Şimdi Ara

Mouse Sensörlerinin Teknik Özellikleri, İlgili Terimler ve Oyunculara Tavsiyeler (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
76
Favori
53.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LoRdGangSter kullanıcısına yanıt
    selamunaleyküm hocam zamanında böyle bi tavsiyede bulunmuştunuz bana.. şimdi hala x7 kullanıyorum ve memnunum ama dahada memnun neden olmayım ki diye düşündüm ve bi mouse almaya karar verdim. oynadıgım oyun şimdi cs go. 1.6 oynamıyorum artık. ne önerirsiniz bana ? ben steelseries rival 300 ü cok begendim fakat elime uyum sağlarmı merak içindeyim? Ne dersiniz hocam yeni bi öneriniz varmı ?
  • Arkadaslar james d.007 hakkinda ne düşünüyor sunuz ?? Sahibi olan ya da bilgisi olan görüşlerini paylaşırsa sevinirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snorlax55 kullanıcısına yanıt
    Buyrun benim :) Güzel mouse öncelikle onu belirtmeliyim. Malzeme kalitesi fena değil. Plastik olarak daha iyi olabilir miymiş acaba dedim ama sırıtmıyor onu merak edersen. Yazılımı rezalet ötesi. Her seferinde update yapıyorum yazılımına girmek için ve ortak yazılım yapmışlar ama benim mouse arada görünmüyor hesabıma tanımlı olarak. Kısacası yazılımı yokmuş gibi düşünüyorum çoğu zaman. Modüler yapıda olması gerçekten çok hoş düşünülmüş kapama göre değiştiriyorum arada. Avago 9800 sensörüde iyi iş görüyor. Ama iş alınır alınmaz noktasına geldiğinde 230TL sanırım fiyatı o fiyata Corsair Glaive, Steelseries Rival 310 falan almaya çalışırdım açıkçası. Kafa rahat kullanmak her zaman daha önemli.
  • Teşekkürler güzel yorumlarınız için. goz atacağım dediginiz markalara :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba beyler.. Ben suanda x7 mouse kullaniyorum ve yeni bi mouse gecmek istiyorum 1200 dpi olarak kullaniyorum x7 i oynadigin oyun ise cs go bana yabancilik hissettirmicek daha kontrollu daha nokta atisi yapabilecegim bi mouse onerirmisiniz ? Butcem 300 e kadar cikar.. Sanirim el tipim claw grip.. Bi yardimci olunda guzel bi mouse secelim aliyim bende.. Kullandigim pad steelseries qck cok memnunum padimden ama mouse galiba biraz zorluyor gibi benim aim alirken filan. Dahada iyisi neden olmasinki diye dusundum ve bi alternatif olarak rival 300 u uygun gordum ama tam olarak claw grip midir bilemiyorum..?

    Yardimlarinizi bekliyorum beyler.

    Ozetle;

    Aradigim secenekler fazla yuksek dpi secenekleri olmasada olur ki bu biraz imkansiz gibi. Cunku simdiki mouselar ucmus o dpida nasil aim aliyorlar anlamiyorum.. (Alışık oldugum dpi 1200)

    Steelseries qck pad ile uyumlu bi mouse olmasi

    Ve tabiki claw grip olmasi

    Oynadigim oyun ise CS Global offansive

    Dediklerimi tekrarladigim icin kusra bakmayin.



