Şimdi Ara

Mouse-Klavye Seçerken Aman Dikkat !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mouse ve kalvye seçerken aman dikkat edin ergonomik ve sağlık açısından bir zararı olmamasına.
    Karpal Tunel hastalığı ile karşılaşabilirsiniz.Benim bileğimde ağrılar başladı.Daha ergonomik ve bileğime baskı yapmayan bir mouse yada bir track ball alacağım.Track Balla alışmak zor ama napalım.İşte size hastalık hakkında biraz bilgi.

El-Bilek Kanalı Hastalığı (Karpal Tünel Sendromu)
    Karpal tünel sendromu, el bileğinin bir hastalığıdır. Bilekteki karpal tünelden geçen median sinirin sıkışması sonucu ortaya çıkar.

El-Bilek Kanalı Hastalığı belirtileri nelerdir?
    # Geceleri ellerde ortaya çıkan ve zaman içinde giderek şiddetlenen uyuşmalar ve ağrılar. Uykudan uyandırcak kadar kötü olabilir ve kola, omuza yayılabilir.
    # Avuç içinde ve parmaklarda his kaybı veya elektrik çarpması hissi. Özellikle baş, işaret ve orta parmaklarda görülür.
    # Elde kuvvet kaybı, tutamama, tutulan şeyleri düşürme.
    # Eli sallamakla bu ağrıların hafiflemesi.

Neden olur?
    El-Bilek kanalı hastalığı hekimler tarafından çok eskiden beri bilinmesine rağmen başka hastalıklarla karışabilmekte ve çoğu zaman hastalar doğru tanı alamadığı için hekim-hekim dolaşmaktadır. El-bilek kanalı hastalığı yerine boyun fıtığı tanısı alarak ameliyat olmuş ancak şikayetlerinden kurtulamamış hastalara sık rastlanmaktadır.
    El bileği karışık bir anatomik yapıya sahiptir. Parmak ve el hareketlerini sağlayan adele-sinir-damar kompleksi buradan geçerek, dağılır. Median sinir dediğimiz, başparmak ve işaret parmağının hareket ve duyusunu sağlayan bir sinirde bileğin iç yüzünün ortasından geçerek el içinde dallara ayrılır. Bu sinirin üstü, el bileği hizasında ve kısmen de avuç içinde kalın koruyucu özelliği olan bir bandla kaplıdır. Bu koruyucu band , orta yaşlara doğru çeşitli nedenlerle kalınlaşarak, altında kalan ve koruduğu siniri sıkıştırır.

Karpal tünel ve median sinir.

En sık nedeni aşırı kullanmaya bağlı bant kalınlaşmasıdır. Özellikle bileğine yük vererek senelerce çalışan kimselerde, daktilo-bilgisayar kullanlarda, örgü ören ve yoğun ev işleri yapan ev hanımlarında, oto tamircileri gibi el bileğini çok kullanan kişilerde sık ortaya çıkar.

Bazen bu hastalık başka bir hastalığın parçası olarak karşımıza çıkabilir.
    # Diabetes Mellitus
    # Hipotiroidizm
    # Akromegali
    # Romatoid Artrit
    # Gut gibi..

Nasıl teşhis konulur?
    Tanı, şikayetlerin ayrıntılı öyküsü ve bu duruma yol açacak diğer nedenlerin araştırılmasıyla konulur. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi tanısı konan hastaların bir kısmında , el bilek kanalı hastalığı da mevcut olup, bu duruma çift darlık adı verilir. Hem boyunda omurilik ve sinir kökü sıkışmıştır, hem de el bileği kanalı darlığı mevcuttur.

Boyun MR’ı ve ENMG (sinir elektrosu) tetkikleri yapılarak tanı kesinleşir.
    El-Bilek Kanalı Hastalığının Tedavisi

Başlangıçta,
    # Aşırı kullanmayı engellemek, el bileğine aşırı yük binmesine neden olacak işlerden kaçınmak
    # Ağrı kesiciler ve antienflamatuvar ilaçlar
    # Bilek egzersizleri
    # El bileği atelleri, gece atelleri
    # Lokal ya da sistemik kortizon enjeksiyonları çoğu kimse için yeterli olmaktadır.

