Şimdi Ara

Motosiklet taşıma çantası bagaj kutu ruhsata işletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motosiklet taşıma çantası bagaj kutu ruhsata işletme

Motorsiklet sürücülerine kötü haber geldi bundan sonra motosikletiniz de arka kısımda çanta kutu bagaj vs barındırıyor iseniz bunu ruhsata işletmek zorundasınız.

Motosiklet Kullanıcılarına Çanta Şoku

Bir şirketin başvurusu motorsiklet sürücülerine sıkıntı veren bir kararın çıkmasına neden oldu. Emniyet, motorsikletlerin taşıma kutuları için onaylı ‘tadilat’ projesini şart koştu. Onayı ruhsata işlenmeyenin motosikleti 1 ay süreyle bağlanacak.

Kargocular ile pizzacıların A-2 ehliyetle kullandığı motosikletlerin arka kısmında bulunan "taşıma" kutuları mevzuata takıldı. Şikayet üzerine yapılan yeni düzenleme Türkiye'deki 2 milyon 527 bin 190 motosikletçiyi zora soktu. Trafik denetimlerinde "tadilat" projesi onaysız ve ruhsata işlenmemiş olan motosikletler bir ay parka çekilecek ve sürücülerine 72 TL ceza kesilecek. İstanbul'da uygulanmaya başlayan genelge on binlercemotosikletçinin isyan etmesine neden oldu. Motosiklet tutkunları, "Kargo, pizza ve lokantaların siparişlerde kullandığımotosikletler yüzünden hepimiz cezalandırılmak isteniyoruz" diye tepki gösterdi.

Her şey Anadolu Restoran İşletmeleri (MCdonalds) şirketinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurup ev ve işyerlerine sipariş götüren motosikletlerin arka şasisi üzerindeki taşıma kutularının "tadilat" kapsamında olup olmadığını ve bu hususun ruhsatlara işlenip-işlenmeyeceğini sormasıyla başladı.

TSE'DEN GÖRÜŞÜ SORULDU

Emniyet konu hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan bilgi istedi. Bakanlık da Araçların İmal, Tadil veMontajıHakkında Yönetmeliğe (AİTM) atıfta bulanarak "Bir araç üzerinde imalatından sonra ve/veya hizmet süresinde, aracın niteliğini değiştirecek şekilde yapılan işlemtadilattır" dedi ve ardından Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) görüş istedi.

TSE, motosikletlerin arka şasisi üzerinde yer alan taşıma kutularının aracın niteliğini değiştirdiğini savundu. TSE'nin cevabında, "Bu yüzden araçların mevzuata göre tadilat projeleri hazırlanarak onaylanması ve tadilatların tescil belgelerine işlenmesi gerekir" denildi.

72 TL CEZA KESİLECEK

Emniyet GenelMüdürlüğü, 81 il emniyetine motosikletlerin arka kısmında yer alan taşıma kutuları hakkında bir genelge gönderdi. Genelgede,motosikletlerin arka şasisi üzerine taşıma kutusumontesi yapıldığına dair tadilat projesi ile muayenesinin yaptırılıp yaptırılmadığının kontrol edilmesi istenildi.

Trafik ekiplerine, "Yapılan kontrollerde motosikletler üzerindeki taşıma kutularını belgelerine işlettirmediği tespit edilen sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun 32'nci maddesine göre işlem yapın" emri verildi. Buna göre, "tadilat" projesi onaysız ve ruhsata işlenmemiş olan motosikletler bir ay parka çekilecek ve sürücülerine 72 TL ceza kesilecek.

A-2 ehliyetli 1.4 milyon kişi var

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 2 milyon 527 bin 190 motosiklet bulunuyor. Bu motosikletler A-2 ehliyetle kullanılıyor. 1 milyon 435 bin 414 kişi ise A-2 sınıfı sürücü belgesine sahip.

Kazalara neden oluyor

Yeni düzenlemenin kargo ya da sipariş yetiştirmek isteyen pizza ve lokantalara ait motosikletlerin arka kısmına haricen konulan ve ebadı bir metreyi bulan kutuların trafikte seyreden araçlara "sürtüp" zarar vermesi üzerine yapıldığı öğrenildi.

Eskort polsiler de bile var

Motosiklet kulüpleri karara tepkili. Kulüpler, "600-1200 cc motorlarda fabrikasyon çıkışlı orijinal iki ya da üç bagaj (çanta) bulunuyor. Motorun faturasında ya da belgelerinde orijinal çantalar yer almıyor. Şimdi trafik polisleri bizi çevirip, 'Bagajınızın tadilat projesi var mı? Ruhsata işlendi mi' diye soruyor. Yüz binlerce motosikletle fabrika çıkışlı bagaj ve çantalar var. Kargo, pizzacı vb. motosikletler ile bizlerin ayrı tutulması gerekir" dediler.

Kulüpler, üretiminde standart olan bagajların Yunus ve Şahin polis ekiplerinde de olduğunu savunarak, "Hatta Başbakan'a eskortluk yapan 1200 cc motorlarda da orijinal bagajlar var. O zaman polis önce kendi motorlarına tadilat projesi hazırlatıp onaylatsın" diye tepki gösterdi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklet Taşıma Çantası ve Ruhsata İşletme

Motosikletler için taşıma çantaları, kasklar, eldivenler ve diğer aksesuarlar gibi ek donanımların kullanımı yaygındır. Bu donanımlar, motosiklet sürüşünü daha konforlu ve kullanışlı hale getirir. Ancak, motosiklet taşıma çantalarının ruhsata işlenmesi konusunda bazı yasal düzenlemeler bulunmaktadır.

