Şimdi Ara

MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124 DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.396
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2600 tlye daha iyi varsa yazın demişsinde hata çıkma olasılığı yüksek olan ürünü neden alsın insanlar. Sanki 2600 tl az para. Bu arada bu fiyatlara Aoc vs. düştüğü oluyo. Biraz takip ve sabırla bu fiyatlara daha iyisi alınabilir.
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladınız

İlk önce 3000 tl lik ürünün peşine koşarsınız ışık sızması ve piksel hatası olmazsa cüzdana da başvurursun
  • @exclbr

Monitörün fiyatı yaklaşık 320 dolar + kdv ye geliyor

Avrupanın En Kötü Para Değeriyle Alırsan Bu Fiyat Bile İnsanlara Yüksek Gelir

hata çıkma olasılığı yüksek diyorsun bu fiyata bu özelliklere göre hangisinde düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 18 Haziran 2020; 14:1:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-msi-monitor-iade-sorunsali-sorun-cozuldu--143909380
    https://forum.donanimhaber.com/msi-optix-mag272qp-2k-165hz-monitor-incelemesi--143100683
    https://forum.donanimhaber.com/msi-optix-mag-monitorler-icin-ayar-tavsiyeleri--140101549

Yukarıda paylaştığım konulara göz atmanızı tavsiye ederim. Ghosting, overshoot cenneti bir monitör. Amazon'dan 2 adet aldım 2'sini de iade etmek zorunda kaldım. Her yerde 5 yıldızlı olmasının sebebi de MSI'ın dağıttığı Steam cüzdan kodları. 5 yıldız ver cüzdan kodunu kap.

Bilgilendirme için çok teşekkürler.
    www.hepsiburada.com
    MSI Optix AG32CQ 31.5" 144hz 1ms (HDMI+Display+DVI) WQHD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-optix-ag32cq-31-5-144hz-1ms-hdmi-display-dvi-wqhd-curved-gaming-monitor-p-HBV00000DHUL3

Bunda da var mı acaba aynı sıkıntılar?

• Merhaba yeni topladığım sistem için monitör bakıyorum fakat aşırı derecede kafam karışmış durumda şu anda 3 model oldu kafamda bu monitörle beraber, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hocam özellikle bu konuda bilgili ve dikkatli gözüküyorsunuz @bjkyener bana da bi yardımda bulunursanız çok güzel olur. 9 Senedir kullandığım Inca IL-1023 FullHD DVI bir monitörüm vardı 1-2 saat önce sattım kendisini özellikle 144Hz olayına geçiş yapmak istiyorum artık.

Sistem özelliklerimi vereyim öncelikle:
    İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
    Ekran kartı: AMD Sapphire RX5600XT Pulse 14GBps
    Anakart: Gigabyte B450M-S2H
    Ram: Team Tuf Gaming Alliance 2x8 GB 3200MHz

Bu sisteme uygun olarak AOC24G2U vardı aklımda 1600'e İtopyadan alıp geçmeyi düşünüyordum fakat çok fazla belge işleriyle uğraşıyorum üniversitede. 9 senedir de 23 inç monitör kullanıyorum boyutu da büyürse daha iyi olur diye düşündüm. Masamın genişliği 75 cm, uzunluğu 150 cm yani 27 inç monitörü kaldırır diye düşünüyorum. Şöyle azıcık takip edince 27 inç için 1080p'nin pek iyi olmadığını söyleyen bir sürü insan gördüm. Bu yüzden 27 inç 2k veya 24 inç 1080p monitör almaya karar verdim.

Geldiğim noktada elimde 3 adet model var. 3 modelden birini alacağım muhtemelen.

Samsung 27" SR750 144Hz 2K QHD 10bit FreeSync Space Monitor (tasarımı ve fiyatıyla en çok aklıma yatan ve Rtings incelemesinde de özellikle oyun için hiç fena puan almamış)

MSI Optix MAG272QP 27" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync QHD Monitör(konuda bahsi geçen ürün, ayağının pivot olması Samsunga göre daha dayanıklı olabileceği için aklıma yatıyor fakat tasarımı Samsungun yanında olmuyor yani kaba )

AOC 23.8" 24G2U 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD IPS Freesync Gaming Monitör(aralarında en standart olanı IPS olması güzel geliyo fakat 9 senedir 23 inç monitör kullandığım ve belge işleriyle çok uğraşıp ekranı böldüğüm için boyutu düşündürüyor)

Saydığım modellerle ilgili de şöyle bir sorunum var sistemim yukarıda eklediğim gibi gördüğünüz üzere 1080p 144Hz için toplanmış bir sistem fakat 2K monitör aldığımda sistemi kullanırken 2K, oyunlara geçtiğimde ise 1080p'ye düşürüp 144Hz oynamak istiyorum. 2K monitörde 1080p oynamak görüntüyü mahveder diyenler var gerçekten bu kadar büyük bir fark olur mu? Samsung için 14 gün koşulsuz iade hakkı var monitörü alıp 1080p'de görüntü gerçekten berbat olursa iade edilebilir.

