Şimdi Ara

MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124 DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.405
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İkisinide aldım LG de karar kıldım msi i iade ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ALt4iR kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun da, okumaya çalışırken az daha kör oluyordum.

Nokta bari kullansaydın be arkadaş.
    Enter'a basıp 1-2 paragrafa bölmek bu kadar mı zor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

1 - renk kalitesi ve renklerin canlı görünmesi 6bit 8bit,10bit ve siyah kalitesiyle alakalıdır (ıps ile alakalı bir durum değildir)
    2 - ıps sadece yandan bakıldığında avantaj sağlar (150 - 180 derecede) yandan kimse monitör kullanmadığına göre ıps görüş açısı kötüdür
    3 - ıps karşıdan bakınca detaylar her zaman yok olur (Aşağıda açıklamasını ve videosunu koydum)
    4 - Va panel her zaman ıps den daha iyidir

5 - 30000 tl lik monitörde bile gosting vardır
    6 - kalitesiz ıps lerde gosting olayı daha fazladır gosting olmayanlarda da renk kalitesi TN den bile kötüdür
    7 - ms olayını söylesen ne olur çoğu firma (%95) ms olayını yalandan satış politiksı olarak kullanıyor
    dünyada 1 ms diye bir panel yok

örnek
    ASUS ROG SWIFT PG27UQ (4ms diye satarlar)
    şimdi sıkı durun https://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg27uq.htm (kullanılan panel M270QAN02.2 bu)

ASUS ROG SWIFT PG27UQ paneli 12ms - 4K ve ppi değeri yüksek olduğundan 8bit lik panel 10 bit gibi görünüyorhttps://www.panelook.com/M270QAN02.2_AUO_27_LCM_overview_36755.html

15 - IPS Panele Karşıdan Bakınca Detayların Yok Olması

Bugüne kadar ezbere konuşanlar vardı ıps görüş açısı daha iyi diye karşıdan baktığımızda detaylar yok oluyor şimdi hangi açıdan bakalım

Alıntıları Göster
    IPS ekrana karşıdan bakılınca detayların yok olması konusuna pek inanasım gelmedi. Kendim tecrübe etmediğim için net bir şey söyleyemiyorum tabi. Kontrastın daha düşük olmasından kaynaklı detay kaybı olabilir genel olarak.

Çok kaliteli IPS monitörler var; ASUS ProArt PA32UCX, Apple Pro Display XDR gibi. Tüm IPS'ler için bu durumun geçerli olacağından şüpheliyim.

Bu konuları aslında çıplak gözle test etmek en iyisi. Kameraya her şey yansımıyor veya yanlış yansıyor. Mesela 2 ekran aynı anda kameraya çekilirken ikisinin parlaklık değerleri birebir aynı olmalıdır. Eşit olmadığı durumlarda kamera pozlamayı hangi ekrana göre yaparsa o ekran daha iyi görünür. Bu sebeple çıplak göz testleri en iyisi.

• teknik olarak güzel monitor ama msi olduğu için güvenmiyorum
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    aynı parlaklıkta IPS panel Va panelin karşısında ezilir

asus pa32ucx paneli full array leddir fiyatıda 30 bin tldir ayrıca bu panelde kesinlikle oyun oynanmaz
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    4 - Va panel her zaman ıps den daha iyidir .

Şuraya kadar okudumda daha fazla dayanamadım, sanırım va panel sahibisiniz ve istisnalarla kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz, iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124   DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL

Monitörü aldım. Öncelikle monitörün görüntü kalitesi yanda duran 23 inç 60 hz ips monitörümden çok daha iyi değil. Bir atılım olmadı yani. Çözünürlük ve hz değerleri güzel. Motion blur azaltmayı açtığımda dendiği gibi ses çıkıyor ve o sesle kullanmanın manası yok. Ama motion blur sorunu çekmedim ben açıkçası dert edecek bir olay yok. İçindeki kabloyla 8 bit 165 hz çalışabiliyor. 10 bit 165 hz için başka dp kablosu belki işe yarar bilemiyorum.

Sonuç olarak ölü piksel çıktığı için iade etmek zorundayım. Mecburen para iadesi isteyeceğim çünkü ölü piksel sebebiyle ürün değişimi yaptırtmak oldukça zor. Bu riske giremem, sadece 1 ölü piksel var açıkçası yakından bakmadan göremiyorum. Ama sinek küçük de olsa mide bulandırıyor. O yüzden mecburen para iadesi. Param geri gelene kadar da bu kampanya biter ve yeni monitör kampanyası bekleriz. 165 hz 2kda gta 5 denedim, oldukça keyifli olduğunu söyleyebilirim. Ama kısmet değilmiş.

