Şimdi Ara

MSI A320 Bazooka vs ASUS B350 Prime Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hiçbir zaman ekran kartı satın almayacağım. pc'yi daha çok toorent/arşiv ve internet için kullanacağım. tek öncülüm pc'yi uzun yıllar kullanmak olduğu için 4 ram slotu ve çokça usb 3.0 desteği ile tercih sebebim olan bu anakartları, ryzen 5 2400g ile kullanacağım. 2400g içindeki grafik kartı arasıra oynadığım knight oonline için hayli hayli yeterli.
    farklı firmalardan, fiyatları birbirine yakın olan bu anakartların malzeme kalitesi ve ince ayrıntılarını göz önünde bulundurursak, sizce hangisini almalıyım?
    biri küçük diğeri büyük anakart, hangisi daha iyidir?
    ryzen sistem ile asus mu yoksa msi mı daha uyumludur?
    kimi anakartlar sanırım gamerlar için dizayn ediliyor. ben gamer değilim. anakart tercihimi nasıl şekillendirmem gerekiyor?

karşılaştırma için;
    https://hardwarepick.com/motherboards/msi-a320m-bazooka-vs-asus-prime-b350-plus/
    http://ddr4motherboard.com/compare/ASUS-PRIME-B350-PLUS-vs-MSI-A320M-BAZOOKA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 7 Mart 2018; 1:8:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• iki anakartın chipsetleri farklı. B350 anakart işlemcide hız aşırmaya imkan tanıyor. İleride render gibi işlerde OC ihtiyacınız doğarsa B350 daha mantıklı olacaktır. Çünkü atıyorum 4 sene sonra işlemci yetersiz kaldı veya başka bir işlemci ile değiştirip OC yapmak istediniz buna B320 chipset imkan tanımayacaktır. Ek olarak genel Ryzen kullancısına baktığımız zaman Asus anakart kullananlar oldukca memnun.

• Msi b350m kullanıyorum. Son bios ile sıkıntısız çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B350 Prime Plus çok daha üst segment bir anakart. Bütçe açısından sorun olmayacaksa B350 Plus öneriyorum.

• A320, B350 serinini kırpılmış versiyonu hocam. OC yapamıyorsun ve giriş/çıkış sayısı daha az. Anakartı sadece download için kullanacaksan ve 4 bellek slotu istiyorsan A320 Bazooka'dan daha ucuz ve daha fazla özelliğe sahip B350 Pro VDH öneririm. Sorunsuz kullanırsın.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-b350m-pro-vdh-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html

• Arşiv önemliyse o zaman Asus Prime B350 Plus'ı tercih ederdim, çünkü onda 6 adet SATA slotu bulunmakta. Diğer birçok giriş/orta seviye anakartta en fazla 4 SATA bağlantı noktası bulunuyor, 1 slotu SSD'ye ayıracağını düşünürsek, hadi 1 de DVD/Bluray yazıcıya ayırsan yüksek kapasiteli HDD'ler için sadece 2 slot kalır ki ileride yetmemeye başlayabilir.

• Kullanan birisi olarak öneriyorum. Tek korkum ileride çıkacak işlemcileri o.c. yaparken vrmlerinin yetersiz kalma olasılığı sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.