Şimdi Ara

Mouse Kayboluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ofisimde ki bilgisayarımda mouse imleci ilk açılışda sorunsuz çalışıyor. Fakat özellikle Firefox'u çalıştırdığımda ya da sistemi biraz kastığımda mouse kayboluyor. İmleç sabit olarak duruyor fakat aslında arka planda mouse yine çalışıyor. sağa sola tıkladığımda mousun çalıştığını fakat imleçsiz bir şekilde çalıştığını anladım ve size sormak istedim..

Sizce sorun nedir ve nasıl çözerim ?

• herhangi bi yazılım kurduktan sonra mı yoksa harici bi bileşen taktıktan sonra mı oldu bu? Arka planda çalıştığına nasıl kanaat getirdiniz?
  • Hocam bu bilgisayar diğer ofisimizden geldi. Geldiğinden yana da böyle bir durum söz konusu. Arka planda çalıştığına şöyle kanaat getirdim. Mesela sol en alta gidip tıkladığımda başlat açılıyor veya sol tuşa basılı olarak sürüklediğimde masaüstünde ki simgeleri seçili hale getirebiliyorum. Oysa ki bunları yaparken imleç hep aynı yerde duruyor :(
  • bilgisayar yığılıyo heralde bi formatta fayda var
  • 512 mb ram var üzerinde pentium D 2.66 işlemci.. Sistem eski yani..

Fakat yığılmadan dolayı böyle mousun kaybolması gibi bir sorun ortaya çıkar mı ?
  • Mouse api'lerinde sorun olabilir windows'ta düzeltme yapmayı deneyebilir misiniz? Windows CD'sini sürücünüze takıp dosyaları ram'e yükledikten sonra karşınıza gelen ilk ekranda Windows'u onarmak için R tuşuna basın diye yazar.

Böyle bi imkanınız yoksa Bilgisayarım-C'de sağ tıklayın Özellikler deyin. Araçlar sekmesindeki Hata Denetimi bölümünde bulunan Şimdi Denetle'ye basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Bunlar yararlı olmazsa işletim sisteminin tekrar kurulması en sağlıklısı olur.
  • Mousu aygıt yöneticisinden kaldırıp sistemi yeniden başlatın, standart mouse sürücüsü kullanıyorsanız, işletim sistemi açıldığında otomatik yüklenecektir, ayrıca ESET Security Systems tarafından üretilen Eset Smart Security 4 programını lisanlı şekilde alıp kullanın ve bilgisayarınızı en gelişmiş antivirus yazılımı Nod32 ye emanet edin, muhtemelen virüs bulaşmışta olabilir... Eset en iyi olmakla birlikte fiyatıda en uygun olandır çünkü kapitalist değil hizmetkar bir anlayışa sahiptir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Mouse İmleci Yok..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nod32'nin en iyi olması görüşüne katılmıyorum arkadaşım sonuçta iyilik ve kötülük göreceli bi kavramdır. Neyse inşallah sorunu halletmişsinizdir.
  • yazı yazarken kayboluyorsa; mouse ayarlarından düzeltebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri_karabulut

Nod32'nin en iyi olması görüşüne katılmıyorum arkadaşım sonuçta iyilik ve kötülük göreceli bi kavramdır. Neyse inşallah sorunu halletmişsinizdir.

