Şimdi Ara

MSI P35 Platinum, NEO2 , bios uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki kartı kullanan arkadaşlar Bios update i yaparken çok dikkatli olmalılar, P35 Platinum için 1.2 ve 1.3 Bios u anakartı kullanılmaz hale getirebilmekte ve bu normal bi kullanıcının karşılaşabileceği kadar ciddi bir sorun. Neo2 içinse 1.3 Bios u Ram ler ile uyuşmazlık sorunu nedeniyle kartı kullanılmaz hale getirebilmekte. Çözüm olarak disketten kurtarma ise biraz şansa kalmış zira kurtarabilen ve kurtaramayan kullanıcılar mevcut. P35 Platinum için son stabil bios v1.1 fakat bu versiyonun O/C yeteneği v1.2 ye nazaran düşük.

    http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=109856.0



  • Bir dakika bir dakişka durumu tam anlayamadım.

    Bende P35 Neo2-FR var. Tamam.

    Ben anakartımı bios versiyon 1.3 e yükselttim.

    Şimdi bu sorun nasıl oluşuyor?

    Bios yüklerken mi sorun oluyor?

    Bios yükledikten hemen sonra mı çıkıyor.

    Yoksa bios yükledikten bir süre sonra mı çıkabiliyor.

    Zaten benim anakart işlemcinin çarpanını da düşürmüyor.

    Yani bu ram uyuşmazlık sorunu kartı nasıl kullanılamaz hale getiriyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Ağustos 2007; 2:51:22 >
  • valla ben masaüstünde bios'u 1.0'dan 1.3 yaparken birşeyler doldu ve tık bir hata verdi,,dedi bilmem ne error fln aha dedim eski biosu sildi yenisinide kuramadım dedim 3,5 tabi ben..sonra yeniden başlattım allahtan silmemiş biosumu benim cpu oc performansım gayet iyi ramlerde aynı şekilde oyüzden güncellemicem..
  • demekki benim anakart o yüzden gitti 1.1 iken ramlere 2,60 volt vermiştim sorun yoktu 1.2 biosu yükledim anakart gitti.

    şimdi tekrar okudum benim sorunun aynısı Decompressing BIOS image to RAM for fast booting demekki anakartta bişi yokmuş servise ulaşıp durumu anlatmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 22 Ağustos 2007; 10:42:02 >
  • P35 kullanıcısı değilim ama MSI bu hataları çoğu anakartında yapıyor.Mesaj atıyorum heriflere tek yazdıkları ve bence tek bildikleri; --CMOS RESET--MSI'dan iyice soğudum.
  • yahu bende p35 platinium var o/c yaparken cmos reset az yapmadım bazılarında ise 5-6 kere silmeme rağmen olmamıstı sonunda oldu bios update olayına girmedim daha gerci sistem son derece stabil calısıyor hic bi sorun yok ama belki bi ara bios update deneyebilirim...
  • Forumdaki bilgiler çok uzun ingilizce biliyorsanız bakmanızı öneririm.

    P35 Platinumdaki sorun

    v1.2 için -> Bios yüklemesi sonrası Load Bios Defaults dedikten sonra bazı ayarları kendinize göre değiştirirseniz BIOS çöküyor ve bilgisayara görüntü gelmiyor. Decompressing BIOS image to RAM for fast booting hatası, AMI Bios çözüm acil kurtarma disketi ile kurtarma denemesi

    v1.3 için -> Bios daki "user profile" kısımın kullanırsanız v1.2 ile aynı hata

    Neo2

    v1.3 da ram uyumsuzluk çıkarırsa Decompressing BIOS image to RAM for fast booting hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert361 -- 21 Ağustos 2007; 21:09:10 >
  • Bunda büyütecek birşey yok, eğer herhangi bir sorun varsa AMI Bios Recovery ile USB belleğindeki sürüme geri dönebiliyorsun, anakart gümlemiyor yani 1.2 yada 1.3 ü yüklediğinde.
  • AMI Bios Recovery ile düzeltemeyen kullanıcılarda mevcut , MSI gibi bilinen bir firmanın üst üste çıkardığı 2 release inde bu derece kritik hata içermesi skandal boyutunda bence, v1.2 şu an sitede zaten yok fakat ben update ederken vardı reset sonrası benimde ekran karardı ve aynı hatayı verdi, nasıl şansa artık reset atınca düzeldi :P
  • Ya aranızda ingilizcesi iyi olan biri var mı?


    Yani P35 Neo2 FR var. Anakart E6 işlemciler ile süper OC oluyor (500-600FSB) ama P35Neo daki gibi E2 ler ile OC konusunda sorun çıkarıyor.

    Ben E2160 ile bir türlü 3GHz i göremedim hata vermeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Ağustos 2007; 10:24:00 >
  • @Digitalworld

    Pin mod yap işlemciye bence, 1066 FSB'de çalışır hale getir, böylelikle O/C'de önü açılacaktır. Platinum'la senin işlemci %100 O/C oluyor bu arada. Pin mod yapılırsa ne olur kim bilir. ;)
  • Valla işlemciye elleşmek istemiyorum.

    Gerçi peşin aldım. Daha taksidi bitmeden gibi bir üzüntüm olmaz ama neyse.