Ancak zaman içinde şikayetler tekrar başlar ve kalıcı çözüm basit bir cerrahi girişimle sinirin serbestleştirilmesidir. Lokal veya genel anestezi altında, mikroskop kullanılarak el bileğinden avuç içine doğru yapılan 1-2 santimlik bir kesiyle, sinirin üstündeki band kesilerek, sinirin sıkışması ortadan kaldırılır. Bu yöntem kalıcı bir rahatlamaya neden olur. Ameliyat sonrası 3-5 gün el bileği istirahatini takiben, hasta normal yaşantısına döner.

Önerilerimiz:
    # Daktilo ve bilgisayar kullanırken, zaman zaman ellerinizi istirahat ettiriniz.
    # Ev işlerinde bileğe çok güç binen durumlarda dikkatli olunuz.
    # Gece uykuda bileğinizin üstüne yatmayınız.
    # Özellikle geceleri ellerinizde uyuşmalarla uyanıyorsanız, uykunuz bölünüyorsa el-bileği kanalı hastalığı başlıyor demektir.
    # Tedavisi mümkün olan bu hastalıkta basit bir cerrahi girişim kalıcı çözüm sağlar.

Hamilelik döneminde de görülen 'Karpal Tünel Sendromu', bilgisayar kullanan veya elleri tekrarlı hareket eden kişileri tehdit ediyor.

Karpal Tünel Sendromu, 'median' adı verilen sinirin; bilekte, ön koldan ele doğru geçtiği 'karpal tünel' adlı dar geçit içinde yaralanmasından kaynaklanıyor.

Zira, sinir bu tünelde geçerken 'tekrarlanan zorlama yaralanması' veya aşırı kullanıma karşı duyarlı hale geliyor.

Eğer rahatsızlık tedavi edilmezse belirtiler elde, zamanla dirsek ve omuza da yayılan ısrarcı ağrılara dönüşüyor. Uzun vadede operasyon gerekebiliyor.

Hastalığın en erken bulgusu dokunulan yüzeylerdeki dokuların veya temasın hissedilememesi. Cisimlerin sıkı tutulamaması, belirgin güçsüzlük ve median sinir tarafından kontrol edilen kaslarda zayıflama ise ilerleyen aşamalarda görülüyor.

Bilgisayar ile sorun yaygınlaşıyor

Birçok kişi hastalığın bilgisayar klavyelerinin kullanılmaya başlamasıyla ortaya çıktığını düşünüyor. Karpal tünel ve diğer sinir geçitleri yaralanmaları çok uzun süredir gözleniyor, ancak bilgisayar klavyeleri üzerinde tüm parmakların yoğun şekilde çalışmasıyla sorun yaygınlaşıyor.

İster sistemik kaynaklı olsun ister tekrarlanan stresler sonucu oluşsun, karpal tünelin çoğu yaralanmaları önlenebiliyor ve erken teşhis edilirse tamamen tedavi edilebiliyor.

Hastanın, rahatsızlığı yaratan aktivitelerine son vermemesi veya değiştirmemesi ellerde, bileklerde veya vücudun çeşitli yerlerindeki kaslarda kalıcı ve geri dönüşü olmayan hasarlar doğuruyor.

Belirtiler nedir?

Elde, genellikle de baş parmak ve ilk üç parmakta karıncalanma ve uyuşukluk hissi
    Bilek ve ön kolda, zaman zaman omuza, boyun ve gövdeye veya ayağa yayılabilen ani ağrılar
    Yumruğu sıkmada veya küçük nesneleri tutmada güçlük

Korunmak için...

Elin doğal pozisyonu, birçok aktivitede, düz veya bilekten hafifçe büküktür, baş parmak ise az çok ön kol ile aynı doğrultudadır. Eli uzun süre boyunca ileri veya geri bükülü tutmak karpal sinirlere baskı yapar.

Çalışırken bileklerinizi ve ellerinizi mümkün olduğunca düz tutun
    Eğer işiniz tekrarlayan el ve parmak hareketlerini gerektiriyorsa her saat başı ara verip ellerinize ve bileklerinize egzersiz yapın
    Eğer bilgisayar klavyesi başında çalışıyorsanız, doğal olmayan bükülmeleri engellemek için bir bilek desteği kullanın
    Masanız ile sandalyenizin yüksekliklerinin duruşunuza uygun olduğundan emin olun.