    Şimdiden çok sağolun. İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yeni çıkan steelseries modellerindeki truemove 1 ve 3 sensörleri hakkında ne düşünüyosun.Truemove 1 sensörü Pixart PMW3366 ile aynı düzeyde bi sensör mü?
    zamanında rival 100 modeli çok hoşuma gitmişti elime tam oturuyodu fakat dpi değeri 125-500 olarak yükseldiği için almamıştım iyiki almamışım.Şimdi rival 110 modeli çıktı truemove 1 sensör kullanıyor ondan almayı düşünüyorum.
  • Merhabalar bende SS rival 310 zowie ec1 a razer deathadder elite logitech g 502 arasında kaldım ağırlıklı FPS oyunları oynarım bu palm ile claw arasında bi tutuşum var parmaklarım palm kadar yatık değil claw kadar dik değil bu fareler arasında ergonomi kalite açısından hangisini önerirsiniz nedeniyle yazarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelseries Rival 310 kullandım ve true move olayı biraz hikaye geldi bana..bir çok markayı kullandım ve farklı birşey hissettirmedi açıkcası...
  • s.a arkadaşlar a4tech x7 kullanıyorum. cd si kırıldı. setupunuda internetten bulamadım. indirebileceğim bir link bilen varmıdır ?
  • Rival 600 hakkında ne düşünüyorsunuz?



    Biraz esko g402 var. Şuanda razer deathadder elite kullanıyorum. Kulaklık steel klavye Logitech. Ekipmanları tek markaya toplayacağım. Steelseries ürünlerine mi geçsem? Mouse ile başlarım dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arastir kullanıcısına yanıt
    Razer Deathadder Elite'ten ona geçmek sadece canın sıkılması sebebi ve daha iyi görsellik için olur :) En büyük eksisi örgüsüz kablo ile gelmesi...Kimse Rival 600'e kötü demeye lüksü yoktur net:)
  • Doğru yorum oldu sanırım



    Ama hakikaten her bir ekipmana ayrı yazılım istemiyorum artık.



    Hangi ekipman seti iyi ise ona geceyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Arkadaşlar işi bilenlerden yardım talep ediyorum.

    Şu an Zowie EC2-A kullanıyorum. Mouse duruş, tutuş (palm,calm) açısından sanki benim için üretilmiş gibi. Bir çok kişi bu mousenin tıklama seslerinden ve orta tekerliğinin çok sesli dönmesinden vs. şikayetçi olanlar var ama ben bunları mouse'i çok sevdiğimden midir nedir çok takmadım. Tek şikayetçi olduğum konu var (bunu kim neden düşünmeden bu şekilde piyasa sürmüş bilmiyorum!) o da yüzeyinin ter lekesi ve ıslaklık tutuyor olması.

    Düğme sertliği şikayetleri için mekanik klavyelerden örnek verecek olursam blue switch mi brown switch mi olduğunu da bilmiyorum. Eğer blue(yani sert) ise brown kullanmadan yine yorum yapamam.Bundan önce bu denli üst düzey mouse kullanmadığım içinde yorum yapamıyorum ne yazık ki.

    Asıl konuya gelecek olursak,

    2.5 yıldır kullanıyorum. Mouse biraz eskidi ve yüzeyinde pütürleşmeler nokta nokta dökülmeler meydana gelmeye başladı. Bu mouse 3310 optiğe sahip, CSGO ve PUBG sürekli oynayan birisiyim. Mouse duruş ve tutuş tabii ki her zaman önceliğim ama 3360 veya 3389 optikli mouseler EC2-A dan üstün diyebilir miyiz? Dpi (Tekerlik mor yanıyor) 800 de oynuyorum. Şu 3360,3366 veya 3389 optik neden alınmalı konusunda desteğinize ihtiyacım var. Ona göre bütçe ayırıp müsait bir zamanda mouse güncelleyeceğim ya da EC2-A yada EC2-B falan bakacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Coşkun -- 22 Ocak 2019; 11:32:52 >




  • Razer Deathadder 3.5G hala alınır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 16 Ağustos 2019; 2:35:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Razer Deathadder 3.5G hala alınır mı?
    Piyasa da hala var çoğu sitede gördüğüm kadarıyla. Bu kadar yaygın şekilde hala satıldığına göre alınır hocam bence.

    Ben kablosuz bir model almayı düşünmesem Razer Deathadder alına bilecekler listeme eklerdim. Bu arada Razer palı bir marka diye düşünürdüm ama şimdi bakıyorum da neredeyse tüm markaların fiyat seviyeleri bir birine yaklaşmış oyuncu farelerin de.