    Bunun dışında arkadaşlar P35 Neo2 FR nin E2 serisi ile uyumsuzluk yaşamadığını görmüş bulunmalktaydım.

    İlk denememde gerlimleri düşük tutmuştum. (Eeee eski usul gidiyoruz. Direkt 1.35 dayamak olmaz değil mi? ) Sonuçta ses sürücüsü ve anakart sürücüsü hata vermişti. Onları kaldırıp tekrar kurmuştum.

    OC yapınca arada gene bu hatayı veriyordu.


    Her neyse bu akşam delirip (Hadi bak senin elinden uçan biler kaçamaz gazıyla) format attım. Ve bios güncellemesini tekrar yaptım. Bu sefer direkt windowsun çalıştığı son ayarlarıma geldim. (Genelde windows açıldıktan sonra sürücü hatası veriyordu. Ya da başlata basmama ile mavi ekran geliyordu.) Yani gerilimleri direkt girdim.


    Sonuç????

    İşlemci çok rahat 3GHz yaptı. Everest testinde en fazla 60 derece gördü. Fan hızı 2700 ile 2900 arası değişti ve ısı 59-60 arası sürekli gidip geldi. (4 dakikada 60 oldu ve kalan 6 dakika boyunca 59-60 arası oldu. Bu arada ya gigabayt ısıyı düşük gösteriyor, ya da MSI yüksek. )

     MSI P35 Platinum, NEO2 , bios uyarısı

    Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayın



    Bir de bu 60C yi 15C ya da daha fazla düşürecek bir soğutucu lazım. Freezer Pro7 nasıl olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Ağustos 2007; 12:11:14 >




  • msi board ilk defa aldım ama ilginc yani gercekten... pc restart edince kapanıor acılıyor sonra kapanıp tekrar acılıyor bazen bazen normal direk acılıyor ilginc ilginc enstantaneler yasıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN

    msi board ilk defa aldım ama ilginc yani gercekten... pc restart edince kapanıor acılıyor sonra kapanıp tekrar acılıyor bazen bazen normal direk acılıyor ilginc ilginc enstantaneler yasıyorum


    Yeni anakartlarda oluyor.


    O restartların nedeni bios ile ilgili. Benim anakartımda olmuyor. Fişi çekip taktıktan sonra açarsam sistemi önce fanlar ledler çalışıyor ardından kapanıp tekrar açılıyor.


    Bahsettiğin bunun gibi bir şey ise normal. Eğer restartın nedeni OC ise o zaman zaten bios ayarlarını değiştiriyor anakart.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    quote:

    Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN

    msi board ilk defa aldım ama ilginc yani gercekten... pc restart edince kapanıor acılıyor sonra kapanıp tekrar acılıyor bazen bazen normal direk acılıyor ilginc ilginc enstantaneler yasıyorum


    Yeni anakartlarda oluyor.


    O restartların nedeni bios ile ilgili. Benim anakartımda olmuyor. Fişi çekip taktıktan sonra açarsam sistemi önce fanlar ledler çalışıyor ardından kapanıp tekrar açılıyor.


    Bahsettiğin bunun gibi bir şey ise normal. Eğer restartın nedeni OC ise o zaman zaten bios ayarlarını değiştiriyor anakart.



    evet bahsettiğim o birde raid ile ilgili bi sorun var raid kurdum sistemi ilk acıtıgımda kesinlikle raid i görmüyor 2. seferinde görüyor sanırım oda boardun bi sorunu ?




  • Valla raid e girmeyeceğim zira raid kuramadım ben.

    Disket ile yapamadım yani.


    Ama nlite ile yapmayı deneyeceğim, ki onun için de biraz zamana ihtiyacım var.
  • Merhaba,
    Konuyu MSI P35 Platinum kartımdaki sorunu ararken buldum.

    Bios 1.3 güncellemesi yaptıktan sonra PC açılmadı, kapatıp açtığımda default settingse döndüm ve yine 1.1 ile kullanmaya başladım. Dün akşam setup ayarlarını kurcaladıktan sonra bir daha da ekran açılmadı. (15-20 saniyede bir bip diyor ve bekliyor) ledlerden anladığım "Decompressing BIOS image to RAM for fast booting" da takılıp kalıyor. (CMOS reset bir işe yaramadı) Servise gönderdim ama 1 hafta-1ay arası bir süre verdiler.
    bu kartı kullanan ve kurcalayan arkadaşlardan ricam;
    hangi bios sürümünü kullanmalıyım?.
    bu kartta o/c nasıl yapılır? (dual core center yazılımını mı kullanmalı yoksa setupdan mı yapılmalı?)
    dual core center yazılımı kullanılırken setup'da D.O.T menüsünde ayarlar ne olmalı?
    Ve bir de anakarttaki o/c için bulunan 2 jumper hangi konumda olmalı?

    Teşekkürler...




  • ben bios sürümü olarak 1.0 kullanıyorum anakartta böyle geldi 1.3 yaparken anakart bir sorun verdi daha masaüstünde birdaha denedim yine hata verdi sonra vazgeçtim..sonuçta bu 1.0 bios ile default voltajla e2160'ı 1800@3000mhz direk yapabiliyorum.ayrıca 420fsb gördüm bu bios ile..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.