bu anakart ıle raıd olayını bı turlu yapamadım.raıd ıcın bıosta ılgılı ekrandan raıd ıcın ıkı parcaya ayırdım.bıos ayarlarından raıd e aldım.wındows 7 yukleme ekranında hıcbır harddısk gozukmuyor!!.normal ıde moduna alırken sorun yok ama raıd olayında hıcbır harddıskı gormuyor.cıldırmak uzereyım.lutfen bırısı yardımcı olsun.kafayı sıyırmak uzereyım.google da o kadar arattırdım hıcbırsey bulamadım.
up
Biostan sata modunu raide çekmeyle kalmayın. Sürücü cdsindeki veya netten ürün sayfasındaki raid driveri çekip onu yüklemeniz lazım. Yanılmıyorsam raid oluşturmak için de ctrl + f veya ctrl + g tuşlarına basıp raidi doğrulatmanız lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Leone-510
Biostan sata modunu raide çekmeyle kalmayın. Sürücü cdsindeki veya netten ürün sayfasındaki raid driveri çekip onu yüklemeniz lazım. Yanılmıyorsam raid oluşturmak için de ctrl + f veya ctrl + g tuşlarına basıp raidi doğrulatmanız lazım
eyw.drıverı ındırıp usb ye attıgım wındows ımajına bır dosya altında attım.ınsallah sorunsuz bu sefer yuklerız.raıd kullandıktan sonra raıd sız garıp oluyor.
bendede msi 870a=g54 anakart var ve raid 0 yapamiyorum.siz nasil yaptiniz yardim lutfen
valla bende raid sıfır olarak kullanıyorum yapmasıda cok basit ... biraz dikkatli olun şimdi anlatıyım diycemde kafam yerinde değil
ya herşeyi doğru yapıyorum windows 7 kurulumu sırasında driver istediğinde usb den driverlarıa gösteriyorum ama ''Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition '' hatası alıyorum bütün driverları denedim aklı yerinde olsun olmasın tüm arkadaşlardan yardım istiyorum[simage][/simage]
arkadaşlar ben 2 adet sürücümü raid sürücü olarak tanımladım raid control menüsünden (ctrl+f) daha sonra windows 7 kurulumu yapmaya çalıştığım zamanda önce benden sürücü istedi 32bit raid sürücüsünü gösterdim ve sonrasında kurulum sayfasına geçebildim.Daha sonra 64bit windows ultimate işletim sistemini seçtim ve sürücüler karşıma geldi raid olarak tanımladığım sürücü orada çıktı ve seçerek sürücü yükle dedim fakat 64bit sürücülerini yükleyemedim hata olarak imzasız sürücü damgasını vurdu windows sonrada raid sürücüsünü algılayamadı veya dosya yazamadı gibisinden altta bir hata beliriyor ve yüklemiyor sanırım bu benim yükleyemediğim 64bit sürücüsünden kaynaklanıyor.Konu hakkında denemelerim devam ediyor çözüm bulursam mutlaka yazacağım kafası yerine gelmiştir çözen ve kolay diyen arkadaşında sanırım o da kendi çözümünü şimdiden belirtirse züper bir paylaşım yapmış olur.Kolay çözümü için arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Şu anda raid 2+0 stripe olarak kurmuş durumdayım fakat windows 7 32bit sürümüne dediğim gibi sorun 64bit sürücüsünün yüklenememesinden dolayıdır.İlk defa bugün raid olayına el attım hızını görünce çok geç kaldığımın acısını çektim.Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.Saygılar
bende aynı konudan problemliyim driver i falan kuruyorum win 7 yüklüyor yeniden baslıca zaman baslamıyor hata veriyor :(
32 bit windows ultimate ile kurulumu gerçekledim yardım isteyen arkadaşlar olursa yardım edebilirim .
kocaman86 bende aynı konudan problemliyim driver i falan kuruyorum win 7 yüklüyor yeniden baslıca zaman baslamıyor hata veriyor :(
dostum biostan raid modu seçili olmayınca genelde o hatayı verir onboard sata ayarlarını biostan kontrol et raid modunun seçili olduğundan emin ol.
şu anda 64 bit sürümünede kurabildim windowsu driver olarak server 2008 işletim sisteminin 64bit raid driverlarını sürdüm ve kurulum başarıyla gerçeklendi.Sorunsuz kullanıyorum şu anda.
sonunda bende kurdum baya uğrastırdı ama sağlık olsun fakat değerler çok düsük geldi bana:(
64bitle bir türlü doğru düzgün çalıştıramadım ekran kartını tanıyor ama kullanmıyor sürekli mavi ekran falan veriyordu 32bit'e döndüm şimdi sorunsuz kullanıyorum yaklaşık 5gb ramim boşuna gitti :D
Çok acayipsiniz yahu ben 64bitte kullanıyorum hiç bir sorun yok siz nasıl sorun yaşıyorsunuz
hangi driverla tanıttınız hocam 64 bitte ben server driverlarıyla kurmuştum win7 64 driverları yüklenmiyordu.
msi 870a g54 kullanıyorum bende raid yaptığımda windows sürücüyü görmüyor driver yükleyemiyorum siteden indirdiklerimi ne yapmalıyım yardımcı olursan sevinirim
Ben söyle çözdüm bu sorunu 32 driver'ı görüyor win7 kurarken sonra kurdum 32'yi 64 bit windows kurdum ardından kurulum bitince normal exe ile 64 bit driver kurdum çalışıyor şuan sorunsuz olarak
Arkadaşlar msı 870a g54 (fx) anakart aldım Raid 0 Yapmak İstiyorum Biostan Raid olarak Ayarladım fakat kaydedip çıkınca bir türlü Raid menüsüne giremiyorum ctrl+f ctrl+ı ctrl+g hepsini denedim olmuyor yardım edin lütfen
Arkadaşlar benim anlamadığım bir mesele var. Anakart üzerinde IDE çıkışı yok (fuzion modelinde) ama sitesinde RAID sürücülerini diskete atıp öyle yükleyin diyor. Dalga mı geçiyorlar ? Yoksa USB yada SATA disket sürücü mü aldırmak istiyorlar bize ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme