Şimdi Ara

MSİ GTX 560 Tİ OC Voltaj ve Mhz Değeleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 560 ti twin frozer.voltaj, Mhz,Memory clock değerlerini kaç gibi tutmam gereklidir, ideal nedir.Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 1 Nisan 2012; 21:22:58 >

• önce msi after burner de voltaj kontrolü aktif hale getirmen lazım.

• Orijinalden alıntı: xlmnt13

önce msi after burner de voltaj kontrolü aktif hale getirmen lazım.

Tamamdır peki bu değerler max nasıl olmalıdır bilginiz varmı?Baktımda pek birşey bulamadım ingilizcem pek sağlam değil.Fazla abartmadan karta zarar vermeden biraz yükleneyim diyorum .Bu default ayarları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 1 Nisan 2012; 21:20:28 >
  • Orijinalden alıntı: Z3A

Orijinalden alıntı: xlmnt13

önce msi after burner de voltaj kontrolü aktif hale getirmen lazım.

Tamamdır peki bu değerler max nasıl olmalıdır bilginiz varmı?Baktımda pek birşey bulamadım ingilizcem pek sağlam değil.Fazla abartmadan karta zarar vermeden biraz yükleneyim diyorum .Bu default ayarları

hocam uğraşma voltajla falan çok rahat ver direk 925-930 mhz zorlarsan 950yide görürsün am gerk yok 930 iyi bir değer

• core voltage ( mV ): 987 to 1025

core clock( Mhz ): 880 to 950

shader clock ( Mhz ): 1760 to 1900

memory clock ( Mhz ): 2100 to 2200

bunları bir dene istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

core voltage ( mV ): 987 to 1025

core clock( Mhz ): 880 to 950

shader clock ( Mhz ): 1760 to 1900

memory clock ( Mhz ): 2100 to 2200

bunları bir dene istersen.

voltaj ilk başta aktif değildi ayarlardan açtım 975 gözüktü direk bu normal değer değilmi.Çünkü voltaj kitliyken en başta donuk halde duruyordu.Pek oc yapmadğımı için bir sakatlık çıksın istemiyorum :) bu arada voltoaja 987 1025 demişsiniz .Gerçek değeri resimde 975. 975 ile 1025 arasımı yapayım?ve diğerlerinide.Maximum olarakmı söylediniz değerleri.Sıkıntı çıkmaz değilmi?
  • yabancı siteden aldım değerleri adam o şekilde sorunsuz kullanıyormuş bir dene görüntüde bozukluk felan olursa eski haline getirirsin ama sorun olmayacaktır. DAha yüksek değerler gereksiz bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski kullandığım Hawk modelinde 950 MHz 1.050V değerinde çalışıyordu. Gayet stabil ve sorunsuzdu. Sıcaklık değeri de 70 i geçmiyordu. TF2 de sıcaklık belki daha fazla olabilir. Önce 925 MHz 1.025V ile yük altındaki sıcaklık değerlerine bakıp sonra 950 ye çıkabilirsiniz. Voltaj az gelirse 950 de 1.050V verebilirsiniz. 1.050 ile 1 GHz i geçtiğim olmuştu Hawk ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarkabul

Eski kullandığım Hawk modelinde 950 MHz 1.050V değerinde çalışıyordu. Gayet stabil ve sorunsuzdu. Sıcaklık değeri de 70 i geçmiyordu. TF2 de sıcaklık belki daha fazla olabilir. Önce 925 MHz 1.025V ile yük altındaki sıcaklık değerlerine bakıp sonra 950 ye çıkabilirsiniz. Voltaj az gelirse 950 de 1.050V verebilirsiniz. 1.050 ile 1 GHz i geçtiğim olmuştu Hawk ile.

yani diyorsun Mv yi 1050 yap Mhz yide 925.Sıcaklık normalse 950 de yapabilirsin mhz 'yi değilmi?Peki bu değerlerde test yaparkensıcaklık ortalaması yük halinde kaç gibi olmalıdır ?Ve memory clock seçeneği tam oalrak nedir onunla oynamıyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z3A

quote:

Eski kullandığım Hawk modelinde 950 MHz 1.050V değerinde çalışıyordu. Gayet stabil ve sorunsuzdu. Sıcaklık değeri de 70 i geçmiyordu. TF2 de sıcaklık belki daha fazla olabilir. Önce 925 MHz 1.025V ile yük altındaki sıcaklık değerlerine bakıp sonra 950 ye çıkabilirsiniz. Voltaj az gelirse 950 de 1.050V verebilirsiniz. 1.050 ile 1 GHz i geçtiğim olmuştu Hawk ile.

yani diyorsun Mv yi 1050 yap Mhz yide 925.Sıcaklık normalse 950 de yapabilirsin mhz 'yi değilmi?Peki bu değerlerde test yaparkensıcaklık ortalaması yük halinde kaç gibi olmalıdır ?Ve memory clock seçeneği tam oalrak nedir onunla oynamıyormuyuz?

