Şimdi Ara

Msi Ge70 Bios Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Şöyle bir sorunum var bilgisayar normal işletim sistemi üzerinden çalışıyor fakat pc açılırken del tuşu ile bios a giremiyorum ekrana (-) tire işareti çıkıyor ve hiç bir değişiklik olmuyor sadece bilgisayarı kapatıp açtığımda normale dönüyor buda bios a girmeme engel oluyor. sadece bios ta değil problem hızlı boot olayı var bios a girmeden işletim sisteminin hangi donanımdan çalışıcağını seçtiğimiz benim bilgisayarda f11 tuşu aynı şekilde o ekrandada kalıyor Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

• Biosunuz çalışıyor. Zaten çalışmasa işletim sistemi açılmazdı. Fakat biosun görüntülenmesini engelleyen bir etken var. Belki forumdaki daha deneyimli arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir.
  • Sorunu biran önce çözmek istiyorum diğer bi sorun klon disk yapmıştım hdd yi ssd ye kopyaladım şu pc lerin içindeki format atma sistemi diskleri algılamıyor biosta öncelik cd room da olduğundan düşündüm giricektim giremedim bios a bios pili çıkarıp taksam sıfırlanır mı yada faydası olurmu acaba
  • Erkut_P E kullanıcısına yanıt
    bios tuşu bilgisayara göre değişir. ama genelde f2, f8, f10 dur. del tuşu her pc de çalışmaz. bahsettiğim tuşları tek tek deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

bios tuşu bilgisayara göre değişir. ama genelde f2, f8, f10 dur. del tuşu her pc de çalışmaz. bahsettiğim tuşları tek tek deneyin.

F11 ile de direkt Boot menüsüne girebilirsiniz.
  • Bios a daha önceden girebiliyordum. Bir defa f11 ile Hızlı boot a grdim yanlışlıkla çıkmak için escape kullandım ondan sonra birdaha ne hızlı boot menüsüne nede bios a girebildim yani demek istediğim benim bilgisayarda bios tuşu delete tuşu daha önceden girdiğim için biliyorum. F11 yani hızlı boot menüsündede aynı hatayı almaktayım ekrana bi tane - çıkıyor ve pc sadece düğmeden kapanabiliyor. control + alt + delete yaptığımda pc yeniden başlaması gerekirken başlamıyor yada en basitinden caps lock falan işlemiyor bastığımda
    O zaman sallama yöntemler denemeden direkt MSI Türkiye ile iletişime geçmeni öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS BİOS EKRANI GELMİYOR?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çakışma gibi duruyor formatı gözden geçirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bios dan anlarım, eski ayarlara geri döndürebilirim düşünüyorsan bios pilini çıkart 10dk beklet bios sıfırlanır. Bu arada pc'nin fişini priz den çıkarıp, güç düğmesine bi kaç kez basmayı unutmayın ki kondansatörler boşalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 26 Mart 2015; 2:45:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkut_P

Sorunu biran önce çözmek istiyorum diğer bi sorun klon disk yapmıştım hdd yi ssd ye kopyaladım şu pc lerin içindeki format atma sistemi diskleri algılamıyor biosta öncelik cd room da olduğundan düşündüm giricektim giremedim bios a bios pili çıkarıp taksam sıfırlanır mı yada faydası olurmu acaba

Senin sorunu uefi koruması ile ilgili.

f2, f7, f10, f11, f12 veya delete tuşları ile biosa girmeyi dene.
  • dediğiniz tuşlar ile de denememe rağmen herhangi bir sonuç alamadım del ve f11 tuşundan harşç herhangi bir tuş hiç bir işlem yapmadı. bu iki tuş ile ekranda - kalıyor bios update yapsam sorun çözülürmü acaba ?
    Bios pilini fırsatını bulduğum an deniycem fakat bildiğim kadarıyla bios sıfırlama için bi jak gibi bişi olması gerekmiyormu yada 10 dakika bios bili dışarda durduğu taktirde sıfırlanma olayı gerçekleşirmi ki ?
    Bios upgrade i öncelikli dene istersen. Anakartına göre değişiyor sıfırlanması bazıları 10-15 dk da sıfırlanıyor. Bazı kısa devre ile oluyor deneme den bilinmez.
    Selam
    BIOS güncellemesi yapabiliyorsanız sorun kökten halledilir. Güncellenen BIOS ayarları sıfırlayacağından yeniden ayar yapmanız gerekebilir. Aksi halde fabrika ayarlarında çalışacaktır.

BIOS pilini çıkartın ve bilgisayarın da elektrik fişini çektikten sonra bir kaç defa açma tuşuna basın. Pil yuvasındaki +(artı), -(eksi) kutup başlarını bir metal ile biri birine değidirin ki BIOS kondansatörü içindeki elektrik boşalsın.
    Pili takıp, elektriği bağladıktan sonra, bilgisayarı çalıştırdığınız zaman BIOS'a girip Tarih ve Saat ayarlarını yapmanız gerekecektir.

