Şimdi Ara

MSI CX62 6QD-234XTR Kullanıcı İzlenimleri //Genel Soruları Cevaplama (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
4
Favori
16.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Daha önce bu bilgisayarın fanını değiştiren oldu mu nereden aldınız internette bu modele uygun bulamadım.

  • Merhaba yaklaşık 3 senedir bu ürünü kullanıyorum gerek ssd ram yükselterek halen kullanmaya devam ediyorum yalnız kasada kırıklar ve vida yerlerinde yalamalardan dolayı kasayı değiştirmek istiyorum teknik serves 111$ fiyat verdi yurt dışında da birebir kasasını bulamadım acaba aranızda kasa değiştiren birileri varsa nerden nasıl satın aldığını söylebilir mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitman000

    Teşekkür ederim. Video çekemedim malesef ama çok basit bir işlem. Dış plastik çerçeveyi aşamalı olarak tırnaklarından çıkartıp vida söküyorsunuz ve soketten çekip yeni paneli aynen geri takıyorsunuz. Sabırla hafif el yordamıyla herkes yapabilir. IPS neden almadım; çünkü uyup uymayacağı konusunda çok şüphelerim vardı. Şuan beni baya idare ediyor böyle. Eskisinde ölü piksellerim mevcuttu.

    An itibari ile laptoba SSD de ekledim. Corsair'in MP510 pci gen3 x4 ssd'sini ekledim ve windows'u buraya kurdum. İlk başta tanımadı, BIOS'da görmedi ama sonrasında halletim. Biraz ssd uyum problemi var sanırım bu laptobun. Tahminimce eski tip bios kullandığı için ve sağolsun MSI laptobun yazılımlarını sitesinde güncellemediği için ( BIOS update de dahil) yazılımsal ve donanımsal (yeni nesil donanımlar) uyum problemleri yaşanıyor gibi.

    SSD'nin artılarına gelecek olursam; arkadaşlar eğer oyun oynuyorsanız mutlaka ssd takın. İnanılmaz artısı var. Droplardan kurtuldum. PUBG LITE'da. Oyun maşallah yağ gibi akıyor artık. Önceden baya drop yiyordum (anlık takılmalar-hızlı dönüşlerde kasmalar-harita yüklemelerindeki gecikmeler). FPS olarak PUBG LITE da kenar yumuşatma ve doku ultrada, geri kalan en düşükte, 1920x1080 çözünürlükte ve ekran ölçeği 100'de 60-75 arası fps alıyorum.

    Bende Corsair'in MP510 pci gen3 x4 ssd ekledim. Windows uefi olarak kurdum. Bilgisayar açılıyor windows da istediğim işlemi yapıyorum fakat yeniden başlat dediğim zaman başlatmıyor bios ayarlarına giriyorum ssd görmüyor. Bilgisayarı kapatıp açıyorum F11 ile SSD seçiyorum ancak ozmn windows açılıyor. Kafayı yedirttirdi bana. Bios update yaptım. Sende de böylemi oldu sasıl çözdün anlatırmısın ?





  • hitman000 kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende de aynı model laptop ve ssd mevcut ssd win10 kurulu yeniden başlatınca görmüyor kapatıp açınca görüyor. Bios güncelledim şuan 2018 son hali.
    Siz nasıl çözdünüz?
  • Arkadaşlar bir yerde 4500 tlye ikinci elini buldum.Alınır mı sizce?Ederi nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akcam46

    Arkadaşlar bir yerde 4500 tlye ikinci elini buldum.Alınır mı sizce?Ederi nedir?