Aynen voltaj 1.050 idealdir, çok büyük bir değer değil. 560Ti lerde 1,150 hatta 1,2 ye kadar yolu var ama max 1,15 diyeyim ben yine.
    Dediğim gibi bendeki Hawk ta 950MHz de max. 71-72 derece civarı oluyordu benchmark testlerinde. 75-80 civarına kadar da normaldir aslında.
    TF2 de iyi bir soğutucu çok zorlanacağını sanmıyorum.
    Tabi bu arada fanların yaptığı gürültü de var onu hesaba katmalısın.

Memory hız değerini artırmak zorunlu değildir. 880/2100 den 925/2200 yada 950/2200 değerlerine (core/memory hızları) çıkabilirsin.
    Performansı artıran memory den ziyade core hızıdır. Memory için 2200 yeterli bir değer bence.

• quote:

quote:

quote:

Aynen voltaj 1.050 idealdir, çok büyük bir değer değil. 560Ti lerde 1,150 hatta 1,2 ye kadar yolu var ama max 1,15 diyeyim ben yine.
    Dediğim gibi bendeki Hawk ta 950MHz de max. 71-72 derece civarı oluyordu benchmark testlerinde. 75-80 civarına kadar da normaldir aslında.
    TF2 de iyi bir soğutucu çok zorlanacağını sanmıyorum.
    Tabi bu arada fanların yaptığı gürültü de var onu hesaba katmalısın.

Memory hız değerini artırmak zorunlu değildir. 880/2100 den 925/2200 yada 950/2200 değerlerine (core/memory hızları) çıkabilirsin.
    Performansı artıran memory den ziyade core hızıdır. Memory için 2200 yeterli bir değer bence.

Anladım.Bazı arkadaşlar Voltaj verme sadece mhz'yi 880 den 950 ye çek diyorlar.Voltaj vermenin zararı varmıdır.Oc işleriyle hiç ilgilenmediğim için pek bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 2 Nisan 2012; 1:03:53 >

• quote:

Anladım.Bazı arkadaşlar Voltaj verme sadece mhz'yi 880 den 950 ye çek diyorlar.Voltaj vermenin zararı varmıdır.Oc işleriyle hiç ilgilenmediğim için pek bilmiyorum.Biraz aydınlatırsan sevinirim.

Voltaj vermeden de hız artırılabilir ama stabil olmayabilir. Sizdeki 0.975V değeri 950ye çıkmak için yetmez bence.
    Testin ortasında hata verir kart çıkarılmış gibi davranır. Voltaj (yani güç) yetmediği için Gpu korumaya çeker kendini.

Voltaj-frekans arasındaki bağlantı şudur: Gpu daha yüksek frekanslarda çalışabilmek için ekstra güce ihtiyaç duyar.
    Bu güç de voltaj değeri artırılarak ayarlanır. mV seviyesindeki artışlar, aynı akımda Gpu ya daha çok güç sağlanmasını sağlar.
    Fakat bir yandan da VRM dediğimiz GPU yu besleyen voltaj regülatörleri de daha çok ısınmaya başlar. Bu yüzden OC yapılacak kartın bileşenlerinin kaliteli olması lazım (VRM ler, kondanstörler vs.). Sizdeki kart bu açıdan çok avantajlı, referans 560Ti lerde 4 adet VRM varken sizdekinde 6 adet var, bu da daha çok voltajı ve gücü kaldırabilir demek. VRM ler çok ısınıp o gücü kaldıramayıp yanma riski de vardır tabi.

Kart ne kadar kaliteli olsa da temkinli olmakta fayda var. OC yaparken dikkatli ve sabırlı olmak lazım.
    560Ti için daha önce verdiğim 1.150V pratikte GPU nun maksimum dayanabileceği sınırdır.
    Siz bu değere çıkmayın ama. Bahsettiğim 1.050V 950 MHz değerleri gayet idealdir. Aşırı ısınma da yoksa başarılı bir OC demektir.
    1.150V verip 1000 MHz değerlerinde günlük sorunsuz kullananlar da var çok sayıda ama ben size tavsiye etmem o değerleri.

Hawk modelinde 8 adet VRM var onda rahat yapılabilir ve daha önce kısa süreli yapmışlığım da var ama yine de günlük olarak kullanmadım ben o değerleri.
    Problem olmasa bile kartın ömrünü azaltabilir.

