Şimdi Ara

MSI GTX 1050ti Overclock Hakkında (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI GTX 1050ti OC modelini kullanıyorum. Afterburner programı ile ekran kartına hız aşırttım. Hız aşırtmadan önce yükte Core Clock 1797MHz, Memory Clock 3504MHz değerlerine çıkıyordu. Core Clock değerini arttırdım amacım 1911MHz de kullanmak fakat 150 de arttırsam 160 ta arttırsam oyunlarda veya Valley Benchmark testinde Full Screen 1080p de maksimum 1810MHz değerine çıkabiliyor. Benchamark testinde Full Screen modunu kapatıp 720p de çalıştırdığımda arttırdığım değerlere yani 1900MHz küsürlü değerlere çıkabiliyor. Bu neyden kanaklanıyor olabilir ? Kart gücünü PCI Express üzerinden karşılıyor bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Bundan kaynaklanıyorsada Full Screen olmadığında yüksek değerlere çıkabilmesinin nedeni nedir ? Memory Clock değerleri ne kadar arttırdıysam okadar artıyor onda bir problem yaşamadım. Yardımcı olursanız sevirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• powerıda arttırmanız lazım, tdp sınırında kalıyor kart.

• Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Ortalama kaç arttırmam gerekir bi bilginiz var mı ?

• geldegelirix kullanıcısına yanıt
    default kaçtır bilmiyorum önce 100e vurdurun, halen 1911e çıkamıyorsaniz ab ayarlarinda tdp kilidini kaldiran bi ayar olmasi gerekiyor, 115e kadar deneyebilirsiniz kilidi kaldirdiktan sonra sicakligida bi yandan kontrol ederek

• 6pin güç girişi yoksa sakın voltaj verme pci girişin uzun dönemde bozulur. +175 core clock, +1000 memory clock olarak kullanıyorum. Zotac tek fan kart. Voltaj hiç bişey dsğiştirmedi bende. Core clocku 175 üstüne çıkaramdım. Test programlarında çıkmasada oyunlarda boots ile 1966 mhz ye çıktığı oluyor. Memory clock peeformansa daha çok etki ediyor. Furmarkda ugak ufak ufak artırarak stabil değerlerini bul. Kartta voltajlık yada fanında bide sorun yoksa ısıyla ilgili bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 3 Şubat 2018; 20:8:28 >
  • Voltajı arttırdım fakat bir değişiklik olmadı pin girişleri olmadığı için büyük ihtimal. Oyüzden voltajı tekrar ilk değerine düşürdüm. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gtx 970
    2 yıl önce açıldı
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.