Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Dostum bende msi GT72S 6qe gtx980m modeli var witcher3 de 71 dereceden fazla ısınmıyor üstelik turbo fan kapalı yani yeni kartlar teoride az ısınması gerekirken eski modele göre daha çok ısınıyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voleren V kullanıcısına yanıt
    Teknik veya teorik olarak hangisinin daha az ısınması gerektiğini bilmiyorum ancak, ayarları düşürdükçe ısı değerleri de düştüğünü belirteyim. Witcher3'de Ultrada 80 dereceleri görüyorum. Medium yapınca 65-70 derecede geziyor yine. GTA V ve Battlefield 1'de ultrada 65 dereceyi geçmedi. Bir de fan ayarlarımız aynı mıdır bilemiyorum. Comfort modda kullanıyorum ben, % ayarlarıyla hiç oynamadım. Sporta alınca da sıcaklık daha düşükte kalıyor veya Cooler Boost'ta. Oyunları dün akşam indirip oynamaya başladım, bir kaç gün oynadıktan sonra yine yazarım sonuçları. Üşenmezsem video filan da çekerim. :) Genelde bunu söyleyip üşeniyorum

    Bunun yanında 980M'de core speed 1127 görünürken, 1070'de 1580'leri gördüm, belki bu daha yüksek Mhz daha fazla ısınmaya yol açıyordur. Varsayım bu sadece, işleyiş konusunda detaylı bilgim mevcut değil. Isınmayı ben hissetmediğim sürece sorun değil zaten.




  • Aorus x7 yada gt72vr alacagim ge72 1070 bekliyordum fakat 1060la cikacak biraz daha bekleyip gorelim bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Ben green modda kullanıyorum witcher3 ultrada 72 derece sıcaklık ortalama 42fps alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: ziggystardust

    Herkese merhabalar,

    Aslına bakarsanız bir süredir bu konuyu açmakla açmamak arasında gidip geliyorum. MSI Türkiye yetkili servisi Servispoint ve MSI Global Tech Support ile olan görüşmelerim ve MSI Türkiye'ye attığım e-postaların cevapsız kalması sonucunda bir çözüm bulabilmek adına derdimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.

    Birazcık uzun olabilir, ama sorunumu ve yaşadıklarımı tüm detaylarıyla, olabildiğince özet bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Umarım sabırla okuyup bir çözüme kavuşmamda yardımcı olabilirsiniz.

    Yaklaşık 1.5 senedir MSI GE60-0NC kullanıyorum. i7 3610Q ve GT650M olan versiyon. Ürünün garantisi hala devam ediyor.

    Son 3 aydır işlemcinin aşırı ısınması sonucu korkunç performans düşüşleri yaşıyorum. Öyle ki işlemci yük altında, turbo fan modu açıkken dahi 90C'yi görüyor rahatlıkla. Hatta Battlefield 4 oynarken 98C'ye kadar çıktığını gördüm. İşlemci bu sıcaklık değerlerine ulaştığında "throttling" devreye giriyor ve işlemci kendini yavaşlatıyor doğal olarak. Dolayısıyla performansım da sürünmeye başlıyor bu noktadan itibaren.

    Öte yandan gpu sıcaklığının daha normal göründüğünü belirteyim. 70-75'in üstüne çıktığını görmedim henüz.

    İşlemci sıcaklık değerlerinin bu kadar yüksek olduğunu fark eder etmez hemen Servispoint ile irtibata geçtim.

    Telefondaki yetkili şahıs (şu an ismini hatırlamıyorum ne yazık ki), sorunumu dinledikten sonra "MSI 105C'ye kadar normal olduğunu belirtiyor" diye karşılık verdi.

    Hayatının 20 yılı bilgisayarlar içinde geçmiş olan, aynı zamanda çeşitli (hatta çok uluslu) mecralarda teknoloji editörlüğü yapmış birisi olarak pek ikna olmadım doğal olarak. Ve laptop'umun garanti kapsamı içinde bakımdan geçirilmesini (fan temizliği, termal macun yenilenmesi vs) ve bir arıza da varsa onarılmasını talep ettim.