    Kablosuz istediğim için benim aklıma Razer Lancehead Kablosuz Chroma RGB var ama oda Türkiye de çok yaygın değil. Baktım 1-2 sitede sadece stokta var. Oralarda fiyat yüksek ve ben üstü gri renk olanı istiyorum Türkiye de satan siteler siyah renk demişler ve görsellerde de siyah renk görünüyor. Benim istediğim amazon da 75 dolar ve Türkiye de satılanın fiyatının yarısına denk geliyor ama onda sıkıntı yeni çıkan yasa sebebiyle üzerine %20 kdv %20 gümrük vergisi %20 ÖTV ekleneceği için Türkiye de satılan modelle hemen hemen aynı fiyata denk geliyor.

    Bu arada sizin düşündüğünüz Razer Deathadder modeli yanında oyun hediyesi ile satılıyor çoğu yerde.




  • Çok ayrıntılı güzel bir inceleme yazısı olmuş. Keşke mouseu sipariş etmeden önce görseymişim. Ama Steelseries Rival 300S sipariş verdim. O da iyi bir mousemuş anladığım kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 16 Ağustos 2019; 16:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kullanıyorum Razer Lancehead Wireless modelini. Herşeyi güzel de bataryası sorun. Çok az gidiyor. Yoğunluğa göre bir gün iki gün. Zaten 24 saat gibi bir şey diyorlar. O açıdan can sıkıcı. Mouseun aydınlatmaları tam açsan ve raporlamayı 1000/s yapsan bir kaç saate biter gibi duruyor. Denemedim o kadar. Genelde hep kablosuyla kullanıyorum. Elime çok güzel oturuyor Mamba dan daha küçük. Ama bu mevzudan ötürü mambaya mı geçsem diyorum. Ben siyahını görmedim hiç. Bendeki de gri olanı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VR_27

    Hocam ben kullanıyorum Razer Lancehead Wireless modelini. Herşeyi güzel de bataryası sorun. Çok az gidiyor. Yoğunluğa göre bir gün iki gün. Zaten 24 saat gibi bir şey diyorlar. O açıdan can sıkıcı. Mouseun aydınlatmaları tam açsan ve raporlamayı 1000/s yapsan bir kaç saate biter gibi duruyor. Denemedim o kadar. Genelde hep kablosuyla kullanıyorum. Elime çok güzel oturuyor Mamba dan daha küçük. Ama bu mevzudan ötürü mambaya mı geçsem diyorum. Ben siyahını görmedim hiç. Bendeki de gri olanı.
    Anladım. Yalnız benim baktığım bataryalı modellerin hepsinde pil süresi aynı zaten o açıdan sorun olmaz. Bir kaç gündür yaptığım araştırmalarda bataryalı modellerin hemen hemen hepsinde şarjın 1-2 gün gittiğini gördüm.

    Mamba dan küçük derken hangi mamba dan çünkü yeni bir mamba modeli gördüm ve o çoğu modelden ufakta.

    Benim kafamda şuan bu modeller var.

    Razer Lancehead Kablosuz Chroma RGB Gaming Mouse (Şarjı bitince kablolu kullanılabiliyor olması, alıcısının kaybolmasın diye içine yerleştiriliyor olması ve tasarımı hoşuma gitti. Kafamı tek kurcalayan kısım ülkemiz de doğru düzgün satılmaması)

    Asus Rog Gladius II Wireless Optik Gaming Mouse (Dizüstü bilgisayarım Asus olduğu için düşündüğüm bir model ama hakkında çok bir şey bulamadım)

