Şimdi Ara

MSI GTX 660 Ti HAWK 3-way SLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.techpowerup.com/170017/MSI-GTX-660-Ti-HAWK-3-way-SLI-Pictured-Tested.html
    http://videocardz.com/34132/msi-geforce-gtx-660-ti-hawk-3gb-pictured-and-detailed
    http://news.softpedia.com/news/MSI-s-GTX-660-Ti-Hawk-Gets-New-Twin-Frozr-IV-Cooler-and-3GB-GDDR5-285052.shtml

3 GB diyor hawk`a özel olarak mı 3 GB olacak bu? Gpu-z yanlış gösteriyormuş
    quote:

UDPATE: New information suggests that 3GB as shown in GPU-Z are wrong. This is in fact an error in application. It occurs when cards are connected in SLI. Unfortunately, there is no 3GB version of GTX 660 Ti.

Bu arada twin frozr IV soğutucusu buymuş
    quote:

MSI GeForce GTX 660 Ti 3GB Hawk Specification

CUDA Cores: 1344
    Base Clock: 1020 MHz
    Boost Clock: 1098 MHz
    Memory Clock: 1502 MHz
    Memory Type: 3GB GDDR5
    Memory Interface: 192-bit
    Power Connectors: 2x 6-pin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 6 Ağustos 2012; 20:18:34 >

• Oyun testi var diye geldim ama 3D Mark çıktı :)

3GB olacaksa bu güzel olur fiyatı ne olur acaba.

Anlaşılmıştır ki diğer markalardan da 3GB modeller gelecek güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Ağustos 2012; 13:51:23 >
  • Su kartin memory clock u ile OC yapilip testler konulsaymis. Dar bogaz seviyesi ne durumda acaba merak ettim. 3 GB olmasi cok iyi olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

UDPATE: New information suggests that 3GB as shown in GPU-Z are wrong. This is in fact an error in application. It occurs when cards are connected in SLI. Unfortunately, there is no 3GB version of GTX 660 Ti.

(Bilgilendireyim dedim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 6 Ağustos 2012; 16:44:47 >
  • Zaten 670 ve 680 modellerinin 3 GB versiyonu yokken 660 Ti modelinin 3 GB'lık versiyonu olması ilginç olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

(Bilgilendireyim dedim.)

Tüh be :(

Ama belki gelir belli olmaz. MSI dan olmasa da başka markalardan gelsin yine kabûl ederiz
  • 32 değil 24 rop

256 bit değil 192 bit.

Bu kartı almak için çok düşünmek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gtx 1080 ti Gaming X
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

32 değil 24 rop

256 bit değil 192 bit.

Bu kartı almak için çok düşünmek lazım

Çok düşünmeye gerek yok bence. Alınmaz. Çok dengesiz özelliklere sahip. Kartın en önemli kısımlarından 1/4'lik bir kesinti yapılmış ki bu da GTX670'te gördüğümüz tüm dengeyi bozmuş. Fiyatının 300$ olacak olması düşündürebilir yine de. Sonuçta HD7800 serisinde de böyle bir F/P durumu yok. Bu kartın GTX580'den biraz daha hızlı olacağı ve fiyatının da HD7870'ten biraz düşük olacağını hesaba katarsak, F/P olarak oldukça iyi bir ürün olabilir. Esas önemli olan nokta da budur bana göre. Kartın 3 GB bellekle gelmesini beklemeyin zaten dostlar. 2 GB bile bu kart için çok önemli değil. SLI durumu hariç tabi. Gerçi böyle bir karı SLI yaparak kullanmak da ne kadar mantıklı olur; tartışılır.