Motosiklet Çantası Ruhsata İşletme

2023 yılında yürürlüğe giren yeni yönetmeliklere göre, motosikletlere monte edilen taşıma çantalarının ruhsata işlenmesi zorunludur. Bu işlem, yetkili trafik tescil bürolarında yapılmaktadır.

Motosiklet Çantası Ruhsata İşletme Ücreti

Motosiklet taşıma çantası ruhsata işletme ücreti, 2023 yılı için 120 TL olarak belirlenmiştir. İşlem, motosikletin ruhsatına eklenen bir ek ile gerçekleştirilir.

Motosiklet Çantası Ruhsata İşletmeme Cezası

Ruhsata işlenmeyen motosiklet taşıma çantaları kullanmak, trafik cezalarına tabidir. 2023 yılı için belirlenen ceza miktarı, 392 TL'dir.

Motor Çantası Ruhsata Nasıl İşletilir?

Motosiklet taşıma çantası ruhsata işletmek için şu adımları izlemelisin:

• Yetkili bir trafik tescil bürosuna başvur.
    • Motosikletin ruhsatı ve taşıma çantasının faturasını ibraz et.
    • Ruhsata işletme ücretini öde.
    • Motosikletin ruhsatına eklenen eki al.

Diğer Bilgiler

• Motosiklet sepetleri de taşıma çantaları kapsamında değerlendirilmektedir ve ruhsata işlenmesi zorunludur.
    • Ruhsata işlenmeyen motosiklet taşıma çantaları, trafik kazası durumunda sigorta kapsamı dışında kalabilir.
    • Motosiklet taşıma çantaları, yasal düzenlemelere uygun olarak kullanılmalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işte devletimizin mantıksız dayatmalarına karşı sesimizi çıkarmazsak daha çook başımızın etini yerler böyle. otoyollarda ve köprülerde koskoca 2 tonluk otomobillerle aynı kategoriye alınıp aynı ücreti veriyoruz. sigorta kasko olayı arabalarla başabaş gidiyor, trafikte sıkıştırıldığımız yetmiyor, hız limitleri motorsikletler için diğer araçlardan daha düşük ama gelin görünki tüm bunlar düzeltileceği yerde birde çanta mevzusunu çıkarıyorlar. Olanlara dur denipte hakkımızı aramassak kimse bize gelipte al sana demez, binlerce motorsikletçi istanbulda belli bir noktada toplanmalı ve hakkını aramalıdır dayatmalara susarsak semer vuran cok olacaktır
  • öncelikle mükerrer konu başlığı açmayalım. ara sıra böyle medya haber yapıyor çok da mide bulandırmaya gerek yok. ben topcase kullanmaya devam ediyorum, kimsenin durdurduğu ceza yazdığı falan yok. rahat olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

öncelikle mükerrer konu başlığı açmayalım. ara sıra böyle medya haber yapıyor çok da mide bulandırmaya gerek yok. ben topcase kullanmaya devam ediyorum, kimsenin durdurduğu ceza yazdığı falan yok. rahat olun.

Daha önce açıldıysa kusura bakmayın açılmış konu varsa bunu sildireyim o konuyu yukarı çıkarayım.

Ben burada rant için yapılmış bir uygulama görüyorum şimdi motosikletimin arkasında ki bagaj şu an için trafigi tehlikeye atıyor ama ileride ruhsata işlettigimde tehlike ortadan kalkmış mı olacak.
  • mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=95628623&p=

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an sırt çantasıyla işimi görüyorum kanundan haberim yoktu şu an bu yazıya rastladım ve şaşırdım eğer haberim olmadan taktırsaydım vay halime

yan çantalar için şu an bir sıkıntı yokmuş uzun yola çıkarsam yan çanta alayım birde sırt çantası bu şekilde işi çözmeye çalışalım millet motoruna takacağı lastiğin hesabını yapıyorken böyle bir kanun çıkması çok saçma olmuş mc donaldstanda birdaha bir şey yemem
  • Çanta seçiminde kararsız kalmıştım fakat buradan istediğim çantayı sonunda buldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ ARACA PLAKA TAŞIMA
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok orijinal bir reklam yöntemi. Şimdiye kadar bir milyondan fazla kişinin aklına gelmemiştir.
  • geçen gün sırt çantamla 10 kiloya yakın karpuz taşıdım çarşıdan eve kadar eve gelene kadar anam ağladı bu kanunu kim çıkardıysa çıkmasına kim sebep olduysa hakkımı helal etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pago

geçen gün sırt çantamla 10 kiloya yakın karpuz taşıdım çarşıdan eve kadar eve gelene kadar anam ağladı bu kanunu kim çıkardıysa çıkmasına kim sebep olduysa hakkımı helal etmiyorum

Konu 2 yıllık, Yeni çıkan kanun falan da yok rahat olun. Sağda solda yasak mı diye de sormadan kullanın. Karpuz taşımak her halükarda zor. Topcase lerin yükleme kapasitesi 3-3.5kg civarında, daha fazla yüklerseniz bağlantı yerlerinden kırılıp düşme riski var.
  • o zaman her halükarda sırt çantasına devam :) karpuz taşıyamayacaksam bir anlamı kalmadı :)
  • pago P kullanıcısına yanıt
    karpuzun mevsimi geçti napıcaksın içi geçmiş karpuzları taşıdığına değmez.
  • evli değilsin anlaşılan evde hanım isteyince iş değişiyor :)
  • pago P kullanıcısına yanıt
    Hayır evliyim ve 2 çocuk da var. Benimkiler öyle birşey istemiyor. Sana kolay gelsin. Ama ipleri bu kadar hanımın eline verme benden söylemesi.
  • ipleri vermekten değil üstadım canım çekti deyince kıyamadım gidip aldım evin reisi olmak kolay değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.