Şimdi Ara

Mozilla, Facebook'un veri toplamasını engelleyen Firefox eklentisi çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Facebook'un karıştığı Cambridge Analytica veri gizliliği skandalı sonrasında, #DeleteFacebook (Facebook'u silin) kampanyası son sürat devam ediyor. Elon Musk bile hem Tesla hem de SpaceX'in Facebook sayfalarını silerek bu harekekte destek verdi.

     

    Ayrıca Bkz.Google Play'de yer alan QR kod uygulamalarında virüs tespit edildi
    Ancak, çok sayıda sadık Facebook kullanıcısı platformu günlük hayatlarının önemli bir parçası olarak gördükleri için hesap silme işine sıcak bakmıyolar. Siz de bu kişilerden biriyseniz ve sosyal platformun verilerinizi toplamasını önlemek istiyorsanız bunu hesabınızı silmeden de yapabilirsiniz.

     


    Facebook oturumu taryıcı etkinliklerinden izole ediliyor


    Tarayıcı geliştiricisi Mozilla, "Facebook Container" adlı yeni bir Firefox eklentisi yayınladı. Eklenti temel olarak "web etkinliğinizi kontrol altına almanıza ve izole etmenize yardımcı olan" mavi renkli bir tarayıcı sekmesi oluşturuyor. Bunu da Facebook oturumunuzu tarayıcı etkinliğinizin geri kalanından izole edip, sosyal platformun web tarama alışkanlıklarınızla ilgili veri toplamasını teorik olarak engelleyerek yapıyor.

     

    Facebook Container isimli eklenti, Facebook'un web tarama verilerinizi toplamasını engellerken, platformun Facebook'taki aktivitelerinizle ilgili verileri izlemesini ve depolamasını önleyemiyor. Yani eklentiyi kullansanız da yorumlarınız, yüklediğiniz fotoğraflar, beğenileriniz ve Facebook bağlantılı uygulamalarla paylaştığınız tüm veriler dahil olmak üzere facebook.com üzerindeyken yaptığınız her şey platform tarafından izlenmeye devam edecek.







  • Acayip reklam koktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiftlik bank a kaptırdığınız parayı 500 tl ye geri alıyoruz gibi bişey galiba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Reklam olsa sana ne olmasa sana ne?

    Ne taktınız bu reklam işine arkadaş. Görende donanımhaber yada başka bir siteyi kendileri kurmuş, parasını kendisi veriyormuş ama çalışanlar el altından siteye parasını kendisi alarak reklam alıyormuş sanır.
  • Her sitede bunu yapsalar ya? Facebook yaptığı ortaya çıktı diğerlerinin ne yaptığı daha ortaya çıkmadı. Her site için web tarayıcıları varsayılan olarak bunu sunmalı. Mobil tarafta Firefox Focus gibi gizlilik çözümleri varken masaüstünde bu çözümleri görmemek üzücü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: isakoc

    Reklam olsa sana ne olmasa sana ne?

    Ne taktınız bu reklam işine arkadaş. Görende donanımhaber yada başka bir siteyi kendileri kurmuş, parasını kendisi veriyormuş ama çalışanlar el altından siteye parasını kendisi alarak reklam alıyormuş sanır.

    Mesajımı anlamamışsın şampiyon bir daha oku ve o elinde ki klavyeyi yavaşça yere bırak
  • Mesaj net yazılmış. Gülücük falan olsa anlaşılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.