    Bana fanda herhangi bir mekanik arıza olmadığı durumda bu tarz bir bakım için 35$+kdv ödemem gerektiğini söylediler.

    Fanda bir arıza olduğunu düşünmüyordum. Zira fan gerektiği gibi hızlanıp yavaşlıyor, dışarıya gayet yeterli miktarda hava üflüyordu. Ayrıca gpu sıcaklığı da gayet normal değerlerde geziniyordu. Yani ortada mekanik bir arıza olması pek mümkün değildi. Zira gpu ve cpu MSI'ın bu modellerinde aynı ısı borusuna ve fana bağlıydı. Fand mekanik bir sorun veya bir tıkanıklık halinde gpu sıcaklığının da yüksek olması gerekirdi.

    Her şey bir kenara; ben onca parayı i7 işlemciyi yarım performansta kullanmak ve problem yaşadığımda da üstün körü bir teknik destek almak için ödememiştim. Kaldı ki işlemciyi sürekli olarak böylesi ekstrem ısılarda kullanmak ömrünü hatırı sayılır oranda azaltacaktı. Ne yapmam gerekiyordu ki yani? Onca para saydığım sistemimi düşük performansta kullanıp işlemcim çalışmaz hale gelince mi kendileriyle irtibata geçmeliydim? Garantisi devam eden bir ürünün adam gibi çalışır hale gelmesi için çaresiz kalmış bir müşteriden 35$+kdv gibi bir ücret talep etmek mezar soygunculuğundan pek farklı değildi.

    Servispoint'ten bir süreliğine umudu kesip MSI Global teknik destek sitesine yöneldim. Açtığım ticket'ı kısa içinde cevapladılar; ancak verdikleri destek laptop modelim için yayınlanmış EC firmware linkini vermekten öteye gidemedi. Laptopumun Türkiye'de gerektiği gibi, garanti kapsamında bakılması için kendilerine ricade bulundum. Ancak bu ricamın üzerinden 2 ay geçmiş olmasına ve üzerine 1 yeni ticket açmış olmama rağmen henüz bir cevap alabilmiş değilim.

    Son çare olarak MSI Türkiye'ye de bir e-posta gönderdim. Hatta bir e-posta da MSI'ın Türkiye operasyonunda görevli olan olan Gökhan Bey'e yolladım. Ancak doğal olarak herhangi bir cevap alabilmiş değilim.

    Yaklaşık 3 aydır laptopumu kullanmaya korkuyorum açıkçası ve bir çözüm düşünüyorum. Bu durumda 35$+kdv gibi bir ücret ödemeyi de asla kabul edemem. Maddi durumumun sıkışık olması bir yana ortada bariz bir bozukluk var ve teknik servis koşulsuz olarak onarım garantisi vermek yerine para koparmaya çalışma yolunu seçiyor. Böyle bir muameleyle karşılaşmak gerçekten üzücü... Açıkçası laptopu kendim açıp bakımını pekala yapabilirim. Ancak o durumda da ürünün garantisini bozulmuş olacak ve sonradan karşılacağım başka bir problemde yine saçma sapan bir muameleyle başbaşa kalacağım.

    Açıkçası canım çok sıkkın ve bir süredir sık sık seyahat ediyor olmama rağmen laptop'umu gönül rahatlığıyla kullanamıyorum.

    Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler.



    Forumdaki başlık :https://forum.donanimhaber.com/m_88924513/tm.htm

    Değerlendirme için teşekkürler,

    Yıllardır windows kurulu laptop kullandığım için UEFI veya GPT vs MBR hakkında bilgim yok. Aldığı yeri net cevaplamışsın teşekkürler, sormamım sebebi daha önce forumda biraz tartışma yaratan olay.... incehesap.com da o ürün için yanlış bir tanıtım olmuş (120hz ekran diyor). Oralarda yanlış yazabilir diyebilirsin ama ürünün altındaki açıklayıcı resim 2 farklı MSI GTX 10 serisi için farklı olduğundan doğrudur diye düşündüm (6RD ve 6RE modeli var incehesap.com da)

