Merhaba arkadaşlar. 1 hafta önce aldığım MSI marka cihazım CPU sıcaklıkları bana anormal geldi belki de akıllı fan olayından dolayı olabilir. Şimdi boştayken CPU sıcaklık değerleri 59-70 arası gidiyor ve Afterburner uygulaması ve Dragon Center arasında farklar oluyor alta birazdan Afterburner uygulaması ile oyunlarda aldığım değerleri yazacağım normal mi değilse teknik servise göndereceğim. Not: Game Center'da balanced moda oynadım. Arma 3 oyununda 70-80 kişilik bir sunucuda, işlemci ısı değerleri min 83 Max 93 ve ortalama 82-84 arası gidip geliyor. Arada bir ani yükselmeler oluyor tabii ekran kartı ise min 50 Max 53 ortalama 52 derece arası Turbo fan ile CPU ortalama 74-77 arası GPU ise 46-48 arası. Minecraft oyununda ise Survival moda random mapte ilk açılışta bayağı yüksekti 90 civarı ama Arma 3'ten çıktıktan hemen sonra girdim CPU'min 85 Max 95 ortalama 82-86 arası gidip geliyordu ani yükselmeler Minecraft'a da oluyordu tabii GPU isemin 48 Max 50 ortalama 48'di Turbo fan ile işlemci ortalama 71-74 arası ekran kartı 42 sabit bir şekilde. Şimdi bu işlemci sıcaklık değerlerinin bu ısı seviyelerinde ve çok fazla olmasa da sıcaklık artıp düşmesi normal mi veya Dragon Center uygulaması sıkıntılı mı? Teknik servisle iletişim kurduğumda 9 ve 10.nesil işlemcilerde bu sıcaklıklar normal 95 dereceye kadar 6-12 saate kadar bile oynayabilirsiniz dedi sizce normal mi ? |
msi gl65 leopard 10scxr-061xtr sıcaklık değerleri normal mi

-
-
boştayken fazla gibi
-
Yani pek fazla değil bence normal gibi ama bostayken bencede fazla gibi. Sizin dragon center uygulaması sıkıntı yapıyor mu ben de bravo 17 var fn kombinasyonu çalışmıyor dragon centerda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
UV (undervolting) işlemi için BIOS kilitli mi öncelikle buna bakarsınız, model bazında hatırlamıyorum kilitli olabilir.
Kilitli değilse; stabil voltaj aralığını bularak, UV yaparsınız.
Kilitliyse; https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop// bu programı indirerek UC (underclock) yaparsınız. Y2B veya internette anlatımlarını bulabilirsiniz. Notebook'u açtığınız zaman arka planda hiçbir şekilde önünüze bile çıkmayacak şekilde açılmasını da ayarlayabilirsiniz.
*İki şekilde de ortalama 10-15 derece arası düşüşler ve fan sesinin azalması durumlarını sağlamış olursunuz.
*Güncel ve 14nm i5-i7 modelleri için maalesef ki yüksek ısılar kaçınılmazdır.
*Notebook soğutucu kullandığınızı veya en azından notebook'un bulunduğu yere yapışık olarak kullanılmadığını varsayıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ekim 2020; 19:2:27 >
-
Dragon center programını çözemedim çok sıkıntılı bir uygulama
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Deniyip geri döneceğimquote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEMerhaba,
UV (undervolting) işlemi için BIOS kilitli mi öncelikle buna bakarsınız, model bazında hatırlamıyorum kilitli olabilir.
Kilitli değilse; stabil voltaj aralığını bularak, UV yaparsınız.
Kilitliyse; https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop// bu programı indirerek UC (underclock) yaparsınız. Y2B veya internette anlatımlarını bulabilirsiniz. Notebook'u açtığınız zaman arka planda hiçbir şekilde önünüze bile çıkmayacak şekilde açılmasını da ayarlayabilirsiniz.
*İki şekilde de ortalama 10-15 derece arası düşüşler ve fan sesinin azalması durumlarını sağlamış olursunuz.
*Güncel ve 14nm i5-i7 modelleri için maalesef ki yüksek ısılar kaçınılmazdır.
*Notebook soğutucu kullandığınızı veya en azından notebook'un bulunduğu yere yapışık olarak kullanılmadığını varsayıyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Teseracter
Deniyip geri döneceğim
Alıntıları Göster
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X