Şimdi Ara

Mouse Ayarları yardım, en iyi DPI.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
97.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hafta sonu şans eseri internet kafe tarzı bir yerde düzenlenen CS turnuvasınında buldum kendimi . 3 saatlik oyundan sonra hediye olarak bir mouse verdiler. Logitech g300 olduğunu öğrendim eve gelip denemek için taktım içindeki ayarları görünce dedim bu nedir böyle.

Bu dpi olayını biliyordum ama mouse konusunda bu kadar ince ayarlar olduğunu bilmezdim açıkçası. Şimdi yeni mousea pek elim alışmadı ama bari burdan sorayım bari sizce en iyi dpi ayarı nedir ? Ben daha önceden kaçta oynadığımı bile bilmiyorum çünkü basit bir mouseum vardı.

Ve bu arada DPI sensivity channels denilen bir olay var DPI kanalı ve birden fazla bunlar bu ne anlama geliyor ne artısı olur.

Biri bu konularda beni aydınlatabilirse iyi olur.

Steam :http://steamcommunity.com/id/hakanwow/

• Düşük sens, düşük dpi değeri: Yenileme hızı düşük olması nedeniyle aim fazla titremez, mouse 1 veya 2 kullanıldığında sens düşük olduğu için mouse hedeften fazla kaymaz.
    Milimetrik ayarlama yapabilirsin. Mesela d2 a plant'den uzun çukurda sadece kafası görünen bir hedefe düşük sens-dpi değeri ile daha rahat hedef alırsın.
    Mouse her zaman kararlı yapıdadır reflex dönüşlerde sapma payı azdır.

Bu nedenle Profesyonel oyuncuların 3/4'ü düşük dpi-sens değeri kullanır.
    Örnek vermek gerekirse:
    Get_right: 400 dpi - 400 hz, raw input on, sensivty 2.9
    Forest: 400 dpi - 400 hz, raw input on , sensivty 2.3
    Xizt: 400 dpi - 400 hz, raw input off , sensivty 1.9
    Friberg: 400 dpi - 1000 hz, raw input off , sensivty 2.6
    (Rival mouse'a geçtikten sonra değiştirmiş olabilirler 1 ay öncesine ait bilgidir ve sürekli ufakta osla değiştirirler)

Yüksek DPI, Yüksek Sens değeri: Oyuna yeni başlayanların tercih ettiği stildir. Masaüstü cursor'un hızı ile oyun sensivity değeri alışkanlıkları nedeniyle aynıdır zamanla değiştir.
    Hızlı olması 180 derecelik dönüşlerde katkı sağlar. Tepki süresi iyidir. Fakat ateş ederken veya ani bir durum olduğunda aim istenilen yerden şaşmaktadır.
    Bunun sebebi yüksek dpi değerinin en ufak oynamaya dahi tepki vermesidir. Bu tip durumlarda aimi istediğiniz gibi yönetmeniz zordur.
    Milimetrik ayarlamalar yapmak çok zordur. Çünkü milimetrik ayarlama için mouse'u milimetrik oynatmanız gerekir.
    Fakat 1 mm oynattığınızda ekranda 3mm oynayan bir mouse ile mm lik ayarlama yapamazsınız.
    Dpi değerini olması gerekenden fazla yükseltirseniz bu ayarlamayı yapmak imkansıza doğru gider.

Düşük sens-dpi değerinin sana uygun olmaması alışmamış olmandır. Çalıştıkça öğrendikçe dpi-sens değerini istemeyerek düşürürsün.
    Ayrıca buna etki eden bir çok faktör vardır. Tüm oyuncular kendine göre ayar kullanır. Mesela bir arkadaşım 1.6 sens ile oynuyor fakat scream'den, get_righ'dan daha hızlı çeviriyor mouse'u.
    Çünkü bu adamın bileği buna alışkın ve müsait çeviriyor adam mouse'u.
    Sen mouse çeviremiyorsan sens yükseltmek zorundasın.

400 dpi | 1.9 sens | Windows 6 | Hassasiyet tickli | Raw input kapalı oynuyorum.
    Aşağıda gördüğün resimdeki haritayı indir. Ve tablodaki ayarların hepsini aynı yap. 50/50 yapana kadar çalış. O bileğini bi yak ilk önce elin alışsın.
    Bunu yaparken sens değerini dpi değerini kendin bulacaksın.

