Şimdi Ara

MSI P67A-GD80

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sistem topluyorum yavaş yavaş, bugün anakart almayı düşünüyorum, MSI'ın P67A-GD80 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX modeli gözüme çarptı. Uzun süreli bir sistem düşündüğüm için USB 3.0 portunun çok olmasını istedim. Bunun dışında anakart ile ilgili düşüncesi olan arakdaşların düşüncelerini almak isterim. İyi günler.

• http://www.teknobiyotik.com/msi-p67a-gd65-b3-revizyon-intel-lga-1155-ddr3-usb-3-0-sata-3-atx-anakart.html

Bu model ile arasında 150 TL fark var.

GD80'nin + özellikleri : USB 3.0 port sayısının daha fazla olması. Fiyat farkına değer mi bilmiyorum. Belki fazladan ek özellikleri vardır.

Kişisel tercihim GD65. Hatta PC toplama sisteminde ilk sırada o var.
  • Sizin gösterdiğiniz model de bir tek arkapanelde USB 3.0 var oda 2 tane. Fakat GD80 de 6 tane 4 tane de dahili toplam 10 tane usb 3.0 portu var. Ben aldım mı bir daha 3 sene dokunmamayı düşünüyorum. Ne siz ne dersiniz bu konuda?
  • bu 10adet usb 3.0 portuna aynı anda hangı cıhazları baglamayı dusunuyorsunuz merak ettım ?
  • Bu yılın sonuna doğru doğal destek gelicek USB 3.0'a o andan sonra USB 3.0 ın hızlıca yayılacağını düşünüyorum. Arka panelde 6 tane çok ama 2 tane de az bence, 4 tane yeterlidir onuda birtek gigabytte gördüm onun fiyatınada bu anakart alınıyor zaten.
  • GD65 te 2 tane anakart arka panelinde 2 tanede kutu içeriğinden çıkan bracket ile genişleme yuvasına tkılabilir durumda olmak üzere 4 adet usb3.0 portu bulunuyor.
  • Teşekkür ederim berdiğiniz bilgi için.. O zaman sizler haklısınız. 350lira lık olan iyidir. Onu almalı .)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI B450M Pro Vdh Anakart
    4 yıl önce açıldı
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle toplam 10 adet değil, 8 adet USB 3.0 yuvası vardır diye biliyorum. 6'sı direk arka tarafta, diğer 2'si ise anakart üzerindedir. KASA USB3.0 desteği sağlıyorsa, anakart üzerindekileri de kullanabilirsiniz.
    Ama arkadaşın dediği gibi çok da gerekli değil bu kadar usb 3.0 portu.

GD65 uzun vade değişim istemez.

MSI P67A-GD80

Mavi renkte olanlar USB 3.0

MSI P67A-GD80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lotus_dh -- 3 Mayıs 2011; 14:35:38 >

• Lotus arakdaşım sende bizi ne yaptın .) Usb 3.0 ların mavi olduğunu biliyorum. Arka panel ve dahili bağlantılar ile birlikte 10 (6+4) adet var. Bir daha bakın istersiniz. Gerçi 10 u 8 i fark etmez bu saatten sonra .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

GD65 te 2 tane anakart arka panelinde 2 tanede kutu içeriğinden çıkan bracket ile genişleme yuvasına tkılabilir durumda olmak üzere 4 adet usb3.0 portu bulunuyor.

GD65 teki genişleme yuvasını göremedim resimlerde. Anakartın neresinde bulunuyor.
  • Almiskene gd 80 alin.Zamani gelecek usb 3 standart alacak.Bu kart prefesyonel kart,asusun deluxe modeli gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timramon

Lotus arakdaşım sende bizi ne yaptın .) Usb 3.0 ların mavi olduğunu biliyorum. Arka panel ve dahili bağlantılar ile birlikte 10 (6+4) adet var. Bir daha bakın istersiniz. Gerçi 10 u 8 i fark etmez bu saatten sonra .)

Özür dilerim. Sadece genel anlamda belirtmiştim. Başkaları da faydalansın diye. Ayrıca belirttiğim linkte, karşılaştırmalı tablo var. GD65 ve GD80.

http://www.msi.com/service/product-comparison/mb.html

Yanlış bilgi verdiysem doğrusunu öğrenmek önemlidir diye düşünüyorum...

• Haydaaaa .)
  • Şu kutudan çıkan aparat (Mavi olan, siyah kablosu var)

MSI P67A-GD80

Buda takacağınız kısım

MSI P67A-GD80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 3 Mayıs 2011; 15:14:40 >

• GD80'de GD65'e ek olarak fazladan bir adet (üçüncü) PCI-Ex slotu, bir adet Onboard Gigabit lan, iki adet Usb 3.0 var. Daha önce de söylemiştim Usb 3.0 kontrolcüleri Nec'in üretimidir (Intel ile AMD ne zaman kendi üretecek bilgim yok). Bunlar kullanmayacağınız artılarsa arada 140 TL'niz cebinizde kalır. Hiç bir zaman uzun süreli bir sistem düşünmeyin, ihtiyacınızı karşılayacak en uygun fiyatlı ürün neyse onu alın, pişman olmayın.
  • p67a GD65 anakartındaki USB 3.0 portlarının TRANSFER hızı gerçekten USB 3.0'ın teorik hızına yakın mı acaba ? Ben onu merak ediyorum.
  • quote:

Şu kutudan çıkan aparat

MSI P67A-GD80

Buda takacağınız kısım

MSI P67A-GD80

Anakart üzerinde 65 te yani Bu aparatı takıcağımız yuvayı göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timramon -- 3 Mayıs 2011; 15:14:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lotus43

p67a GD65 anakartındaki USB 3.0 portlarının TRANSFER hızı gerçekten USB 3.0'ın teorik hızına yakın mı acaba ? Ben onu merak ediyorum.

A-data usb3.0 bellek ile denedim. Usb2.0 portunda 25 mb/sn (HDTune sonuçları), Usb3.0 portunda 50 mb/sn.
  • quote:

Şu kutudan çıkan aparat (Mavi olan, siyah kablosu var)

MSI P67A-GD80

Buda takacağınız kısım

MSI P67A-GD80

Çok teşekkürler..

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-p67a-gd65-b3-revizyon-intel-lga-1155-ddr3-usb-3-0-sata-3-atx-anakart.html burdaki resimlerde bi problem var o zaman .. Sizin gösterdiğiniz resimdeki gibi o yuva mavi değil. O yüzden sordum. Eğer herşey tamamsa.. i5 2500K ile siparişini veriyorum arkadaşlar birazdan...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lotus43

p67a GD65 anakartındaki USB 3.0 portlarının TRANSFER hızı gerçekten USB 3.0'ın teorik hızına yakın mı acaba ? Ben onu merak ediyorum.

A-data usb3.0 bellek ile denedim. Usb2.0 portunda 25 mb/sn (HDTune sonuçları), Usb3.0 portunda 50 mb/sn.

Uhh. O kadar az mı ? Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 kat hız artışından bahsediyorlardı. 600-650 MB. Teorikte tabii. Çok ilginç. Uzatma kablosu kullansanız hadi neyse diyeceğim de...

USB 3.0'ın hızını test eden arkadaşların yorumlarını almak isterim.Özellikle P67a GD65'te.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.