Şimdi Ara

MSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar.Arkadaşımın aldığı Msi GTX 1080ti kartını elimden geldiği kadar incelemeye çalıştım.Öncelikle i5 6600 ile kartı besleyemediğimi belirteyim.Gerçekten büyük bir hayal kırıklığı oldu.Ekran kartı kullanımı neredeyse 80'in üzerine hiç çıkamadı diyebilirim.Daha sonra tavsiyemle i7 7700k aldı.İncelemeyi de ancak yapabildik.

MSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesi

--------------------------------------------------------------------------------------------

Test Sistemi
    *i7 7700K (Stok Hızlarda)
    *GSkill DDR4 3000 CL16
    *MSI GTX1080ti FE
    *Orjinal Windows 10 Pro x64 Güncel
    *Nvidia 378.92 WHQL Sürücü
    *Testte Kullanılan Bütün Oyunlar ve Yazılımlar Orjinal ve Günceldir.
    *...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kutu İçeriği
    -Kartın kendisi,
    -1 adet hdmi'dan dvi'a çeviren adaptör
    Kitapçıklar ve Sürücü DVD'si

Kartın Gpu-Z Görüntüsü

TESTLER

Heaven 4 Stok / OC

MSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesi

Valley Stok / OC

MSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesi

3D Mark OC'li Sonuçlar

MSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesiMSI GTX 1080Ti Founder Edition İncelemesi

Metro Last Night

Shadow of Mordor

Battlefield 1 DX11

Battlefield 1 DX12

Rise of Tomb Raider DX11

Rise of Tomb Raider DX12

Sonuç:

Kartı 1080p'de i5 6600 ile besleyemedik.DX11'de de ,DX12'de de durum değişmedi.i5 6600 gerçekten büyük hayal kırıklığı oldu.Nadiren de olsa oyunlarda anlık takılmalar oluyor.Sürücülerle sorunu ortadan kaldırırlar büyük ihtimalle.Kartı standart fan profilinde bıraktığımızda 85 derecenin üzerini görüyor.Fan profilini oyunlarda %75-80 dolaylarına getirdiğimizde ise nadiren 82-83 dereceleri gördük.Gpu hızı olarak 2035 mhz değerlerini görsek de stabil değerler 1975mhz civarı.Kartta gpuz görüntüsünde de görüldüğü gibi Micron bellekler kullanılmış.AN itibariyle popüler olan Battlefield 1 oyununda 1080p ultra ayarlarda 130-180 fps arası değerler almış olmamız bizi memnun etti.Kartta dvi ve vga çıkışı bulunmuyor.3 adet minidisplayport çıkışı ve 1 tane de hdmi çıkışı bulunuyor.Hdmi to dvi adaptörüyle dvi monitörlerle de kullanılabilir.Overclock potansiyeli ise referans kartlara göre oldukça iyi. +126 mhz gpu,+300mhz de ramlere yüklenebildim.1949-2012mhz arası gpu hızlarında,sabit 11600mhz bellek hızında kullanabildim.Özel soğutmalı modeller çıktığında gerek soğutma,gerekse oc potansiyeli olarak neler değişecek her beraber göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 31 Mart 2017; 13:59:32 >

• 3DMark testlerinde GTX1080 ile arasındaki fark %19 civarında, sadece valley testinde yetişip geçebiliyorum, ama yinede sağlam fark atmasını beklerdim bu sebeple referans kart almamak lazım muhtemelen kart power yada sıcaklık limitine takılıp hız düşürüyor.

• Colorful İgame 1080Ti modeli 16+2 faz ve lcd ekran ile geliyormus.

Fakat Çinli bir firma oldgu icin cine özel kalabilir. Birde 16+2 faz dizilimine sahip bir diger model Zotac Amp Extreme
  • İnceleme için teşekkürler, devamını da merakla bekliyoruz.

