Şimdi Ara

Mount and blade warband Sizce en iyi ülke? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
43.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın mesafe olarak svadya uzak mesafe olarak vaegir
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ben bildiklerimi yazıyım

Rodok ordularının atlarla alakası yoktur. Rodok ordusunda çok nadir at görürsünüz. Çok kalabalık bir atlı ordusu dışında çoğu orduya ciddi kayıplar verdirebilir. Eğer tepede bir yerde duruyorlarsa o atlarınızdan ümidi kesin. Fazla ok yemeden en hızlı şekilde üstlerine gidin yoksa ağır kayıp verirsiniz. Belki savaşı zorda olsa kazanırsınız ancak verdiğiniz kayıp içinize oturacaktır bunu tecrübe edindim Tüm orduların hatta Nordların bile kalesini işgal edebilirsiniz ama iş Rodoklularda değişir. Rodok arbaletli keskin nişancıları oyundaki en iyi nişancılar diyebilirim. Düşman uzak mesafede olsa bile hepsinin kafasına bir ok geçirebilirler aynı zamanda kalkanlarıda iyi parçalar. O yüzden size tavsiyem eğer bir rodok kalesini kuşatacaksanız kaledeki asker sayısının en az 2 veya 3 katı bir sayıyla gitmenizde fayda olacaktır. Mesela kalede 100 asker varsa siz en az 250 askerle gitmelisiniz. Daha merdivenlere ilerlerken kayıp verdiğinizi görceksiniz çünkü merdivende bu sayı had safhaya ulaşıyor.

Kergitlilerin ordusuda atlı üzerine kurulu olduğu için ordunuz çok hızlı ve çevik olacaktır. Belkide taktiğe en az ihtiyaç olan ordu desem yanlış olmaz. Hücum şeklinde saldırıda düşmana ciddi kayıp verdirebilirsiniz aynı zamanda ortam çok hareketli olacağı için savaş zevki had safhada olacaktır. Kale kuşatmalarında zayıf kalırlar.

Sarranidliler ise askerlere rütbe atlatana kadar ciddi kayıp verirsiniz. Belli bir rütbeye kadar adam akıllı zırh giymezler ve çok çabuk ölürler. Geliştirdiğinizde ise elinizde çok az kayıp vereceğiniz bir ordu olur. Zırhlı atı olup baştan aşağı gri zırh giymiş askerler var (adını tam hatırlamıyorum) onlar normal bir askerden 6-7 kat daha az hasar yiyorlar. Normalde bir askere kılıç geçirdiğimde 50 hasar puanı alıyorsam bu dediğim askerler en fazla 6-7 hasar azalıyor. Kale kuşatmalarında savunmada gördüğüm kadarıyla orta düzeyde bir savunma gerçekleştiriyorlar.

100 vaegir 500 rodok u yer

• ben ateş ve kılıca başladımda herkes warband daha iyi diyor.
    warband ın ateş ve kılıca göre iyi yönleri neler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jinora

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ben bildiklerimi yazıyım

Rodok ordularının atlarla alakası yoktur. Rodok ordusunda çok nadir at görürsünüz. Çok kalabalık bir atlı ordusu dışında çoğu orduya ciddi kayıplar verdirebilir. Eğer tepede bir yerde duruyorlarsa o atlarınızdan ümidi kesin. Fazla ok yemeden en hızlı şekilde üstlerine gidin yoksa ağır kayıp verirsiniz. Belki savaşı zorda olsa kazanırsınız ancak verdiğiniz kayıp içinize oturacaktır bunu tecrübe edindim Tüm orduların hatta Nordların bile kalesini işgal edebilirsiniz ama iş Rodoklularda değişir. Rodok arbaletli keskin nişancıları oyundaki en iyi nişancılar diyebilirim. Düşman uzak mesafede olsa bile hepsinin kafasına bir ok geçirebilirler aynı zamanda kalkanlarıda iyi parçalar. O yüzden size tavsiyem eğer bir rodok kalesini kuşatacaksanız kaledeki asker sayısının en az 2 veya 3 katı bir sayıyla gitmenizde fayda olacaktır. Mesela kalede 100 asker varsa siz en az 250 askerle gitmelisiniz. Daha merdivenlere ilerlerken kayıp verdiğinizi görceksiniz çünkü merdivende bu sayı had safhaya ulaşıyor.

Kergitlilerin ordusuda atlı üzerine kurulu olduğu için ordunuz çok hızlı ve çevik olacaktır. Belkide taktiğe en az ihtiyaç olan ordu desem yanlış olmaz. Hücum şeklinde saldırıda düşmana ciddi kayıp verdirebilirsiniz aynı zamanda ortam çok hareketli olacağı için savaş zevki had safhada olacaktır. Kale kuşatmalarında zayıf kalırlar.