Bu arada konusu açılacak bir yazı yazdım sanırım

Ayrıca tüm bunların yanı sıra oyun çözünürlüğü çok önemli bir faktördür. Çözünürlük arttıkça alan arttığı için mecut ayarların yavaş kalıcaktır.
    Çoğu oyuncu "1280*1024 or 960" 4:3 oynamaktadır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Mouse Ayarları: En İyi DPI

Mouse DPI Ayarlama

Mouse DPI'ı (dots per inch), farenizin ekranda bir inç hareket ettiğinde algıladığı piksel sayısını ifade eder. Doğru DPI ayarı, hassasiyet ve kontrol arasında optimum bir denge sağlayarak oyun ve günlük görevlerde performansını artırır.

Mouse Ayarları Nasıl Yapılır?

1. Kontrol Paneline Erişin: Windows'ta Başlat menüsünden "Kontrol Paneli"ni açın.
    2. Donanım ve Ses'i Seçin: Kontrol Panelinde "Donanım ve Ses" kategorisini seçin.
    3. Aygıtlar ve Yazıcılar'a Tıklayın: "Aygıtlar ve Yazıcılar" alt kategorisine tıklayın.
    4. Fareyi Seçin: Bağlı farenize sağ tıklayın ve "Fare Ayarları"nı seçin.
    5. DPI Ayarlarına Gidin: "İşaretçi Seçenekleri" sekmesine gidin ve "İşaretçi Hızı" bölümünü bulun.

DPI Kaç Olmalı?

En iyi DPI ayarı kişisel tercihlere ve kullandığınız işlemlere bağlıdır. Genellikle şunlar önerilir:

• Günlük Kullanım: 800-1200 DPI
    • Oyun: 1600-3200 DPI (nişancı oyunları için daha yüksek DPI)
    • Grafik Tasarım: 1000-1600 DPI

Öneriler:

• Başlamak için düşük bir DPI ile başlayın ve ihtiyaçlarınıza göre kademeli olarak artırın.
    • Farklı DPI ayarlarını deneyin ve sizin için en rahat ve verimli olanı bulun.
    • Fare matınızın yüzeyi de DPI ayarını etkileyebilir. Optimize edilmiş bir fare matı kullanın.
    • DPI'ınızı düzenli olarak gözden geçirin ve değişen ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • The_North_Face kullanıcısına yanıt
    Dpi: 400-
    Hz: 400

Birden fazla dediğin X:Y yazar. dikey ve yatay konum. Bunlar her zaman eşit olsun.

Orijinalden alıntı: Morphinz

Dpi: 400-
    Hz: 400

Birden fazla dediğin X:Y yazar. dikey ve yatay konum. Bunlar her zaman eşit olsun.

Hocam dpi 400 çok az değil mi mouse yerinden oynamıyor o kadar düşük değerde.

Bu arada Hz nedir ?

Birden fazla dediğim olaysa şu:

[simage]
    [/simage]

Şurda gördüğünüz gibi 500 1000 1500 2000 olayı var 4 kanal diyor bunlardan hangisini seçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 20 Ocak 2014; 18:13:07 >

• Kendine göre hız olarak nasıl rahat ediyosan öyle devam et.
    Yenileme hızını çoğu oyuncu 500 e düşürür ama Friberg vb bir kaç oyuncu 1000 hz oynar.
    Bu o kadar önemli değil 1k sabit kalsın.

Dpi'a gelirsek senin nasıl kullandığın önemli. Çoğu oyuncu düşük DPI değeri kullanır. Çünkü zaten yavaş mouse kullanırlar..
    500'de kalsın.
    Win sens 6 sabit kalsın oyun içi sensivity ile rahat ettiğin değeri bul.

Bi ton faktör var mouse'u etkileyen.
    Mesela windows fare ayarlarında hassasiyet tick'li ise oyun içinde Raw input kapalı olmalı.
    Fare ivmesi kapalı olmalı vs vs...

Kendine göre hız olarak nasıl rahat ediyosan öyle devam et.
    Yenileme hızını çoğu oyuncu 500 e düşürür ama Friberg vb bir kaç oyuncu 1000 hz oynar.
    Bu o kadar önemli değil 1k sabit kalsın.

Dpi'a gelirsek senin nasıl kullandığın önemli. Çoğu oyuncu düşük DPI değeri kullanır. Çünkü zaten yavaş mouse kullanırlar..
    500'de kalsın.
    Win sens 6 sabit kalsın oyun içi sensivity ile rahat ettiğin değeri bul.

Bi ton faktör var mouse'u etkileyen.
    Mesela windows fare ayarlarında hassasiyet tick'li ise oyun içinde Raw input kapalı olmalı.
    Fare ivmesi kapalı olmalı vs vs...