    RAZER MAMBA KABLOSUZ MOUSE (Bir kaç modeli var sanırım. Bir modeli ufak bir modeli orta büyüklükte. Şarjı bitince kablolu kullanılmama gibi bir sorunu var çünkü standı var ona koyarak şarj ediliyormuş)
    SteelSeries Rival 650 Wireless Gaming Mouse (Tasarımı hoş görünüyor fakat fotoğraflarda tuş kısmı gövde gibi plastik gibi duruyor olsa yakın plan çekimlerinde ve videoların bir kısmında gövdenin diğer yerlerin aksine mat renk ve kauçuk malzeme gibi görünüyor. Bir de 600 de olduğu gibi çift tıklama sorunu yaşayanlar var. Yanlarında parmakların kaymasını engelleyen kısımda da belli süre sonra yapışkanı çıkmaya başlıyor diye okudum. 600 de olduğu gibi)

    Yalnız hangisini alırsam alayım alışmam zaman alacak. Kablolu eski oyuncu faremin ağırlığı 161.5 gr dı. Kablosuz modeller kablosunu taksan bile buna ulaşamıyor
    https://www.coolermaster.com/catalog/peripheral/mice/inferno/ bozulmadan önce uzun süredir kullandığım fare buydu. Kablosuz olanı olsa hiç düşünmeden aynısını alırdım aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 17 Ağustos 2019; 18:39:5 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam Razerlar hakkında konuşacağım. Sürelerde olan tüm mouseları kablolu ve kablosuz iki şekilde kullanılabiliyor. Mambalarda şarj etmek için standa takıyorsunuz. İsterseniz standdaki kabloyu mousea takıp kablolu mouse olarak kullanabilirsiniz Lanceheaddaki gibi.

    Mambalarda iki versiyon var. Klasik mamba eski hali. Bir de bir kaç yıl önce çıkan Chrome olanları var. Kenarları komple çizgi şeklinde ledli olanları yani. Lancehead gibi. Mamba, Lanceheada göre daha yüksek. Palm tarzı tutuş için daha uygun, lancehead ise claw (pençe) tutuş için çok uygun, claw a da uygun tabi. Ben pençe tutuş tarzı kullandığım için ve biraz daha küçük olmasını istediğim için Lancehead aldım. Mambanın da standını özledim daha şekilliydi. Bir de şarjı daha uzun gider muhtemelen, çok farketmez süre olarak ama yine de uzun gidebilir. O yüzden Mamba ya da geçesim var... Lancehead çok güzel bir mouse tavsiye ederim kesinlikle. Çok şık bir kere. Mambanın da standı güzel. Tercih sizin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VR_27

    Hocam Razerlar hakkında konuşacağım. Sürelerde olan tüm mouseları kablolu ve kablosuz iki şekilde kullanılabiliyor. Mambalarda şarj etmek için standa takıyorsunuz. İsterseniz standdaki kabloyu mousea takıp kablolu mouse olarak kullanabilirsiniz Lanceheaddaki gibi.

    Mambalarda iki versiyon var. Klasik mamba eski hali. Bir de bir kaç yıl önce çıkan Chrome olanları var. Kenarları komple çizgi şeklinde ledli olanları yani. Lancehead gibi. Mamba, Lanceheada göre daha yüksek. Palm tarzı tutuş için daha uygun, lancehead ise claw (pençe) tutuş için çok uygun, claw a da uygun tabi. Ben pençe tutuş tarzı kullandığım için ve biraz daha küçük olmasını istediğim için Lancehead aldım. Mambanın da standını özledim daha şekilliydi. Bir de şarjı daha uzun gider muhtemelen, çok farketmez süre olarak ama yine de uzun gidebilir. O yüzden Mamba ya da geçesim var... Lancehead çok güzel bir mouse tavsiye ederim kesinlikle. Çok şık bir kere. Mambanın da standı güzel. Tercih sizin :)
    Anladım. Peki mamba olanlardan hangisi daha büyük boyut olanlardan. Eskisi mi yenisi mi. Çünkü biri uzunluk olarak daha kısa gördüğüm kadarıyla. Eski farem 120 mm uzunluğunda. Bu mamba dan ufak dediğiniz lancehead 117mm uzunluğunda imiş. Mamba modellerinden biri baktım da netten lancehead dan kısa görünüyor. Eskisi mi kısa yoksa yenisi mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 18 Ağustos 2019; 0:31:27 >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.