Şimdi Ara

Msi 'Ge' Serisi Kullanıcıları Kulübü (ANA KONU) (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20.397
Cevap
167
Favori
836.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RenaCC

quote:

Orijinalden alıntı: thelord03

quote:

Orijinalden alıntı: RenaCC

GE 60 213XTR bu modele SSD takımlıyor değilmi?

Takılıyor Anakartın üzerinde MSSD girişi var SSD den daha küçükbir harddisktir.. yani İçindeki harddiski Çıkartmadan SSD takılabiliyor..

MSSD nasıl oluyor kardeş hiç duymadım görmedim.SSD gibi ama daha küçüğümü

msata ssd direk anakartın üzerine takabiliyorsun yeri varsa eğer.
    Normal SSD,2lere göre biraz daha yavaş gibi sanki. En azından şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: drksm

quote:

Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

@acer_sahibi77

gelsei iyi olcakta fiyat yukarda attığım linkteki gibiyse gelmese de olur, beni aşar bu fiyat

Doğru diyorsun benim de maksimum 2200-2300 TL gibi gözden çıkardığım fiyat. O da bayağı bir zorlayarak.
    2000 olsa en mükemmeli olacak. Mesela Y580 2.151 indirimler. İyi bir fiyat benim için.

Size bir şey sorayım.
    Lenovo Y500'ü gördünüz mü? Bir bilginiz var mı? Lenovonun sitesinde hala coming soon diyor ama.

Siz ne düşünüyorsunuz? Güzele benziyor. Son günlerde kafamın takılan en son model o.

Görmediyseniz linki şu Lenovo Y500

Merak ettiğim bu GT 655M nasıl bir ekran kartı nvidia'nın kendi sayfasında dahi bilgi yok onunla ilgili.

Bu Y500'de çift fan var anladığım kadarıyla? DVD süücüsünün yerinde fan gördüm

İkinci bir fan, ekran kartı veya sabit disk takabiliyorsun dvd-rom sürücüsünün yerine.

• Sleeping Dogs'ta fps normal ayarlarda 15-16 civarlarında niye bu kadar düşük fps?
  • imzalık resim falan yokmudur hocam koyalım imzaya şöyle gerine gerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

Sleeping Dogs'ta fps normal ayarlarda 15-16 civarlarında niye bu kadar düşük fps?

oyun harici ekran kartı ile açılmamıştır. Oyunda iken turbo ışığı yanıyor mu? eğer yanmıyorsa aşağıdaki ayarları yaparak sorunu çözebilirsin.

oyunu açarken sağ tuş yaparak grafik işlemciyle çalıştırdan yüksek performanslı grafiği seç. Sürekli her uygulamada bunu yapmak istemiyorsan; masaüstüne sağ tuş yaparak, Nvidia denetim masasını aç, oradan 3d ayarlarının yönetilmesi sekmesine gel ve tercih edilen grafik işlemci seçimini yüksek performanslı grafik işlemcisi seçebilirsin.

eğer turbo ışığı yanıyor, yani harici ekran kartı devrede ise ve normal ayarlarda 15-16 fps alıyorsan bir sorun var demektir.

Elindeki cihaz ile Sleeping Dogs'ta alman gereken ortalama fps değerlerini aşağıda veriyorum..

1366x768 + Medium : 65 fps
    1366x768 + High : 30 fps
    1920x1080 + Ultra : 8 fps

• quote:

Orijinalden alıntı: _extreme_

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

Sleeping Dogs'ta fps normal ayarlarda 15-16 civarlarında niye bu kadar düşük fps?

oyun harici ekran kartı ile açılmamıştır. Oyunda iken turbo ışığı yanıyor mu? eğer yanmıyorsa aşağıdaki ayarları yaparak sorunu çözebilirsin.

oyunu açarken sağ tuş yaparak grafik işlemciyle çalıştırdan yüksek performanslı grafiği seç. Sürekli her uygulamada bunu yapmak istemiyorsan; masaüstüne sağ tuş yaparak, Nvidia denetim masasını aç, oradan 3d ayarlarının yönetilmesi sekmesine gel ve tercih edilen grafik işlemci seçimini yüksek performanslı grafik işlemcisi seçebilirsin.

eğer turbo ışığı yanıyor, yani harici ekran kartı devrede ise ve normal ayarlarda 15-16 fps alıyorsan bir sorun var demektir.