Açıkçası bir mouse'da bu derece değişken olduğunu bilmezdim ki yıllardır oynarım ama hiç oyuncu mouse'um olmadı. En iyisi orta karar bişey ayarlayıp elin alışmasını sağlamak.

• Tamamen kişisel ayarların olmalı. Herkesin oynadığı hız ve ayar farklıdır. Eline göre en rahat DPI seç. Önemli olan şudur ki DPI ne kadar yüksek olursa sana o kadar daha iyi yanıt verecektir. DPI yükselt Sens düşür genel taktik budur.

Orijinalden alıntı: zenciboy

Tamamen kişisel ayarların olmalı. Herkesin oynadığı hız ve ayar farklıdır. Eline göre en rahat DPI seç. Önemli olan şudur ki DPI ne kadar yüksek olursa sana o kadar daha iyi yanıt verecektir. DPI yükselt Sens düşür genel taktik budur.

Şimdi 5 saat civarı oynayınca yine eski halime döndüm 1250 dpi iyi şu an eski mouse performansına ulaştım. CS içi ayarları hiç ellemedim ama şu an masaüstünde başka oyunda başka dpi kullanıyroum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DPI yüksek, sens düşük olması gerekli ama ben DPI yüksek sens yüksek oynuyorum maç da sürekli soruyorlar sens kaç diye söyleyince oha nasıl oynuyorsun falan diyorlar ama sens yüksek olunca anlık bir durumda ıska yapma olasılığı yüksek oluyor refleksine göre ayarlıyorsun tamamen

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • Düşük sens, düşük dpi değeri: Yenileme hızı düşük olması nedeniyle aim fazla titremez, mouse 1 veya 2 kullanıldığında sens düşük olduğu için mouse hedeften fazla kaymaz.
    Milimetrik ayarlama yapabilirsin. Mesela d2 a plant'den uzun çukurda sadece kafası görünen bir hedefe düşük sens-dpi değeri ile daha rahat hedef alırsın.
    Mouse her zaman kararlı yapıdadır reflex dönüşlerde sapma payı azdır.

Bu nedenle Profesyonel oyuncuların 3/4'ü düşük dpi-sens değeri kullanır.
    Örnek vermek gerekirse:
    Get_right: 400 dpi - 400 hz, raw input on, sensivty 2.9
    Forest: 400 dpi - 400 hz, raw input on , sensivty 2.3
    Xizt: 400 dpi - 400 hz, raw input off , sensivty 1.9
    Friberg: 400 dpi - 1000 hz, raw input off , sensivty 2.6
    (Rival mouse'a geçtikten sonra değiştirmiş olabilirler 1 ay öncesine ait bilgidir ve sürekli ufakta osla değiştirirler)

Yüksek DPI, Yüksek Sens değeri: Oyuna yeni başlayanların tercih ettiği stildir. Masaüstü cursor'un hızı ile oyun sensivity değeri alışkanlıkları nedeniyle aynıdır zamanla değiştir.
    Hızlı olması 180 derecelik dönüşlerde katkı sağlar. Tepki süresi iyidir. Fakat ateş ederken veya ani bir durum olduğunda aim istenilen yerden şaşmaktadır.
    Bunun sebebi yüksek dpi değerinin en ufak oynamaya dahi tepki vermesidir. Bu tip durumlarda aimi istediğiniz gibi yönetmeniz zordur.
    Milimetrik ayarlamalar yapmak çok zordur. Çünkü milimetrik ayarlama için mouse'u milimetrik oynatmanız gerekir.
    Fakat 1 mm oynattığınızda ekranda 3mm oynayan bir mouse ile mm lik ayarlama yapamazsınız.
    Dpi değerini olması gerekenden fazla yükseltirseniz bu ayarlamayı yapmak imkansıza doğru gider.

Düşük sens-dpi değerinin sana uygun olmaması alışmamış olmandır. Çalıştıkça öğrendikçe dpi-sens değerini istemeyerek düşürürsün.
    Ayrıca buna etki eden bir çok faktör vardır. Tüm oyuncular kendine göre ayar kullanır. Mesela bir arkadaşım 1.6 sens ile oynuyor fakat scream'den, get_righ'dan daha hızlı çeviriyor mouse'u.
    Çünkü bu adamın bileği buna alışkın ve müsait çeviriyor adam mouse'u.
    Sen mouse çeviremiyorsan sens yükseltmek zorundasın.

