Şimdi Ara

MSI 8se-230xtr vs OMEN an003nt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgili arkadaşlar yönlendirme yaparlarsa çok sevinirim. Sizce aşağıdaki notebooklardan hangisi?

Kullanım amacım genel olarak oyun ve film olacak.

MSI rtx2060 ekran kartı ve 144hz ekranı ile öne geçiyor. Ayrıca kullandığım ve memnun kaldığım bir marka. Özelliklere bakarsak omene göre daha memnun kalacağım gibi duruyor.
    Omen ise 4k ekrana sahip. Hz bilinmiyor.
    4k notebookta gercekten gereklimidir? 1080p ile fark varmıdır? Örneğin 4k bir filmi hangi notebookta izlersem daha çok keyif alırım?
    iki ekran arasında canlılık, parlaklık, renkler hangisi daha iyidir?

Sanki oyun için MSI, film için Omen önde gibi görüyorum ben. MSI ile 4k bir filmi izlerken aynı keyfi alabileceksem tabiki direkt olarak MSI'ya yöneleceğim.

Bir diğer soru işaretim ise 4k notebook almak geleceğe dönük bir yatırım olurmu acaba...

Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yazdıklarımı cevaplayabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler cevaplayanlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamiyle seçim mesesi 4k film bulmak zor olabilir ayrıca 4k monitörde oyun oynamak için çözünürlüğü düşürdüğünde görüntü kalitesinde biraz düşüş olacak.
  • 4k da ultra oyun gtx 1070 için bile sıkıntı olabilir 4k 1080 işi diye bılıyorum ayrıca panel buyuk ihtimal 60 hz 144 olsa yazarlardı ztn hp nin huyu bu .
    Bence msi her türlü önde
  • Öncelikle teşekkürler mesajlarınız için. Notebook almısken en az 5-6 sene kullanmak istiyorum. 4k olmaması geleceğe uyum sağlaması açısından sıkıntı yaratırmı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k oyun için en az 2070 yada 1080 lazım şuanda yada ayar kısacaksınız bence 144 hz olanı tercih edin hemde msi kalitesini tadın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VivaZ V kullanıcısına yanıt
    Uzun soluklu dusunuyorsan ztn her turlu msı suan 6 .yılında benım ge60 msi laptopum hp nin o kadar gidiceini sanmıyorum.4K olayına fazla takılmayın bence 1080p ve 144 hz daha güzel oyun deneyimi verir
  • Batarya olayını da düşünmek yarar sağlar. Hertz yüksek FHD daha uzun ömür sağladığı gibi ileride sorun olup değiştirmek istediğinizde 4K ekran bulması ve maliyeti de sorun olur.
  • Oyun için alacaksan MSI öneririm hocam. Ekran kartı RTX 2060, paneli 1080p ancak 144Hz 3ms ve IPS. BU avantajını hem oyunlarda hemde film izlerken görürsün.

Bunun dışında oyunları GTX 1070'le 4K çözünürlükte oynaman teknik olarak imkansız, ekran kartı yetersiz gelecektir.

Sürekli 4K çözünürlükte film izleyemeyeceğin için de 4K'nın hiç bir avantajını göremezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.