Bildirim
Msi 'Ge' Serisi Kullanıcıları Kulübü (ANA KONU) (168. sayfa)
Lighting EVER LE Kafa lambası, LED şarj edilebilir, 2'li USB kafa lambası, kırmızı ışık ve 5 ışık modu, IPX4 su geçirmez mini alın lambası, çocuklar yetişkinler için, süper parlak kafa lambası balık tutma, kamp ve koşu için [USB kablosu dahil] : Amaz
https://www.amazon.com.tr/dp/B07WP37GQZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
20 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: teleny77
quote:
Orijinalden alıntı: mnaci99
quote:
quote:
benzer donanımlara sahip sony dell gibi bilgisayarlar iki katı fiyatında.. mutlaka kasa ve işçilik farkı var.
Bu iş evlilik gibidir. % 50 şans..)) kiminin şaşı gözlüsü, kimine badem gözlü görünür..
şimdi satın alınabilir donanımlar 2 yıl önce ancak pixar da olur deniyordu.
ses: laptopta an iyi sesi kulaklıkla alırsınız. dış sesin en alası olsa yine kayıp vardır.
görüntü: ful hd olan her ekran aynıdır. mat olanlar daha az kayıp verir. izlemesi kolaydır. akıcı bir seyir için 512 MB ekran kartı bile yeter.
klavye idare eder
bd disk biraz sesli ama anormal değil. filmi izlerken alışırsınız. player olarak total media theater tavsiye ederim.
ekmek köfte ilişkisi.. bu paraya bu köfte iyidir.)) benim görüşüm badem gözlü diyor..)
cevabin icin tesekkürler peki bu ssd olayi var bide sonradan takiliyormu msi i5 li versiyonuna onun hakkında bilgin varmi takilinca ne işe yariyor :)
destek var takılınca dört nala koşuyor..) ama o parayı bana da verseniz bende koşarım..) pahalı ama gerçekten çok farkeder. HDD içerisinde de bildiğimiz cd ler var doğal olarak dönüş hızı 5400-7400 ile sınırlı 10.000 olanıda biliyorum ama fiziksel bir hareket bu.
Hem ısı yapıyor hemde belli hızın üstüne çıkınca data aktarımı alımı hata verir. Konu ssd olunca bu fiziksel hareket ortadan kalkar. hız 10 katına çıkar. makine ısınmaz. ısınmayınca ramlar ve diğer donanım bileşenleri enerji kaybetmez. Tek sorun ssd disklerin şu aralar çok yüksek sığalarda olmaması. O nedenle ikili kullanım tercih ediliyor. yani açılış ve menu işlemlerinde ssd diğer işlerde hdd ile çok ciddi hızlanmalar elde edilir. ce60 buna uygundur...
Fakat: Firmaların ana merkezden taleplerine göre makine toplanıyor. yani vatan msi dan kendi taleperiyle ürün sipariş ederken mediamarkt de kendi siparişini geçiyor. doğal olarak aynı ürünü satmadıklarından ürün çeşitleniyor. aldığınız firmada her ayrıntıyı sorun. Aynı ürün olmasına rağmen bazı özelliklerin farklı firmalarda olmaması yada farklı olması bu nedenle normaldir. ürün üzerine takılan değişken parçalarda firma kendi tercihini yapar.
tabiki 64 bit işletim sistemi tercih edilmelidir. yoksa takılı olan 4gb üstü ram boşa gider
64 bit derken ? ürün özelliklerinde bit ile alakali bişey göremedim ben. eger msi alirsam ebrar bilgisayardan almayi düsünüyorum arada 50 tl gibi bir fark var ama kafama takilan baska bi soru işareti var ebrar bilgisayarda takilabilr max ram 8 gb gösterirken pc.com da max 16 gb gösteriyor.aynı üründe böyle farkliliklar olabiliyormu ? ve bit degerleri degisebiliyormu bilgin varmi bu konu hakkinda ??
http://www.pcdepo.com/msi-ge60-213xtr-notebook-urun8373.html
http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Msi-GE60-213XTR-i5-3210-25Ghz-8GB-750GB-2GB-VGA-156-Freedos-Notebook-pmu209951.html
Evet olabilir i5 serisini 8 max ram desteği ile çıkarmış olması mümkündür. örneğin gt60one serisinde 32 destekliyor..
karmaşadan kurtulmanın en iyi yolu büyük mağazalardan alışveriş yapmanız olacaktır. mümkünse internetten almayın. mağazaya gidin görün bakın dokunun satış temsilcileriyle görüşün öyle alın.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
benzer donanımlara sahip sony dell gibi bilgisayarlar iki katı fiyatında.. mutlaka kasa ve işçilik farkı var.