400 dpi | 1.9 sens | Windows 6 | Hassasiyet tickli | Raw input kapalı oynuyorum.
    Aşağıda gördüğün resimdeki haritayı indir. Ve tablodaki ayarların hepsini aynı yap. 50/50 yapana kadar çalış. O bileğini bi yak ilk önce elin alışsın.
    Bunu yaparken sens değerini dpi değerini kendin bulacaksın.

Bu arada konusu açılacak bir yazı yazdım sanırım

Ayrıca tüm bunların yanı sıra oyun çözünürlüğü çok önemli bir faktördür. Çözünürlük arttıkça alan arttığı için mecut ayarların yavaş kalıcaktır.
    Çoğu oyuncu "1280*1024 or 960" 4:3 oynamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 21 Ocak 2014; 1:28:50 >

• Cs:go temiz değil malesef.. Ama bu durum genellikle valve + esl üzerinde böyle.. Hatta esl'de bir zamanlar girdiğimiz turnuvada karşılaştığımız 2 takım hack yüzünden banlandı.
    Ben lan-game + esea üzerinde oynuyorum. Esea'nın kendi client'i ve ban sistemi bulunuyor. Birde paralı bir sistem olduğu için burada hack kullanan pek yok.
    Çok nadir çıkıyor bu kişiyide raporladığınız anda direk incelemeye alınıyor ve banlanıyor. Tavsiyem üzerine bir çok oyuncu şuan esea'ya geçti bi kaçını sizde tanıyorsunuzdur.
    Bu arada Nuty ve bir kaç bayan oyuncunun erkek + bazı zamanlar hile açtığının anlaşılması arkadaşınızın hile açmasından daha yıkıcı bir durumdur.

İmkanınız varsa eğer 64 tick rate'li dandik sunucularda maç atmayın. Benim bu gün valvede oynadığım maç sayısı toplam 110. Bu maçlarıda cs:go ilk çıktığı zamanlar atmıştım.
    Arkadaşların zoru ile valve'ye girmek gibi bir hata yaptım. Artık elemanlar "çaktırmayalım" olayını bırakmış speed + wallhack açıyor. Haliyle o maç gitti. Zorla tekrar soktular çok nadir oluyor falan diyerek.
    Tekrar girdik bu sefer bizim takımda 1 karşı takımda 2 wallhack bulunuyordu. Birbirleri ile yaptıkları kapışmada bizim takımda bulunan Rus'un wallhack'i çin malı çıkması üzerine yine yenildik.
    Globalden master'a düşmem üzerine bir daha girmiyorum dedim ve girmiyorum!
    Ya takımım ile ckras üzerinde ünlü takımlarla maç atıyoruz yada esea giriyoruz.
    Fetullah hocamızdan hilecilere özel beddua talebinde bulunuyorum.

Edit: Söylemeyi unutmuşum tüm ünlü oyuncular burda. Get_right'dan screame kadar. Çoğu ünlü takım oyuncusu ile birlikte maç attım bu platform sayesinde.
    Mesela az önce neophyte'dan kaparzo vardı. Maçın bütün istatistiğini aşağıdaki link'den görebilirsin.

http://play.esea.net/index.php?s=stats&d=match&id=3554828

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 21 Ocak 2014; 5:39:41 >

• Hocam vallahi aydınlattınız mouse hakkında bizi resmen referans konusu oldu. Ben 5 yıl CS1.6 oynadım orda hile o kadar ayyuka çıktı ki bırakıp GO'ya geldim hala serverlarda bir iki hile benzeri arkadaşa rastlıyorum iyi oynuyordur deyip geçiyorum. VAC ne işe yarıyor o zaman bu kadar hile hala varsa.

Bu arada sensivity dediğiniz oyun içi interface'den ayarlanan hassasiyetten bahsediyorsunuz değil mi hocam ?

Bu ESEA iyi fiyatıda uygun ama düşünmek lazım. Staticsler falan çok güzel sistem yapmışlar parasını hakediyora benziyor.

Evet ingame sensivty'den bahsi geçen olay. consoldan sensivity "değer" yazarak maç içerisindeykende değiştirebilirsiniz.