Hamilelikte ne yapmalı?
    Hamilelikte ise karpal tünel sendromu oluşmasını engellemek için bazı önlemler almak yarar sağlıyor:
    El bileğinin uzun süre aynı pozisyonda tutulmaması
    Su tutulmasını azaltmak için tuz alımını kısıtlamak
    Düzenli aralıklarla el bileğini dinlendirmek
    Uzun süre tekrarlayıcı karekterde hareketler yapmamak
    Obesite karpal tünel sendromu için bir risk faktörü olduğundan kilo verilmesi
    Egzersiz
    ALINTIDIR

Umarım yararlı bir bilgi olur.

• Şimdi diyeceksiniz bunu sağlık bölümüne açsaydın diye ama orada yeteri kadar insan görmez diye düşündüm ve buraya açmanın daha mantıklı olacağına karar verdim.Umarım haklıyımdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Şimdi diyeceksiniz bunu sağlık bölümüne açsaydın diye ama orada yeteri kadar insan görmez diye düşündüm ve buraya açmanın daha mantıklı olacağına karar verdim.Umarım haklıyımdır

Çok haklısınız..
    AYrıca bilgiler için teşekkürler.
  • Hiç sorun değil ama beklediğim ilgiyi göremedim.Sağlık herşeyden önemli arkadaşlar abidik gubidik mouselarla bilekelrinizi bozarsanız sonra üzülmeniz işe yaramaz.
    Bende ağrılar başladı bu yüzden ya kocamam bir mouse bulacağım yada track ball alacağım.Ona da alışma derdi var tabii ama napalım sağlık söz konusu olunca alışırım.
  • çok güzel ve bilgilendirici paylaşım. tşk.ler
  • Gerçekten yararlı bir paylaşım, Klavye, Fare, Joystick, Gamepad alt forumunda üst konu olmalı.
  • evet haklısın saglık acısından buyuk bır rol oynuyor o yuzden dıkkatlı olalım
    quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Arkadaşlar mouse ve kalvye seçerken aman dikkat edin ergonomik ve sağlık açısından bir zararı olmamasına.
    Karpal Tunel hastalığı ile karşılaşabilirsiniz.Benim bileğimde ağrılar başladı.Daha ergonomik ve bileğime baskı yapmayan bir mouse yada bir track ball alacağım.Track Balla alışmak zor ama napalım.İşte size hastalık hakkında biraz bilgi.

El-Bilek Kanalı Hastalığı (Karpal Tünel Sendromu)
    Karpal tünel sendromu, el bileğinin bir hastalığıdır. Bilekteki karpal tünelden geçen median sinirin sıkışması sonucu ortaya çıkar.

El-Bilek Kanalı Hastalığı belirtileri nelerdir?
    # Geceleri ellerde ortaya çıkan ve zaman içinde giderek şiddetlenen uyuşmalar ve ağrılar. Uykudan uyandırcak kadar kötü olabilir ve kola, omuza yayılabilir.
    # Avuç içinde ve parmaklarda his kaybı veya elektrik çarpması hissi. Özellikle baş, işaret ve orta parmaklarda görülür.
    # Elde kuvvet kaybı, tutamama, tutulan şeyleri düşürme.
    # Eli sallamakla bu ağrıların hafiflemesi.

Neden olur?
    El-Bilek kanalı hastalığı hekimler tarafından çok eskiden beri bilinmesine rağmen başka hastalıklarla karışabilmekte ve çoğu zaman hastalar doğru tanı alamadığı için hekim-hekim dolaşmaktadır. El-bilek kanalı hastalığı yerine boyun fıtığı tanısı alarak ameliyat olmuş ancak şikayetlerinden kurtulamamış hastalara sık rastlanmaktadır.
    El bileği karışık bir anatomik yapıya sahiptir. Parmak ve el hareketlerini sağlayan adele-sinir-damar kompleksi buradan geçerek, dağılır. Median sinir dediğimiz, başparmak ve işaret parmağının hareket ve duyusunu sağlayan bir sinirde bileğin iç yüzünün ortasından geçerek el içinde dallara ayrılır. Bu sinirin üstü, el bileği hizasında ve kısmen de avuç içinde kalın koruyucu özelliği olan bir bandla kaplıdır. Bu koruyucu band , orta yaşlara doğru çeşitli nedenlerle kalınlaşarak, altında kalan ve koruduğu siniri sıkıştırır.

Karpal tünel ve median sinir.

En sık nedeni aşırı kullanmaya bağlı bant kalınlaşmasıdır. Özellikle bileğine yük vererek senelerce çalışan kimselerde, daktilo-bilgisayar kullanlarda, örgü ören ve yoğun ev işleri yapan ev hanımlarında, oto tamircileri gibi el bileğini çok kullanan kişilerde sık ortaya çıkar.