Elindeki cihaz ile Sleeping Dogs'ta alman gereken ortalama fps değerlerini aşağıda veriyorum..

1366x768 + Medium : 65 fps
    1366x768 + High : 30 fps
    1920x1080 + Ultra : 8 fps

1920x1080 + Ultra : 8 fps'de bu FPSyi alıyorum.
    1920x1080 High'da 16-17 bazen 20 FPS alıyorum. Makine zorlanmış mı oluyor şimdi oyunu açarken? Çok akıcı değil gibi geldi, Medol of Honor Warfighter'da da böyle durum.

• ge60'a windows 8 (win 8) kuran var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 27 Ekim 2012; 14:13:39 >
  • Az önce Win 8 pro kurdum. 30 liraya satın alınan promosyondan faydalanarak..

Hemen herşey normal çalışıyor Donanım tam destekle win 8 e geçti. win7 ye geçiş yapabilmek için temiz kurulum yapmadım. Deniyorum alışırsam kalacağım.. temiz kurulum olmadığı için bazı performans düşüşleri yaşanabilir deneyeceğim.

win 8 henüz oturmuş değil. Ama aklı olan microsoft kullanıcısı olarak oturum açmaz. Sistem cep telefonu mantığına dönmüş. Tam para tuzağı. çok tehlikeli. belliki neredeyse her tıklamaya para alacak şekilde bir yola gidiliyor. Microsoft hesabı açmayın. bu hesaba ilişkilendirilmişi bir kredi kartı bilgisi vermeyin. sağdan soldan indirilen en basit bir yazılımın okumadan onayladığınız sözleşmesi sayesinde isteyen herkes elini cebinizden çıkarmadan ölene kadar paranızı alabiliir. Özellikle online oyun oynayanaların çok dikkat etmesi lazım.. kurulum sırasında ve sonra ayarlarda microsofta geri bilgi akışının mümkünse hepsini engelleyin. Datalarınızı microsoft serverlarında eşitlemeyin. cd yada HDD de kendi yedeğinizi almak 2 sn lik işi ..özellikle marketten uzak durun . çünkü artık para yerine değer ölçüsü var. yani gram kilogram gibi her MB için para alma dönemi başlıyor. ( boşuna süper hızlı internet yapmıyorlar. hizmet diyecek kadar saf olan yoktur herhalde )

Başlat menüsü kalkmış ve aero artık yok.. bir anda xp stile döndü makine. Bunu güç tüketiminde tasarruf için yapmışlar. ( emin olun milyonlarca insanın yapacağı bu pil tasarrufu herhangi bir sonradan görmenin günlük sosyal tüketiminden fazla değildir. ))
    Başlat için ClassicShellSetup adlı bir yazılım denediklerimden en iyi görüneni.

Donanımsal açıdan ge60 sadece kamera ve usb3.0 sürücülerini windows a terketmiş. yani bu donnımlar için msi sürücüsüne gerek kalmamış. Diğer sürücüleri sitesinden indirebilirsiniz yada live update ile yükleyebilirsiniz. Live update ile alacaksanız offline seçeneğini öneririm. Böylece sürücülerin yedekleri elinizde kalır.

İntel hd 1400 gömülü ekran kartının performans değeri 6.8 den 5.9 a düştü ama yeni bir sürücü ile bu değer eski halini alacaktır. diğer değerle değişmedi. performans için disk bölümlerine ayrılmış bellek miktarı eskisinin çok altında öneriliyor bu enteresan geldi.

Denediğim tüm 3d yazılımlar sorunsuz çalıştı. İE 10 gelmiş ama sorunlu bazan türkçe karakterlerde yazım hatası çıkıyor. firefox problemsiz.

