Bildirim
OPTIK MOUSE İÇİN EN İYİ RENK MOUSE PAD
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Duyduğum kadarıyla kırmızı en kötü renk. Bazı marka mouselar renge pek duyarlı olmuyormuş. Şeffaf olanlar veya siyah iyi deniyor. Pürüzsüz ise masanın yüzeyi de genellikle kullanılabiliyor. Doğru dürüst optik mouse pad satmıyorlar ki renk seçeneğimiz olsun. FunC'lar var, çok güzel ama 37$+kdv ye satılıyor ! Bir de 3M'in precision mousing surfaceları var piyasada, yüzeyi güzel ama hem boyutları küçük, hem de kağıt gibi ince olduğundan mousela birlikte masada geziyor, onun altına da kaymaması için ayrı bir pad koymak lazım. Yani bu iş biraz zor dostum. -
masanın üzerine birşey koymadan çalıştırıyorum, şahane. -
hayret bir durum bazılarıda kırmızı en iyi ren k diyor şimdi ayıklayalım pirincin taşını bakalım -
hayret bir durum bazılarıda kırmızı en iyi ren k diyor şimdi ayıklayalım pirincin taşını bakalım -
En mantıklısı func almak oda 30€ falan ama sunu solim mesela sıradan bi pc magazasına girip bana kalite bi mouse pad ver dedigin zaman cogu 2-3 milyonluk padleri kaliteli sanıyor :) dikkatli olun yani ama bence pro gamer falan degilsen ne yapcan 30€ luk pad i al normal siyah yada beyaz renk bi bez pad kullan -
Bende A4tech var plastik vb bir mouse pad kullanınca çalışmıyor...En iyisini deneyerek buldum...Denemeler sırasında birgün bez deneyeyim dedim...bunu da mouseun elbisem üzerinde daha iyi hareket etmesinden yola çıkarak buldum...Üzeri bez gibi olanlardan aldım...Sonuç mükemmel...
Hemde carrefourda 1 milyon... -
en iyisi parlak yüzeyli olmayan beyaz renktir... -
böyle bir topic vardı sanırsam siyah en iyisiydi -
beyaz a4 kağıtta mükemmel çalışıyor :) -
ben denedim beyaz kağıtta daha yavaş kırmızıda canavar gibi çalışıyor kırmızı kumaş -
Damalı kırmızı yeşil ya da siyah beyaz.. -
http://computer.howstuffworks.com/mouse2.htm<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Able to work on almost any surface, the mouse has a small, red light-emitting diode (LED) that bounces light off that surface onto a complimentary metal-oxide semiconductor (CMOS) sensor. The CMOS sensor sends each image to a digital signal processor (DSP) for analysis. The DSP, operating at 18 MIPS (million instructions per second), <u>is able to detect patterns</u> in the images and see how those patterns have moved since the previous image. Based on the change in patterns over a sequence of images, the DSP determines how far the mouse has moved and sends the corresponding coordinates to the computer. The computer moves the cursor on the screen based on the coordinates received from the mouse. This happens hundreds of times each second, making the cursor appear to move very smoothly.
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Yazıya göre, yüzeyin cinsi daha önemli, rengi değil. java'nın teşhisi doğru, kumaş gibi belirgin "pattern" sahibi yüzeylerde daha iyi çalışacağı doğru. genel özellik olarak, mat olan yani gönderilen kırmızı ışığı düzgün yansıtan (parlamayan yada ışık açısını kırmayan) belirgin "pattern" li yüzeyler iyi seçim olacaktır.
yine de renk için gelen kırmızı ışığı yeterince yansıtacak (yutmayacak) bir renk seçmek mantıklı olabilir. RGB olarak düşünürsek 255,?,? olan (beyazdan kırmızıya) herhangi bir renk olabilir. gerçi benim kullandığım gökkuşağı renklerini içeren mat ve pürüzlü bir yüzeyi olan plastik bir pad. ve renkler arasında pek fark hissetmiyorum.
-
bende kırmızıda kullanıyorum..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X