Bazen bu hastalık başka bir hastalığın parçası olarak karşımıza çıkabilir.
    # Diabetes Mellitus
    # Hipotiroidizm
    # Akromegali
    # Romatoid Artrit
    # Gut gibi..

Nasıl teşhis konulur?
    Tanı, şikayetlerin ayrıntılı öyküsü ve bu duruma yol açacak diğer nedenlerin araştırılmasıyla konulur. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi tanısı konan hastaların bir kısmında , el bilek kanalı hastalığı da mevcut olup, bu duruma çift darlık adı verilir. Hem boyunda omurilik ve sinir kökü sıkışmıştır, hem de el bileği kanalı darlığı mevcuttur.

Boyun MR’ı ve ENMG (sinir elektrosu) tetkikleri yapılarak tanı kesinleşir.
    El-Bilek Kanalı Hastalığının Tedavisi

Başlangıçta,
    # Aşırı kullanmayı engellemek, el bileğine aşırı yük binmesine neden olacak işlerden kaçınmak
    # Ağrı kesiciler ve antienflamatuvar ilaçlar
    # Bilek egzersizleri
    # El bileği atelleri, gece atelleri
    # Lokal ya da sistemik kortizon enjeksiyonları çoğu kimse için yeterli olmaktadır.

Ancak zaman içinde şikayetler tekrar başlar ve kalıcı çözüm basit bir cerrahi girişimle sinirin serbestleştirilmesidir. Lokal veya genel anestezi altında, mikroskop kullanılarak el bileğinden avuç içine doğru yapılan 1-2 santimlik bir kesiyle, sinirin üstündeki band kesilerek, sinirin sıkışması ortadan kaldırılır. Bu yöntem kalıcı bir rahatlamaya neden olur. Ameliyat sonrası 3-5 gün el bileği istirahatini takiben, hasta normal yaşantısına döner.

Önerilerimiz:
    # Daktilo ve bilgisayar kullanırken, zaman zaman ellerinizi istirahat ettiriniz.
    # Ev işlerinde bileğe çok güç binen durumlarda dikkatli olunuz.
    # Gece uykuda bileğinizin üstüne yatmayınız.
    # Özellikle geceleri ellerinizde uyuşmalarla uyanıyorsanız, uykunuz bölünüyorsa el-bileği kanalı hastalığı başlıyor demektir.
    # Tedavisi mümkün olan bu hastalıkta basit bir cerrahi girişim kalıcı çözüm sağlar.

Hamilelik döneminde de görülen 'Karpal Tünel Sendromu', bilgisayar kullanan veya elleri tekrarlı hareket eden kişileri tehdit ediyor.

Karpal Tünel Sendromu, 'median' adı verilen sinirin; bilekte, ön koldan ele doğru geçtiği 'karpal tünel' adlı dar geçit içinde yaralanmasından kaynaklanıyor.

Zira, sinir bu tünelde geçerken 'tekrarlanan zorlama yaralanması' veya aşırı kullanıma karşı duyarlı hale geliyor.

Eğer rahatsızlık tedavi edilmezse belirtiler elde, zamanla dirsek ve omuza da yayılan ısrarcı ağrılara dönüşüyor. Uzun vadede operasyon gerekebiliyor.

Hastalığın en erken bulgusu dokunulan yüzeylerdeki dokuların veya temasın hissedilememesi. Cisimlerin sıkı tutulamaması, belirgin güçsüzlük ve median sinir tarafından kontrol edilen kaslarda zayıflama ise ilerleyen aşamalarda görülüyor.

Bilgisayar ile sorun yaygınlaşıyor

Birçok kişi hastalığın bilgisayar klavyelerinin kullanılmaya başlamasıyla ortaya çıktığını düşünüyor. Karpal tünel ve diğer sinir geçitleri yaralanmaları çok uzun süredir gözleniyor, ancak bilgisayar klavyeleri üzerinde tüm parmakların yoğun şekilde çalışmasıyla sorun yaygınlaşıyor.

İster sistemik kaynaklı olsun ister tekrarlanan stresler sonucu oluşsun, karpal tünelin çoğu yaralanmaları önlenebiliyor ve erken teşhis edilirse tamamen tedavi edilebiliyor.

Hastanın, rahatsızlığı yaratan aktivitelerine son vermemesi veya değiştirmemesi ellerde, bileklerde veya vücudun çeşitli yerlerindeki kaslarda kalıcı ve geri dönüşü olmayan hasarlar doğuruyor.

Belirtiler nedir?

Elde, genellikle de baş parmak ve ilk üç parmakta karıncalanma ve uyuşukluk hissi
    Bilek ve ön kolda, zaman zaman omuza, boyun ve gövdeye veya ayağa yayılabilen ani ağrılar
    Yumruğu sıkmada veya küçük nesneleri tutmada güçlük

Korunmak için...

Elin doğal pozisyonu, birçok aktivitede, düz veya bilekten hafifçe büküktür, baş parmak ise az çok ön kol ile aynı doğrultudadır. Eli uzun süre boyunca ileri veya geri bükülü tutmak karpal sinirlere baskı yapar.

Çalışırken bileklerinizi ve ellerinizi mümkün olduğunca düz tutun
    Eğer işiniz tekrarlayan el ve parmak hareketlerini gerektiriyorsa her saat başı ara verip ellerinize ve bileklerinize egzersiz yapın
    Eğer bilgisayar klavyesi başında çalışıyorsanız, doğal olmayan bükülmeleri engellemek için bir bilek desteği kullanın
    Masanız ile sandalyenizin yüksekliklerinin duruşunuza uygun olduğundan emin olun.

Hamilelikte ne yapmalı?
    Hamilelikte ise karpal tünel sendromu oluşmasını engellemek için bazı önlemler almak yarar sağlıyor:
    El bileğinin uzun süre aynı pozisyonda tutulmaması
    Su tutulmasını azaltmak için tuz alımını kısıtlamak
    Düzenli aralıklarla el bileğini dinlendirmek
    Uzun süre tekrarlayıcı karekterde hareketler yapmamak
    Obesite karpal tünel sendromu için bir risk faktörü olduğundan kilo verilmesi
    Egzersiz
    ALINTIDIR

Umarım yararlı bir bilgi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye ve mouse takılmaları
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dh yi bu yüzden seviyorum zaten. hep yararlı şeyler var. bu ortamda herşey tadında. başka forumlardan gelince, magazin programından belgesele geçmiş gibi oluyoruz. hoş oluyor kısacası...
  • Bu hastalığa kısmen yakalandığımı hissediyorum

3 sene öncesine kadar 1 ay içinde bileğimde hissizlik ve ağrı hareketsizlik hissettim
    Parmaklarımı rahat hereket ettiremiyordum
    Fareyi tutarken elimin masaya değen kısmında renk değişikliği oldu kızarıklık gibi

Yüksek destekli mouse padleri görmüştüm
    Onlardan kullanmaya başladım ( 10 YTL )

Önceleri biraz zorlandım ancak 1 haftada alıştım
    Şimdi onlarsız hayatta kullanamam
    Tamamen geçti

Evdekinde Geçen ay farenin gezdiği kısmı kestim
    Masanın zemininde fare daha iyi çalışıyor ( Resimdeki evdekine aittir )

Evde ve işyerinde bunlardan kullanıyorum mutlaka
    Benden daha fazla PC başına çalışanlar var onlarda nasıl olmuyor şaşıyorum doğrusu

Neyse PC ye özel bir hastalık da varmış demek ki

Sağlık tabii ki önemli bir konu ancak topic başlığı absürt olunca ilgi de az olmuş
    Klavye ve Mouse kaynaklı hastalık diye daha sağlam bri başlık olsaymış ilgi fazla olabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 8 Ağustos 2007; 23:57:47 >

• tiske bu bileklik gibi şeyi nerden aldın güzel bişeye benziyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arakabdullah

tiske
    bu bileklik gibi şeyi nerden aldın güzel bişeye benziyor.

Evdekini nerden aldığımı unuttum netten almıştım galiba
    Hepsiburada.com adresinde ürün var ama temini yok

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100337&productid=bs13614

Ama bir ara teknosa mağazalarında da görmüştüm

İşyerinde de bunu kullanıyorum
    Acayip rahat yanii
    Gittigidiyor.com da 7,5 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 9 Ağustos 2007; 16:11:41 >

• Bu hastalık gecen sene bende de cıktı dr boyunda duzlesme var dedi sebebi de pc basında fazla oturmak ama meslek bu napalım..tabi klavye ve mause den dolayı da kollarımda ve omuzumda cok fazla ağrı oluyor.bir ara parmaklarımı hissedemez olmustum cok bariz bir güç kaybı olmustu ama nyseki şimdi daha iyi.gercekten dikkatli olmak gerekiyor.bilgiler için tesekkurler.
  • bakalım ya mouse için olanı artık öyle alıp kesip biçip senın evdekı gibi yaparız.bide klavye için buldum ondan alırım artık bizim de bileklerimiz rahat etsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiske

quote:

Orjinalden alıntı: arakabdullah

tiske
    bu bileklik gibi şeyi nerden aldın güzel bişeye benziyor.

