Şimdi Ara

Msi Gtx 1060 Gaming X Plus 6G İncelemesi 'Kısa ve Öz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa Bir AMD macerasından (RX470) sonra kartımı satıp yerine Msi GTX 1060 Gaming X Plus aldım, Öncelikle Çok detaylı bir inceleme yapmayacağım daha çok yüzeysel bir inceleme olacak kartımın montajını dün akşam yaptım yaklaşık olarak 6-7 saat deneyimleme şansım oldu.

Artıları
    Kart çok serin çalışıyor xfx rx 470 ve evga gtx 950 ssc kartlarıma oranla bunu net ifade edebilirim bu mevsimde bile full yükte gpu'yu 64 derece'de sabitliyor twin frozr 6 soğutma çözümü gerçekten hakkını veriyor.
    Çok sessiz full yükte karttan fan sesi çıkmıyor ilk başlarda fan mı devreye girmedi diye endişelendim ama yani 2 fanda çalışıyor, sesi duyabilmek için baya bir kartın yanına yaklaşmanız gerek, full yükte fanlar 900 rpm civarı seyrediyor. 1000 rpm'i aşmadı
    Hız aşırtılmış model kartın bellekleri 9 gbps amd'nin rx 580 hamlesinden sonra nvidia 1060'ı gözden geçirerek bellek hızlarını arttırmış, gpu saat hızı ise boost'ta 1809 mhz gözüküyor ancak oyunlarda bu rakam 1960 mhz'i görüyor küçük bir oc ile 2000 mhz'i aşmak mümkün gerçi denemedim ama kartın potansiyelinin iyi olduğunu düşünüyorum
    backplate ve led aydınlatma
    coil whine yok ilk defa cw'siz kart'a denk geldim kart yüke girince vızır vızır ötmüyor
    bellek ve vrm kısımlarının sıcaklıkları termal pad ile ayrı bir bloğa aktarılıyor o blokta ana soğutucu blok ile temasta galiba

-Eksileri
    güç girişinin üstünde bir led olabilirdi. voltajın düzgün gelip gelmediği ile alakalı gigabyte ve xfx kartlarında var ciddi bir eksiklik bence
    bunun dışında bir eksiklik yada memnun kalmadığım bir durum yok

Oyun Testleri

Rise Of The Tomb raider ve Witcher 3 oyunlarında deneyimleme şansım oldu

öncelikle witcher 3 oyununda tüm ayarlar ultra ek ayarlar hepsi açık 60 fps sabit veriyor. gölgelerin yoğun olduğu sahnelerde 55'e kadar düşüş gördüm

Rise Of the tomb raider'da

Msi Gtx 1060 Gaming X Plus 6G İncelemesi "Kısa ve Öz"

Orj. Ürün Linki Sayfası:https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1060-GAMING-X-Plus-6G.html#hero-overview
    Detaylı inceleme:http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1060-gaming-x-plus-review,1.html

Kart'tan çok memnun kaldım, tavsiye ederim

Ayrıca 30 haziran'a kadar msi ilkbahar para iadesi kampanyası ve rocket league oyun kampanyası var.
    kartı satına aldıktan 30 gün sonra talep oluşturup 80 tl iade alınabiliyor (30 haziran kamp. son günü)
    ayrıca satın aldığınız yerle iletişime geçerseniz rocket league oyun kodu'da alabilirsiniz, kartı inventus'tan aldım 15 gün içinde mail adresime göndereceklerini söylediler.

• Özel değilse kart ne kadara geldi ve gaming x ile arasında ne fark var acaba?
  • Öncelikle hayırlı olsun hocam, önlerden yerimi alayım. Gerekirse karşılıklı test yaparız.

Bu arada benim Asus sağlam çıktı Voltajsız 2100Mhz GPU yedirdim, VRam'de 4250 Mhz'de çalışıyor.

He bir de sizle konuşmuştuk soğutma konusunda Asus daha iyi çıktı sanırım. Benim kart full yükte daha 61 derece görmedim, 60 sabit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 15 Haziran 2017; 23:26:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Öncelikle hayırlı olsun hocam, önlerden yerimi alayım. Gerekirse karşılıklı test yaparız.

Bu arada benim Asus sağlam çıktı Voltajsız 2100Mhz GPU yedirdim, VRam'de 4250 Mhz'de çalışıyor.

He bir de sizle konuşmuştuk soğutma konusunda Asus daha iyi çıktı sanırım. Benim kart full yükte daha 61 derece görmedim, 60 sabit

Fan ayarınız kaçta kalıyor 60c için acaba?
  • Asus sogutmada bir kaç derece daha iyi ama Gaming X ile fan sesi duyulmuyor diyenler çook fazla , 60c ile 62c arasında fark yok bence önemli olan fan sesi , ve oc başarısı
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    sağolasın, bir zahmet 3 fanlı model o kadarda olsun yani ben gaming x plus'a karar verdiğimde ilk aradığım şey sessizlikti ikinci aradığım şey ise yeni elden geçirilmiş gtx 1060 idi , kart sessizlik anlamında çok iyi

bu arada gpu asic sende okunuyor mu? pascal desteklemiyor gibisinden uyarı veriyor gpu-z

daha henüz benim karta oc denemedim bir kaç güne denerim şu aralar baya iş güç yoğunum

bu arada haberin varmı bilmiyorum ama kartın rocket league oyun hediyesi var oyunu istersen hb ile görüş

@SakuraiTomoki

inventus'tan aldım 1450 tl'ye geldi + 80 tl para iadesi ve rocket league oyunuda hediye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 16 Haziran 2017; 0:30:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

quote:

Öncelikle hayırlı olsun hocam, önlerden yerimi alayım. Gerekirse karşılıklı test yaparız.