    Son olarak MSI ın kasa (görünüm, 1-2 kısayoş tuşu) ve ekran (renk kalitesi, yenileme hızı, tahminen tepkime süreleri), 32gb ram i olması dolayısıyla ve 200 TL daha ucuz olması...Evet monster'dan daha ucuz ama yukarıda bahsettiğim sorun için çingenelik yapmış servis point. Fan temizlemek, SSD veya RAM takmak için kasayı açınca Monster sıkıntı yapmıyor diye okudum. Bir müddet daha forumdaki gelişmeleri okumak ve MSI'ın diğer modellerinin de gelip dükkanda bakıp Monster ile kıyaslayıp alma taraftarıyım.

    2 de sorum olacak Sener62, windows u USB'den kurdun sanırım.
    * Peki şimdi windows'a format atınca tekrar USB'den mi kuracaksın yoksa SSD'ye kurduysan oradan otomatik kurabilecek misin? (BIOS vs ayarlarıyla yeni kurulumda tekrar uğraşman gerekecek mi...)
    * Monster ile ekran kıyaslayınca fark görebildin mi? (görenler varmış malesef monster GTX 10 serisi de sarıya çalıyor diye yazdı biri) ve monster ABRA serisinde kullanılan ekranlardan (bu forumda geldi cevap) biri de Lenovo Y700'de kullanılıyor vehttp://www.laptopmag.com/reviews/laptops/lenovo-y700-15-inch bu sitede "I did notice some yellowing, particularly on white objects. Despite the yellow tint in the movie trailer, the sky in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain was nice and blue." demiş ve sarıya kayma olayını farketmiş. Sarıya kayma göze en başta daha canlı görünüm sağlarken beyaz ekrana bakınca beyazın beyaz olmadığını görürsünüz (samsung amoled ekranı gibi).

    Bir de millet sanırım 144FPS 144hz stuttering, ghosting vb olayı ve bunların g-sync olayı nedir bilmiyor ben de öğreniyorum ama mouse eğer yeterince akıcı değilse o 144hz çok doğru değil gibi geldi yani ekran kalitesi farkı ve olmaması lazım (buradaki olay ghosting falan değil) 2. resimde ise 144hz UFO'da sanırım ghosting var ama işin komiği aynı siteye bakarsanız ve farklı yerlerde durdurursanız 144hz'de bazı yerlerde ghosting var bazı yerlerde yok.

     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 6 Eylül 2016; 13:49:51 >




  • Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Bu durumda servis özellikle telefonda zaten böyle cevaplar verebilir, bana da üstün körü bir cevap verdi bu UEFI kurulum ile ilgili. Ben bu sorunumu DVD'ye yazarak halledicem sanırım. Yedek alıyorum şuan bitince deneyeceğim.

    Monster içini açma konusunda sorun yaratmıyor. MSI'da zaten aşağıda bir vidanın üzerinde koruyucu bant var bu zarar görürse garanti dışı kalır yazan.

    Windows'u USB'den kurdum, UEFI kurulum için USB çokça denedim olmadı en son DVD'ye yazdım şimdi BIOS'ta göründü. Tekrar baştan Boot menu'den DVD ile kuracağım.

    Monster kullanmadığım için monitör farkı yapamam. Sarı çalma olayını eski aldığım TP500LB'de de söylüyorlardı programdan kaynaklandığını çözdüler sonra kullanıcılar. Belki program nedeniyle sarıya çalma vardır.

    Öncelikle 144hz'i siz video ile izleyemezsiniz. videoda Hz değeri direk düşer ve gözle görülür gibi sonuç vermez. 144hz de bu ufo testini yaptığımda hiç kayma yoktu. 60hz deki farkı direk hissediyordum. Tekrar söylüyorum özellikle çok hareketli oyunlarda bu monitör Hz değeri çok belli oluyor. Araba yarışı çok oynayan birisiyim ve o asfaltın hareketli gelmesi cidden çok farkediyor. Örnek olması adına bir kıyaslama videosu atayım ancak tekrar söylüyorum 144Hz videodan izlediğiniz 144hz değildir.