Bu iş evlilik gibidir. % 50 şans..)) kiminin şaşı gözlüsü, kimine badem gözlü görünür..
şimdi satın alınabilir donanımlar 2 yıl önce ancak pixar da olur deniyordu.
ses: laptopta an iyi sesi kulaklıkla alırsınız. dış sesin en alası olsa yine kayıp vardır.
görüntü: ful hd olan her ekran aynıdır. mat olanlar daha az kayıp verir. izlemesi kolaydır. akıcı bir seyir için 512 MB ekran kartı bile yeter.
klavye idare eder
bd disk biraz sesli ama anormal değil. filmi izlerken alışırsınız. player olarak total media theater tavsiye ederim.
ekmek köfte ilişkisi.. bu paraya bu köfte iyidir.)) benim görüşüm badem gözlü diyor..)
cevabin icin tesekkürler peki bu ssd olayi var bide sonradan takiliyormu msi i5 li versiyonuna onun hakkında bilgin varmi takilinca ne işe yariyor :)
destek var takılınca dört nala koşuyor..) ama o parayı bana da verseniz bende koşarım..) pahalı ama gerçekten çok farkeder. HDD içerisinde de bildiğimiz cd ler var doğal olarak dönüş hızı 5400-7400 ile sınırlı 10.000 olanıda biliyorum ama fiziksel bir hareket bu.
Hem ısı yapıyor hemde belli hızın üstüne çıkınca data aktarımı alımı hata verir. Konu ssd olunca bu fiziksel hareket ortadan kalkar. hız 10 katına çıkar. makine ısınmaz. ısınmayınca ramlar ve diğer donanım bileşenleri enerji kaybetmez. Tek sorun ssd disklerin şu aralar çok yüksek sığalarda olmaması. O nedenle ikili kullanım tercih ediliyor. yani açılış ve menu işlemlerinde ssd diğer işlerde hdd ile çok ciddi hızlanmalar elde edilir. ce60 buna uygundur...
Fakat: Firmaların ana merkezden taleplerine göre makine toplanıyor. yani vatan msi dan kendi taleperiyle ürün sipariş ederken mediamarkt de kendi siparişini geçiyor. doğal olarak aynı ürünü satmadıklarından ürün çeşitleniyor. aldığınız firmada her ayrıntıyı sorun. Aynı ürün olmasına rağmen bazı özelliklerin farklı firmalarda olmaması yada farklı olması bu nedenle normaldir. ürün üzerine takılan değişken parçalarda firma kendi tercihini yapar.
tabiki 64 bit işletim sistemi tercih edilmelidir. yoksa takılı olan 4gb üstü ram boşa gider
64 bit derken ? ürün özelliklerinde bit ile alakali bişey göremedim ben. eger msi alirsam ebrar bilgisayardan almayi düsünüyorum arada 50 tl gibi bir fark var ama kafama takilan baska bi soru işareti var ebrar bilgisayarda takilabilr max ram 8 gb gösterirken pc.com da max 16 gb gösteriyor.aynı üründe böyle farkliliklar olabiliyormu ? ve bit degerleri degisebiliyormu bilgin varmi bu konu hakkinda ??
www.ebrarbilgisayar.net404 Not Foundhttp://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Msi-GE60-213XTR-i5-3210-25Ghz-8GB-750GB-2GB-VGA-156-Freedos-Notebook-pmu209951.html
Evet olabilir i5 serisini 8 max ram desteği ile çıkarmış olması mümkündür. örneğin gt60one serisinde 32 destekliyor..
karmaşadan kurtulmanın en iyi yolu büyük mağazalardan alışveriş yapmanız olacaktır. mümkünse internetten almayın. mağazaya gidin görün bakın dokunun satış temsilcileriyle görüşün öyle alın.
