Şimdi Ara

motosiklet deviri ve vergi ödememek için trafikten çekme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar cross motor alacağım ancak bunu boş alanda kullanacağım trafiğe çıkmayacağım. 2. el araç bu ne de olsa adam plaka ruhsat çıkartmış. ben bu aracı üzerime yapınca trafik sigortasını vergisini anında benden mi tahsil edecekler? sadece noter masrafı ile bu işten çıkamazmıyım? üzerime yapılan motoru trafik sigortasını, vergisini ödemeden trafikten çekebilirmiyim? motor almanın devir işlemi hariç ne masrafı olacak? ben bunu mutlaka trafikten çekeceğim ona göre yazın yada başka masrafsız yolu varsa o da olur. bu motoru trafiğe çıkmayacağım için en ucuz masrafsız nasıl sıyrılırım bunu öğrenmek istiyorum. şimdiden çok teşekkürler.

• öncelikle sa arkadaşım aracı trafie kapalı alanda kullanacaksan bi sorun teşkil etmez ama sen o aracı kanuna göre bi araba üstünden götürmen lazım veya motoru çalıştırmadan oraya götürmen lazım eğerki gideceğin yol 10 metre dahi olsa yakalandığında başına iş alırsın.gerçi ülkemizdeki trafik polisleri pek takmıyo böyle konuları senin kararın çektir vergiden kurtul. sigorta kısmına gelince noterle kurtulamzsın onu ayriyetten yaptırman lazım masrafı çok olur haftada 1 zevk için ben vergi+muayne sigortası+trafik sigortası vs. vs. bide o motorun fiyatı,öyle bi zevk için bence fazla eğer sadece trafiğe kapalı alanda kullanacaksan bence çektir mantıklı olur. motoru hevesini aldıktan sonra satıcaksan (ki bu genelde 1 ay olyo sende farklı olabilir ) hiç yaptırma çektir gitsin ama tarfikte yakalanırsan başın ağrır. belki ucuza şöyle gelir alacağın adam sizin tanıdıksa hiç üstünüze almayın satacağınız zaman alacak adam onun üstünden alsın. (tanıdıksa yap değilse sakın haa adam bi şikayette bulunur karakola çaldı diye şahit senet yani delil yoksa cezai işlem yaparlar motor gider para gider hemde hırsızlıktan yargılanırsın ) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• Bir kere aracı trafikten çekebilmek için onu noter satışı ve ruhsatıyla satın alıp sahibi olmak gerekir. Ruhsatı alabilmek için de sigorta yapmak şart. Trafikten çekme işlemlerini bilemiyorum ama onun da bir masrafı olacaktır daha sonra yaptırdığın sigortayı iptal edip bir miktar kesinti ile ödediğin primi geri alabilirsin. Tüm bu masraflarla trafikle uğraşmayayım diyorsan o zaman sıfır alacaksın . Ancak plakasız ruhsatsız polise yakalanırsan o zaman motoru bağlarlar geçmiş olsun.
    Vergi borcunu ödemeden noter satışı zaten olmaz onu unut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 3 Ağustos 2016; 1:20:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.