    https://www.youtube.com/watch?v=YUzNm3awEC0




  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    * Windows kurulumu ile ilgili yeni laptop alınca sana danışırım belki :)
    * Bu kısım pass geçilebilir (gerçekte oyunda bunu görmüyoruz) 144 hz ile ilgili dediğin doğru ama benim mesajda anlatmaya çalıştığım şey farklı. 144 hz - 144 FPS de eğer g-sync var ise ve (g-sync sadece FULL screen değil desktopta da olması lazım ama neyse) UFO yu videoya 30 FPS videoya alsan bile tüm görüntülerin aynı olması gerekmez mi? Diğer not da eğer o videoyu açarsan ve farklı karelerde durdurusan bazı karelerde hayaletlenme yok bazılarında yok. 144hz ve 144 FPS nin sabit olduğu bir yerde hayaletlenme %0 ise tüm karelerde/saniyelerde 0%, 10% ise yine tüm karelerde 10% olması lazım. Saçma dediğim olay bu.
    * Sarı ile ilgili olarak ben ASUS kullanıyorum ve 6-7 görüntü ayarı var. Vivid, gamma vs... bunlarda sarı, mavi vs.. tonlarını yoğunlaşıp renk kalibrasyonu yapıyorlar ama sarı olay için attığım link laptopmag in Lenovo Y700 (monster abra da kullanılan ekran/panel) için yaptığı incelemede dendiği için (adamlar monster ı belki duymamışlardır bile) sarı olayının doğru olduğuna inanıyorum. Bu arada monster mağazada GTX 970m li T7 nin en son model g-sync li kasalarından birine bakmıştım. Ekran güzeldi ama sarı noktaya dikkat ettim mi hatırlamıyorum. Ayaküstü beyaz ekran açılmadıkça ve özellikle dikkat etmedikçe anlamanız zor ama evde biraz kullanınca çok rahat farkediliyor ki biri daha monster canavarlar derneğinde bundan bahsetmişti ve sanırım iade edip MSI almıştı.
    * Video gayet net, sağdaki ipana ile fırçalanmış yumurta gibi görüntüsü daha iyi... zaten yüksek hz ye ondan takıldım (60fps bile 120hz de daha iyi diyorlar frame aynı kalsada akıcılık farklı). 60 FPS de benim başım ağrımıyor ama daha gerçekçi bir tecrübe varken hele aynı fiyata... vs.. (aklım MSI ya baya baya kayıyor..)
    * Bu arada GT72VR RE 75hz g-sync almış biri olarak ve evinde Formula 1 pistinden sadece pirelli kızları eksik biri olarak keşke monster ın yeni laptoplarının ekranıyla bir kıyaslama yapmış olsaydın. Senin görüşüne ihtiyacımız var :)
    Burada hem monster hem de MSI'nın artı ve eksilerini yazmaya çalışıyorum. Genelde diğer başlıklara çoğu kişi bakmadığı fikir vermek amacıyla 1-2 yazı ekledim.




  • Fırından yeni çıktı: GT73 Titan incelemesi.
    120 hz g sync yine belirsiz
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GT73VR-6RE-Titan-Notebook-Review.172916.0.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 7 Eylül 2016; 10:58:59 >
  • Selam arkadaşlar msi bu modelini aldım hem taşınabilirlik açısından bir ürün arıyordum Hemde oyun ve video editleme işleminde yardımcı olması sizce dogru seçimmi ve fiyat açısından uygunmu gerçi aldıkta ayın 21-22 gibi Türkiye' ye gelecek arkadasım

     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu 120hz ve g-sync olayları bir kesinleşse de ona göre hareket etsek artık. Eğer 2'sinin dahil olduğu 1070 li bir alet görürsem alıcam gibi ama ona göre masaüstünü satmam lazım zamanda kısıtlı en geç Eylül sonuna kadar bir notebook alıcam sonrası buralarda yokuz Ne olacak bu işler acep ? :)
  • ben excalibur pc ye sordum yok dedi ama toxic pc var dedi bi sitede yine lider sitelerden birinde bar diyo diğeri yok diyo ben gt73 titanı dizayn olarak falan çok beğendim 120 hz oluşu herşeyi çok iyi ama g-sync extra olarak bile yok bildiğiniz iyi bir yabancı forum sitesi var mı bu tarz şeyleri tartışmak için oraya konu açıcam 2.200 dolar aletr Nasıl böyle bişi koymazlar insan hayret ediyor doğrusu

    varsa bilidğiniz forum orda millet ne diyo bi de onların yorumunu alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buyrun burdan yakın bunda da var diyo g-sycn
    Bu mesaja eklenen görseller:

     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    * Seve seve cevaplarım yardımcı olurum. :)

    Uzun zamandır iş yoğunluğu ve üşengeçlikten böyle deneyimleri paylaşamıyordum, forumlardan uzaklaşmıştım.

    Keşke kıyaslama yapmış olsaydım, ancak bunun için bir de monster almam gerekirdi ya da inceleme yapan sitelerden birinin çalışanı veya sahibi olmam gerekirdi. :D


    GT73VR incelemesi de sonunda gelmiş. Oyun bilgisayarında en çok dikkat ettiğim şey, sıcaklığın kasaya yansıması ve oyun zevkini ne derece etkilediğidir. GT72VR alırken notebookcheck'te en çok kıyaslama yaptığım yer ısınma incelemeleriydi. GT73VR'ın daha soğuk kasaya sahip olacağını düşünüyordum ancak yanılmışım. Eğer incelemede sıcaklık değerleri doğruysa kasaya ve QWER tuşlarına sıcaklık fazla yansıyor.
  • sener652:
    Klavyedeki ısınmadan çok touchpad'in WASD tuşlarına yakın olmasından rahatsız oldum. Çoğu MSI modelinde bu sıkıntı var. Oyun oynarken yanlışlıkla dokunma riski olduğu için beğenmedim. Genellikle sağ elle kullanılan touchpad'in sol tarafa yakın olması da kullanışlılık açısından sorunlu. Bir de sağ taraftaki fan çıkışını doğru bulmuyorum. Oyun oynarken elimiz yanacak gibi. Ben oraya kartondan düzenek yapıp sıcak havayı arkaya doğru yönlendirmeyi düşünüyorum.

    jasonn123:
    Bazıları 120 hz'lik bütün modellerde G sync var diyor. Bazıları da sadece 4k modelde G sync var diyor ama onun da 60 hz olduğunu duydum. Notebookcheck bile tutarsız bilgi veriyor. Aslında GT72 kasalarında kullanılan 75hz G sync'i takıp geçecekler, niye bu kadar insanı belirsizliğe sürüklüyorlar anlamış değilim. Veya Asus'un yaptığı gibi 120hz g sync kullanacaklar. Üstelik bu g sync'li olup olmadığı belirsiz olan 120hz 5ms ekran IPS değil. Ancak tepki süresi ve ışık sızması açısından IPS ekranlar sorunlu olduğu için renk bozulmasına az da olsa katlanmak lazım. Bugüne kadar hiç IPS kullanmadım ve bir sıkıntı göremedim. Sadece ekran açısını doğru ayarlamak gerekiyor.

    GTX 1070 bir iki oyun hariç çoğu oyunda 60fps'den fazlasını veriyor. Zorlayıcı oyunlarda bile 80-100fps verebiliyor. G sync olmadığı için zorlayıcı oyunlarda 120hz'i doğrudan 60hz'e düşürerek yırtılma ve micro-stutter denilen sıkıntılardan kurtulmak mümkün. Ancak ileride bu ekran kartlarını bile zorlayan oyunlar çıktığında, 60fps'den daha aşağı değerler görüldüğünde G sync'i arayacağız. Veya 120hz'i 40 hz şeklinde ayarlamamız gerekecek. Aslında bilgisayar ekranlarını 45, 60, 75, 100, 120 hz diye kademeli olarak yenileme sıklığı ayarlanabilecek şekilde üretseler G sync'e falan gerek kalmayacak ama... İşte bunlar teknoloji sektörünün ne kadar gıcık olduğunu söylüyor.