Bu koşullar altında fiyat sınırım 2500TL olacak şekilde bana ne gibi bir öneride bulunabilirsiniz çok önemli gerçekten çünkü aldığım monitörü belki 10 sene kullanacağım monitör böyle bir şey sonuçta. Uzun süre kullanılabilirliği düşününce de 1080p monitör almak çok makul gelmiyor, 3 sene sonra ekran kartı güncellersem belki 144Hz 2K oyunculuk standart hale gelecek iyi ki monitörü 2K 27" almışım diyeceğim. Diğer üstatlardan da yardım bekliyorum konu hakkında acil, şu anda monitörsüzüm çünkü .

Yardımlar için teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullDH -- 18 Haziran 2020; 17:34:38 >

• MSI Optix MAG272QP (DCI P3 %96)

Samsung S27R750Q (DCI P3 %70)
    DisplaySpecifications
    27" Samsung S27R750Q - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/07951712

DCI P3 %70 10 bit panel olması imkansız bu monitörün bütün değerleri sallamasyon

MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124   DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL

MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124   DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 19 Haziran 2020; 0:29:14 >

• monitörü amazon üzerinden aldım 17 saatte geldi ki gayet hızlıydı kurulumu falan yaptım ölü pixel testi yaptım sorun olmadı daha önce 24 inç tn panel kullandığım için renk gamıyla pek oynamadım zaten fırsatımda olmadı yeterli geldi ama sorun dp kablo üzerinden 165 hertze aldım witcher 3 horizon 4 falan sıkıntısız girdim oynadım 2 k ile ama cs go ve knight online falan girince
    Mertcanyoutube
    WhatsApp Video 2020 06 19 at 21 31 12
    https://www.youtube.com/watch?v=c7ZN4GL9iQ4
    bu şekilde sorun oldu 60 hertze aldığımda sorun düzeldi ama o zaman da youtube üzerinden sadece
    video açıkken
    Mertcanyoutube
    WhatsApp Video 2020 06 19 at 22 03 37
    https://www.youtube.com/watch?v=u4elrBQg-xM
    böyle sorun oldu oyun açıkken, kapatınca sorun olmadı zaten videoları msi'a attğım için tel ile hemen göstermelik çektim hdmi kablosu ile deneme fırsatım oldu bende olan vardı standartını falan bilmiyorum ama 2kda 120 hertz alabildim 144 hertze çıkınca ekran kendi kendine göz kırpma gibi karardı tahminimce hdmi kablosu eski olduğu içindir dedim 120 hertzede sorun olmadı pek sonra dp üzerindeki görüntüyü düzeltebilirmiyim diye baya bir uğraştım 5700 xt ekran kartım var kararlı sürümü son sürümü falan hepsini denedim olmadı tekrar hdmi kablosunu takınca hiç görüntü alamadım bu sefer msidan mesaj bekliyorum iade etmeyi düşünmüyorum servise gönderirim büyük ihtimal ben asus vg27wq olanı almak istiyordum ama 3100 altına inmedi hiç oda bütçemi aşıyor

• ALt4iR kullanıcısına yanıt
    Hareket bulanıklığı opsiyonunu aktif edince ses geliyor mu. Ghostingde vardır muhtemelen ufo ghosting test yapabildiniz mi. Keşke iade edip yeni sipariş verseydiniz illa bu ürünü istiyorsanız. Neyse hayırlı olsun.

EDİT: Amazonda değişim yok ama ürünün fiyatı artmış bile olsa amazon aradaki farkı size iade eder yeni siparişinizde ödediğiniz tutar üzerinden.