Kartın potansiyelini düşündüğümüzde i5 ve türevi (AMD tarafında da türevi RYZEN'ler geldiği zaman göreceğiz) işlemcilerin maalesef ki yeterli beslemeyi sunamadığını görüyorduk. Kullanıcı söylemleri ile de bunları tasdik etmek iyi oluyor tabii ki. Hatta i7 noktasında da sıkıntılar olduğu yazılıp, çiziliyordu. Çözünürlük farkına bağlı durumlar olduğunu da unutmamak elzem.

Aslında bunları yazarken içten içte sinirlenmiyor da değilim. Sözde DX12 ha geldi ha gelecek diye yazıyorken, haberler paylaşıyorken, işlemci ile ekran kartı arasındaki iletişimin en üst düzeye taşınacağını umuyorduk. Ama halen uygun fiyata alınabilecek işlemcilerle üst seviye ekran kartlarını tam olarak besleyememek gerçekten sinir bozucu. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı tabii ki ticaret piyasasının her alanında var son yıllarda ve olmaya da devam edecek. Lakin DX9 zamanlarına dönememek de bir o kadar koyuyor insana. Belki bakalım 6 çekirdek 12 izlek sunan RYZEN işlemciler ile bir şeylerin değişmeye başladığı görülür en azından ? Kim bilir...

Konunun en başında işlemciden söz açıldığı için yeri gelmişten içimdekileri de bir aktarayım dedim. Fazla incelemeyi de saptırmadan sahneyi size bırakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 31 Mart 2017; 0:46:37 >

• founder edıtıon vakit kaybıdır diyorum başka ne denılebılır kı
  • Mümkünse 2K ve 4K test eder misiniz...bu kartı alanların en düşük 2K yı hedeflemesi lazım...i5 6600 in 2K da ve 4K daki performansı da mı aynı durumda?...Elinize sağlık iyi forumlar.
  • Kart güzel ama FE almak ne kadar doğrudur bilmiyorum 6600 ün yetmemesine şaşırmadım ayrıca kart oldukça güçlü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stok Fan Candır ya niye herkes dudak bükmüş. MSİ GTX 1080 Aero kullanıyorum çok memnunum ses yok kartta, sıcaklıklarda makul. Sıcak hava kasa dışına direk atılıyor, bu iyi bir şey.
  • Hayırlı olsun, kart daş gibi
  • Gtx 980 ti 1080p son ayarlarda (sizinkiyle aynı ayarlar) 1472/8000Mhz hızlarında (voltajsız) heaven da 105.2 fps alıyorum. Ben bu seriyi es geçicem gibi duruyor o yüzden. Sizler ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Heavenden ziyade oyun fps leri nasıl 1080 ti ye kıyasla ? Bide şöyle bir durum var her yer 1080 ti nin full hd üzeri çözünürlüklerde kendini daha iyi gösterdiğinden bahsediyor.

Mesela 1080p de gta da 1080 ti 187 fps verirken 2k ya çıkınca 164 fps veriyor % anlamında neredeyse hala full hd ye yakın fps veriyor.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    1080p 144hz benim için idealdir. 1080ti için 2k 4k ya geçip 1-2 sene sonra oyunlarda 60fps altına düşüşünü görmek üzer yani. Ki zaten maalesef 4k için 60 standartı bile yok hala (ultra ayarlarda tabi) :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 31 Mart 2017; 18:31:38 >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Maddi durumu bilemem ama 1080p ise 980 ti ile devam edin bence.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Maddi durumdan ziyade 1k küsüre bunu satıp üzerine iki katı eklemek saçma bu tablolara bakınca. Gereksiz gibi duruyor. Haklısınız 1080p de gider daha 980ti gaza gelmemek lazım

• bende 980ti kullanıcısıydım...4k yı hedeflediğim için 1080ti geçmeyi bekliyorum...1080p için 980ti fazlasıyla yeterli bir kart,hatta 2k için de...iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailpeker -- 31 Mart 2017; 19:49:50 >
  • ismailpeker İ kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim, size de iyi forumlar

• ASUS GTX 1080 TI FE.

O.C : 2.1 GHZ / 12.3 GHZ

Not : Heaven gibi eski benchmarklar GTX 1080 TI ın tam performansından yararlanamıyor 1080P de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 1 Nisan 2017; 13:34:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.