Win8 sp1 çıkana kadar oyun oynayıp bilgisayarda keyif yapanlara önermem.. bu metro ara yüzü bilgisayarla ilgili tüm keyfinizi kaçırabilir. Ama 30 liraya windows derseniz alınız.. Yeni bir işletim sistemi değil yeni bir arayüz, hedef de cüzdanlar. Özellikle de 15 - 25 yaş arası babasının annesinin kredi kartıyla internette dolananlar için.. ))

• quote:

Orijinalden alıntı: mnaci99

Peki yuklu programlarin gecisi ve uyumu ne durumda, o konuda bilgi verbilir misiniz?
  • yüklemeden önce yüklü yazılımların listesini yapıp sorunlu olan varsa uyarıyor. deneme vs tüm yazılımlar problemsiz geçiş yaptı.. çok eski iki yazılım için yeni versiyon uyarısı yaptı yazılımları kaldırıp kuruluşu tamamladım. tekrar yükledim çalıştı.
    Kurulum sırasında ayarlarmı koru seçeneğini seçtim. temiz bir kurulumda nasıl davranır bilemem

3D render sürelerinde abartılı olmasa da hızlanma var. Şöyle diyeyim her özelliğin açık olduğu lightwave sahnesinde render, win7 de 2 dakika sürerken şimdi. 10 saniye kadar kısaldı. temiz bir kurulumda biraz daha hızlanacağından eminim. oyun oynayacaklar için hızlanma konusunda referans olur mu bilmem ama oyunların win 8 için referans sürücüleri çıkarsa daha az enerji tüketimi ve daha akıcı oyun desteği görünüyor.
    klasik desktop seçeneği ve aero'suz çalışma tercihini kabul ederseniz ( ki kısa bir süre sonra areo için ya yama gelir yada ücretli olur. ) windows 8 geçişi yaptığınızı farketmiyorsunuz bile.. Daha önce yazdığım gibi bu bir işletim sistem geçişi değil, belirgin bir şekide cep telefonarındaki arayüz güncelleme modası yada savaşının windows taki "biz de yapalım bari " şekli. Doğal olarak da el değimişken performasla ilgili iyileştirmeler yapılmış.. nvidia bile win7-8 diye tek sürücü yayınlıyor. Ayırmamış. Buradan fikir edinilebilir. İntel sitesinden baktım win8 için upgrade yok otomatik tarama eski sürücüyü en iyisi yüklü diye tanımladı. Tek avantaj basic-home-pro-academik- ultimate..vs sürüm karmaşası kalkmış win8 ve win8 pro olmuş diğer yüksek sürüm zaten son kullanıcı için değil.

mnaci

• arkadaşlar benim şimdi 1800 max 1900 lira bütçem var yorumları oldukca okumaya caliştim fakat her kafadan farkli bir ses cikiyor ve mutlaka ki 3500 5000 arasi makineler haricinde kusursuz makineler yok mutlaka ya birisi isniyor ya kasasi saglam olmuyor ya tuşlari saglam olmuyor vs vs. ben eger dizüstü alirsam oyun oynamak ve film izlemek icin alicam tamamen zevk icin yani bu yüzden pc ses sistemidir tuşların kalitesi ekran çözünürlük vs ... benm icin en onemli faktörlerin başinda geliyor. şimdi kısa ve net kullanan arkadaslara soruyorum veya cok genis bilgi edinenlere bu bilgisayar 1900 liraya degecek bilgisayarmi veya bundan daha güzel 1900 liraya bilgisayar bulabilirmiyim ?? ayrica lenovo bilgisayarla karşilastiranlar var ama lenovo fiyati 2150 2200 lira civarinda. buda benm icin onemli bi etken cunki ogrenciyim ben az para degil. herneyse sizce bu bilgisayara degermi ??????

yorumlariniz icin simdiden cok teşekkür ediyorum.
    keyifli forumlar....

• benzer donanımlara sahip sony dell gibi bilgisayarlar iki katı fiyatında.. mutlaka kasa ve işçilik farkı var.

Bu iş evlilik gibidir. % 50 şans..)) kiminin şaşı gözlüsü, kimine badem gözlü görünür..

şimdi satın alınabilir donanımlar 2 yıl önce ancak pixar da olur deniyordu.

ses: laptopta an iyi sesi kulaklıkla alırsınız. dış sesin en alası olsa yine kayıp vardır.
    görüntü: ful hd olan her ekran aynıdır. mat olanlar daha az kayıp verir. izlemesi kolaydır. akıcı bir seyir için 512 MB ekran kartı bile yeter.
    klavye idare eder
    bd disk biraz sesli ama anormal değil. filmi izlerken alışırsınız. player olarak total media theater tavsiye ederim.

ekmek köfte ilişkisi.. bu paraya bu köfte iyidir.)) benim görüşüm badem gözlü diyor..)
  • quote:

benzer donanımlara sahip sony dell gibi bilgisayarlar iki katı fiyatında.. mutlaka kasa ve işçilik farkı var.