Bunların dışında sizin yapabileceğiniz bir durum aklıma gelmiyor.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Edit: Bilgisayarın aküsünü de çıkartmayı unutmayın. Bunu belirtmeyi unutmuşum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 26 Mart 2015; 20:57:11 >
  • quote:

dediğiniz tuşlar ile de denememe rağmen herhangi bir sonuç alamadım del ve f11 tuşundan harşç herhangi bir tuş hiç bir işlem yapmadı. bu iki tuş ile ekranda - kalıyor bios update yapsam sorun çözülürmü acaba ?
    Bios pilini fırsatını bulduğum an deniycem fakat bildiğim kadarıyla bios sıfırlama için bi jak gibi bişi olması gerekmiyormu yada 10 dakika bios bili dışarda durduğu taktirde sıfırlanma olayı gerçekleşirmi ki ?

10 dakikaya gerek yok saniyelik iş, çıkar 3 saniye sonra tak gitsin.

Tüm F tuşlarını denedin mi?

Bios sıfırlamayla çözülecek iş değil seninkisi.

Sen hdd yi ssd ye kopyalamışsın ama uefi boot için uefi biosa gerekli dosyaları göstermen gerekiyor.

Cihaz yanımda olsa halletmiştim ama anlatmaya çalışınca böyle oluyor işte.

MSI yanında bir kullanma kılavuzu vermemiş mi ya?

MSI ya mail atın bios nasıl açılıyor diye.

• hdd'yi ssd ye kopyalarken klon disk yaptım yani komple diski ssd ye kopyaladım. ve hani bu işlemi yaptıktan sonra hdd deki işletim sistemini falan sildim ve daha defalarca bios a girdim dosyalardan bi problem olsa daha ilk yaptığım zamanlarda giremezdim diye düşünüyorum. Msi ile iletişime geçme öneriniz için ve tüm ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • az önce bilgisayarın kasasını söktüğümde karşılaştığım manzara çok garipti. bios pilini anladğım kadarıyla sadece bilgisayarın teknik servisi değiştirebiliyor. bios pilini öyle bir yere koymuşlar ki benim tüm kasayı sökmem gerekiyor ki buda cihazın garanti kapsamı dışında kalmasına sebeb oluyor bildiğim kadarıyla bios u sıfırlamanın farklı bi yolu varmı acaba
  • quote:

hdd'yi ssd ye kopyalarken klon disk yaptım yani komple diski ssd ye kopyaladım. ve hani bu işlemi yaptıktan sonra hdd deki işletim sistemini falan sildim ve daha defalarca bios a girdim dosyalardan bi problem olsa daha ilk yaptığım zamanlarda giremezdim diye düşünüyorum. Msi ile iletişime geçme öneriniz için ve tüm ilginiz için çok teşekkür ederim.

Bak şimdi windows 8 ile uefi boot olayına geçildi. Yani güvenli önyükleme.

Uefi bios diyor ki ben senin işletim sistemini uefi ile (yani güvenli bir şekilde) önyükleme yapabilmem için bana dosyaların olduğu diski göstermen gerekiyor diyor.

Bios ile ssd ve hdd nin bir ilgisi yok.

Bios ayrı bir yongada saklanır. Depolama birimlerinden bağımsızdır.

• uefi olayını biliyorum secure boot olarakta bilinir. güvenli olmasıyla şuan açılmamasının bi sebebi mi var yada bios eepromun'un bozulduğunu mu yada içindeki yazılımın sorun çıkardığını mı söylüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkut_P -- 26 Mart 2015; 23:51:03 >
  • quote:

uefi olayını biliyorum secure boot olarakta bilinir. güvenli olmasıyla şuan açılmamasının bi sebebi mi var yada bios eepromun'un bozulduğunu mu yada içindeki yazılımın sorun çıkardığını mı söylüyorsunuz ?

Hayır bios eeprom'u bozuk olsa o çizgiyi göremezsiniz zaten.

Sizin işletim sistemini yeniden kurmanız lazım.

Uefi boot veya bootmgr ile alakalı sizin olay.

Sıfırdan kurulum veya onarım yapmadı deneyin.

Bir adet windows 8 dvd si yazdırın usb ye ve usb den boot ettikten sonra bilgisayarı onarın gibi bir seçeneği seçin.
    Selam
    Yukarıda yazmıştım ama galiba anlayamadınız ve tekrar yazayım. BIOS güncelleyeceksiniz.
    Servis dışında sizin yapabileceğiniz başka bir yöntem aklıma gelmiyor..
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.