Satıcı amazon ise bir telefon açmanız yeterli sorununuzu servisten çok onlar çözerler. Siz çözüldü diyene kadar ararlar yada mail atarlar 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 20 Haziran 2020; 14:49:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Evet açınca hafif tiz ses geliyor, bu ses normal değil yani olmayanlarda var diyorsanız servise gönderirken onuda iletirim. Ghosting, color banding mi ne testi falan denedim açıkçası eski monitörüm 2013de almıştım asusdu 1 ms tn panel ona alıştığım için fark edemedim varsa bile, satıcı amazon, sorunlu bir monitör olduğunu az çok biliyordum ama zaten elektronik birazda şans işi o şansı hangi satıcıda kullandığın önemliydi amazon olduğu için aldım ihtiyacım vardı, gözümü karartmıştım 3k falan vg27wq düşseydi onu alacaktım, bu iade olayını bilmiyordum birazda o yüzden iadeden çok değişim için uğraştım msi teknik ekibe mail attım gelen cevaba göre değerlendiririm iadeyi veya servise göndermeyi.
  • ALt4iR kullanıcısına yanıt
    Kaliteli Displayport 1.4 (32,4 Gbps) veya HDMI 2.1 (48 Gbps) ile çalıştırma imkanınız var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Haziran 2020; 15:16:51 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Aslında benimde aklıma onlar geldi ama etrafımda yeni telefon hariç teknolojik bir şey kullanan birileri yok bende sırf o yüzden kabloya para vermek istemedim daha fiyat bile araştırmadım aslında birde yani msi kendi dp kablosu monitörün en üst standartlarını desteklemesi lazım işte zaten önümüz pazar daha maile cevap gelmedi bu saatten sonrada gelmez herhalde pazartesiye kadar artık bir şekilde kablo bulup denemeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALt4iR -- 20 Haziran 2020; 15:25:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALt4iR

Aslında benimde aklıma onlar geldi ama etrafımda yeni telefon hariç teknolojik bir şey kullanan birileri yok bende sırf o yüzden kabloya para vermek istemedim daha fiyat bile araştırmadım aslında birde yani msi kendi dp kablosu monitörün en üst standartlarını desteklemesi lazım işte zaten önümüz pazar daha maile cevap gelmedi bu saatten sonrada gelmez herhalde pazartesiye kadar artık bir şekilde kablo bulup denemeye çalışacağım.
    Kulaklıkta bile kablo çok önemli kaliteli aux kabloyla sesteki parazit yok oluyor sertifikalı displayport 1.4 veya hdmı 2.1 kablo her zaman lazım oluyor

Görüntü(bit renk kalitesi) ve seste kablo çok önemli

Bu videoyu tamamen izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Haziran 2020; 15:56:5 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Bu monitörü almak istiyodum ama sorunlar varmış, hiç sorunsuz teslim alan olmuş mudur? alınır mı bu monitör?
  • www.amazon.com.tr
    Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (ENTDP1420): Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07FLC3BRT/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A18XM1G18FEGZV&psc=1
    bu kablonun siparişini verdim öneriliyor baya uyum sıkıntısı çıkarmaz demi benim monitör ile falan 19 20 pin muhabbeti gördüm anlamadım ekran kartı msi 5700 xt gaming x

• quote:

Orijinalden alıntı: ALt4iR

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07FLC3BRT/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A18XM1G18FEGZV&psc=1 bu kablonun siparişini verdim öneriliyor baya uyum sıkıntısı çıkarmaz demi benim monitör ile falan 19 20 pin muhabbeti gördüm anlamadım ekran kartı msi 5700 xt gaming x
    ekran kartın 1.4 kablonun yorumlarına bakılırsa baya iyi bu kablo her zaman lazım olur al gitsin
    https://asset.msi.com/pdf/main/global/presale_v2/Radeon-RX-5700-XT-GAMING-X?

DisplayPort V1.4 Kablo; geriye dönük olarak Displayport V1.3 ve V1.2 versiyonlarının tüm özelliklerini kapsar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Haziran 2020; 17:43:7 >

• Ben de perşembe günü gece 2 gibi amazondan sipariş verdim. Monitör bugün 11 gibi geldi İzmir'e. Kasanın işlemcisi arızalı ve garantide olduğu için laptopa bağlayıp test etmek durumunda kaldım monitörü. Testleri yaptım, ölü piksel yok, bulutlanma sorunu yok, gece olmadığı için net göremesem de ışık sızması hiç yok ve siyahlar çok güzel gibi. Elimdeki kablo veya laptopla alakalı sanırım 1440p 144Hz gibi değerlerde çalıştıramadım. 1440p 60Hz ve 1080p 120Hz şekilde denemeler yaptım 9 senedir Inca IL-1023 23 inç 60Hz Full HD monitör kullanıyordum üstüne muazzam geldi monitör valla. Burada şu sorunu var bu sorunu var diyenlerin bu fiyat aralığında pek bir alternatif önerdiğini de görmedim, fiyat/performans açısından bakınca aşırı takıntılı olmayan çoğu insanı oldukça memnun edecektir bu monitör diye düşünüyorum. Bir de Youtube'dan bir kaç tane 2k video açtım renkler vs. gerçekten çok güzel, laptopumun ekranı IPS, telefonumun ekranı Amoled fakat buna bakınca hiç bir eksik hissetmedim aksine laptopun IPS ekranından güzel.

