Şimdi Ara

Msi b350 Tomahawk ram uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart ve ram aldım şuan kargoda hala elime ulaşmadı. Forumlarda birkaç kişiden duydum bu ramleri bu anakarta 3200 mhz olarak kullanabilirmiyim yoksa başka ram mi almalıyım yorumlarınızi bekliyorum. İyi forumlar.

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16R 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 Kırmızı Bellek

Ve

MSI B350 TOMAHAWK AMD B350 Ryzen AM4 DDR4 3200Mhz(OC)+ USB 3.1 Sata 3 M.2 ATX Gaming (Oyuncu) Anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2933 alabilirsin kardeşim ama 3200'den şüpheliyim kesin bisey diyemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    X370 gaming pro carbon alsam yine mi 3200 alamam

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilefruz

X370 gaming pro carbon alsam yine mi 3200 alamam

Çok fazla takılma dostum 200mhz hissetmesin bile zamanla düzeltirler gerek yok gaming carbona boşuna masraf etme. Biri kullandı bu anakartı 3200mhz geçenlerde değişebiliyor bir dene olur sende de belki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    Hocam b350 Tomahawk daha kargolanmadi ona göre x370 gaming carbon la değişim yapabilirim b350 en fazla kac mhz verir x370 en fazla kaç mhz verir ilerde pisman olmayım

• https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK.html#support-mem-2

(solda)Compatibility -> (üstte)Memory Support Ryzen Series seçip uyumlu bellek listesini açınız. Alacağınız bellek modelini ctrl+F ile listede arttığınızda 3200 MHz ile çalışabildiğini görebilirsiniz.

X370 ile B350'nin en büyük farkı X370'in SLI desteği(Lisans ücreti var, anakart fiyatını arttırıyor). Hız aşırtma kabiliyeti X370'de biraz daha fazladır. Giriş çıkış port sayıları, kullanılan çipler, (B350 realtek LAN, X370 Intel LAN çipi kullanıyor) vb. farklılıklar da var. B350 ortalama bir kullanıcı için yeterli diye düşünüyorum.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    a320 nasıldır? OC yapılmayacak sistem için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mert6385 kullanıcısına yanıt
    B350 anakart ile fiyat farkı değecekse olabilir. A320 anakartlar da 300 TL civarına (250'ye satan yerler de var) satılıyor. B350M-K 320 TL civarına bulunabiliyor.

Chipset farkları
    Msi b350 Tomahawk ram uyumu
  • Hocam şu msi b350 tomahawka vermeyin o kadar para, kesinlikle 500tl edecek bir anakart değil. Onun yerine msi x370 gaming plus alabilirsiniz. 500tl. Bu arada aynı ramlerin 3000mhzlik versiyonunu 3 anakartta denedim üçündede sorsunsuz çalıştı (asus b350,gigabyte b350 g3,asus x370)

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x370-gaming-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-oc-usb-3-1-anakart.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 31 Ağustos 2017; 15:14:49 >
  • peki bu anakartların fiyatlarına göre ömür bakımından avantajları var mı? ucuz anakartlar çabuk bozulur diye bir olay var mı?

@a-f-h @Celonfix
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert6385

peki bu anakartların fiyatlarına göre ömür bakımından avantajları var mı? ucuz anakartlar çabuk bozulur diye bir olay var mı?

@a-f-h @Celonfix

Yeni nesil anakartlar kolay kolay bozulmaz. Tabiki 1000tllik bir anakartla 300tllik olan bir olmaz ama, bu 300tlliğin dayanıksız olduğunu ifade etmez. Fiyat farkı daha çok ses,LAN,sata çiplerinden elektrik devlerinden faz ve bobin sayısından kaynaklanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.