    4500 bandında 940m üstü ekran kartına sahip bir laptop varsa alınmaz :D


    aramaya laptop yazdım sadece


     MSI CX62 6QD-234XTR Kullanıcı İzlenimleri //Genel Soruları Cevaplama


    3k ya koymuş adam i7 6700hq biraz daha araştırılır bence

  • quote:

    Orijinalden alıntı: elegance101

    Daha önce bu bilgisayarın fanını değiştiren oldu mu nereden aldınız internette bu modele uygun bulamadım.

    benim fan gürültülü çalışmaya başlayınca burdan sipariş ettim:


    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/msi-cx62-6qd-fan-P399399153


    vida yerleri tam uyumlu geldi.


    soğutmada da bir problem yok ama yavaş modda çalışırken fan hızı artıp azalarak çalışıyor.


    hafif sesinden bunu anlayabiliyorum.


    oyuna girince hız artıyor ve o zaman sabit hızda dönmeye geçiyor.





  • https://www.dataservis.net/nblcd015fhz/15-6-full-hd-1920x1080-120hz-n156hhe-ga1-notebook-lcd-30-pin-slim-led.html?kaynak=241828-QL-1656

    Ekran 1366x768 ancak panel yükseltmesi yapmak istiyorum, panel de içten çatladı. Yukarıdaki panel 120hz sizce uyumlu olur mu. Uyumlu olmaz derseniz başka bir tavsiyeniz var mı. Ayrıca 1366 768 olup full hd panele yükseltme yapan oldu mu, herhangi bir sorun yaşadınız mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYavasci kullanıcısına yanıt
    Aşağılarda vardı bir kaç arkadaş full hd yapan, biraz bakın görürsünüz
  • Arkadaşlar ssd M.2 PCIe yuvasına takan var mı? Link atarmısınız? Ben hdd yerine ssd takmıştım ama yaz aylarında elimin altına o bölge denk geliyor ve aşırı ısınıyor samsung evo seri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımın cooler boost özelliğini aktif ettiğimde 10 saniye çalışıp kendine kendine duruyor sonra tekrar çalışıyor. Bu döngü hep böyle devam ediyor. Bunu önce yapmıyordu. Fan temizliği yaptığımda bir şeyler tam oturmamış olabilir mi? Fan tuşuna basmadığımda ise normal hızında kesintisiz çalışıyor sadece bu özellikte sorun yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

    Söz konusu laptoba SSD eklenmesi ile ilgili sorunlardan bahsetmişsiniz. Ben de ilk başlarda bu sorun ile baya uğraştım. Çözüm olarak nasıl bir yol izledim inanın hatırlamıyorum. Şuan kullanmıyorum bu laptobu ancak BIOS üzerinden fast boot ayarlarını kurcaladığımı biraz hatırlar gibiyim. Windows ISO'su oluştururken Rufus üzerinden eski tip BIOS seçeneğini kullanmanızda fayda var (MBR sanırım).

  • hitman000 kullanıcısına yanıt

    merhaba benim çocuk laptop un ekranını kırdı değiştirmem gerekiyor siz değiştirmişsiniz. şu siteden bu laptopa uyan 1920x1080 full hd panel olması için hangisini almam gerekiyor acaba. kırılan ekran 1366x768 idi.


    https://www.ktservis.com.tr/index.php?route=product/search&search=MSİ%20CX62%206QD%20


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • highflyeer H kullanıcısına yanıt

    Hocam ben birebir aynı çözünürlükte alarak değiştirmiştim. 1920x1080 desteği var mıdır iletişimden firmaya sorarsanız iyi olur. Sitede olan 1920x1080 paneller 2'ye ayrılıyor. Birisi TN panel diğeri IPS panel. Film, dizi ve arada oyun oynuyorsanız IPS panel öneririm ama cihaz ile sürekli oyun oynuyorsanız TN panel öneririm. IPS panelde renkler daha canlı ve panele bakış açısına göre çok değişmeyen görüntü vardır. TN panelde ise yan açılardan bakınca bozulan görüntü vardır ama ekrana yansıyan görüntülerde hızlı geçişlere destek sağlar.


    Dediğim gibi firmayı arayarak cihazın 1920x1080 desteği varsa aşağıdaki linkte yer alan paneli öneririm.


    https://www.ktservis.com.tr/msi-cx62-6qd-ips-15.6%22-notebook-lcd-ekran-slim-led-30-pin-full-hd-ips-150586?search=MS%C4%B0%20CX62%206QD%20





  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.