Şimdi Ara

MSC'de Staj Hatırası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msc (Mediterranean Shipping Company) Mersin ofisinde bugun itibariyle staja basladim. Staja baslamadan once gerek ortam gerek yaptirilacak isler gerekse stajyerlere yaklasimlar konusunda bilgi aradim ama bulamamistim. Bu yuzden benden sonraki arkadaslara da yardimci olmak acisindan bu konuyu acip olursa eger hergun veya birkac gunde bir yaptigim isleri paylasacagim konu olsun istedim.

Kisa bir on bilgi ile baslayalim.

Msc : Mediterranean Shipping Company seklinde acilimi var.

Bulundugu is sektoru : Uluslararasi gemi yuk tasimaciligi

Sektor siralamasindaki yeri : Dunya ikincisi bir firma Turkiyede ise ilk sirada geliyor.

Turkiyede 7 ofisi bulunuyor. Merkez izmir, istanbul, bursa, samsun, antalya, mersin, iskenderun, trabzon. Mersin ofisi limanin yaninda bulunan prestij plazada yer aliyor 4 kati tamamen kapatmis durumda ortalama 100-130 calisan var. Sirket calisanlarina cok cuzi oranda sabah kahvaltisi ve ucretsiz yemek ile servis imkani sunuyor. Ornegin kahvalti tabagi 1.5 lira. Ogle yemeginde dort cesit alabiliyoruz. Stajyerlere sanirim ucrette veriyorlar ama bunu net olarak ogrenmedim (hesap numarasi istediler).

Ben finans departmani stajyeriyim. 6 finans calisaninin yaninda bir kizla duruyorum fakat kiz arkadasin staninin bitmesine az kaldi.

1. Gun

Sabah 8.30 da sirkette ik personelinin yanina gittim ve beni finans departmanina goturdu. Finans muduru oldukca sicak karsilayip yapilacak isleri ozetledi ve finans uzmaninin yanina gonderip departman ile tanistirilmami istesi. Finans uzmani da diger calisanlarin yanina goturup beni tanistirdi.

Msc de finans departmani musterilerin hesaplari, odemeler, konsimentolar gibi konular ile ilgileniyorlar. Ornegin ordino almaya gelen musterinin borcu olup olmadigina bakiliyor ve ona gore ordino islemi yapiliyor eger bircu varsa once borcun odenmesi istenebiliyor.

Sabah stajyer kizla vezneden gelen konsimentolari bilgisayara isledik, eksik/duzenlenecek olan evraklarin ilgili departmanlara goturduk ve bizim kattaki diger calisanlarin yanina gidip hem sohbet ettim hem de ne is yaptiklarini izledim. Calisanlar gayet sicak kanlilar her sordugum soruya en acik sekilde ve olabildigi sekilde fazlaca cevap vererek anlatmaya calisiyorlar. Sirkette SAP kullaniliyor bundan dolayi ne kadar her seyini ogrenemesem de genel isleyis mantigini ogrenmeye calisacagim. Genelde stajyer olarak ogleye kadar is yapiyoruz ondan sonrasinister yatis istersen diger calisanlarin yaninda takil ama faydali olmasi bir seyler ogrenmek acisindan calisanlarla takilmak daha mantikli geliyor.

Devami gelecek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaz stajı hakkında
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.