Şimdi Ara

motosiklet için yakıt hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar iki zamanlı motora sahip motosikletlerde performans için yakıt olarak metanol kullanılabilir mi?motor metanolü yakabilir mi veya ekstra bir sistem fln mı kurmak gerekir?

• Sadece düşüncemi söyleyeyim.
    Bence yakabilir.Hatta böyle bir sistemin videosunu yıllar önce bir yerde izlemiştim diye hatırlıyorum. Ancak bu işin basit olacağını düşünmüyorum. En başta karbüratör ayarlarınızın tamamen değişmesi gerekecektir.
  • Metanol çok zararlı bir madde, yakıt olarak kullanılabilir mi bilmiyorum ama ticari olarak çok zor gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuOstar -- 30 Ocak 2013; 15:04:53 >
  • toksik olduğunu biliyorum kimya öğrencisiyim zaten tedbir alarak yakıt deposuna aktarabilirm. işte sorun yakıtın 2 zamanlı motorda yanıp yanmaması.veya metanol benzine göre gözle görülür performans artışı yapacak mı? katkı maddesi olarak oktan arttırmak için yüzde 10 toluen katmayı düşünüyorum ayrıca
  • oktan mevzusu normal standart araçlarda pek etki etmez. onun bi hesaplamasını görmüştüm biyerde. yüksek oktanın gözle görülebilir bir farkı olması için yüksek performanslı bir motor gerekir. değişik maddelerle daha yüksek yanıcı özellikteki yakıt denemesi hüsran olabilir. oluşacak ısıya motor dayanabilecek mi? alaşımları belli kriterlere göre sonuçta.
  • metanol benzine gore cok daha az oksijene ihtiyac duyar.metanol yakabilmen icin karburator ayarlarinin degismesi lazim.
    en fazla % 10 olcak sekilde benzine karistirip hic bir ayar yapmadan yakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiyok -- 18 Şubat 2013; 1:09:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.