    Bir de Türkiye'deki internet hattında inanılmaz ping değerleri görüldüğü için 5ms tepki süreli ekranları almamızın bir mantığı yok. Onu da 3mbit ile 1440p izlenir diyen BTK'na sormak lazım

    badcrow:
    Diğer sitelere girip de karşılaştırdığında uygun olup olmadığı anlaşılır. Bazı siteler fazladan ram ve ssd'leri yüksek fiyattan kakalıyor. Bazıları da örneğin 250 gb ssd'den 500 gb'a terfi edildiğinde fiyatın 80 dolar arttığını bildiriyor. Eğer bu tür sitelerde 250 gb farkın ortalama 80 dolara malolduğunu öğrenirsen, 250 gb fark için 100-110 dolar alan kazıkçılardan uzak durabilirsin. Bir de farklı markaların farklı ssd modelleri arasında garanti süresi, dayanıklılık, okuma-yazma hızları açısından farklar vardır. Yeni laptopunuz hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 7 Eylül 2016; 11:55:45 >




  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Oyunu touchpadle oynamadığınıza göre, Fn+F4'tü sanırım, tuşlarına basarak kapatabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.

    4K 60hz G-Syncdir.

    120hz 5ms IPS değil, PLS. Samsung'un IPS panele karşı ürettiği panel. Tepki süresinin ping ile alakası yoktur. Ghosting'i tepsi süresinin az olması azaltır bunun yanında input lag olayını azaltır. Yani sizin internet pinginiz 1'de olsa 100'de olsa, monitör daha çabuk tepki vermez aynı kalır.

    3mbit ile 1440p izlenir :D Videoyu açıp, içeri gidip çay kahve içip 30dk sonra gelip başlatınca belki 10dk lık video izlenir :)

    G-Sync veya Freesync çok yanlış yorumluyorsunuz. Monitörde bulunan bir chip sayesinde, Ekran kartının verdiği fps değerini monitördeki Hz ile eşitliyor. Ekran kartındaki FPS değeri monitörün Hz değerinden yüksek olursa kırılmalar meydana gelir bu kırılmaların önüne eskiden V-Sync ile geçerdik, ancak V-Sync de takılmalara neden olurdu, G-Sync ne bu takılmalara izin verir ne de kırılmalara. Ekran kartının ürettiği FPS değeri monitörün Hz değerinden aşağıda kalınca olan takılmaları da aynı şekilde engeller. (Monitör Hz değerini aşağı ekran kartı FPS ile eşitleyerek.)
    Bununla ilgili güzel açıklayan bir video :


    MSI'daki monitörü bilemem ama benim 144Hz'lik monitörlerimde, 60-75-100-120-144 diye seçenekler mevcut. İstediğimi seçip Freesync açabiliyorum. Yarış kokpitimde genelde orta monitörde Freesync açık yan monitörlerde Freesyncler kapalı oluyor. Bazen açıyorum ama oralara çok nadir baktığım için farkı hissetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sener652 -- 7 Eylül 2016; 12:28:11 >




  • Şimdi ilanlarında 120hz gsync olduğu belirtilen gt72vr ların hiçbirinde 120 hz monitör yok mu?? Bu nasıl iş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu touchpadle oynamıyorum ama yanlışlıkla dokunmaktan korkuyordum. fn+f4'ü de ilk defa sizden duydum.

    Tepki süresi ile pingin farklı şeyler oldğunun farkındayım. Benim burada bahsettiğim konu multiplayer fps (first person shooter) oyunları. Ping yüzünden rakibimi göremeden kafaya mermiyi yiyorsam 5ms tepki süresinin bana hiç bir faydası olmaz. Tek oyunculu oyunlarda 120hz'i tam verimle kullanabilirim.

    G sync'in ne olduğunu biliyorum. Ancak g sync olmadığında ne yapabileceğimizi de düşünmek durumundayım. G sync'siz 120hz monitörlü bilgisayarda oyun oynarken 80-90fps alıyorsam, monitörü 60hz yaparım, oyunu da 60fps'ye sabitlerim. Yırtılma ve gecikme diye bir şey kalmaz. G sync olsa yırtılma ve gecikme olmadan 80-90fps'de gezinebilirdim. G sync olmadığı zaman 120 ile 60fps arasında seçim yapmak zorundayım.

