Şimdi Ara

mouse olmadan kullanım (sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba belki çoğunuzu güldürücektir bu sorun belki ama
    şuanda böyle bir derdim var
    oda şöyleki
    bir kasa var bakım yapmam gerek ve anakartın mouse girişine mouse u taktıgım hatta optik mouse umun ışığı yandığu halde mouse hiç bir giriş fişini oynatmama rağmen işlemiyor.
    test edebilmem için de program kurmam gerek tab ve belli başlı tuşlarla test programlarımı kurmam gerek ve malum programların kurulumu esnasında ileri geri ler sadece yoktur
    belli başlı ibareler ve yanınd akutucuklarda vardır işte sorunum bu esnada devreye giriyor tab ile bu ibarenin oldugu bölümün üzerine gelebiliyorum ve kutucuğu işaretleyemiyorum
    öreneğin:

mouse olmadan kullanım (sorun çözüldü)

işte sorunum bu
    küçük bir sorun ama şuanda benim bir günümü alabilir yetiştirmem gerek çünki makinayı ve kullanan kişi usb mouse kullanıyo bende aparatı almak zorunda kalabilirim ,yakınımd aolsa mouse u ondan alıp gelirdim yani bir sürü şey aklıma geldi ama böyle bir durumla karşılaşma ihtimali her an olabilir herkesde diyede düşünüyorum
    nitekim sitemiz dışında genel olarakta arama yaptım tüm klavye tuşlarını daha iyi öğrendim araştırmam ile ilgili ama gelin görünki kutucuğun içini işaretleyemiyorum :S
    artı iki klavyemdede boşluk tuşumun sol tarafında mouse ikonlu tuş yok boşluk tuşumun sağ tarafında sağ tıklaya bilen tuş var

yada mouse imlecini klavyeden hareket ettirebiliceğim kısayol tuşlarını öğrensem bile kutucuğu seçebilirim sanırım.
    ??

bilgi bilgiden üstün 9 senelik kullanıcıyım ve evet bunu klavye üzerinden seçemiyorum

yardımınızı rica ediyorum teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERRAINNO -- 3 Mart 2008; 21:37:49 >

• o kutucuğu tick koymak için üstüne gelip SPACE tuşuna bir kere bas seçmiş olur.
  • kutucugu klavyendekı ısaretlemen ıcın resımdekı tab tusuyla ustune gelıp spaceye basman yeterlı....ama mouse grısın bozulduysa usb mouse kullanman sorununu cozer
  • harikasınız çok teşekkür ederim

işe yaradı
  • usb mouse u da tahmin ettim ouse almaktansa ilk msg ım daki bahsim üzre o aparat ı almayı düşündüm yani mouse ucunu usb ye çeviren aparattı bahsim

birde döküman buldum sonradan okuyacak arkadaşlarada yardımcı olur umarım
    tekrar teşekkür ediyorum çok sağolun

Fare yerine klavye kullanmak
    Windows aslında fare olmadan da, yani sadece klavye üzerinden kullanılabilir. Ancak tahmin edildiğinden çok daha zor ve karmaşık olabileceği için mecbur kalmadıkça fareden vazgeçmemelisiniz. Ancak fareniz Windows altında çalışmadığı zaman ise hemen vazgeçmeyin ve klavyeyi fare gibi kullanabilmek için gerekli ayarları yapın.
    1. Başlat menüsünü açmak için [Ctrl]+[Esc] tuş kombinasyonunu uygulayın.
    2. Ok tuşlarını kullanarak AYARLAR öğesini seçin ve [Enter] tuşuna basın. şimdi ekrana gelen alt menüzdeki DENETİM MASASI öğesini de ok tuşları yardımıyla seçin ve bir kez daha [Enter] tuşuna basın.
    3. şimdi Denetim Masası penceresi ekrana gelir. şimdi ok tuşlarının yardımıyla ERİŞEBİLİRLİK SEÇENEKLERİ simgesini seçin ve çalıştırmak için [Enter] tuşuna basın.
    4. şimdi [Tab] ve ok tuşlarını kullanarak Fare kartını etkinleştirin. Buradaki “Fare Tuşları’nı kullan” seçeneğini işaretlemek için [Alt]+[F] tuş kombinasyonunu uygulayın. şimdi Ayarlar düğmesini etkinleştirmek için [Alt]+[A] tuş kombinasyonunu uygulayın.
    5. şimdi ekrana gelen penceredeki “Kısayol kullan” seçeneğini etkinleştirmek için [Alt]+[K] tuş kombinasyonunu uygulayın.Yaptığınız değişikliklerin onaylanması için [Enter] tuşuna iki kere basın.
    Klavyenizi artık bir fare gibi kullanabilirsiniz. Bu özelliği istediğiniz etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için [Sol Alt] + [Sol Üst Karakter] + [Num Lock] tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Eğer klavye üzerindeki fare fonksiyonları etkinleştirilirse, [Num] tuşunu kullanarak imleç tuşları ile fare hareketi arasında geçiş yapabilirsiniz.
    DİKKAT HATA! Bazı Windows versiyonlarında Hızlanmak ve Yavaşlamak için kullanılması söylenen tuşlar değiştirilmiştir. Doğru kombinasyonu aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.
    Fare İşlevi Tuş Yerleşimi Fare imlecini hareket ettirmek Numara bloğundaki oklar ve köşegen hareketleri için [7], [9], [1], [3] Fare imlecini hızlandırmak [Ctrl]+ Numara bloğundaki ilgili tuş Fare imlecini yavaşlatmak [Ctrl]+ Numara bloğundaki ilgili tuş Tek tıklama Numara bloğundaki [5] Çift tıklama Numara bloğundaki [+] Sürükle ve bırak Numara bloğundaki [0] ile seçmek ve yine numara bloğundaki [,] ile hedefe bırakmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERRAINNO -- 3 Mart 2008; 22:31:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.