Bu iş evlilik gibidir. % 50 şans..)) kiminin şaşı gözlüsü, kimine badem gözlü görünür..

ses: laptopta an iyi sesi kulaklıkla alırsınız. dış sesin en alası olsa yine kayıp vardır.
    görüntü: ful hd olan her ekran aynıdır. mat olanlar daha az kayıp verir. izlemesi kolaydır. akıcı bir seyir için 512 MB ekran kartı bile yeter.
    klavye idare eder
    bd disk biraz sesli ama anormal değil. filmi izlerken alışırsınız. player olarak total media theater tavsiye ederim.

ekmek köfte ilişkisi.. bu paraya bu köfte iyidir.)) benim görüşüm badem gözlü diyor..)

cevabin icin tesekkürler peki bu ssd olayi var bide sonradan takiliyormu msi i5 li versiyonuna onun hakkında bilgin varmi takilinca ne işe yariyor :)

• msge60 için hangi işletim sistemi kullnıyonuz
    64bitmi 32 mi 86 mü
  • Arkadaşlar bende GE60 var, Vatan'dan aldım fakat birkaç sorum var bunlardan ilki oyunların çoğu kasıyor. Mesela en son Deadlight adlı Arcade oyununu kurdum o da kasıyor, takılmalar oluyor arada. Onun haricinde bir de Caps Lock ışığım yanmıyor, kafasına göre değişiyor bazen yanıyor, bazen yanmıyor deli olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teleny77

quote:

benzer donanımlara sahip sony dell gibi bilgisayarlar iki katı fiyatında.. mutlaka kasa ve işçilik farkı var.

klavye idare eder

cevabin icin tesekkürler peki bu ssd olayi var bide sonradan takiliyormu msi i5 li versiyonuna onun hakkında bilgin varmi takilinca ne işe yariyor :)

destek var takılınca dört nala koşuyor..) ama o parayı bana da verseniz bende koşarım..) pahalı ama gerçekten çok farkeder. HDD içerisinde de bildiğimiz cd ler var doğal olarak dönüş hızı 5400-7400 ile sınırlı 10.000 olanıda biliyorum ama fiziksel bir hareket bu.
    Hem ısı yapıyor hemde belli hızın üstüne çıkınca data aktarımı alımı hata verir. Konu ssd olunca bu fiziksel hareket ortadan kalkar. hız 10 katına çıkar. makine ısınmaz. ısınmayınca ramlar ve diğer donanım bileşenleri enerji kaybetmez. Tek sorun ssd disklerin şu aralar çok yüksek sığalarda olmaması. O nedenle ikili kullanım tercih ediliyor. yani açılış ve menu işlemlerinde ssd diğer işlerde hdd ile çok ciddi hızlanmalar elde edilir. ce60 buna uygundur...

Fakat: Firmaların ana merkezden taleplerine göre makine toplanıyor. yani vatan msi dan kendi taleperiyle ürün sipariş ederken mediamarkt de kendi siparişini geçiyor. doğal olarak aynı ürünü satmadıklarından ürün çeşitleniyor. aldığınız firmada her ayrıntıyı sorun. Aynı ürün olmasına rağmen bazı özelliklerin farklı firmalarda olmaması yada farklı olması bu nedenle normaldir. ürün üzerine takılan değişken parçalarda firma kendi tercihini yapar.

tabiki 64 bit işletim sistemi tercih edilmelidir. yoksa takılı olan 4gb üstü ram boşa gider

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teleny77

quote:

klavye idare eder

destek var takılınca dört nala koşuyor..) ama o parayı bana da verseniz bende koşarım..) pahalı ama gerçekten çok farkeder. HDD içerisinde de bildiğimiz cd ler var doğal olarak dönüş hızı 5400-7400 ile sınırlı 10.000 olanıda biliyorum ama fiziksel bir hareket bu.
    Hem ısı yapıyor hemde belli hızın üstüne çıkınca data aktarımı alımı hata verir. Konu ssd olunca bu fiziksel hareket ortadan kalkar. hız 10 katına çıkar. makine ısınmaz. ısınmayınca ramlar ve diğer donanım bileşenleri enerji kaybetmez. Tek sorun ssd disklerin şu aralar çok yüksek sığalarda olmaması. O nedenle ikili kullanım tercih ediliyor. yani açılış ve menu işlemlerinde ssd diğer işlerde hdd ile çok ciddi hızlanmalar elde edilir. ce60 buna uygundur...