Arkadaşım bi msi sitesine bakın ona göre cevap verin yok i5 max 8 gb yok i7 max 16 gb sallamayın bi bakın msi sitesine ona göre cevap verin Ge 60 serisinde max 16 gb ram destekler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WetDream
1920x1080 + Ultra : 8 fps'de bu FPSyi alıyorum.
1920x1080 High'da 16-17 bazen 20 FPS alıyorum. Makine zorlanmış mı oluyor şimdi oyunu açarken? Çok akıcı değil gibi geldi, Medol of Honor Warfighter'da da böyle durum.
GT650M ile "FullHD + Ultra" için aldığın fps'ler her iki oyun içinde çok normal. 16-17 fps değerlerinde zaten akıcı oyun oynanamaz, çok sık takılmalar ve yavaşlıklar yaşarsın. Akıcı bir oyun için 30 fps ve üzerindeki değerler kabul edilir. Sleeping Dogs dediğin oyun çok yüksek grafik işlemcilerini bile terletebilen bir oyundur. Bu yüzden kullandığın ekran kartı gereği bu iki oyunu "FullHD + Medium" ayarda oynayabilirsin. Ancak benim sana tavsiyem bu oyunları (özellikle Sleeping Dogs) "HD + Ultra" daha da akıcılık istersen "HD + High" ayarda oynamandır. Tabii ki oyunlarda FullHD ekranın çözünürlüğünü düşürdüğünden dolayı görüntü kalitesinde az da olsa kayıp yaşayacaksın (özellikle keskinlik), bunu da Anti-Aliasing değerini yükselterek çözebilir ve yine çok net görüntüler alabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: harunsafak
quote:
Arkadaşım bi msi sitesine bakın ona göre cevap verin yok i5 max 8 gb yok i7 max 16 gb sallamayın bi bakın msi sitesine ona göre cevap verin Ge 60 serisinde max 16 gb ram destekler.
http://www.msi.com/product/nb/GE60-0NC.html
dostum dikkat edersen zaten arkadaş; "Evet olabilir i5 serisini 8 max ram desteği ile çıkarmış olması mümkündür." diyerek kesin bir bilgi vermiyor, emin olmadığını gösteriyor. Konuya direk girerek "Sallamayın" dersen hiç hoş olmaz, hiç yoktan gereksiz yere gerginlik ortamı yaratırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 28 Ekim 2012; 10:06:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: _extreme_
quote:
1920x1080 High'da 16-17 bazen 20 FPS alıyorum. Makine zorlanmış mı oluyor şimdi oyunu açarken? Çok akıcı değil gibi geldi, Medol of Honor Warfighter'da da böyle durum.
GT650M ile "FullHD + Ultra" için aldığın fps'ler her iki oyun içinde çok normal. 16-17 fps değerlerinde zaten akıcı oyun oynanamaz, çok sık takılmalar ve yavaşlıklar yaşarsın. Akıcı bir oyun için 30 fps ve üzerindeki değerler kabul edilir. Sleeping Dogs dediğin oyun çok yüksek grafik işlemcilerini bile terletebilen bir oyundur. Bu yüzden kullandığın ekran kartı gereği bu iki oyunu "FullHD + Medium" ayarda oynayabilirsin. Ancak benim sana tavsiyem bu oyunları (özellikle Sleeping Dogs) "HD + Ultra" daha da akıcılık istersen "HD + High" ayarda oynamandır. Tabii ki oyunlarda FullHD ekranın çözünürlüğünü düşürdüğünden dolayı görüntü kalitesinde az da olsa kayıp yaşayacaksın (özellikle keskinlik), bunu da Anti-Aliasing değerini yükselterek çözebilir ve yine çok net görüntüler alabilirsin.
quote:
quote:
dostum dikkat edersen zaten arkadaş; "Evet olabilir i5 serisini 8 max ram desteği ile çıkarmış olması mümkündür." diyerek kesin bir bilgi vermiyor, emin olmadığını gösteriyor. Konuya direk girerek "Sallamayın" dersen hiç hoş olmaz, hiç yoktan gereksiz yere gerginlik ortamı yaratırsın.
