Şimdi Ara

Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptop'um Asus G53SV.

Öğleden sonra Laptop'umu söküp fanlarını temizlemek istedim. İşlemlerin her birini sorunsuz hallettikten sonra Klavyeyi Taktım ve Sadece bazı harfler çalıştı o da farklı farklı. Acaba soketi (fleksi mi diyorlar anlamadım bena ama) ters mi kullanıyorum diyerek klavyeden gelen plastik şeyi ters taktım ama bu sefer hiç çalışmadı.

Klavye alttan aydınlatmalı olduğu için onun soketi sağlam ve çalışıyor. Ancak nedense klavyede bazı tuşlar hariç hiçbir tuş çalışmıyor. Hatta ve hatta bios'a bile giremiyorum çünkü f2'de çalışmıyor.

Örnek vermek gerekirse "k" harfi çalışıyor ve "k" olarak çıkıyor ancak "l" harfi "8" olarak çıkıyor.

Bunların haricinde bazı tuşlar da çalışıyor ama tam olarak bilemiyorum. Ben baız başlıklara baktım. Araştırma yaptım (araştırma yap demeyin lütfen) numlock+fn, fn+f12 vs. bilimum hepsini denedim ama hiçbir şey olmuyor.

Harici bir klavyeden yazıyorum, Garanti yaklaşık 1 ay önce bitti.

Fikri ya da önerisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shario -- 15 Aralık 2013; 20:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shario

Herkese hayırlı akşamlar diliyorum..

Laptop'um Asus G53SV.

Öğleden sonra Laptop'umu söküp fanlarını temizlemek istedim. İşlemlerin her birini sorunsuz hallettikten sonra Klavyeyi Taktım ve Sadece bazı harfler çalıştı o da farklı farklı. Acaba soketi (fleksi mi diyorlar anlamadım bena ama) ters mi kullanıyorum diyerek klavyeden gelen plastik şeyi ters taktım ama bu sefer hiç çalışmadı.

Klavye alttan aydınlatmalı olduğu için onun soketi sağlam ve çalışıyor. Ancak nedense klavyede bazı tuşlar hariç hiçbir tuş çalışmıyor. Hatta ve hatta bios'a bile giremiyorum çünkü f2'de çalışmıyor.

Örnek vermek gerekirse "k" harfi çalışıyor ve "k" olarak çıkıyor ancak "l" harfi "8" olarak çıkıyor.

Bunların haricinde bazı tuşlar da çalışıyor ama tam olarak bilemiyorum. Ben baız başlıklara baktım. Araştırma yaptım (araştırma yap demeyin lütfen) numlock+fn, fn+f12 vs. bilimum hepsini denedim ama hiçbir şey olmuyor.

Harici bir klavyeden yazıyorum, Garanti yaklaşık 1 ay önce bitti.

Fikri ya da önerisi olan?

kabloyu tam olarak iyice oturtun. soketlerin arasına toz girmediğine emin olun

• Tam olarak oturuyor ve sağdan soldan tam olarak kapatıyorum. Toz olma ihtimalini düşünerek üfledim ama hala aynı. Hatta o gelen plastiği de ıslak mendil ile sildim ama yine yok. Acaba Asus teknik servis ne kadar ister bunun için?

Tahmini fikri olan kimseler var mıdır?
  • quote:

Tam olarak oturuyor ve sağdan soldan tam olarak kapatıyorum. Toz olma ihtimalini düşünerek üfledim ama hala aynı. Hatta o gelen plastiği de ıslak mendil ile sildim ama yine yok. Acaba Asus teknik servis ne kadar ister bunun için?

