Şimdi Ara

Msi Gtx 1060 mı yoksa Galax 1070 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belli bir bütçem var Gtx 1000 serisinden ekran kkartı allmayı planlıyorum Gtx 1070 mi yoksa 1060 mı alınmalı marka bir performans farkı yaratır mı ?
    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gtx1060-gaming-x-6g-6gb-192bit-gddr5-pmu353549
    http://www.ebrarbilgisayar.com/galax-gtx1070-8gb-256bit-gddr5-exoc-3xdp-hdmi-dvi-pmu353218

• Galax 1070

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcin i7 ve güçlüyse 1070 al . i5 6600k da bile darbogaz yapıo 1070.

Çok güçlü işlemcin yoksa 1060 al

• emindogan344 E kullanıcısına yanıt
    hocam alakasız kartları kıyaslamışsınız. bütçe ve performans beklentiniz yüksekse 1070 daha düşükse 1060. aynı kulvarda değilki bu kartlar. performans farkı tabiiki olacak 1070 daha çok performans verecek.
  • Nerede neye darboğaz yapıyor? 4.5GHz i7 2600K ile 1070 FTW kullanıyorum, darboğaz falan da yok. tek çekirdek performansında i5 6600 ile benzer performans veriyor, çok çekirdekte de biraz daha hızlı ama darboğaz yok. Darboğaz dediğin ne kadar? 1fps mi 2fps mi? Strateji oyunlarında bile 2600K darboğaz yapmazken yeni nesil i5'e darboğaz yapar diyorsunuz ya... Gidin azcık okuyun öğrenin, milleti yanlış yönlendirmeyin.
  • Gta 5 de grass quality ultrada her kart performans duşuruyor.O ayar ve kodlamada hata var bokunu çıkardınız bu darboğaz işinin.İşlemci kalmadı darboğaz yapmayan...

• Ayrıca darboğaz min yada max fps ile olçulmez.Fps 100 lerde gezinirken birden 40 a felan dusuyomu ona bakılır ezbere işlemci kullanımı gpu kullanımı felan hikaye.Oyunda ani fps iniş çıkışı oluyomu o onemli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

Ayrıca darboğaz min yada max fps ile olçulmez.Fps 100 lerde gezinirken birden 40 a felan dusuyomu ona bakılır ezbere işlemci kullanımı gpu kullanımı felan hikaye.Oyunda ani fps iniş çıkışı oluyomu o onemli

Kendı dedıgın ıle celısmıssınHem mın fps ıle ölçülmez demıssın hemde 100lerde gezınırken bırden 40a düşerse ona bakılır demıssın.Zaten o bırden 40a dusmesı mın fps oluyor ve darbogaz oluyor.

Bu forumda en cok konuşulan konu darbogaz nedense ne kadar ılgınc
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

Ayrıca darboğaz min yada max fps ile olçulmez.Fps 100 lerde gezinirken birden 40 a felan dusuyomu ona bakılır ezbere işlemci kullanımı gpu kullanımı felan hikaye.Oyunda ani fps iniş çıkışı oluyomu o onemli

Birseyden anlamiyorsaniz bari yorum yaparak rezil olmayin.Senin gibi kayniyor forumda.ezbere gelip hava atarlar.Sen daha ne dediginden haberin yok.

• 3 5 çok bilmiş kuruntularını sağda solda yayacağına gitsin youtubedaki bilinen benchmark kanallarını takip etse görecek i5 6500ın bile gayet yeterli bir işlemci olduğunu.

• Vay anasını bu ülkede herkes herşeyden anlıyor be. Bilmeyen yok mu?

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    Yok sen anlamamıssın ne dediğimi

Min fps diyelim ki 30 ortalama 70 max da 90 olsun.80 lerde dolaşırken aniden 40 sonra tekrar 80 sonra bi anda 53 gibi gibi olursa demek istedim.Darboğaz illa min fps yi duşecek diye bir kaide yok.Bazı oyunların bazı bolumlerinde kotu kodlamadan dolayı fps korkunç duşebilir.Ornek Batman Arkham Asylum Scarecrow bolumleri.Ama oyun geri kalan tum durumlarda 100 fpslerde geziyor.Umarım anladın