Tüm fanlar 1200 rpm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

sağolasın, bir zahmet 3 fanlı model o kadarda olsun yani ben gaming x plus'a karar verdiğimde ilk aradığım şey sessizlikti ikinci aradığım şey ise yeni elden geçirilmiş gtx 1060 idi , kart sessizlik anlamında çok iyi

bu arada gpu asic sende okunuyor mu? pascal desteklemiyor gibisinden uyarı veriyor gpu-z

daha henüz benim karta oc denemedim bir kaç güne denerim şu aralar baya iş güç yoğunum

bu arada haberin varmı bilmiyorum ama kartın rocket league oyun hediyesi var oyunu istersen hb ile görüş

@SakuraiTomoki

inventus'tan aldım 1450 tl'ye geldi + 80 tl para iadesi ve rocket league oyunuda hediye

Asic değerleri okunmuyor. Ses konusunda MSI RX 480 GamingX'den sonra ki aynı heatsink ve fan var, kafam resmen rahatladı diyebilirim.

Rocket league hediyesini gördüm ama bir tek msi veya nvidia fe bundle'da alınıyor diye biliyorum.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    msi alakası yok tüm markalarda geçerli gtx 1050, 1050 ti ve 1060 alanlara hediye

http://www.nvidia.com.tr/graphics-cards/geforce/pascal/rocket-league-bundle/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

quote:

Tüm fanlar 1200 rpm.

Bende Zotac GTX1060 AMP+ , default 1970-9050 değerlerde 1100rpm ile 68-71 derecelerde çalışıyor, strixde değerler buysa normal sanırım :)

• GTA V testi bekliyorum açıkçası merak ettim şimdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    dün akşam oynadım biraz

vsync açık ayarlar very high sadece grass quality high'da fxaa msaa 2x nvidia txaa açık popülarity ayar çubukları sonda
    72 fps sabit veriyor. bu değerleri alırken gpu kullanımı ise %70- %85'ler de vsync kapattığımda ise gpu kullanımı %100'e vuruyor 80 ile 110 fps aralığına çıktığını gördüm.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Gayet yeterli bir performans grafiği çizmiş kart. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

msi alakası yok tüm markalarda geçerli gtx 1050, 1050 ti ve 1060 alanlara hediye

http://www.nvidia.com.tr/graphics-cards/geforce/pascal/rocket-league-bundle/

:(

• Aynı kartı ben de dün inventus'tan satın aldım :)

2 hafta öncesine kadar EVGA GTX 1070 FTW kullanıyordum.

Battlefield 1 oynuyorum. EVGA GTX 1070 FTW varken, kullandığım oyun grafik ayarlarını hiç değiştirmeden GTX 1060 Gaming X Plus ile oyuna girdim. (1920x1080 monitör kullanıyorum)

GTX 1060 ile FPS değerleri genelde sahnesine göre 80-95 arasında. Yanlış hatırlamıyorsam GTX 1070 ile 110-130 arasında değişiyordu.

Bu iki kart arasındaki performans farkını; yoğun duman ve sise yakın olduğum sahnelerde yaşıyorum. Duman ve sis yoğunluğu bulunan çatışmalarda, gtx 1060 ile fps 50-60 arasına düşüyor.

Bu da GTX 1070'in gücünün farkı diyelim :)

Sonuç olarak genel anlamda gtx1070'den gtx1060'a yaptığım geçiş beni pişman etmedi. GTX1060'dan aldığım performans gayet tatmin edici. En azından 1080p monitör için. 2K monitör için en az gtx1070 şart elbette.

GTX1060, msi gaming x plus modeli hakkında da şunu söylemek istiyorum. Kart gerçekten çok sessiz. Sıcaklık değerleri tam yük altında dahi endişe ettiricek değerlerden çok uzak.

Konuyu açan arkadaş led ışıklandırmaların tasarımı beğenmediğini söylemiş. Ben bunun kişiden kişiye göre değişeceği kanaatindeyim. Bilgisayarımın kasasını masanın altında konumlandırdığım ve gözümün önünde olmadığı için ışıklandırmaları hiç umursamıyorum. Benim gibi kasasını konumlandıran arkadaşlar için çok da önemli bir kusur değil diye düşünüyorum :)

• inventus'ta gözükmüyor ama kendileri ile iletişime geçtim 15 gün içinde mail ile göndereceğiz dediler.

@NoSky

rgb ve diğer Işıklandırmaları beğendim dostum ilk mesajda öyle bir şey yazmadım + kısmında belirttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 16 Haziran 2017; 14:35:54 >
  • Hocam pardon ya

quote:

-Eksileri
    güç girişinin üstünde bir led olabilirdi.

Bu kısmı ile karıştırdım
  • Ben de yarın sipariş vereceğim pazartesi elimde olur muhtemelen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı olsun güzel kart. Full yükte 900rpm 'i geçmeyip iyi de soğutma sağlaması daha da iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.