• asterisk* kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni bir masa al resime bakarken ben korktum soldaki düşecek diye

• asterisk* kullanıcısına yanıt
    Eğer monitörü istiyorsanız amazondan aldıysanız. Halen amazon stoklarında varsa monitör 5000 bile olsa 5000den sipariş veriyorsunuz müşteri hizmetlerine yazıyorsunuz ben monitörü aldım iade ettim çünkü sorunluydu ve fiyatı değişti 5000oldu ben 2500e almıştım satıcı yine sizsiniz aradaki farkı iade istiyorum derseniz iade ederler. Bir konu hakkında düşünceniz varsa amazon müşteri hizmetleri telefonunu aramanız yeterli satıcı amazonsa sırtınız yere gelmez

• daquied kullanıcısına yanıt
    Ölü piksel sandığım şeyin ekrana yapışmış 1 piksellik plastik parçası gibi bir şey çıkması(tırnaklayınca çıktı) ve hepsiburada'dan almam sebebiyle bu dediklerini yapamıcam. İade etmeyeceğim anlaşınca biraz ekran ayarı yaptım ve görüntü kalitesi biraz daha hoş oldu.

MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124   DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL

• Bu yeni optixlerde siyah seviye ayarındaki sıkıntı devam ediyor mu?

• 2k olsa alınır di

• IPS ve VA paneller mükemmelliğe çok uzak panellerdir. Birinde kontrast düşüktür, kronik ips glow problemi ve sıkça rastlanan backlight bleed problemi vardır. Diğerinde ise ne yazık ki ghosting, black smearing ve en yeni çıkan oyunlarda FPS iniz düşünce farkedeceğiniz g2g latency sorunları vardır. İkisinde de black uniformity sorunu olabilir. Kalibre edildiğinde IPS tasarım işleri için daha uygundur. Ancak biz oyun monitörü alıyoruz, o yüzden bizi ne QLED, ne VA ve IPS'in dandik HDR'ları(HDR sadece OLED, daha çıkmamış microled ve henüz yaygınlaşmaya başlayan bir aydınlatma sistemi olan mini-ledlerle aydınlatılan VA ve IPS'ler ile tatmin edici bir deneyim sunabilir, ancak kontrast nedeniyle ideal olan OLED ve ilerde çıkacak olan microledlerdir.) ne de %125, %130 renk aralıkları ilgilendirir.

Son çıkan ve Samsung Odyssey serisinde kullanılan VA panellerin ghosting sorununu çözdüğü, smearingi ise çok azalttığına ilişkin yorumlar okudum. Ancak iyi bir inceleme sitesi inceleme yapmadan kimse gaza gelmemeli. Zaten samsung panel, samsungdan değil AOC'den alınır. AOC samsung'un yeni panelleriyle üretime geçince VA gerçekten IPS'in önüne geçebilir.

Miniled olayını gelince bu sene çıkacak miniled bir monitör olacak ama aşırı pahalı onu alacağınıza lg nin yeni 48inch 4k 120hz oled ini alıp gerçek HDR oyun oynayabilirsiniz 48cx9LB ancak burn-in riskini her zaman düşünmeniz gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: indieGenie

IPS ve VA paneller mükemmelliğe çok uzak panellerdir. Birinde kontrast düşüktür, kronik ips glow problemi ve sıkça rastlanan backlight bleed problemi vardır. Diğerinde ise ne yazık ki ghosting, black smearing ve en yeni çıkan oyunlarda FPS iniz düşünce farkedeceğiniz g2g latency sorunları vardır. İkisinde de black uniformity sorunu olabilir. Kalibre edildiğinde IPS tasarım işleri için daha uygundur. Ancak biz oyun monitörü alıyoruz, o yüzden bizi ne QLED, ne VA ve IPS'in dandik HDR'ları(HDR sadece OLED, daha çıkmamış microled ve henüz yaygınlaşmaya başlayan bir aydınlatma sistemi olan mini-ledlerle aydınlatılan VA ve IPS'ler ile tatmin edici bir deneyim sunabilir, ancak kontrast nedeniyle ideal olan OLED ve ilerde çıkacak olan microledlerdir.) ne de %125, %130 renk aralıkları ilgilendirir.