Sarranidliler ise askerlere rütbe atlatana kadar ciddi kayıp verirsiniz. Belli bir rütbeye kadar adam akıllı zırh giymezler ve çok çabuk ölürler. Geliştirdiğinizde ise elinizde çok az kayıp vereceğiniz bir ordu olur. Zırhlı atı olup baştan aşağı gri zırh giymiş askerler var (adını tam hatırlamıyorum) onlar normal bir askerden 6-7 kat daha az hasar yiyorlar. Normalde bir askere kılıç geçirdiğimde 50 hasar puanı alıyorsam bu dediğim askerler en fazla 6-7 hasar azalıyor. Kale kuşatmalarında savunmada gördüğüm kadarıyla orta düzeyde bir savunma gerçekleştiriyorlar.

100 vaegir 500 rodok u yer

Savaşın boyutuna göre değişir.Eğer mod yüklediysen ve mod 600 kişilik bir savaşı kaldırıyorsa zor. Ama modsuz nativede 150 kişilik bir savaşta 75 senden 75 ondan erite erite öldürürsün

• Genelde sarranid seçerim bence çok iyiler ve en sevmediğim ülke rodok!! hele o arbaletçiler yokmu kale alırken insanı kanser ediyorlar ?!?!
  • kesinlikle swadya
  • Bence Nord Süperdir
  • arkadaşlar oyunda tecrübem baya uzun 4 yıldır oynuyorum bitirip tekrar oynuyorum akıl almaz taktikler denedim ve emin olun kendimi övmüyorum ama rodok gerçekten çok esrarengiz bir yapıda 2 tip asker ve kesin sonuç bence kral olmak istiyorsanız ilk rodokları yenin ilerde geçrketen sorun çıkartabiliyorlar dediğim gibi çavuşlar teberlerle atları kolaylıkla kesiyor ve kıdemli mırakçıların uzun mırakları atları 210 cm önde durduruyor atlarla çarpışma esnasında arka arkaya diizlmiş bi çavuş mızrak kombinasyonuyla kergitler ve memlükler at namına bi eser ortaya koyamazlar svadya çok başka bir ırk en iyi atlar ve zırhlar topuzlar onlarda diye oyunda adaletysizlik görebilirsiniz ama haritaya baktığınızda en çok toprağa sahip ve en geniş yere egemenlik kurmuş ırkın svadyalılar olduğunu göreceksiniz dolayısıyla tüm krallıkmlarla savaştıkları için bunu hakediyorlar ama svadya askerlerinin bir tek zayıf noktası varki okçuları hasar veremiyor en iyi nişancılarında bile ağır kundaklı yaylar var ama ben kaç kere rodokların elinden arbalet aldığımı bilirim bi seferinde ustaişi arbalet gömüştüm ama ganimet olarak alamadım. svadya süvarilerini yenmenin yoluysa taktikten geçiyor karşımızdakininde oyuncu olduğunu varsayarsak (böyle bir şey yok) taktik uygulayamyacaktır tek taktik acemi bir kişinin karşısında haritadan görmeyecek şekilde şövalyeleri arkaya alıp saldırtıp okçuları kesmesi olacaktır kiğ oyunda tecrübe edinmiş kişilerin çoğu zaman haritası açıktır bu yüzden svadyalıların yenilmesi içten bile değil ovalarda şanslı gibi gözükebilirler.

karma orduya gelmiş konu pekala size bir karma ordu listesi vereceğim ve hiçbir meydan savaşı kaybetmeyeceksiniz :)

200 kişilik bir ordunuzun olduğunu olduğunu varsayarsak
    10 (siz ve 9 NPC 25 üstü olarak alıyorum çünkü benim NPC ler gibi 40 seviye olunca taktiğe ihtiyaç olmadan 120 kişiye kadar kesebiliyoruz)
    50 nord kahramanı(bunlar piyadeler ve okçular arasında kalıp piyadeleri geçebilen atları indiricekler ve balta ve cidalarıyla arkaya geçiişi kesecekler)
    70 rodok keskin nişancısı (en kalabalık birimimiz ve düşman ordusuna inanılmaz bir zarar)
    40 rodok çavuşu (piyade birliğimiz atlılara geçit vermeyecek kişiler bunlar)
    20 svadyalı şövalye (bunlar okçuların paralel görebileceği bir tepede konuşlanacak ve düşman süvarileri kesildikten sonra yaylar saldırmaya başladıklarında girip viddi hasar vericekler buda kaybımızı önleyecek :NPC ler bunlarla aynı safta durucak)
    10 kergit atlı okçusu (bunlarda okçuların diğer parlelinde durup ok ve cidalara atıcaklar süvari birliği kesildikten sonra bunları gelmekte olan düşman ordusunun arkadasına geçirip okçuların dikkatlerini çekicez ve piyadelerimizin kalkanlarını zayıflatmalarını önleyeceğiz en sonda arkalı önlü bi ok silsilesi içinde düşman askerleri harap olucak)

not: bunu denerseniz piyade temasından 5 metre önce kahramanlar ve çavuşlara hücum emri verin şövalye kaybınız olmasın.

