Şimdi Ara

ASUS BİOS EKRANI GELMİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
15.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar asus k56c serisi notebook aldım win8 ve ben win7 atmak istiyorum araştırdım atmadan önce bios da bikaç ayar yapmak lazımmış ayarları yapmak için bios'u çağıramıyorum

    del,f2,f10 tuşları ile çağıramadım pc kapalıyken f2 ye basılı tutup power tusuna bastım yine olmadı biosu nasıl çağırabilirim arkadaslar?



    _____________________________
  • Yapay Zekanın Yanıtı

    ASUS BIOS Ekranı Gelmiyor: Çözümler ve Kılavuz

    ASUS dizüstü bilgisayarınız veya anakartınızın BIOS ekranına erişmekte sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz:

    • Doğru BIOS Tuşunu Kullanın: ASUS dizüstü bilgisayarları için ortak BIOS tuşu F2'dir. ASUS anakartları için ise BIOS tuşu genellikle Del tuşudur. Bilgisayarınız veya anakartınız için geçerli BIOS tuşunu belirlemek için lütfen kullanıcı kılavuzunuza veya ASUS destek web sitesine başvurun.

    • Tekrar Dene: BIOS ekranı bazen ilk denemede görünmeyebilir. Bilgisayarınızı veya anakartınızı kapatın ve tekrar açmak için güç düğmesine basın. BIOS tuşuna hemen basmaya başlayın ve BIOS ekranı görünene kadar basmaya devam edin.

    • Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarı güvenli modda başlatmak, yalnızca temel işlemlerin yüklendiği bir ortamdır ve BIOS ekranının görünmesini engelleyebilecek yazılım sorunlarını ortadan kaldırabilir. Güvenli moda erişmek için bilgisayarınız başlatılırken F8 tuşuna basın.

    • CMOS Pilini Sıfırlayın: CMOS pili, anakartınızdaki BIOS ayarlarını saklar. CMOS pilini sıfırlamak, BIOS ayarlarını varsayılan değerlere döndürebilir ve BIOS ekranının görünmesine yardımcı olabilir. CMOS pilini sıfırlamak için bilgisayarınızı veya anakartınızı kapatın ve CMOS pilini birkaç dakika çıkarın. CMOS pilini değiştirin ve bilgisayarınızı veya anakartınızı tekrar açın.

    • Ekran Kartınızı Kontrol Edin: BIOS ekranının gelmemesinin nedeni hatalı bir ekran kartı olabilir. Bilgisayarınızı veya anakartınızı kapatın ve ekran kartını çıkarıp yeniden takın. Ayrıca farklı bir ekran kartı kullanmayı deneyebilirsiniz.

    • BIOS'u Güncelleyin: ASUS destek web sitesinden BIOS'unuzun en son sürümünü indirin ve yükleyin. BIOS'u güncellemek, BIOS'taki hataları düzeltebilir ve BIOS ekranının görünmesini sağlayabilir.

    Bu çözümleri denediyseniz ve yine de BIOS ekranına erişemiyorsanız, donanım sorunları olabilir. Bu durumda, profesyonel yardım almanız önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • diğer f tuşlarını denedinmi f6-f9 bazı modellerde
    _____________________________
  • denemedim şmdi dweneyp dönucem 1sn
    _____________________________
  • hiçbişey etkilemiyo normal seyrinde başlıyor yine anlamadım .s kapat aç mahvedicem pc yi
    _____________________________
  • bios gel oğlum deyip trollük yapmamak için kendimi zor tutuyorum pc de olsam uzun uzun nedenini anlatırdım ama bios ayarı yapmana gerek yok cd yi tak baştan başlat olmuyosa orda mesela Boot F12 yazar ona tıkla cd/dvd yi seç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    ahmetselimboyali@yahoo.com'dan ulaşabilirsiniz.
  • açılışta hiçbişey yazmıyor sadece ekranda bir asus yazısı altında windws8 loader donuyor sonra hoşgeldin ardından metro yapıcak bişeym yok taktım cd yi atıorum insallah bi sorunla karsılaşmam..
    _____________________________
  • Ayrıca umarım windows sürüm düşürmeyi bilerek bunu yapıyosundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    ahmetselimboyali@yahoo.com'dan ulaşabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evt windows8 den hoşlaşmıyorum (büyük bi zararımı var?)
    _____________________________
  • home tuşuna baıp deneyiniz
    _____________________________
  • malesef yine olmadı.Asus 56cb laptop 'u olan yokmu acaba bi denese nye gelmiyor bu bios .s
    _____________________________
  • F1 yadım menüsünü denediniz mi? Şöyle bir durum var birden falz tuşa basmayın, F1 yada home tuşu olması lazım
    _____________________________
  • win 7 yi neyle kuracaksınız?

    dvd ileyse ayar yapmaya gerek olmayabilir. (muhtemelen biosta yapmanız gereken ayarın okunma sıralamasını değişmekten bahsettiğinizi varsayarak)
    _____________________________
    Anakart: Asus Rog Strix z270f, İşlemci: İntel Kabby Lake i7 7700K 4.20 ghz, Ekran Kartı: Nvidia Asus Rog Strix GTX 1080 8gb-256bit-DDR5, Ram: 16gb (8x2 Dual Kit) Corsair Vengeance LPX 2400 mhz CL14, SSD: Samsung 960 Evo 250 Gb, pci-nvme M2. 3200/1500 mbps rw, SSHD: Seagate Firecude 2 Tb Hybrid Disk 7200rpm Sata 3, Kasa: Thermaltake Core v71 Full Tower, PSU: Thermaltake Toughpower 750W 80plus Gold, İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64 bit.
  • dvd ile kurucam ama c yi sıfırlıcam onun için başlangıçta win7 boot etmem lazım cd yi takıp başlatıyorum yine normal açılıyor
    _____________________________
  • F2 olması lazım. Bilgisayar açtıktan hemen sonra sürekli f2 ye basın asus yazısını beklemeyin. Birde f12 var
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet2828

    dvd ile kurucam ama c yi sıfırlıcam onun için başlangıçta win7 boot etmem lazım cd yi takıp başlatıyorum yine normal açılıyor

    bilgisayarımdan başlat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    ahmetselimboyali@yahoo.com'dan ulaşabilirsiniz.
  • Aynı sorun bende de oldu çözüm yok mu arkadaşlar ? Hiç bir türlü bios açılmıyor
    _____________________________
  • muhammet2828 kullanıcısına yanıt
    SSD mi takılı ?
    _____________________________
    Doğruyu bul o seni çıkarır nasılsa
  • Blue_Low kullanıcısına yanıt
    Açılırken Esc tuşuna ard arda basın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • https://www.asus.com/support/faq/1008829


    Asusun resmi sitesindeki bios giriş bilgisi üstteki linkte verilmiş.

    Eğer sisteminiz win8 ve üzeri ise ve normal şekilde biosa giremiyorsanız;

    Güç düğmesini 5-8 sn gibi basılı tutarak sistemi kapattıktan sonra F2 tuşunu basılı tutuyorken güç düğmesine basın ve bios ekranı görünene kadar bırakmayın diyor.

    Artık asusun biosa giriş yöntemlerine yetişemiyoruz zaten.Her seferinde başka bir yöntem..Bıktık artık yahu !
    _____________________________
    Başkasına verilenleri isteyip, zorla elde etmeye kalkarsan hürriyetin biter ve esirliğin başlar.!
  • Aynen ESC aralıklı basın açılırken büyük ihtimal boot menüsü gelicek altta enter setuptan biosa erişebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.