teşekkürler _extreme_
Anlatmaya çalıştığım firmaların kendi siparişleriyle donanım değiştirme şansları var. Nitekim 1 hafta önce yine sitesinde sadece 1900-1080 laptop varken şimdi düşük çözünürlük de var diyorlar. yine 1 hafta önce windows 7 öneriliyordu şimdi win 8 en iyisidir diyorlar. Pazarlama ve anlaşmaları gereği doğal olan da budur. O nedenle bilgisayarların yerinde görülüp alınmasnda çok fayda var. Özellikle de sistemler ve donanımlar konusunda çok fazla ilgili bilgili değilseniz web üzerindeki yazılar yanıltıcı olur.
zaten soruyu soran arkadaşın gönderdiği ikinci linkte de max 8 gb açıklaması var o nedenle sormuştu. Doğru da olabilr yanlış yazılmış da olabilir. Ama belli ki sallama diyen arkadaş zahmet edip bakmamış
Uzun yıllar geocity-yahoo guruplarında çok kalabalık forumlarda moderatörlük yaptım, her türden iletişime alışkınım..))
Moderasyon işini yaptığı sürece benim açımdan gerginlik olmaz, konuk edildiğim bir sohbet ortamındayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaci99 -- 28 Ekim 2012; 11:39:20 >
-
quote:
teşekkürler _extreme_
zaten soruyu soran arkadaşın gönderdiği ikinci linkte de max 8 gb açıklaması var o nedenle sormuştu. Doğru da olabilr yanlış yazılmış da olabilir. Ama belli ki sallama diyen arkadaş zahmet edip bakmamış
Uzun yıllar geocity-yahoo guruplarında çok kalabalık forumlarda moderatörlük yaptım, her türden iletişime alışkınım..))
Moderasyon işini yaptığı sürece benim açımdan gerginlik olmaz, konuk edildiğim bir sohbet ortamındayım.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Ya tamam donanım değişikliği olabilir ama anakart değişikliği biraz zor olacağı için ram miktarı i5 için farklı i7 için farklı olamaz .
-
dediklerinin aksini söylemiyoruz dostum, arada iletişim kopukluğu varquote:
Ya tamam donanım değişikliği olabilir ama anakart değişikliği biraz zor olacağı için ram miktarı i5 için farklı i7 için farklı olamaz .
-
quote:
Orijinalden alıntı: acer_sahibi77
quote:
Orijinalden alıntı: umtcnkrt
Merhaba arkadaşlar
Oyunlarda en fazla kaç dereceyi görüyorsunuz?
90 derece normal midir? Resimdeki max. değerler oyun anında kaydedilmiştir.Bu değerler normal midir?
MSI GE60 sahibi değilim ama...
90 derece çok fazla bence hem de bu bilgisayarda, çift fan var bunda yahu...
Yaz sıcakları da yok...
Yani çok normal olmamalı bence bu değerler...
Herkeste böyle olmaya başlarsa bu çok kötü bir haber...
Acaba altı falan mı kapanıyor bir şekilde, masa üstünde mi oyun oynuyorsunuz..
Ya da ne bileyim fanlar mı arızalı? Olabilir mi acaba...
Pek bir bilgim yok ama bu değerleri bi tek cysis 2 de alıyorum.MW3de en fazla 60 derece görüyor.Bir sıkıntı olur mu acaba?
-
quote:
arkadaşlar benim şimdi 1800 max 1900 lira bütçem var yorumları oldukca okumaya caliştim fakat her kafadan farkli bir ses cikiyor ve mutlaka ki 3500 5000 arasi makineler haricinde kusursuz makineler yok mutlaka ya birisi isniyor ya kasasi saglam olmuyor ya tuşlari saglam olmuyor vs vs. ben eger dizüstü alirsam oyun oynamak ve film izlemek icin alicam tamamen zevk icin yani bu yüzden pc ses sistemidir tuşların kalitesi ekran çözünürlük vs ... benm icin en onemli faktörlerin başinda geliyor. şimdi kısa ve net kullanan arkadaslara soruyorum veya cok genis bilgi edinenlere bu bilgisayar 1900 liraya degecek bilgisayarmi veya bundan daha güzel 1900 liraya bilgisayar bulabilirmiyim ?? ayrica lenovo bilgisayarla karşilastiranlar var ama lenovo fiyati 2150 2200 lira civarinda. buda benm icin onemli bi etken cunki ogrenciyim ben az para degil. herneyse sizce bu bilgisayara degermi ??????
yorumlariniz icin simdiden cok teşekkür ediyorum.
keyifli forumlar....