    Sizdeki monitörü MSI'ye bağlasam, Nvidia ekran kartı yüzünden Freesync'i kullanamam. Ancak 60-75-100hz'de kullanmak istesem uyumsuzluk gösterir mi?

    Örneğin MSI GT73 120hz laptopta Far Cry Primal oynamak istiyorum. Bu laptopa sizdeki Freesync monitörü bağlasam, Freesync özelliğini devre dışı bıraksam, 75hz'e sabitlesem, oyundaki V sync'i de 75hz'de sınırlasam olur mu? Ancak bugüne kadar böyle bir şeyi deneyen olmamıştır herhalde... Laptopun desteklediği yenileme hızıyla harici monitörün yenileme hızı farklı olursa uyum sorunu çıkar mı, çıkmasa bile oyun menüsünden harici monitördeki yenileme hızına göre v sync ayarlanabilir mi bilmiyorum.

    KAÇ PARA ULAN BİR 120 HZ G SYNC? diye MSI'ye isyan ediyorum artık...




  • Farkli laptoplarin farkli konfigurasyonlari var. G-sync opsiyonsl bir sey. Almadan once o model icin sorun varsa vardir, yoksa yoktur.

    G sync nvidia teknolojisi, free sync ise amd teknolojisidir.

    G sync monitorun tazeleme hizini oyunun hiziyla esitler(limite kadar). Oyun hizi monitor hizini geciyorsa v sync veya fast sync acilmalidir yirtilmalarin onune gecmek icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, gaming laptop alacağim ve sizlerin yardimlarina ihtiyacim var.

    Konuda ilk sayfalarda uzun bir yazim var isterseniz önce onu bir okuyun.

    Yazimdada bahsettigim gibi amerikadan getirtebilme imkanim vardi fakat garantisi, adaptörü, klavyesi vs beni biraz düşündürdü...

    Malum Türkiyeden alacağım için bütçemi fazla aşmaması gerekiyor.

    Kafamda 2 tane marka var birisi msi diğeri ise monster

    Monster bütçeme biraz daha uygun, ha gönlüm msi istiyor ama malesef msi'da şuan araştırdigim gs73vr'nin amerika fiyati 6 bin lira o türkiyeye geldiğinde 8 bin lirayi bulur, buda beni aşar.

    Öncelikle; bütçem 6000-7000 TL. Ha 1070 dersiniz ips ekran dersiniz ciddi özelliklerin olduğu bi laptop var, 7500 derseniz düşünür değerlendiririm.

    Alacağim laptopta olmasini istediğim özellikler;

    1- Yeni nesil GTX10 serisi ekran karti. 1060 bütçeme daha uygun ama fedakarlik yapip 7 - 7.5 cikarsam GTX1070 modeli daha uygun olur

    2- Kesinlikle SSD olmasını istiyorum.( bu paralara zaten mevcut oluyor)

    3- Ekranın g-sync ve ips gibi özelliklerinin olmasının ve olmamasının zararlari ve faydalari nelerdir?

    4- Duyduğum kadariyla ekran 15-17 incden büyük değilse ekranin hz miktarindaki fark çok fazla belli olmuyor.

    Asıl konuya gelelim;

    1- MONSTER TULPAR T7 V7 1.2 17.3" : 6400 TLhttp://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T7-V7-1-2.html#.V9A7h5iLTIU

    2- MSI GS73VR STEALTH PRO 17.3" : Fiyati bilinmiyor.(7-8 bin lira gibi olacak)http://www.bestbuy.com/site/msi-gs73vr-17-3-intel-core-i7-16gb-memory-nvidia-geforce-gtx-1060-1tb-hard-drive-256gb-solid-state-drive-aluminum-black/5579197.p?id=bb5579197&skuId=5579197

    Aralarındaki farklar ; MSI 256 gb ssd' ye sahip,
    MONSTER ise 240 gb.
    MSI ekranı 120hz
    MONSTER ekranı 75hz fakat satış elemanlariyla konustuğumda bana dedikleri şunlar oldu; 15-17 incden büyük ekran kullanmiyorsaniz aradaki fark belli olmaz ama içiniz özellik açısından rahat olsun istiyorsaniz şöyle soyleyeyim dedi; monster yani bizde g-sync ozelliği vardir dedi goruntudeki kirikligi duzeltir daha akici bir görüntü ile oynamanizi sağlar, birde ekran ips ekran daha iyiymis mat led ekranmis.