Ve son olarak MHz ve voltaj artışlarını birden değil de azar azar artırın (10-15 MHz 0.01V aralıklarla gibi). Bunu 950 1.050 değerlerine kadar orantılı olarak yapın. Eğer hata alırsanız orada durun.

• quote:

quote:

Anladım.Bazı arkadaşlar Voltaj verme sadece mhz'yi 880 den 950 ye çek diyorlar.Voltaj vermenin zararı varmıdır.Oc işleriyle hiç ilgilenmediğim için pek bilmiyorum.Biraz aydınlatırsan sevinirim.

Voltaj vermeden de hız artırılabilir ama stabil olmayabilir. Sizdeki 0.975V değeri 950ye çıkmak için yetmez bence.
    Testin ortasında hata verir kart çıkarılmış gibi davranır. Voltaj (yani güç) yetmediği için Gpu korumaya çeker kendini.

Voltaj-frekans arasındaki bağlantı şudur: Gpu daha yüksek frekanslarda çalışabilmek için ekstra güce ihtiyaç duyar.
    Bu güç de voltaj değeri artırılarak ayarlanır. mV seviyesindeki artışlar, aynı akımda Gpu ya daha çok güç sağlanmasını sağlar.
    Fakat bir yandan da VRM dediğimiz GPU yu besleyen voltaj regülatörleri de daha çok ısınmaya başlar. Bu yüzden OC yapılacak kartın bileşenlerinin kaliteli olması lazım (VRM ler, kondanstörler vs.). Sizdeki kart bu açıdan çok avantajlı, referans 560Ti lerde 4 adet VRM varken sizdekinde 6 adet var, bu da daha çok voltajı ve gücü kaldırabilir demek. VRM ler çok ısınıp o gücü kaldıramayıp yanma riski de vardır tabi.

Kart ne kadar kaliteli olsa da temkinli olmakta fayda var. OC yaparken dikkatli ve sabırlı olmak lazım.
    560Ti için daha önce verdiğim 1.150V pratikte GPU nun maksimum dayanabileceği sınırdır.
    Siz bu değere çıkmayın ama. Bahsettiğim 1.050V 950 MHz değerleri gayet idealdir. Aşırı ısınma da yoksa başarılı bir OC demektir.
    1.150V verip 1000 MHz değerlerinde günlük sorunsuz kullananlar da var çok sayıda ama ben size tavsiye etmem o değerleri.

Hawk modelinde 8 adet VRM var onda rahat yapılabilir ve daha önce kısa süreli yapmışlığım da var ama yine de günlük olarak kullanmadım ben o değerleri.
    Problem olmasa bile kartın ömrünü azaltabilir.

Ve son olarak MHz ve voltaj artışlarını birden değil de azar azar artırın (10-15 MHz 0.01V aralıklarla gibi). Bunu 950 1.050 değerlerine kadar orantılı olarak yapın. Eğer hata alırsanız orada durun.

Eyvallah dostum herşey için,çok açıklayııc oldu sağolasın.

• o kartın def. voltajı 50~405 mhz de 0.950mv / 880mhz de ise 1.0120mv ve o voltajla zaten 935mhz de stabil olarak en takoz GPU'lusu'da çalışıyor, düzgün 1 GPU ise hiç voltaja dokunmadan 950mhz de stabil çalışır, takoz GPU için 950mhz'e , normali için 980Mhz'e 1.0250 vermen yeterli, 1.0500mv 1ghz veya üzeri için gerekebilir herhalde, 1'de diğer markalardan (örneğin ASUS'tan) düşük voltaj'la çalışıyor olması lazım.
  • quote:

Eyvallah dostum herşey için,çok açıklayııc oldu sağolasın.

Rica ederim, kolay gelsin.
  • Ben de iki tane Asus 560ti DCII kullandım. Kart, voltajsız olarak 945 MHz'le 3DMark11 testini geçse de, oyunlarda üst limit olarak ancak 910 MHz'de stabil kalmıştı.
    Kartı zorlamak için Crysis 2'de ultra detay paketi yüklü ve DX11 açık olarak test etmiştim.

Kart 970 MHz için 1.075, 1000 MHz için de 1.150 voltaj istemişti.

Yani, kartın zorlanmadan gelebileceği üst limit 970 MHz'di. Günlük kullanım değerleri olarak kartı, ömründen yememek adına her zaman için zorlanmayacağı bir hızda kullanmakta fayda var. 950 MHz'i üst limit olarak kabul edersek, 1.050 voltajla oyunlarda deneyin. Oyundan atmıyorsa ve ekranda siyah siyah lekeler-yırtılmalar olmuyorsa sorunsuz demektir. 1.050 yetmezse kademe kademe 0.010 0.010 artırın. 1.070'ten fazlasına ihtiyaç duyacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.