Son çıkan ve Samsung Odyssey serisinde kullanılan VA panellerin ghosting sorununu çözdüğü, smearingi ise çok azalttığına ilişkin yorumlar okudum. Ancak iyi bir inceleme sitesi inceleme yapmadan kimse gaza gelmemeli. Zaten samsung panel, samsungdan değil AOC'den alınır. AOC samsung'un yeni panelleriyle üretime geçince VA gerçekten IPS'in önüne geçebilir.

Miniled olayını gelince bu sene çıkacak miniled bir monitör olacak ama aşırı pahalı onu alacağınıza lg nin yeni 48inch 4k 120hz oled ini alıp gerçek HDR oyun oynayabilirsiniz 48cx9LB ancak burn-in riskini her zaman düşünmeniz gerekir.
    Güzel anlatmışsında bu anlattıkların kısa vadede çözüm getirmiyor

Bize çözüm lazım PC monitörü olarak.

• Ben tartışmanın gereksiz olduğu konusunda bilgi vermek istemiştim. Şuan VA 2k 144hz ucuz model arıyorsanız CQ27G2U hakkında nispeten daha iyi yorumlar okudum. 32 inch 2k 144hz VA da LG modelleri iyiymiş. IPS olarak LG nin 27gl850B modeli efsanevi bir panele sahip ancak kalite kontrolü son zamanlarda kötü olduğu için backlight bleed konusunda fazlasıyla şikayet okudum. Gümrük vergilerinde artış olmasaydı gigabyte ve AOC nin yeni modellerinden bahsedebilirdik ancak an itibariyle bir hayli pahalılar. Düşünün eğer vergi sıkıntısı olmasa CU34G2X/BK adlı yeni modelin fiyatının en fazla 4000 tl civarı olması lazımdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indieGenie

IPS ve VA paneller mükemmelliğe çok uzak panellerdir. Birinde kontrast düşüktür, kronik ips glow problemi ve sıkça rastlanan backlight bleed problemi vardır. Diğerinde ise ne yazık ki ghosting, black smearing ve en yeni çıkan oyunlarda FPS iniz düşünce farkedeceğiniz g2g latency sorunları vardır. İkisinde de black uniformity sorunu olabilir. Kalibre edildiğinde IPS tasarım işleri için daha uygundur. Ancak biz oyun monitörü alıyoruz, o yüzden bizi ne QLED, ne VA ve IPS'in dandik HDR'ları(HDR sadece OLED, daha çıkmamış microled ve henüz yaygınlaşmaya başlayan bir aydınlatma sistemi olan mini-ledlerle aydınlatılan VA ve IPS'ler ile tatmin edici bir deneyim sunabilir, ancak kontrast nedeniyle ideal olan OLED ve ilerde çıkacak olan microledlerdir.) ne de %125, %130 renk aralıkları ilgilendirir.

micro led dediğin teknoloji nono ıps ve full array led teknolojisidir

Kaliteli panel bekleyenler bunu bekliyor (Flat (Kavissiz) 10 Bit VA Panel Full Array Led)

HDR teknolojisi Full Array Led Monitörle Kendini Belli Eder (600 cd/m2 üstü - max yükseklik 750-1200 cd/m2)

İnsanlar bilgilendirmek amacıyla böyle bir konu açmamın nedeni VA/IPS Panel Full Array teknolojisinin yaygınlaşmasıdır firmalar sürekli aynı panelin kasasını değiştirerek sadece hz olayıyla insanları kandırmasıdır 1-2 yıl sonra bu teknolojiyi herkes kullanmasıdır
    27" 10 Bit Full Array Led 2K/4K monitörleri 250 - 400 dolara herkesin almasıdır Bir yandan da 32" OLED 4K/8K tvler çıkarsa (piyasanın ihtiyacı olan tvler Mutfak ve küçük odalar için) monitörlerin sonu olur bunuda unutmamak gerekir

Monitör Tavsiyesinde SIFIR Hataya Ulaşmak 2020
    https://forum.donanimhaber.com/monitor-tavsiyesinde-sifir-hataya-ulasmak-2020--144060465-11#144519512

MSI Optix MAG272QP ( 2K -10 Bit - 165Hz - Va Panel - sRGB %124   DCI P3 %96 Flat ) 2480 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 13 Temmuz 2020; 12:5:36 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.