemde hava akımını kontrol ediyor böylece coil whine olsada ya siz anlamıyorsunuz yada yalıttıkları için böyle bir hata vermiyor. Şahsen dell laptobun için jaguara benzerken kendi laptobumun içi şahin gibi hissetmiştim :)

    Kolay Gelsin..




  • Arkadaşlar selamlar GL62 kullanıyorum fakat plastik kasadan ve fan sesinden hiç memnun değilim.Plastik kasa adeta gıcırdıyor klavyede yazı yazarken.PE serisinin malzeme kalitesi nasıl özellikle mausepadin etrafından gelen bir gıcırdama var mı,sanırım çift fan mevcut fan sesi var mı GL62 3300rpm altına düşmüyor ve çok gürültülü çalışıyor önerir misiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aziz istifa A kullanıcısına yanıt
    COil While sorunu, duyulan ses hariç cihaza herhangi bir zarar vermez. Sonuçta: VRM devrelerinde bulunan bobinlerin üzerinden yüksek akım geçerken ortaya çıkan tiz bir ses. Rahatsız edecek seviyede değilse hiç kafana takmana gerek yok.
  • rdkl7879 kullanıcısına yanıt
    Benim de konunun arka planı ile ilgili bilgim var hocam ama ses rahatsız edici düzeyde olur mu olmaz mı diye emin olamadığım için bilgisayarı almaktan vazgeçmiştim. 3527 tl ye kadar inmişti fiyatı aslında ama almamıştım yinede pişman oldum aslında biraz ama kısmet artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lamar12

    GL serisi giriş seviyesi bir model ve GE yada PE serilerindeki kasa tasarımına/kalitesine sahip değil. Ancak forumda kasadan gıcırtı gelmesi ile ilgili fazla bir şikayet görmedim. Eğer üretimle ilgili bir dorun varsa, teknik servise gönderirsen kasayı değiştirip geri gönderirler. Fan devirleri için Dragon Gaming Center'ı indirip kur:

    https://www.msi.com/Laptop/support/GL62-6QD.html#down-utility&Win10 64

    Detayli konum mevcut buyrun.



    https://forum.donanimhaber.com/bu-mu-msi-kalitesi-pismanlik-icerir-gl62--124397387#124397387



    Urun zaten serviste degisti hocam bu sefer bidaha vericem degisim verirlerse baska model ile degisim yapacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar konuyu yukari cekiyorum



    1 Ürünün malzeme kalitesi nasil celik mi yoksa plastik gorunumlu mu kasadan gelen herhangi bir plastik gıcırdama sesi mevcur mu ?



    2 Fan sesi mevcut mu gunluk kullanimda kac rpm ile donuyor?



    GL62 kullaniyorum uyduruk plastik kasanin gicirti sesi yapmasindan dolayi ikinci kez serviste yine degisim cikarsa bu sefer PE ile degistirmeyi planliyorum ondada bu probleme rastlarsam buyuk ihtimalle kirip atarim MSI gibi bir markaya yakisman kalite mevcuttu GL serisinde insallah PE serisinde karsilasmayiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam malzeme kalitesi iyi pe serisinde alüminyum kasa kullanılmış gıcırdama sesi gelmiyor

    günlük kullanımda fan hızı 3300 rpm de çalışıyor
  • PE serisinde gıcırtı sorunu teknik olarak olmaz çünkü gövdesi alüminyum. Bu metal aynı zamanda soğutmaya da yardımcı oluyor. GL serisinin kasa tasarımı daha iyi ama PE'de alüminyum var. Yani daha ötesi yok.
  • arkadaşlar msi gl62 6qe ile pe60 6qe arasındaki farkları araştırdım ama kafama birşey takıldı gl62 modeli gtx950m kullanırken pe60 modeli gtx960m ekran kartı kullanıyor ve aralarındaki fiyat farkı 100 lira. Bu bilgisayar oyun amaçlı alınacak.
    Pe serisiyle ge serisi arasındaki fark ekran ve kasa tasarımından ibaret mi?
    sizce hangi modeli almalıyım?
  • PE serisi sadece GTX960M ekrna kartıyla satılmıyor hocam. GTX 1050'li modeli de var:

    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-pe62-7rd-1229xtr-i7-7700hq-8gb-ddr4-1tb-4gb-gtx1050-gddr5-156-freedos-pmu357823
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.