Esea kesinlikle parasını hak eden bir sistem. Pişman olmazsınız

Cs:go temiz değil malesef.. Ama bu durum genellikle valve + esl üzerinde böyle.. Hatta esl'de bir zamanlar girdiğimiz turnuvada karşılaştığımız 2 takım hack yüzünden banlandı.
    Ben lan-game + esea üzerinde oynuyorum. Esea'nın kendi client'i ve ban sistemi bulunuyor. Birde paralı bir sistem olduğu için burada hack kullanan pek yok.
    Çok nadir çıkıyor bu kişiyide raporladığınız anda direk incelemeye alınıyor ve banlanıyor. Tavsiyem üzerine bir çok oyuncu şuan esea'ya geçti bi kaçını sizde tanıyorsunuzdur.
    Bu arada Nuty ve bir kaç bayan oyuncunun erkek + bazı zamanlar hile açtığının anlaşılması arkadaşınızın hile açmasından daha yıkıcı bir durumdur.

İmkanınız varsa eğer 64 tick rate'li dandik sunucularda maç atmayın. Benim bu gün valvede oynadığım maç sayısı toplam 110. Bu maçlarıda cs:go ilk çıktığı zamanlar atmıştım.
    Arkadaşların zoru ile valve'ye girmek gibi bir hata yaptım. Artık elemanlar "çaktırmayalım" olayını bırakmış speed + wallhack açıyor. Haliyle o maç gitti. Zorla tekrar soktular çok nadir oluyor falan diyerek.
    Tekrar girdik bu sefer bizim takımda 1 karşı takımda 2 wallhack bulunuyordu. Birbirleri ile yaptıkları kapışmada bizim takımda bulunan Rus'un wallhack'i çin malı çıkması üzerine yine yenildik.
    Globalden master'a düşmem üzerine bir daha girmiyorum dedim ve girmiyorum!
    Ya takımım ile ckras üzerinde ünlü takımlarla maç atıyoruz yada esea giriyoruz.
    Fetullah hocamızdan hilecilere özel beddua talebinde bulunuyorum.

Edit: Söylemeyi unutmuşum tüm ünlü oyuncular burda. Get_right'dan screame kadar. Çoğu ünlü takım oyuncusu ile birlikte maç attım bu platform sayesinde.
    Mesela az önce neophyte'dan kaparzo vardı. Maçın bütün istatistiğini aşağıdaki link'den görebilirsin.

http://play.esea.net/index.php?s=stats&d=match&id=3554828

bu siteye üyelik aylık mı? süresiz mi? üyelik ücretleri ne kadar?

• thenk T kullanıcısına yanıt
    Aylık 6,95$ -- http://play.esea.net/premium/?r=554805

1 haftalık guest code bulabilirsen o cod'u kullanabilirsin.
    Üyelik ücretsiz. Kendi client'i var fakat programa girebilmen için premium üye olman gerekiyor.

Aşağıda bir haftalık 2 cod paylaşıyorum. Artık kim kullanırsa.
    Bu kodu üye olduktan sonra premium kısmında en altta bulunan code bölümüne girdiğini andan itibaren 1 hafta boyunca bütün herşeyi kullanabilirsiniz.

DDACC1B7F6F77F1020DC0C312028FDFA
    37B1FCDAF70EEB533F5216D5536D6A80

• quote:

Aylık 6,95$ -- http://play.esea.net/premium/?r=554805

1 haftalık guest code bulabilirsen o cod'u kullanabilirsin.
    Üyelik ücretsiz. Kendi client'i var fakat programa girebilmen için premium üye olman gerekiyor.

Aşağıda bir haftalık 2 cod paylaşıyorum. Artık kim kullanırsa.
    Bu kodu üye olduktan sonra premium kısmında en altta bulunan code bölümüne girdiğini andan itibaren 1 hafta boyunca bütün herşeyi kullanabilirsiniz.

DDACC1B7F6F77F1020DC0C312028FDFA
    37B1FCDAF70EEB533F5216D5536D6A80

Bu kadar kısa sürede kullanılmış olamaz heralde yaw iki kodda çalışmadı.

Kullanılmış bile
    Atarım yine yakınlarda geçer elime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 28 Şubat 2014; 18:09:44 >

Kullanılmış bile
    Atarım yine yakınlarda geçer elime.

Ahaha vay arkadaş, sağlık olsun.

Çok güzel bir sistem gerçekten CS için steam'de ciğerin soldu ama ne yazık ki şu an için buna para ayıramıyorum. Yoksa çok ciddi bir topluluğa benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 28 Şubat 2014; 18:21:29 >

• Konuyu kes mause ile baslamis cs serial dan devam etmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Psn; AnArchyHuOz
  • 800 dpi candır

TRABZONSPOR
  • Şu an var olan ayarlarım

400dpi
    2.8 sensitivity ingame
    Windows mouse 6/11
    Hassasiyet tickini kaldırdım
    m_custommouseaccel 0
    m_rawinput 0

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.