Bildirim
mouse da dpi ya para vermeyin
COLUMBIA PUFFECT™ HOODED JACKET 2008413257 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CH1BMGZP
8 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Dpi yükseltip,masa üstü fare ayarlarından hızını düşür,daha etkili bir kullanımla karşılaşırsın.. -
logitech var, kendi ayarlarını kullandırtıyorum 2000 dpi'de -
Yüksek dpi zaten dediğin gibi hakimiyeti zorlaştırıyor.Çoğu kullanıcı yüksek dpi mouse alsada bunu sonuna kadar kullanmıyor,bende gereksiz görüyorum. -
sensitivity ile alakalı degil dpi arttıgı zaman sensitivity den bagımsız olarak kontrol zorlaşıyor.sensitivity i istedigin kadar düşür.baya bi denedim çünkü.
sniper oynanmıyacaksa 400dpi üzerine çıkılabilir ama bir sniperci 400 ün üstüne çıkmaz netten araştırdım prof oyuncuların %99 u 400 dpi kullanıyor. -
"Ben yüksek dpi ile oynayamıyorum, demek ki gereksiz bir özellik" diye düşünmek de iyiymiş.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: okhay
"Ben yüksek dpi ile oynayamıyorum, demek ki gereksiz bir özellik" diye düşünmek de iyiymiş.
.forum sitelerini araştırdım progamerlar düşük dpi de oynuyor sende bakabilirsin 70" bir monitörde yüksek dpi işe yarada günümüz kullanıcıları en fazla 24" veya 27" kullanıyor pc lerde.dpi artık bi yarışa girdi en son bir japon firması 8000dpi lık mouse yapmış.göze batan bir özellik oldugu için insanlar yanılıyor. -
Başkaları 400 DPI da kullanıyor diye onlara özenip 400 DPI da kullanmanıza gerek yok. Bu kadar çeşitliliğin sebebi zaten insanların rahat ettikleri hızda, rahat ettikleri tutuş şekliyle, en iyi performans aldıkları şekilde oyun oynamaları. Bahsettiğiniz olay aynı kablosuz oyuncu faresi olmaz, kablosuz farelerde gecikme oluyor olayı ile aynı. 6-7 senedir belki daha fazladır kablosuz fare ile oyun oynuyorum bugüne kadar hayatımda bir kere kablosuz olduğu için geciktiğini hatta herhangi bir sebeple geciktiğini görmedim. Yaşanabilecek tek sorun pil göstergesi olmayan farelerde oyun içinde beklemediğiniz anda bitebiliyor. Bunun da çözümü zaten şarjlı piller. Onun bitmesini beklemeden 2 günde bir değiştiriyorsunuz ve mouse ile birlikte kabloyu da çekiştirmekten, monitörün etrafından oradan buradan sarmaktan kurtuluyorsunuz. DPI konusuna geri dönünce de ben şahsen yatay ve dikeyde bile farklı ve yüksek DPI larda kullanıyorum faremi. Bu kişiden kişiye göre değişen bir ayardır. 70'' monitör demişsiniz fakat 23'' ve 27'' den bir farkı yoktur. Ekran çözünürlüğü aynı olduğundan aynı DPI da imleçle aynı mesafeyi kat edersiniz. Piksel sayısı aynıdır fakat aralarındaki uzaklık farklıdır sadece bu yüzden katettiğiniz yol piksel anlamında hep aynı kalır çözünürlük değişmediği sürece. Eğer siz 1366x768 çözünürlükte laptop ekranında oyun oynayıp sırf başkaları öyle kullanıyor diye 400 DPI da fare kullanıp kendinize, kendi tabirinizle "pro gamer" diyorsanız zaten tartışacak birşey yok iyi oyunlar.
-
Orijinalden alıntı: Yavuz Şaşmaz
Başkaları 400 DPI da kullanıyor diye onlara özenip 400 DPI da kullanmanıza gerek yok. Bu kadar çeşitliliğin sebebi zaten insanların rahat ettikleri hızda, rahat ettikleri tutuş şekliyle, en iyi performans aldıkları şekilde oyun oynamaları. Bahsettiğiniz olay aynı kablosuz oyuncu faresi olmaz, kablosuz farelerde gecikme oluyor olayı ile aynı. 6-7 senedir belki daha fazladır kablosuz fare ile oyun oynuyorum bugüne kadar hayatımda bir kere kablosuz olduğu için geciktiğini hatta herhangi bir sebeple geciktiğini görmedim. Yaşanabilecek tek sorun pil göstergesi olmayan farelerde oyun içinde beklemediğiniz anda bitebiliyor. Bunun da çözümü zaten şarjlı piller. Onun bitmesini beklemeden 2 günde bir değiştiriyorsunuz ve mouse ile birlikte kabloyu da çekiştirmekten, monitörün etrafından oradan buradan sarmaktan kurtuluyorsunuz. DPI konusuna geri dönünce de ben şahsen yatay ve dikeyde bile farklı ve yüksek DPI larda kullanıyorum faremi. Bu kişiden kişiye göre değişen bir ayardır. 70'' monitör demişsiniz fakat 23'' ve 27'' den bir farkı yoktur. Ekran çözünürlüğü aynı olduğundan aynı DPI da imleçle aynı mesafeyi kat edersiniz. Piksel sayısı aynıdır fakat aralarındaki uzaklık farklıdır sadece bu yüzden katettiğiniz yol piksel anlamında hep aynı kalır çözünürlük değişmediği sürece. Eğer siz 1366x768 çözünürlükte laptop ekranında oyun oynayıp sırf başkaları öyle kullanıyor diye 400 DPI da fare kullanıp kendinize, kendi tabirinizle "pro gamer" diyorsanız zaten tartışacak birşey yok iyi oyunlar.
