Arkadaslar merhaba..ne zamandir arastiriorum amerikadan mp3 player siparisi verecem.fakat aklım cok karıştı.bu forumda yazilanların hepsini okudum.Benim sorularım diğerleri gibi olmayacak biraz daha amatör.benim gibiler aydınlansın diye.öncelikle belleğin flash bellek,microdrive,hdd olmasının ne gibi avantajı var dezavantajı var.bunlarda biri olursa ne olur olmazsa ne olur.Li-on,AAA pil,usb sarj kavramları karışıyor.bazı sitelerde playerların özelliklerinde yazmıyo.nası şarj oldukları anlaşılmıyo..bunlardan hangisi daha avantajlı? ben creative zen neeon düsünüyordum fakat forumda cok bahsedilmiş kötü özelliklerinden.böyle resimdi video du istemiorum.kayit ve radyo da o kadar önemli deil.olursa ii olur gibi düsünüorum.görünüşte önemli değil.Ses kalitesi ve özellikle ses şiddetleri cok önemli.bir kac topic de creative in ses şiddeti yüksek denirken bir baska topic de iriver ınkinin iyi olduu söyleniyo.bi karmasaya düştüm yardım ederseniz sevinirim.Kalem pil kullanmak istemiyorum.direk wall charger la ya da usb de olur.nasıl olsa dönüştürücüler cıkmıs.bir de direk iriver h320, zen micro photo die direk ucuk playerlar yazmayın ya hep öle olmus diğer topiclerde :D.iriver t10 20 gibi seyler.rock metal tarzı dinliorum.1 gb 5 gb arası olursa ii olur.bir de bilg.den mp3 atmak için software ı olmasın.direk görse iyi olur.
sanırım sen kendin bulmuşsun çözümü. zen neeon hem 5 gb ,hem bataryalı(aa pilsiz yani),hem hdd siz(yani çok nazik değil,ah şuraya çarptı bozuldu sorunu yok) hem 19 saat pil süreli,hem sesi yüksek (creative micro öyleydi o da öyle olmalı.iriverin sesi creative kadar YÜKSEK değil.biraz daha kaliteli deniyor,ben de katılıyorum.)
flash disk kolaylıkla bozulmaz yere düşünce çok etkilenmez...Microdrive ve hdd ise yere düştüğünde bir ihtimal bad sector hemen olur ama ilerdede olabilir...Sadece sonylerde çok etkili hdd koruma var...Diğer bütün mp3 çalarlar aynı...Yurtdışından getirtiyorsan garanti olarak sadece iPodların garanti kapsamında olduğunu bil...Bilkom çok ilgileniyor...Ama sen resim,video falan istemediğinin için ben sana Sandisk'i öneririm...Amerikada inanılmaz seviliyor iPoddan sonra...Çok kaliteli aletleri var...Cnet'teki incelemelerini okumanı öneririm....
ya bilmiyorum forumda genellikle creative ve iriver arasında kalınmış.sandiskte var ama az bahsedilmis hakkında bisey bilmiyorum.Yani ses şiddeti creative diyosunuz.ama Neeon da bi dandiklik var heralde baksana her topicde farklı bi kötü özellik.Muvo 4gb nasıl? özelliklerini bulamıyorum.hdd flash disk.sarj gibi..bunlarıda yazarsanız sevinirim.software varmı yok mu.Creative in ses şiddeti aynımıdır hep? yani belirli bir dB varmı? diğer alt modellerinde böylemidir? o zaman ses iriver dan yüksekse ve kalite daha iyiyse iriver a hic girmiyim.creative alacam galiba.iriverların sarj ve bellekleri nasıl oluyor genellikle? Peki creative de sesi fullersem kalite bozulur yani..iriver da kalite dinlicem ama az sesle gaza gelemicem..
Zen Neeon da bir karışıklığa çözüm getireyim.
Neeonda 512-1 ve 2 GB olan modelleri sadece flash disk li olanlarıdır. 5gb ve 6gb lık olan modelleri microdrive dır. bu iki model arasında 20 gr agırlık farkıda bulunmaktadır ki ağır olan microdrivelı olandır.
Arkadaşım Bende Creative Muvo^2 4GB var.
Bu cihazı DH'den bi arkadaştan aldım. Sana da şiddetle tavsiye ederim. Özelliklerine gelince: 4 GB Microdrive (Yani içinde 0.8 inch'lik bi harddisk var. Çok fazla sarsıntıya gelmez diolar ama sende heralde tutup aletle futbol oynamazsın) Şarj Edilebilir Li-Ion pil (Yaklaşık 10-12 saat gidiyor) (Şarj cihazı da kutusunda beraber geliyor. Ayrıca USB'den de şarj olabilir.) Windows 2000 ve XP için Sürücüye ihtiyaç olmadan Tak&Kullan özelliği Radyosu yok. Ama takılan bi FM kumanda ile radyo ve ses kayıt özellikleri kazanıyor. Ses kalitesi gerçekten mükemmel. 98dB SNR ve 30mW güce sahip (Bu çoğu cihazdan daha yüksek) Daha ne diyim Şu anda sıfırını bulman imkaansız gibi birşey. Ama forum sitelerinde 2. Elini bulabilirsin. Hatta bi arkadaş şu linkte satıyor:http://forum.donanimhaber.com/m_7694762/tm.htm ve başka bi satıcıhttp://forum.donanimhaber.com/m_7670969/tm.htm
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Bu mp3 player ile ilgili başka sorun olursa bana sorabilirsin. İyi Akşamlar....
Kardes amerikada bulabilirmiyiz bu Muvo2 4gb ı..Bir de bunun Nomad i var galiba..ne fark var arasında.Vala hosuma gitti acıkcası.Ama ekran sanırım biraz kücük.Bellek büyük.Şarkı aramak zor olsa gerek..? Ya bi de Muvo2 4gb tan memnun olmayan varmı?