Fakat: Firmaların ana merkezden taleplerine göre makine toplanıyor. yani vatan msi dan kendi taleperiyle ürün sipariş ederken mediamarkt de kendi siparişini geçiyor. doğal olarak aynı ürünü satmadıklarından ürün çeşitleniyor. aldığınız firmada her ayrıntıyı sorun. Aynı ürün olmasına rağmen bazı özelliklerin farklı firmalarda olmaması yada farklı olması bu nedenle normaldir. ürün üzerine takılan değişken parçalarda firma kendi tercihini yapar.

tabiki 64 bit işletim sistemi tercih edilmelidir. yoksa takılı olan 4gb üstü ram boşa gider

64 bit derken ? ürün özelliklerinde bit ile alakali bişey göremedim ben. eger msi alirsam ebrar bilgisayardan almayi düsünüyorum arada 50 tl gibi bir fark var ama kafama takilan baska bi soru işareti var ebrar bilgisayarda takilabilr max ram 8 gb gösterirken pc.com da max 16 gb gösteriyor.aynı üründe böyle farkliliklar olabiliyormu ? ve bit degerleri degisebiliyormu bilgin varmi bu konu hakkinda ??

• 2 tane 8lik takarsan 16 olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

quote:

Orijinalden alıntı: Didakt1k

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yemred

quote:

2. ürün kalitesi nasıl_? malzeme olarak işçilik olarak_? alındığında belli bir zaman sonra yarı yolda bırakma ihtimali varmıdır_? toz, kir, parmak izi tutma olayı_?
    2- Ana kasa aluminyum ilaveli oldugu icin gayet saglam sadece dvd cok hafif bastirinca oynuyor ama dert edilecek birsey degil. [size=4]Ama ekran kasasi narin, dikkatli kullanmak gerekiyor duzgun kullanilmazsa yari yolda birakabilir sknti cikarabilir ama ekran duzgunce tutup kapatir acarsan gül gibi geçinip gidersin. Piano blacl oldugu icin parmak izi cok tutuyor gülü seven dikenine katlanir.

derken_???

Şöyle ki ekran çerçevesi plastiğimsi bir maddeden yapılmış. Sen çat diye açarsan zarar verebilirsin. Gerektiği gibi açarsan bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Kullanıma bağlı.

sizin dediklerinizi kafamda canlandırıyorum... kasa sağlam, malzeme işçilik tamam.

ekran kenarları plastiğimsi...

nası yani_? sert palstiğimsi mi_? püskevit gibi elde çatır çutur kırılacak bişii gibi mi_???

dandik mi bu kadar_? sonuçta o kadar para verip çatçut etmeyiz de... bilelim yine de.

...............

bu arada kredi kartını ayarlayamadım, bayram dönüşüne kaldı artık alışveriş.

havale ile alacağım, ilk üyelikten de 25 tl. puanım olacak...

2504 tl. ye gelecek bana ge70.

...............

herkese hayırlı bayramlar şimdiden.

saygılarımla.

Uzun bir süre bakamadım, geç cevap vereceğim kusura bakmayın. Bu sorunun cevabını siz öğrenin bence. Yani canlı olarak inceleyin. Çünkü biz de ancak bu kadar bilgi verebiliyoruz bu konuda. Özel olarak bir sorunuz varsa bu konuda yardımcı olmaya çalışırım. Fakat ekran konusunda daha önce dediğim gibi, ekran plastiği çok sert değil ve biraz ince sanırım. Çok sağlam hissettirmiyor kendini. Fakat bu uzun ömürlü olmadığını ifade etmez bence. Kullanışa göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

2 tane 8lik takarsan 16 olur

top max 8 gb yaziyor o zaman nasil 2 tane 8 gblik takabilirim ??
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.