    Kusura bakmayin yine çenem düştü nede olsa para işi karşılığını almak istiyor insan :) buraya kadar sabirla okuduysaniz tesekkurlerimi sunuyorum...

    Kisacasi bana belirttiğim bütçede farkli bilgisayarlarda tavsiye edebilirsiniz.

    Monster Tulpar'in 15 inc 1070 ips g-sync olan modelide 7400 TL

    Monster markasina onay verirseniz 2 modelinden birini seçicem.

    Birde monster'da g-sync ve ips var fiyati , ozellikleri makul. Ama marka kalitesini teknik servisini çok bilmediğimden dolayi sizlere sorma gereği duydum.

    G-sync ve ips'in kesinlikle bu paralarda alinan laptoplarda olmasi gerekir mi? İhtiyaç duyar mıyım ?

    Ayriyetten GT72VR 6RD(Dominator)'e de bakıyorum fakat sanırsam ve ips yok yanlis biliyorsam düzeltin.

    GE72VR (Apache Pro) bu modelde de ips ekran var.

    Kafam çok karisik parama uygun en doğru bilgisayari seçmem adına bana yardimci olun mümkünse varsa sebepleriyle açıklayıp tavsiye eder misiniz?


    ----------------- ARKADASLAR MAXIMUM 7500 TL YE ALABİLECEĞİM MSI GT SERİSİ ÖNERİR MİSİNİZ? ------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schlotzsky's.^^ -- 7 Eylül 2016; 19:14:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    144Hz monitörü 75Hz seçeneği olduğunda kullanabilirsiniz ancak buna gerek yok 144Hz de kullanırken 60fps almanız herhangi bir sorun oluşturmuyor. Ben mesela assetto corsa oyununda herşey full'de 3 x 2K çözünürlükte 85-100fps alıyorum. Ama ayarlarım 144hz'de. bunun yanında freesync kapalıyken de herhangi bir takılma ve sorun olmuyor. Arkadaşım BF1 oynuyor 144hz monitör var ve 120fps alıyor. Monitör 144hz ayarında, herhangi bir sorun olmuyor. Bunu dert etmenize gerek yok. Ne zamanki bir oyunda 120'nin üzerine çıkar V-Sync açmanız gerekir, o durumda keşke G-Sync olsaydı da, 120'ye kendi sabitleyip kırılmaları engelleseydi dersiniz.

    120hz monitörlü laptop aldığınızda oyunda 30fps de alsanız, 110fps de alsanız problem olmayacaktır. Örneğin, 60hz monitörde 40fps de oyun oynadığınızda sorun oluyor mu? Olmuyor. Bu da aynı şekilde. VG248QE kullandım şimdiki monitörlerimden önce, Ne Gsync ne freesync vardı. 144hz'di ve bazı oyunları 60-75-90 fps ile oynadım. Ayarım hep 144hz'de kaldı sorun olmadı. Bu nedenle alacağınız monitör 120hz olursa, kırılmalar harici G-sync'i aramazsınız diye düşünüyorum ve zamanında araştırmalarımda 120Hz PLS 5ms ekranda da G-Sync olduğunu görmüştüm.

    Ayrıca bu sıcaklık değerleriyle GT73VR almazdım. Çok iyi bekliyordum soğutmasını, o kadar ısı borusuyla belki işlemci ekran kartı 55-60 dereceyi bile geçmiyordur. Ama kasaya bu kadar belli ettikten sonra ne önemi kaldı :) Yanında birde klavye gezdirmek gerekecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sener652 -- 7 Eylül 2016; 15:52:33 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.