Şikayet edilen iki yönü var burada gördüğüm, ilki ghosting olayı.
    Ghosting olayına gözü takılan olabilir fakat ben burda okuduktan sonra laptopun ekranında, telefonumun ekranında, eski monitörümde ghosting olduğunu farkettim yani birçok insan farkına bile varmayacaktır diye düşünüyorum. Şu ufolu ghosting testini yaptım monitöre, evet ghosting var fakat sonrasında oyun açtım veya internette geziyorum mesela sayfa kaydırıyorum falan gözümü rahatsız eden bir şey yok eğer gözümü oraya odaklayıp da aha işte ghosting yakaladım demezsem. Bu fiyat aralığında bu özelliklerde ghosting olmayan monitör de bulunur mu bilmiyorum.

İkinci kullanıcı şikayetine gelirsek, hareket bulanıklığnı önle seçeneğini aktif edince gelen tiz ses.
    Evet, bu özelliği aktif edince ince bir ses duyuluyor fakat bana gelen monitörde en azından şu şekilde. Monitörle aramda 60 cm kadar bir mesafe var bu mesafede duymam için çok dikkat kesilmem gerekiyor. Monitörün sol tarafına doğru yaklaşırsam ses net bir şekilde duyuluyor fakat bu özelliği ne için kullanmam gerekecek bilmiyorum açıkçası.

Bir diğer mevzu forumlarda çok tartışılmış kendi tecrübemi paylaşmak isterim alacak arkadaşlara fikir olması açısından. 2K monitörde 1080p oyun oynarsak görüntü berbat mı olur?
    Hayır arkadaşlar böyle bir durum en azından bu monitör için yok. Elbette durum şöyle aynı oyunu 2K'da açarsanız "Ulan keşke bu halini görmeseydim şimdi 1080p nasıl oynayacağız?" diyorsunuz. Açıkçası ben 1080p'de oyunu açınca hiç rahatsızlık duymadım söylenenlerin aksine görüntü gayet tatmin edici düzeyde. 27 inç monitörde 1080p oynamanın 23 inçte 1080p oynamaya göre yarattığı bir keskinlik kaybı elbette gözümden kaçmadı. "Bu kayıp 2k monitöre yatırım yapmayı düşündürecek düzeyde mi?" derseniz, alakası yok kesinlikle imkanınız varsa 2K alın geçin derim.

Kısa bir inceleme niteliğinde oldu biraz mesaj uzattıysam kusura bakmayın ama tecrübeler alışveriş yapacaklar için çok önemli, ben kesinlikle öneririm monitörü aşırı dikkatli bir kulağınız ve gözünüz yoksa ghosting konusu bence dediğim gibi bir çoğumuzun günlük kullandığı tüm ekranlarda var sanırım çoğu insan için problem olacağını sanmıyorum. Elbette daha iyileri vardır fakat bütçenize göre alım yapacağınızı düşünürsek feragat etmeniz gereken özellikler olacaktır ve bu konuda bu monitördeki eksiklikler çok hissedilecek eksiklikler değil diye düşünüyorum.

Bir iki görsel de bırakalım. İşlemci garantide olduğu için laptoptan anca Batman Arkham City açabildim kusura bakmayın 2011 oyunuyla bu monitör ne kadar belli olur bilmiyorum.

• FullDH kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsınız hocam teşekkürler. Bende sizden gaza gelip, amazondan satın aldım ürünü.
  • Example3 kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız hocam inşallah memnun da kalırsınız üzerimde yük hissettim şimdi. Amazondan alarak siz de doğru yapmışsınız ters bir durum oluşursa müşteri memnuniyeti açısından Amazon mağdur etmez diye düşünerek ben de Amazondan aldım. Şükür sorunsuz çıktı monitör.
  • FullDH kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam hepsini okudum bende saat 13:00 gibi vermiştim perşembe, cuma öğlen gibi geldi izmire aynı şekilde baya hızlı amazon. Benim bazı problemlerim oldu eğer okuduysanız masaüstü pcde deneme şansınız olursa cs go 2k 165 hertz dener misiniz ? Takipteyim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.