%220 zorlukta bu taktikle 4 katım ordu kestiğimi hatırlıyorumda :) güzel günlerdi şimdi zaten 20000 lik krallık ordusuyla sadece zevkine devam ediyorum

iyi oyunlar

Bi ekleme yapmak isterim oyunun en güçlü birimi svadyalı şövalye değildir nord kahramanıdır fakat çok daha zor eğitilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ageofpiratessanakrep -- 12 Şubat 2013; 18:11:45 >

• SVADYALILAR BEA NEDENSE ADAMLARA KANIM ISINDI HEMDE ADAMLARIN 100 ASKERI TUM OYUNA BEDEL :D
  • Kardeşim o senin savaştığın bölgeye göre değişir hepsinin üstün olduğu bir alan var. Sana şöyle açıklayayım:

NORD: adamlarda at mat yok arkadaş lapa güpe koşuyor adamlar bu yüzden meydan savaşlarına hiç götürmem bu adamları. Koy bunları kaleye geleni gideni biçsin, hem kaleyi daha iyi savunur hem daha kolay alır.

VAEGİR: atlılarını çok severim(Balta kullanan her türlü canlıyı severim ) atlılarının pek bi artısı yok ama yaya okçular savunmada çok etkili arkadaş. Elemanlar dalıyor, dur bakalım nereye der gibi pat küt indiriyorlar savunmada ama yakın temasta eyvahlar olsun

RODOK: abi size kokteyl yaptım savaşçı olarak Nordları okçu olarakda Rodokları alın alamayacağınız hiç bir kale yok meydan savaşlarında da çok etkisiz, ancak rakip gelene kadar dayanabiliyorlar

SVADYA: bence oyunun en iyi ordusunu bunlar kurabilir, eğer sadece tek milletten kurulacaksa. Okçuları kötü değil, Meydanlarda ise gümbür gümbür adamlar Armor desen var silah desen var, meydanlarda her rakibi alırlar.

SARRANİD: Oyunun dengeli ordularından biri Svadya gibi. Memlukler çok etkili arkadaş. Uzun mızraklar ve ciritler önemli artıları.
    ordu yapısı bakımından Svadyadan sonra ikinci sırayı alır benim için.

KERGİT: Yenilmeleri zaman alıyor meydanda da kalede de. İlk oyununda Türk ayağına bi girdim sonrada değiştirmedim ama ordumda hiç kullanmadım.

• kergitten başka tanımam cengiz han gibi feth ederim her yeri
  • Biraz eski konu ama yorumum bulunsun. Multiplayır serverlerinde 2 takım krallık ve o krallığa bağlı askerleri kendileri kullanıyorlar . Örneğin 1. Takım ve 2. Takım farklı krallıklar seçiyor tabiki bunu admin yapıyor. Normal oyuncularda o krallıktan bir askere dönüşüp savaşıyor. 5vs5 için memlükeler süper . Ama odada 20 vs 20 (hatta bazı odalarda 200 vs 200 bile olabiliyor) kergit atlı okçularının üstüne tanımam. Bazıları zırhları zayıf diyor doğru . Ama atları çok hızlı ve manevra kabiliyetleri yüksek olduğu için at kullanmayı ve okçuluğu birbirine oturtursanız yenilmezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyundaki en iyi ırk bence kergit ucuzlar kolay eğitiliyorlar süvari olmaları da çok iyi avantaj tek kötü yanları zırhları kuşatmalarda biçiliyorlar
  • bence atlı paralı askerler de iyi çünkü arları zırhlı (yaa keşke oyunu almadan önce bunşları okusaydın şimdi yeniden de başlayamam bir kale aldım off )

• svadya. tekrar tekrar başlıyorum her defasında svadya'yı seçiyorum :) ama sarranid'lerin atlı okçuları da iyi
  • sarranidler çok iyi savaşın me zaman bittiğini anlamazsın bile :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkIce

Bence Vaegir.

Veagir tek geçerim.
  • Çok açık uçlu olmuş.Neye göre kime göre değişir.
  • Aynen zevkler ve renkler tartışılmaz her faction ın kendine özgü artıları var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.