--------------------------------------------------------------------------------
. Arkadaşım bu makinaya bir bak başka sitelerde fiyatı daha ucuz olabilir ama ben senin kriterlerine uyan makina bunu görüyorum. Ben şu an msi ge 60 onc 224 tr kullanıyorum ama bende dell xps 502 de var. ses kalitesi mükemmel üstü ne msi ne sony nede bir başkası 2+1 jbl altta bass var aç sesi komşudan dinle ses kalitesi hi-fi . ekran dersen oda çok kaliteli fakat parlak mat olsaymış çok dahaiyi olurmuş. malzeme kalitesi taş gibi makina. sadecetuş takımında numara bölümü yok. incelersen seçiminde belki bir faydası olur.
-
Ah ah, youtube'da unboxing ve review izledim de, bir fena oldum. Sevmedigim tek sey saf siyah olmasiydi. Az daha renkli olsaydi gtx680'li versiyonu gibi(unuttum adini) daha guzel olurdu. Onun haricinde ben MSI GE70 istiyorum. -
Arkadaşlar ge 60 veya ge70 Serilerinde SSD kullanan varmı ? -
Bir GT70 kullanıcısı olarak aranıza girebilir miyim ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSoWhatx -- 29 Ekim 2012; 3:10:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: xSoWhatx
tabii ki, saygı duyarım. Ne para var adamda yaa -
quote:
Orijinalden alıntı: onur1255
Arkadaşlar ge 60 veya ge70 Serilerinde SSD kullanan varmı ?
ben kullandım sandısk etreme 240 gb taktım hdd slotuna -
quote:
Orijinalden alıntı: akgun2347
quote:
Orijinalden alıntı: onur1255
Arkadaşlar ge 60 veya ge70 Serilerinde SSD kullanan varmı ?
ben kullandım sandısk etreme 240 gb taktım hdd slotuna
Harddısk yerıne cd-rom söküp ssd taksak bır sıkıntı olurmu ? -
selamlar arkadaşlar, hızlıal.com dan aldığım ge70 i yarın bekliyorum.fakat arkadaşımın yakaladığı bir durum söz konusu.cihaz işletim sistemsiz geliyor gördüğümüz kadarıyla.ben aynı ürünü diğer satış sitelerinde inceledim ve hepsinde win 7 premium var.hızlı al com dada böyle olduğunu düşündüğüm için hiç işletim sistemi kısmına bakmadım.konuyla ilgili bir mesaj gönderdim siteye az önce.sizdeki ge 70 lerde bu şekildemi geldi acaba? -
Arkadaşlar Merhaba acil yardımlarınızı bekliyorum
Ge 60 bilgisayarımı sadecenotebook.com'dan 19.10.2012 de sipariş ettim.22.10.2012 de elime geçti.Çalışan botbookta Bayramın 2. günü bir sorunla karşılaştım.Laptopum ekranı çalışmıyor.(Fn+F2 yi denedim.)Ekran hiç bir şekilde açılmıyor.Harici bağlantıdan monitöre bağladım ve o şekilde kullanıyorum.Haliylede laptopdan soğudum.Size sorum şu internetten aldığım için 7 gün hakkı denilen bir hak varmış.Ben bu haktan araya bayram tatilleri girdiği için yararlanabiliyormuyum?Diğer sorum ise böyle7 gün hakkım geçerliyle bu ürünü iade veya değiştirme hakkına sahip miyim?
Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnkrt -- 30 Ekim 2012; 1:32:51 > -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: xSoWhatx
tabii ki, saygı duyarım. Ne para var adamda yaa
ne para olacak abi ya abd'den getirttim cihazı
Arkadaşlar bu arada bir şey soracağım bende. 675M ekran kartı var Kepler teknolojisi ile yapılmadığından dolayı sıkıntı yaratabileceğini kaliteli olmadığını söyleyenler var :) bilgilendirebilir misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSoWhatx -- 30 Ekim 2012; 1:48:47 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X