Tahmini fikri olan kimseler var mıdır?

plastik dediğiniz yerin resmini çekermisiniz sıvı teması yapmış olabilirsiniz
  • Buyrun resimler. Beyaz olan söket kısmı diğeri de o plastiğin. (flexible bir şey ama ne kestiremedim) arkası ve önü.
     Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi. Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi. Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shario -- 15 Aralık 2013; 20:19:54 >

• quote:

Buyrun resimler. Beyaz olan söket kısmı diğeri de o plastiğin. (flexible bir şey ama ne kestiremedim) arkası ve önü.
     Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi. Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi. Laptop Temizliği Sonrası Klavye Çalışmama Problemi.

bu klavyenin anakarta bağlandığı yer sıvı teması olmuş o yüzden çalışmıyor klavye. servis kullanıcı hatası der para ister

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Buyrun resimler. Beyaz olan söket kısmı diğeri de o plastiğin. (flexible bir şey ama ne kestiremedim) arkası ve önü.

bu klavyenin anakarta bağlandığı yer sıvı teması olmuş o yüzden çalışmıyor klavye. servis kullanıcı hatası der para ister

Nereden anladınız hemen :)

Para isteyeceğini az çok tahmin ettim ben de ancak sıvı temasını nereden gördünüz ki. Bir tek internette ıslak mendille falan silin ama kurutmayın diyordu ben de sildim ama semptomu nedir göremedim.

Kaba taslak ne kadar tutar acaba? 50 liraya klavyeler var internette ama problem şu ki aydınlatması var mı yok mu onu bilemiyorum?

Sizce var mıdır? Çünkü benim klavyenin altında iki tane plastik var birisi ışık için diğeri klavye için vs. vs.

Ne önerirsiniz hocam? Garantisi bitti zaten ne kadar tutar ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kablonun katlanma yerine göre arkası önü belli olur zaten
    kabloyu beyaz plastiğin altından iletken yerleri gözükmeyecek şekilde yerleştirin
    taktıktan sonra beyaz plastiği her iki taraftan iyice sıkıştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

kablonun katlanma yerine göre arkası önü belli olur zaten
    kabloyu beyaz plastiğin altından iletken yerleri gözükmeyecek şekilde yerleştirin
    taktıktan sonra beyaz plastiği her iki taraftan iyice sıkıştırın

Yaptım hocam kaç sefer yaptım da zaten olmuyor ki. Yukarıdaki arkadaş fotoğraflara baktıktan sonra sıvı teması olmuş dedi. Islak mendille sildim ancak ilk çıkardığımdaki haliyle bunun arasında semptom olarak hiçbir fark yok ki?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Nereden anladınız hemen :)

Para isteyeceğini az çok tahmin ettim ben de ancak sıvı temasını nereden gördünüz ki. Bir tek internette ıslak mendille falan silin ama kurutmayın diyordu ben de sildim ama semptomu nedir göremedim.

Kaba taslak ne kadar tutar acaba? 50 liraya klavyeler var internette ama problem şu ki aydınlatması var mı yok mu onu bilemiyorum?

Sizce var mıdır? Çünkü benim klavyenin altında iki tane plastik var birisi ışık için diğeri klavye için vs. vs.

Ne önerirsiniz hocam? Garantisi bitti zaten ne kadar tutar ki?

tam fiyat veremem ama 100ü geçmez heralde.

• Aslında 50 liraya var getirtsem kendim de takarım da aydınlatma olup olmayacağını bilmiyorum. Bilsem direkt olaram kendim alırım zaten. Ancak interntteki fotoğraflarda bir tek enerji alacak plastik görünüyor oysa ben de ikinci bir tane ince var o da ışık için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shario -- 15 Aralık 2013; 20:30:15 >
  • quote:

Aslında 50 liraya var getirtsem kendim de takarım da aydınlatma olup olmayacağını bilmiyorum. Bilsem direkt olaram kendim alırım zaten. Ancak interntteki fotoğraflarda bir tek enerji alacak plastik görünüyor oysa ben de ikinci bir tane ince var o da ışık için.

o zaman servise vermelisiniz sıvı temasını nereden anladım. plastik kısmı ıslak mendil ile sildim dediniz kesin ucunuda sildiniz ya da değdi. takıncada klavyeyi bozdu
  • Anladım. Yarın arayayım bakalım teknik servisi. Kaç para fiyat çekecekler... Asus'un teknik servisi hiçbir işlem yaptırmasanız dahi ücret alıyordu değil mi?
  • quote:

Anladım. Yarın arayayım bakalım teknik servisi. Kaç para fiyat çekecekler... Asus'un teknik servisi hiçbir işlem yaptırmasanız dahi ücret alıyordu değil mi?

hiçbir fikrim yok. masaüstü kullandığım için asusla hiç uğraşmadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.