Şimdi Ara

MSI 990FXA-GD80 Voltaj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemi ilk topladığım zamanlar stok soğutma kullandığım için hız aşırtma denemedim. Ancak daha sonra Corsair H80i alınca hız aşırtma denemeleri yapmak istedim. BIOS'a girdim. Çarpanı yükselttim. Sonra işlemci voltajını yükseltmek isteyince voltaj seçeneklerinin 1,45 volt değerinde sona erdiğini gördüm ve epey şaşırdım. BIOS'u güncelledim ama çare olmadı. (En azından XMP açıldı ve bellekleri 2133 MHz'e çektim.) MSI'nın ClickBIOS adlı bir Windows uygulaması var. O uygulamada ise 2 volta yaklaşıyor son değer. Ama BIOS'da kısıtlı. Bu programdan 1,5 volt verip BIOS'da kontrol etmeyi düşündüm ama BIOS'da değer yine de değişmiyor.

Bir de anakartın voltajı olması gerekenden az verdiğini fark ettim. 1,35 volt yazınca CPU-z'den yaklaşık 1,3 volt gibi bir değer görünüyor. Onu belli oranda yükselterek hallediyorum ama diğer sorunu bir türlü çözemedim.

Bileşenler:
    Anakart: MSI 990FXA-GD80
    İşlemci: AMD FX-8350
    Ekran kartı: Sapphire HD 7950
    Güç kaynağı: Seasonic M12 620 watt

BIOS'da işlemci voltajı seçeneklerinin resmi şu şekilde:

MSI 990FXA-GD80 Voltaj Sorunu

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Biliyorum tuhaf bir durum ama fikri olan yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

GD65 kullandım bir süre. Aynı problemi bende yaşadım ne yazık ki. Clickbios2 ile voltajı verin, bios'da görünmese bile aslında verdiğiniz voltaj geçerli oluyor
  • Teşekkür ederim. Anlaşılan kronik bir sorun. BIOS güncellemesi de iş görmüyor. Üç BIOS değiştirdim ama nafile. Yanlış bilmiyorsam ClickBIOS değiştirmemişti voltajı ama Control Center değiştiriyordu. Bu sorundan dolayı servise yollasam hatayı düzeltirler mi? Yoksa overclock yapıyor diye garanti dışı mı bırakılır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren olmadı son soruma ama yine bir şey sormak istiyorum ben. İki gün kadar önce USB 3.0 belleği görmemeye başladı. Ne USB 3.0, ne de USB 2.0 portuna taktığım USB 3.0 belleği görmüyordu. Bellek USB 2.0 olursa sorunsuz çalışıyordu hem USB 2.0, hem de USB 3.0'da. Ben de USB kontrolcüyü güncelledim. Şimdi USB 3.0 belleği 2.0 porta takınca tanıyor ama 3.0 porta takınca tanıması için aygıt yöneticisinden USB 3.0 sürücüsünü güncellemem gerekiyor. Belki de bu son BIOS güncellemesi nedeniyle oldu.

Bir de benzer anakartları kullananlara bir şey sormak istiyorum. Prime 95 ile işlemciye yüklenince işlemci maksimum 36-38 derece gibi sabitleniyor. Ama işlemciye güç taşıyan devrelerin üzerindeki pasif soğutucu ve ona bağlı kuzey köprüsü soğutucusu el değmeyecek kadar ısınıyor. Bu durum normal midir? Sizce kartı servise mi göndermek gerekecek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.