• Bu yorumu yapıp bana rezil olma demissin

• i5 ile i7 nin arasındaki FPS farkı her zaman darboğaz değildir. Bazı oyunlar yapıları gereği CPU ya da yük bindirir ve bunun faydasını FPS olarak görürsün. Kalabalık ve ünite sayısının fazla olduğu oyunlarda bir de RNG faktörü varsa bu açığa çıkar. Bu işlemcinin darboğaz yapması değil ikisini karıştırmayın. Darboğaz işlemcinin veriyolu olarak GPUnun kaldırabileceğinin gerisinde kalmasıdır. i3 lerde bundan bahsedebilirsiniz belki ama 2.nesil ve sonrası i5 ve üstü için sözkonusu olamaz. Darboğaz arkadaşların dediğim gibi DSR ile çözümlenebilecekken diğeri için çözüm değildir. Ekran kartında tavsyei verirken de adamın bütçesi uygunsa ve bu tarz oyunlar oynuyorsa işlemci yükseltmesi tavsiye edilmelidir. Ezbere iş yapan çok forumda anlamadan dinlemeden. Sanki evde boş zamanlarında GPU mimarisi tasarlıyormuş gibi konuşanlar var.
  • Is yerimde i7 4790k @ 4.5gz ve asus gtx 780 strix 6gb kullaniyorum. Bu sistemde bir kac oyun var. gta5 total war warhammer csgo gibi bu ayni oyunlar evdeki sistemimde amd phenom x965 @ 4 ghz ve gtx560ti icindede yuklu bazen usenmezsem gtx 780 i sokup eve goturup amd li sisteme takiyorum. Bireysel deneyimim ile konusuyorum sadece internetden gordugumle degil. Arkadaslar bu forum uzerinde bottleneck olayi inanilmaz abartiliyor. Evet ciddi bir fps farki oluyor bu iki cpu arasinda ama bottleneck ile en can sikan durum fero01 arkadasinda yazdigi gibi Fps drop bunu gta5 harici yasamadim ki oda cok fazla olan bir durum degil. Yani ozetle su ben gtx 780 lede ayni oyunlari evdede akici bir sekilde oynuyorum tabi fps drop problemi olmayan oyunlardan bahsesiyorum total war gibi ama bariz bir performans kaybo oluyor en nihayetinde herkes 1300 lira verip 6700k alamaz evet i5 daha az performans verir ama bunun adi bottleneck olamaz

• Dostum arkadaşı yanlış yönlendirmeyin cpu isteyen oyunlarda malesef 1060 a dahi 6400 6500 gibi işlemciler yetersiz gelmekte deneyimle sabittir. 4690 ya da 6700 gibi islemcilerden aşağısı 1060 a kesinlikle yetmeyecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha iyi işlemciyle daha yüksek değerler alır ve doğru buna bir şey demiyorum. Ama darboğaz dediğimiz olay ani fps düşüşü şeklinde oluyor, malumun zaten. Ben i5 6500'ün gtx 1070 ile birlikte darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Yani cidden 2500k ile gtx 1070 alıp kullanan bi sıkıntısını görmeyen insanlar tanıyorum. Gördüm demiyorum tanıyorum yani. Bu kadar takıntılı olmamak lazım. 6700 ile 90 fps alır 6500 ile 75 fps alır atıyorum. O da zaten 100 oyundan 2 tanesinde. Bu darboğaz olayı cidden çok abartılıyor. E millet gtx 1080 SLI yapamayacak o zaman günümüz işlemcileriyle?

• Hocam abartma konusunda dogru soyluyorsunuz o dediğinize katılıyorum benim dediğim de zaten cpu isteyen gta gibi acs gibi oyunlar için geçerli oynanıyor mu evet oynanıyor ama yağ gibi akıcı değil. Ben sadece yeni sistem toplananlar için tavsiyem 1060 in yanına almışken tam performans almak açısından 1050 pinli anakartlara 4690 1051 anakartlara da 6700 alın kafaniz rahat olsun para sıkıntısi olanlarda 6500 gibi alırsa yanına 470 gibi ekran kartı daha uygun olur gibilerinden tavsiyem olsun maksatlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw hiç mi çakmadiniz adam site reklaminı yapiyor. ebrarbilgisayar ne la helal kesim oem parça gibi. adamın 1 postu var. insan bi selam verir ilk mesajında. ve gtx 1060 ile 1070 kıyaslanır mı hiç? adam resmen bu parçalar bizim sitede şu fiyat demiş çıkmış siz de boşuna laf anlatmişsiniz adama.
  • Reklamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.