Şimdi Ara

MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki tüm okuyuculara merhaba,
    Şuan kullandığım dizüstü bilgisayarımın gerek iş için gerekse oyun için yetersiz gelmesi nedeniyle daha güçlü bir masaüstü bilgisayar toplamaya karar verdim. Mühendislik tasarım ve analiz çalışmalarımda beni yarı yolda bırakmayacak, oyunlarımda da bana kaliteli bir deneyim sunacak yeni bilgisayarım için MSI Edge Wifi Anakart kullanmayı uygun gördüm.
    Bununla birlikte bilgisayarımın diğer parçalarını aşağıda markalarıyla birlikte veriyorum.
    1. AMD Ryzen9 3900X 12 core 24 Threat 3.8-4.6 GHz işlemci
    2. CoolerMaster MWE White 750W 80+ PSU
    3. CORSAIR 960GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 3000MB Yazma)
    4. THERMALTAKE H200 Tempered Glass RGB USB 3.0 Mid Tower Kasa
    5. CORSAIR Hydro Serisi H100i RGB PLATINUM 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu (Alınacak)
    6. MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING TRIO 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı (Alınacak)
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ
    Bu listede görülen ekran kartı ve sıvı soğutucu alacağım son parçalar. Tüm sistemim için uyumlu olan MSI X570 Gaming Edge WiFi anakarta geniş araştırmalarım ve incelemelerim sonucu karar verdim. Şimdi anakart hakkında edindiğim deneyimlerin incelemesini yapalım.
    Şeffaf kasa kullanmak isteyenler için mat siyah rengi ve keskin geçişlere sahip detaylarıyla göz alıcı görünüşü dikkat çekiyor. Benim kullanacağım kasanın bir kenarı temperli camdan oluşuyor. İçerisinin görünüşü bu noktada benim dikkat ettiğim bir noktaydı. Kullanmak istediğim diğer parçalarla uyumu ve yüksek performansı bakımından tercih ettiğim anakart oldu.
    AMD Ryzen 2. Ve 3. Nesil desteği olması benim kullanacağım AMD Ryzen9 3900X işlemci için önemliydi. AM4 soketi ile AMD Ryzen işlemci serilerini kullanırken problem yaşamazsınız.
    İkinci olarak Wi-Fi desteği ile kablo sıkıntısı olmadan 433 Mbps’e kadar hız ile karşınıza çıkıyor. Akıllı MU-MIMO teknolojisini kullanarak bağlantılarınızda en küçük gecikmelerle yüksek performans elde edebilirsiniz.
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ
    128 Gb ram desteğine ve 4 slota sahiptir. Overclock ile destekleyerek 4400 MHz’e kadar frekans değerleri elde edebiliyorsunuz. DDR4 desteği sayesinde daha az güç harcayarak daha iyi performanslar elde edebilirsiniz. Ayrıca daha az güç sistemin daha az ısınmasını da sağlamaktadır.
    USB 3.2 desteği ile transferlerinizde yüksek hıza sahip olursunuz. Type-C girişi sayesinde bağlantılarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.
    Anakart genişletme slotu olarak 1 tane PCI Express 3.0 x16, 3 tane PCI Express x1 ve 1 tane PCI Express 4.0 x16 desteği bulunuyor. 4.0 ile saniyede okuyacağı veri miktarı attırılarak programlardan alacağınız performans daha verimli hale gelir. Oyunlarda ziyade video ve müzik editleme işlemlerinde farkını görebilirsiniz.
    2 adet Ultra M.2 yuvaya sahiptir. Bu yuvalar Bluetooth, WiFi, SSD gibi donanımları desteklemesiyle yüksek kapasiteli sunucuları karşınıza çıkarmıştır. Farklı ebatlarda kullanımlara izin veren M.2 yuvaları geniş veri yolu desteği ile daha fazla performans farkı meydana getirir. M.2 STA SSD taktığımda oluşan ısınma problemi, bu anakart üzerindeki alüminyum özel bilyelerden yapılmış fanı ve soğutucu plakası ile en aza indirme imkanı veriyor.
    2 yollu AMD Crossfire teknolojisiyle daha yüksek performans isteyenler için iki veya daha fazla grafik kartının gücünden yararlanma imkanı verir.
    Realtek ALC1220 ses işlemcisi ve 7.1 kanal sayısıyla mükemmel ses deneyimine ulaşmanızı sağlar. Audio Boost 4 ile üst sınıf bileşenler kullanarak özellikle oyunlardaki ses deneyiminizi üst seviyelere çıkarabilirsiniz.
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ
    Anakartın üzerinde meydana gelen elektromanyetik dalgaların, karta zarar vermemesi için montaj yuvaları topraklama işlemi yapılmış. Çift ESD koruması sağlayan anakartın diğer bileşenlerle güvenle çalışmasını izleyebilirsiniz.
    Renklendirme ve ışıklandırma sevenler için gelişmiş RGB ledlerine sahiptir. PC üzerinden veya mobil uygulamasından renk ayarları yapabileceğiniz bu anakart Mystic Light uygulamasına sahiptir. Bu uygulamaya sahip fare klavye gibi çeşitli donanımların ayarlarını da kolaylıkla kontrol edebilmenize imkan tanır.
    MSI’ın bios menüsü diğerlerine kıyasla daha kullanılışlı. Kendine has yazılımları sayesinde direkt olarak donanım üzerinde hakimiyetimizi sağlıyor. 1 tane Flash bios butonu ile kolay erişim imkanı verir.
    İşlemcimin içerisinde gömülü bir grafik kartı olmadığı için ekran kartım gelene kadar sistemi montajlayamayacağım.
    Kısaca özet geçecek olursak elimde anakart için iki seçenek vardı. Biri ASUS X570 diğeri de MSI X570 idi. Ben tercihimi fiyat performans ürünü olarak gördüğüm MSI’dan yana kullandım.
    Eklediğim resimleri başlık olarak ayırmayıp, karışık olarak ekledim. Forumda uzun süredir aktif olmadığım için bir hata yaptıysam affola. İnceleme için olumlu ve olumsuz düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİMSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİMSI MPG X570 GAMING EDGE WI-FI İNCELEMESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otto&Diesel -- 2 Nisan 2020; 12:37:34 >







  • gayet basarılı bır anlatım olmus sectıgın parcalar özenle ve titizlikle secmıssın bunu göruyorum başarılı bır sıstem hayırlı ugurlu olsun sımdıden

    aldıgın anakart zaten tuf serısıne muadıl degıl roglarla kapısır bu anakart fiyat performans urunudur tufdan katkat vrm degerlerı mosfet degerlerı olsun daha guclu ve stabıldır.
  • Vrm sicakliklari yukte?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayram gören B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Yukarıda yazdığım gibi bu sistemi toplarken amacım Catia, Ansys gibi programlar üzerinde kasma vb. durumlar oluşmadan profesyonele en yakın (maddi imkanım el verdikçe) sistem toplamaya çalıştım. Anakart için ise yüksek ram desteği, PCI Express 4.0 ve Wifi barındırması fiyat performans ürünü olması (rakiplerine göre) geleceğe yönelik güven vermesinden seçmiş bulundum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Hocam, sistemi henüz montojlamadığım için bu testleri yapamadım. Montajladıktan sonra buraya ekleyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] MSI TOMAHAWK B650 WI-FI
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.