Merhaba arkadaşlar. Sistem yükseltmesi yapıyorum ve MSI Mpg B650 Carbon Wi-Fi için uygun bir Ram arıyorum. Düşündüğüm Ram miktarı aslında 32GB (2x16) şeklinde ve Dual Kit olarak çalışması. Ama anakartın desteklenen Ram listesine baktığımda (2x16) şeklinde Dual olarak çalışan Ram yok. Yani 16 GB olanlar hep SINGLE çalışıyor. https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B650-CARBON-WIFI/support#mem En son çare 64GB (2x32) ram düşündüm ama bununda fiyatı biraz pahalı. https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-64gb-2x32-trident-z5-neo-rgb-ddr5-6000mhz-cl30-dual-ram.html Sizin 32GB (2x16) şeklinde Dual çalışacak Ram tavsiyeniz var mıdır? Ya da bu anakartı kullanan ve en iyisi böyle olur diyen? Bu arada kullanacağım işlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Bütçe 5-6 bin arası, yine de daha iyi öneriniz varsa yükseltebilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1655 -- 24 Eylül 2023; 14:16:36 > |
MSI B650 Carbon Wi-Fi için Ram Tavsiyesi

-
-
Kingston Fury Renegade DDR5 6000 CL 32(2X16) Hynix M Die Dual Ram Kullanıyorum.
Tavsiye ederim.
-
Tavsiye için teşekkür ederim. Bu bahsettiğim anakartta mı kullanıyorsun? Eğer öyleyse AMD Expo desteği falan var mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Fiyatı benim için uygun 6000 MHz'e de rahat çıkıyorsa bunu alabilirim. Tam ürün kodu kaç acaba bunun? Çünkü aynı isimle farklı Ram modelleri oluyor o yüzden yanlışlık yapmayayım.
-
Tamam hocam çok teşekkürler nunu alacağım o zaman. Zahmet verdim biraz sağ olasın.
Rica ederim.Ne rahatsızlıgı baska SK Hynix A Die ve M Die Ramler de vardır.Benim kullandııgm bu...
-
Çok var Ram de, uyumluluk ve dual kit olarak çalıştığından emin olamıyorum. O yüzden kullanan ve tecrübe edenlerin tavsiyesine kulak vermek daha iyi oluyor. Şimdi alırız dual olarak çalışmazsa o da sıkıntı.
Ben bu kodla Türkiye'de hiçbir yerde satan bulamadım bunu ya. Sen nereden aldın ki bunu.
GSKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
EXPO Desteklidir.
6000Mhz (30-38-38-96) 1.35v
Kit kaliteli çıkarsa aynı voltaj ile 30-36-36-76 açabilirsin veya 1.40v ile daha düşük gecikmeleri de açabilirsin.
Chip Hynix A die gelirse yemede yanında yat.
6400 mhz felan kasmaya gerek yok ki zaten AMD tüm ram modellerinde sorunsuz stabilite için 5600mhz öneriyordu.
6000mhz cl30 sweet spot'tur şuan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 24 Eylül 2023; 19:9:9 > -
Benim zaten hız aşırtma takıntım yok hocam. Ram'ler var olan frekansında çalışsın yeter bana.
Bahsettiğin ürün bu mu oluyor?
https://www.itopya.com/gskill-32gb-2x16gb-trident-z5-neo-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-135v-amd-expo-siyah-dual-kit-ram_u20260
Amazon dan almıs arkadas ben Anakart Ram i 2. el almıstım.Amazon Faturalı
Bu yoksa SK hynix A Die ki en iyisidir ve M Die emin olunan baska Ram de bakabilirsiniz.Ama SK Hynix olsun.
-
Aynen ramler bu hocam.
Burda da amazon yorumları var,başarılı ram kitidir.
-
@Digital Reaction O zaman GSKILL Ram'ler işimi görür mü arkadaşlar. Bahsettiğiniz hynix teknoloji bunda var mı? Ben teknik yönlerini çok bilmiyorum çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1655 -- 24 Eylül 2023; 19:50:13 >
-
Ama buradaki ürün koduyla senin yolladığın ürünün kodu farklı ya.
Anakartın desteklediği F5-6000J3038F16GX2-TZ5N bizim bahsettiğimiz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
Yani sonlarındaki kodda birtek R harfi farkı var. Anakartın destek listesinde olmaması sorun yapar mı ki?
Zaten işaretlediğin ram SINGLE diyor, yani Dual çalışmadığı anlamına mı geliyor o?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1655 -- 24 Eylül 2023; 20:24:16 >
-
Zaten single yani tek çubuk olarak ele alınır.
Sonda ki dimm slot desteği size zaten dual channel olduğunu gösterir.O dimm tiklerinden sadece biri işaretli olursa ozaman tek kanal demektir.
Sondaki R eklentisi de RGB yi temsil eder aynı modelin Rgb versiyonu demektir.
Bazılarında SINGLE bazılarında DUAL yazıyor ya o yüzden kafam karıştı. Çok sağ ol bilgi için.
O zaman bunu alsam olur mu, çalışmasında sıkıntı olmaz değil mi?
www.itopya.com
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.35V AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram | ITOPYAhttps://www.itopya.com/gskill-32gb-2x16gb-trident-z5-neo-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-135v-amd-expo-siyah-dual-kit-ram_u20260
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1655 -- 24 Eylül 2023; 21:12:2 >
Benzer içerikler
- ram fps etkiler mi
- ram cl değeri öğrenme
- memory management hatası
- windows 7 hızlandırma
- ram cache 3
- ram bellek nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X