Bu kartı HD5830 ve GTX465'e benzetiyorum ben. Onlar da tıpkı bu kart gibi üst seviye gpu'nun kırpılmış halini kullanarak sunulmuşlardı. Durumları berbat olmuştu. Tabi o kartları vuran esas kısım fiyatları olmuştu. Şimdi GTX660 TI için fiyat konusunda o kadar kötümser olamayız ama yine de dengesiz bir kart olduğu ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 6 Ağustos 2012; 17:52:10 >

• 660 Ti için 256bit mi yoksa 192bit mi tartışmasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. En başında 192bit geleceğini söylemiştim fakat pek takan olmadı. Olur mu öle şey koskoca nvidia 660 Ti gibi kartı 192bit yapar mı diyenler bile vardı Şimdi kaç gb bellek ile geleceği tartışılır artık. Nvidia beni şaşırtmassa 1,5gb bellek ile geleceğini düşünüyorum
  • 660 lar 1.5 gb gelecek

660 ti 2 gb 192bit olarak geleceği kesin gibi ters köşe yapıp 3 gb yapsalar keşke bitten gideni karşılarlar fazlasıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

3 gb yapsalar keşke bitten gideni karşılarlar fazlasıyla

Bunu şaka maksatlı söylediniz diye tahmin ediyorum.
  • Kıt bilgime dayanarak, bu kar default halde oldukça performanslı olacak ama OC'ye ağabeyleri gibi tepki veremeyecek sanki.
  • Nereyi oc'lediğinize göre değişir. Kart söylendiği gibi gelirse yani bellek veri yolu ve rop haricinde GTX670'in aynısı ise gpu hızını artırmak elbette pek bir getiri sunmaz. Çünkü bellek bant genişliği darboğaz oluşturacaktır her daim. Ama bellek hızı artırılırsa kart GTX670'e yaklaşmaya başlayacaktır.

Bu bellek bant genişliği darboğazını da GTX680'de çok net gördük diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 6 Ağustos 2012; 20:32:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Kıt bilgime dayanarak, bu kar default halde oldukça performanslı olacak ama OC'ye ağabeyleri gibi tepki veremeyecek sanki.
    Nvidia politikasını konuşturuyor: "İyi bir mimari yap, kes böl parçala."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 6 Ağustos 2012; 20:38:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

Nvidia politikasını konuşturuyor: "İyi bir mimari yap, kes böl parçala."

Bu durum yalnızca Nvidia için geçerli olan bir şey değil ki. Eğer öyleyse; HD4830, HD5830, HD6790, HD6930 gibi kartlara ne diyeceğiz?

İki firma da yaptığı gpu'dan en fazla geliri kazanmaya çalışır. Yıllardır böyledir. Ben ilk örneğini Ati'den hatırlıyorum mesela. 9550 ve 9600'lerde kullandığı gpu'ları ar-ge masrafı olmaması için aynı şekilde daha sonraki kartlarında da kullanmıştı. Gerek x550, x600'ler gerekse de x1050 eski nesil gpu'ları kullanmaktaydı. Yani o meşhur yeniden isimlendirme olayını başlatan Ati'dir. Daha sonra Nvidia da yapmıştır, AMD de yapmıştır. Çünkü bu yöntemle gpu'nun suyunun suyundan bile para kazanır firma.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

3 gb yapsalar keşke bitten gideni karşılarlar fazlasıyla

Bunu şaka maksatlı söylediniz diye tahmin ediyorum.

bit düşük bellek düşük diye kart beğenmeyenlerin yüreğine su serpme amaçlı

• quote:

bit düşük bellek düşük diye kart beğenmeyenlerin yüreğine su serpme amaçlı

Ben ismini beğenmedim; TI'ı atsınlar, kalanı iyidir.
  • Gtx 460 gibi onun fiyatından birşey cikarsnlar tisi 670 i onlarin olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans 7970 hızında mı olacak yani? Hiç inandırıcı değil. 670 ne olacak o zaman? Ancak, orda paylaştıkları X puanı hız aşırtmalı skor ise, o zaman makul denilebilir. 3 GB bellek konusunda ise, olacaksa bile 1.5 ve 3 GB'lik versiyonlar ayrı ayrı satılır diye düşünüyorum. Aynen GTX 580'lerde ve şimdi de 2 ve 4 GB bellek çıkan 670 ve 680 gibi.

Bir diğer gariplik ise, resimde 3 kart varken, skorun hiçte 3 kart skoru gibi olmaması.
  • ben bu 660 ti nin tek kart performansını beklıyorum.
    arastırıyorumda sanırım daha son kullanıcı testini yapan yok yurt dışında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.