Şimdi Ara

MSI Optix MAG272QP 2K 165Hz Monitör İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süre araştırarak yeni çıkmış MSI MAG272QP modelini bir kumar oynayarak Amazon.com.tr'den 2800 TL'ye aldım. Henüz doğru düzgün incelemesi olmadığı için kısa da olsa gördüklerimi, deneyimlediklerimi aktarmak istedim. Şansıma bir tane pikselin kırmızısı ölü çıktı. Diğer renkleri gösterebiliyor. Ürünü iade edip yeni ürün aldım bu sefer ölü piksel çıkmadı fakat bu üründe de hareket bulanıklığı önleme modunu açınca coil whine benzeri yüksek tiz sesli bir cızırdama geliyor. MSI Global böyle bir şeyin olmaması gerektiğini iade etmem gerektiğini söyledi. Bu ürün de iadeye gidecek. Tecrübe ettiğim kadarı ile bir daha tercih etmeyi düşünmüyorum.

Nasıl oluyor da tüm alışveriş sitelerinde en yüksek puanlarla ve yüksek satış adetleri ile bulunabiliyorlar?

Cevap: MSI Shout Out kampanyası. Genellikle alanlar steam cüzdan kodunu alabilmek için yüksek puanları veriyorlar. Bakarsanız eğer yorumlara 2 cümlelik kısa yorumlar oluyor. Sırf o hediyeyi alabilmek için. MSI markası için oldukça başarılı bir kampanya.

Monitörün teknik özellikleri;

Marka: MSI
    Ürün Kodu: OPTIX MAG272QP
    Ekran Boyutu: 27"
    Çözünürlük: 2560 x 1440 (2K)
    Tazeleme Hızı: 165 Hz
    Panel: VA
    Tepkime Süresi: 1ms
    Parlaklık: 300 cd/m2
    Kontrast Oranı: 3000:1
    Renk: 16.7 Milyon
    Görüş Açısı: 178° (H) / 178° (V)
    Vesa Uyumluluğu: Var
    Vesa Ölçü: 100 x 100mm
    Sync Teknolojisi: FreeSync (AMD)

Monitör Bağlantıları;
    DP (1.2a)
    2x HDMI (2.0b)
    1x USB Tip C
    1x USB Tip B (USB slotları ve OSD için)
    2x USB
    1x 3.5mm Ses çıkışı için jack

Kutudan 1 adet adaptörlü güç kablosu, 1 adet HDMI kablosu, 1 adet DP kablosu ve bir adet USB Tip B kablosu çıkıyor. Kutu içerisinden çıkan 2 vida ile ayağı monitöre vidalıyoruz ve kullanıma hazır hale geliyor. İncecik çerçevesiz bir tasarımı var ve gerçekten çok şık duruyor. Arkada OSD menüsünü kullanmak için bir joystick, sağ alt tarafta güç düğmesi, sol altta da bir macro düğmesi bulunuyor.

Pivot özellikli bir monitör 90 derece sağa ve sola, 10 cm yukarı ve aşağı, 75 derece yatay dönme, 5-20 derece de tilt ayarı yapabiliyorsunuz.

Monitörü açar açmaz MSI'ın sitesinden Gaming OSD 2.0'ı indirip monitörün ayarlarını masaüstünden klavye ve fare ile kontrol edebiliyorsunuz. Çok küçük bir gecikme ile ayarlar direk olarak uygulanıyor. 2K çözünürlükte 144 Hz tazeleme hızı ile Nvidia panelinden 10 bit renk derinliğinde kullanabiliyorsunuz(8 bit+FRC). 165 Hz tazeleme hızı isterseniz 10 bit kullanılamıyor. Renklerini gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Bir IPS değil kesinlikle fakat renkler gayet başarılı. VA Panellerde karşılaştığım genel bir bulanıklık durumu bu üründe de var. Ekranda bir koruyucu film varmış onu çıkartırsak cam gibi olacakmış tarzda bir görüntü var.

Monitör FreeSync destekli fakat Nvidia'nın da artık destek vermesi ile birlikte Nvidia denetim masası üzerinden G-SYNC aktif edebiliyorsunuz.

HDR Ready olarak pazarlanıyor, HDR desteği var fakat olmasa da olurmuş denilebilecek bir HDR. 300 nits parlaklık ile HDR çok da bir şey ifade etmiyor.

Yaptığım testlerde ışık sızmasına rastlamadım. Görmek için çok uğraştım fakat gayet sorunsuz bir panel denk geldi ışık sızması açısından. VA paneller için kronik olduğu söylenen Ghosting problemi ve Overshoot(Inverse Ghosting) beni çok rahatsız etti. Oyunlarda aşırı rahatsız etmese de günlük masaüstü kullanımında çok rahatsız ettiğini söyleyebilirim. Tüm modlar, ayarlar denendi. MSI Global ile iletişime geçtim onların tavsiyelerini de denedim fakat bu durumun önüne geçemedim. Siyah, mavi, yeşil gibi renklerin karışık kullanıldığı yerlerde mesela Steam mağazasında kaydırırken bu renkler izleri ile birlikte kayıyor ve bu durum inanılmaz rahatsız ediyor. Problem etmeyenler olduğunu da gördüm fakat en azından benim için oldukça büyük bir problemdi. Aldığım iki üründe de yaşadım bu durumu. Kullandığım süre boyunca 10 bit olarak kullandım(8bit+FRC) ve yaptığım testlerde color banding'e rastlamadım.

MSI Gaming OSD için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Monitör üzerindeki tuşlara uzanmadan direk klavye ve fareniz ile kontrol sağlayabiliyorsunuz. Tüm ayarlara ulaşabiliyor olmanız gayet güzel. Kolay ve kullanışlı bir arayüze de sahip. Android cihazlar için monitörü uzaktan kontrol edebilme durumu da mevcutmuş fakat iOS bir cihaz kullandığım için bunu deneyimleyemedim.

MSI Ekran yardımları adı altında ekranda istediğiniz noktaya nişangah eklemenizi de sağlamış. Split-screen gibi özellikleri de mevcut. Yerleşik gece görüşü özelliği ile de karanlık veya gölgede saklanan düşmanlarınızı da görebiliyorsunuz. Bir nevi hile denilebilir ama kullanıp kullanmamak size kalmış.

Monitörün bir kaç fotoğrafını da ekliyorum. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz ve eksik gördüklerinizi de iletirseniz onları da aktarmaya çalışırım.

İyi forumlar.

MSI Optix monitörler ile ilgili XanthiN arkadaşımızın açtığı konuya da göz atabilirsiniz;
    https://forum.donanimhaber.com/msi-optix-mag-monitorler-icin-ayar-tavsiyeleri--140101549#140101549

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Msi monitör de tercih edilmezmiş....
  • Elinize sağlık güzel ve detaylı inceleme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.