Kesinlikle katılıyorum. counter strike 1.6 genelde 800x600 çözünürlükte oynandığından 400DPI belki yeterli olabilir. Ancak forumda bir arkadaş açıklamasını yapmıştı. DPI ile Sensitivity aynı şey değil.
Orijinalden alıntı: musAKka
1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|
2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|
Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.
Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:
Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.
Aslında yukarıda açıklamıştım. Düşük DPI'da basamak aralıkları fazla olur, bu yüzden tam istediğin noktaya getirmen zorlaşacaktır.
Farzedelim ki; düşük DPI'da 10'ar 10'ar pixel atlarken yüksek DPI'da 2'şer 2'şer atlayabilir. Bu da ne demektir? Mesela 74. pixele imleçi getirmek istiyorsun ancak düşük DPI'da 10,20,30,40,50,60,70,80... diye gidiyor, aradaki 74'ü atlıyor. Fakat yüksek DPI'da 2,4,6,8,10.........70,72,74,76,78.... diye gidiyor ve böylece 74. pixele ulaşabiliyorsun.
Örneğin şu resim de güzel açıklar:
Buradaki karelerin her bir köşesi senin mouse'unu getirebileceğin yer diye düşün. Yüksek DPI'da (higher DPI) mesela sağ üst köşedeği TAKC yazısında T harfini seçebiliyorsun ancak düşük DPI'da (lower DPI) imleci oraya getiremiyorsun.
Anlık sapmalar genellikle kalitesiz mousepad'ler yüzünden olur. Giriş seviyesi oyuncu mousepad'leri bile en azından sapma derdinden seni kurtaracaktır diye tahmin ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehuirem -- 23 Nisan 2013; 13:44:44 >
-
high dpi ve low dpi resimlerinin bir anlamı yok çünkü diyelim siz 1920x1200 pikselle oyun oynarken sagdan sola 1920 piksel vardır dpi yi 2000 in üzerine getirsen bile arada kaçacak piksel yoktur zaten ama şuda varki dpi arttıkça mouse hakimiyeti azalır.400km hızla gidersen 2000km hız göre kaza ihtimalin daha azdır.dpi arttıkça mousenin bir anda atladıgı piksel sayısıda artar.düşük dpi da bir anda daha az piksel atlar buda keskin nişançılar için daha kolay hedef almayı sagllar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 24 Nisan 2013; 7:39:21 > -
işte hocam düşük sensitivity ayarlarsan fare hızını örnek verdigin üzere yüksek dpi de 400 km ye getirirsin ki otomatikman daha keskin bir nişancı olurusun -
Öncelikle bazı yanlış anlamaları düzelteyim;
- Mouse DPI ayarı ile ekran çözünürlüğünün bir bağlantısı yoktur. Bu bağlantı sadece ama sadece masaüstü mouse imleç kullanımında işe yarar. Bu konuyla ilgili ayrıntılı açıklamayı zaman bulabilirsem yaparım ancak şimdilik şu konuya bakmanız ve iyice incelemeniz durumunda durumu daha net anlayabilirsiniz:
http://www.overclock.net/t/1204805/best-dpi-settings
Konu içersinde teknik detaylar var ve eğer ilginizi çekiyorsa araştırırken keyif alacağınızı düşünüyorum.
- Bu yüzden önceden vermiş olduğum (yukarıdaki high/low DPI fotosu) geçerli bir anlatımdır.
- DPI arttıkça mouse hakimiyeti azalır mı? Bu aslında mouse'u kullanan kişiye bağlıdır. Eğer bir insan yüksek DPI'da düşük sensitivity olmasına rağmen mouse kontrolünü sağlayamıyorsa o kişinin el hassasiyeti çok iyi değildir. Çünkü düşük DPI'da nokta aralıkları geniştir ve siz bir noktadan diğerine basamak basamak geçersiniz ve mouse sizin ufak el hareketlerinizi algılamaz. Ancak yüksek DPI'da sizin mousela yaptığınız en ufak hareketler bile algılanır.
- DPI'yın hızla da hiçbir bağlantısı yoktur. DPI arttırmak, hızı arttırmak değildir. Yüksek DPI'da pixel atlama olmaz, aksine hareketler bütün pixellerin üzerinden geçer. Pixellerin üzerinden geçme hızı size fazla gelirse de sensitivity'i düşürürsünüz. Böylece istediğiniz hıza sahip, tüm el hareketlerinizi algılayan, hassas bir mouse'a sahip olmuş olursunuz.