Evdekini nerden aldığımı unuttum netten almıştım galiba
    Hepsiburada.com adresinde ürün var ama temini yok

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100337&productid=bs13614

Ama bir ara teknosa mağazalarında da görmüştüm

İşyerinde de bunu kullanıyorum
    Acayip rahat yanii
    Gittigidiyor.com da 7,5 YTL

Aman sen sen ol sakın hepsiburadadan almada naparsan yap aman diyim sana.
    http://forum.donanimhaber.com/m_16542292/mpage_1/key_//tm.htm#16604296 bak burdaki konuyu bir oku anlarsın ne demek istediğimi

• Birkaç yıldır benim sağ elimin üst kemiklerinde mouseyi aşırı kullanınca ağrılar oluyor. Şimdi bu biraz zaldı. Ama şimdi de sabah kalktığım zaman ellerimde müthiş bir uyuşukluk ve ağrı oluyor. Yataktan kalktıktan sonra yarım saat sonra düzeliyor. Bir de bende hiperaktivite var. Sürekli saçlarımla oynuyorum, belki bunun da etkisi vardır.
    Küçük laptop mouselerini hiç tavsiye etmem. El omurgası için çok zararlı. Bir tane kullandım, bozulunca attım. Bir daha da kesinlikle kullanmayacağım. Mouse satın alırken elinizi değdirin, elinize tam oturan birşey alın. 3-5 lira ucuz olsun mantığında kesinlikle olmayın. İşlemciniz yetrsiz olursa nette sayfayı zor açarsınız, raminiz ve ekran kartınız yetersiz olursa oyunlarda zorlanırsınız ama mouseniz iyi değilse sağlınız zarar görür.
    Forumu araştırıp iyi bir mouse belirleyip alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 14 Ağustos 2007; 14:17:57 >
  • Haklısın iyi bir öouse bulup almak lazım sağlığımızı etkileyen en büyük faktör mouse
  • arkadaşım bu bilgi birikiminizi wikipedia sayfasına aktarırsanız
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Karpal_t%C3%BCnel_sendromu
    daha çok insanın bilinçlenmesini sağlarsınız

bu arada Botox Carpal Tunnel tedavi yönteminde gelişmeler olacak gibi duruyor

http://scholar.google.com.tr/scholar?scisbd=2&q=Botox++%22Carpal+Tunnel%22&hl=tr&as_sdt=0&as_vis=1

yani gün gelecek cilde yapıştırılan bir bant ile bu sorun aşılacak sanırım ! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 29 Aralık 2012; 8:58:38 >

• arkadaşlar fare arıyorum kendim için, gold'da ele takılan bir cihaz var ama stoklarda tükenmiş, öte yandan logitech'in bu ürünlerinin riski azalttığı söyleniyor ancak Türkiye'de çok pahalılar:http://www.logitech.com/en-us/mice-pointers/trackballs

Tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı maksimum 100 lira civarında?
  • Bu konuyu yazalı 8 yıl olmuş... Zaman ne hızlı geçiyor :)
    Bu süre zarfında birçok ürün kullandım. Size bu kadar zamanlık tecrübeme dayanarak iki önerim olacak.

1 - MacBook, MacBook Pro ya da Apple Magic Trackpad kullanın. Mouse ihtiyacınız olmuyor.

2 - Mac kullanmıyorum Apple'a karşı anti patisi olan insanlardansanız eğer Logitech'in büyük bir mouse ile birlikte jelli bir mouse pad ile birlikte kullanın. Ucuza kaçmayın sakın Speedlink, Trust, Inca gibi markaların kaliteli mousepadleri var 20-30 TL arasında. Mouse size kalmış tavsiyem 50 TL üzeri mouselardır.

Her iki yöntemle kullandığım bilgisayarlar var. Ameliyattan kurtuldum artık ağrı çekmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.