Bu bir görüş değil, kişisel tecrubeyle yazılmış bişeyde değildir, bu bilgidir, insanlar iyi görünen iyi zannedilenle gerçekten iyi olanı ayırt edebilsin diye verilmiş bir bilgidir, kanıtlanmış bilgilere dayalı bir bilgidir... Assembly ile yazılmış işletim sisteminden bağımsız, işlemciye doğrudan kod göndererek çalışan, işletim sisteminden etkilenmediği için virusler tarafındanda çalışması engellenemeyen tek güvenlik yazılımıdır... Ayrıca therat sense.net altprogram çatısı sayesinde sezgisel algılama teknolojileri barındırmaktadır, sistemi hiç yormadan aktif olarak sürekli tarama yapmaktadır, dosya sistemi koruması, email koruması, messenger gibi internete erişebilen her programı aktif olarak kontrol edebilmesi ve işlemci üzerinden gerektiğinde anında dondurabilmesi de hayran kalınan bir özelliktir, virüsleride dondurup temizleme özelliği başka bir mühendislik harikası, aynı zamanda sistem dostudur, viruslü dosyayı direkt olarak silmez dosyaların içini açıp temizleme özelliğine sahiptir, ayrıca winrar, zip, iso, exe gibi içerisinde dosya barındıran formatları hiçbir programa gerek duymadan içlerini açarak tarayabilmektedir, bunu yaparken dosyaları geçici bir klasöre filan çıkartmaz, doğrudan içine erişir...Ayrıca hiçbir antivirusun yapamadığı şeyi sistem belleğini de aktif olarak tarayıp temizleyebilmektedir... Bütün bunları yapabilen başka bir yazılım söyleyin tamam deyim esetle aşık atabilir... Bunlar sedece aklıma gelen özellikleri internette araştırın Eset Smart Security 4 özellikleri diye, çok duygusal ve refakatci davranıyorsunuz program ya bu canlı değil ki "bana ne bana ne en iyisi (kaspersky - avira - mcaffee - avast - panda - zonealarm - norton vs...) işte bana ne bana ne"... Göreceli kavramınıza göre daha hangi özellikleri isterdiniz...

İyilik kötülük göreceli filan değildir,herşeyin iyi olabilmesi için gerekleri belirleyen bir ilim sözkonusudur çünkü, bilirsen görürsün, iyiyi, bilemezsen görmezsin, gözünü gönlünü açık tutarsan ayırt edersin iyiyle kötüyü arkadaşım, karın aldatır, göremezsen karın iyi biridir, görürsen ayırt edersin kötü olduğunu, bişey yersin hımm iyiymiş dersin, ama asla dünya aşçıları yarışmasında jüri olamazsın neden çünkü tat bilimiyle ilgili bilgin yoktur kimse sana itimat etmez çünkü ayırt edemeyeceğini herkes bilir, birşey görürsün aaa ne kadar güzel dersin, ama estetik biliminden bi habersin altın orandan bi habersin neye göre iyi diyebileceksin, ancak şunu diyebilirsin benim için iyi, gerçekte neyin iyi olduğunu bulmak istiyosan araştıracaksın, akla bilme, vijdana, göre saptayacaksın iyiyi kötüyü her anlamda, çünkü sabittir, sadece insanlar bihaberdir iyinin kötünün ne olduğundan... Hayatında amd kullanmamışsındır ne olduğunu nasıl çalıştığını nasıl bir mühendislik harikasıyla üretildiğinden bi habersindir gidersin intele iyi dersin süper dersin, arkadaşım insafa gelin gerçek sabittir, önemli olan onu görebiliyormusun, göremiyormusun budur, görebilmek içinde ilim içinde yüzmek gerekir, felsefe gerekir, erdem gerekir, adalet duygusu gerekir, empati gerekir, araştırma bilinci gerekir, bilimsel düşünce yapısına, matematiksel düşünce sistemine sahip olmak gerekir, bunlar gerçeği belirlemek için değil bulmak içindir, çünkü gerçek zaten vardır ve işlemektedir, iki kimyasalı birbirine karıştırıp, verdiği tepkinin ne olduğunu kafandan söyleyemezsin, bence şöyle oluyo diyemezsin, bilirsen söylersin anlatırsın, bilsende bilmesende kendi mutlak gerçeğine göre işler herşey o yüzden iyi de kötü de sabittir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Last_Mohican -- 3 Eylül 2009; 0:14:55 >

• Teşekkür ederim arkadaşlar yarın iş yerime gidince deneyeceğim. Kusura bakmayın eve anca gelebildim. (İş ve Hatun yanyana olunca :))

@Burn Out

Hocam sorun yazı yazarken değil. Genelde ne zaman olacağı kestirilmiyor. Yani her an her dakika bu sorun çıkabiliyor karşıma. Artık klavyeden başlata gelip yeniden başlatmaktan gına geldi. Yarın ofise gidince önerilerinizi tek tek deneyeceğim. Sonucu yarın size bildiririm. İlginiz için teşekkürler.
  • Arkadaşlar flood mesaj oluyor bunun için özür dilerim ama dediklerinizi yaptım yine olmadı :( Anlaşılan ben bu bilgisayarı değiştiricem eninde sonunda.

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.