- Ama ille de araba örneği vermek gerekirse;
Düşük DPI = Need for Speed'i klavye ile oynamaktır
Yüksek DPI = Need for Speed'i analog gamepad ile oynamaktır
Siz klavye ile NFS oynarken dönüşlerde direksiyonu tam sağ ya da tam sol çevirirsiniz. Ancak analog gamepad ile NFS oynarken direksiyonun ne kadar dönmesini istiyorsanız analog kolu o kadar yana yatırırsınız. Bu yüzden analog gamepad ile hassas dönüşler, ince sollamalar yapmak mümkündür.
-
quote:
Orijinalden alıntı: musAKka
Öncelikle bazı yanlış anlamaları düzelteyim;
- Mouse DPI ayarı ile ekran çözünürlüğünün bir bağlantısı yoktur. Bu bağlantı sadece ama sadece masaüstü mouse imleç kullanımında işe yarar. Bu konuyla ilgili ayrıntılı açıklamayı zaman bulabilirsem yaparım ancak şimdilik şu konuya bakmanız ve iyice incelemeniz durumunda durumu daha net anlayabilirsiniz:
http://www.overclock.net/t/1204805/best-dpi-settings
Konu içersinde teknik detaylar var ve eğer ilginizi çekiyorsa araştırırken keyif alacağınızı düşünüyorum.
- Bu yüzden önceden vermiş olduğum (yukarıdaki high/low DPI fotosu) geçerli bir anlatımdır.
- DPI arttıkça mouse hakimiyeti azalır mı? Bu aslında mouse'u kullanan kişiye bağlıdır. Eğer bir insan yüksek DPI'da düşük sensitivity olmasına rağmen mouse kontrolünü sağlayamıyorsa o kişinin el hassasiyeti çok iyi değildir. Çünkü düşük DPI'da nokta aralıkları geniştir ve siz bir noktadan diğerine basamak basamak geçersiniz ve mouse sizin ufak el hareketlerinizi algılamaz. Ancak yüksek DPI'da sizin mousela yaptığınız en ufak hareketler bile algılanır.
- DPI'yın hızla da hiçbir bağlantısı yoktur. DPI arttırmak, hızı arttırmak değildir. Yüksek DPI'da pixel atlama olmaz, aksine hareketler bütün pixellerin üzerinden geçer. Pixellerin üzerinden geçme hızı size fazla gelirse de sensitivity'i düşürürsünüz. Böylece istediğiniz hıza sahip, tüm el hareketlerinizi algılayan, hassas bir mouse'a sahip olmuş olursunuz.
- Ama ille de araba örneği vermek gerekirse;
Düşük DPI = Need for Speed'i klavye ile oynamaktır
Yüksek DPI = Need for Speed'i analog gamepad ile oynamaktır
Siz klavye ile NFS oynarken dönüşlerde direksiyonu tam sağ ya da tam sol çevirirsiniz. Ancak analog gamepad ile NFS oynarken direksiyonun ne kadar dönmesini istiyorsanız analog kolu o kadar yana yatırırsınız. Bu yüzden analog gamepad ile hassas dönüşler, ince sollamalar yapmak mümkündür.
o zaman iyi oyuncular neden düşük dpi tercih ediyorlar:D
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda
o zaman iyi oyuncular neden düşük dpi tercih ediyorlar:D
"İyi oyuncular" dediğin kişilerin %95'i sadece Counter Strike oyuncusu. Bu oyuncular sadece düşük DPI kullanmaz, ayrıca 640*480 ya da 800*600 gibi düşük çözünürlükler ve CRT monitör kullanırlar. Bunun en büyük sebeplerinden biri yılların alışkanlığıdır. Oyunun çıkış tarihi ve o dönenim teknolojileri düşünüldüğünde senelerce bu oyun üzerinde uzmanlık kazanmış kişilerin yeniliklere açık olmasını bekleyemezsiniz. Düşük bir sens ya da DPI ayar değişikliği, bütün alışılmışlıkları yerlebir eder. Yeni nesil oyuncular da eski nesilleri örnek alıyorlar. Durum bundan ibaret.
CS'nin hızlı oynanışı yüksek DPI'ya çok fazla ihtiyaç duymaz.
CRT monitörlerin LCD/LED monitörüler gibi tepki sorunu olmadığı için CS'de kullanılması çok normal.
Büyük klanların büyük turnuva maçlarını izlersen onların düşük DPI kullanmadığını, aksine yüksek DPI'da oynadıklarını görebilirsin. Yani biraz old-school denen durum söz konusu.
-
1200 dpi yetiyor . 800 çok yavaş 2000 ise hızlı geliyor .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun ve windows sensi düşürüp 5600 de oynarım sürekli böyle yaptığımdan beri gözle görülür bi hakimiyet var kim ne derse desin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 29 Nisan 2013; 22:46:24 > -
2400dpi mouse var 1000-1400 arası değişir ama 2000 üzeri çok fazla geliyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X