Şimdi Ara

motoru yıkattık sonrası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar o wd 40 inanılmaz birşey bilimum pas gıcırtı kir toz herşeyi geçiriyor ben arabanın sadece motorunu değil hareketli hemen her parçasını temizledim vantilatörden direksiyon miline kadar. geçen lpg taktırmaya gittiğimde adamlar motora hayran oldu . Hatta dışını da bukadar temiz tutaydın hemen alırdım dedi.
  • bende volvo var v40 bende yıkattım bir sorun la karşılasmadım. Şu VD40 bir de ben deyim alıp sonucu bildiririm.
  • geçen gün sanayide mazot benzin karışımı bişeyle yıkattık.motor tertemiz oldu
  • motor yikatma konusunda kesinlikle tutucuyum ve motoru yıkatmam ve bugüne kadar da hiç yıkanmadı.
    ancak motoru aklıma gelirse kendim bi kova su ve bir bez eşliğinde soğukken siliyorum.
    zannedersem servise verdiğimde de motoru temizliyorlar çünkü benim silme aralıklarım ile motorun toz ve kir içinde olması gerekir ancak o kadar da kirlenmiyor.
    bu vd 40 ı alıp bende bi deneyeceğim kapıların yağa ihtiyacı var bakalım nasıl olacak
  • eski arabam 97 opel astra da motor yıkandımı alt devirlerde silkeleme yapadı 10 15 dk sonra gecerdi şimdiki arabımı bizzat kendim bezle temziliorum....
  • ya zaten benim gittigim yikamacida adam yazi asmis.
    motor yikamalarindan dolayi cikan arizalardan mesuliyet kabul edilmez...
    buna ragmen motoru yikatiyorlar.
    ben anlayamiyorum neden yapiyorlar...
  • SİZE MOTOR YIKAMS İLE İLGİLİ BAŞIMDAN GEÇEN 2 OLAY ANLATAYIMDA SİZ KARAR VERİN YIKANIRMI YIKANMAZMI

    1. FİAT SİENA ARACIMIN MOTORUNU SU İLE İBR GÜZEL YIKAMIŞTIM AKŞAM OLUP YOLA ÇIKTIĞIMDA HARARET GÖSTERGESİ SONUNA DAYANMIŞTI MOTORU STOP ETMEDEN YOLA DEVAM ETTİM VE EN SONUNDA SAĞA ÇEKTİM STOP EDERSEM YATAK SARACAKTI , O HALDE SERVİS ÇAĞIRDIK MOTORDA HİÇ BİR SIKINTI YOKMUŞ SICAKLIK SENSÖRÜ YANLIŞ BİLGİ GÖNDERMİŞ ISLAKLIKTAN DOLAYI GİTTİ 150 YTL PARA BİRDE SERVİSTEN FIRÇA YEDİK ( BEYİN BOZULSAYDI BU PARA 2.000 YTL OLACAKTI ) CEVABINI ALARAK

    2. RENAULT CLİO ARACIMIN MOTORUNU GAZ YAĞI İLE YIKATMIŞTIM VEDE SÜREKLİ YIKATIYODUM MALUM SU ZARAR VERİYORDU , OTOBANDA GİDERKEN BİRDEN AKÜ LAMBASI YANDI VE ARACIM ŞARJ KESTİ DAHA 1 YAŞINDA ARABA NASIL OLUR !!!, YİNE TAMİRCİ ÇAĞIRDIK SEPEB ? GAZ ARACIN DİNAMOSUNUN KÖMÜRLERİNE GİRMİŞ VE HIZLA ERİMESİNE NEDEN OLMUŞ VE YOLDA YAPAMADILAR ORDA AKÜ ALDIK 100 YTL GİTTİ SONRA İSE İDAreten MEMLEKETE GELDİK DİNAMO DEĞİŞECEKTİ 600 YTL İDİ BİZ 120 YTL YE KÖMÜRÜNÜ DEĞİŞTİRDİK

    MOTORUNUZU BEZLE SİLİN ASLA YIKATMAYIN ,




  • Ben motoru belli aralıklarla kendim yıkarım. Hiçbir sorun çıkartmadı. ancak tazikli su kullanmam. Su hortumu tutar baştan sona yıkarım. Herhangi bir sabun veya temizlik maddeside kullanmam.

    Demekki araçtan araca değişiyor
  • geçmiş olsun
  • benim de başıma gelmişti. lada samara mı sapasağlam vermiştim. adamlar beynini de bi güzel yıkamışlar. ıslanan beyin bozulmuş. utanmaz adamlar arabayı ite ite kenara çekmişler. bi de yıkama parasını da alıp anahtarımı verdiler.

    arabanın yanına gittim çalışmıyordu. ben bişiii yapmadım dedi çıktı işin içinden. olan benim arabanın beynine oldu. şahinlerde bişey olmuyo çünkü onlarda beyin yok.

    motor yıkatmanın hiçbir faydası yok. bunu otomobil üretici fabrikalar söylüyor. o gün bugündür ben hiç motor yıkatmam.
  • Babam arabasının motorunu nezaman yıkatsa şanzıman da bir arıza oluşuyor.Vites değitiriken istersen debrajı kökle ama yinede o iğrenç iç geçirten GARRRRÇÇÇÇÇ sesini mutlaka çıkarıyo.Motor yıkandıktan ancak 1 ay sonra bu sesler kesiliyor.Babam bunu bilmesine rağmen hala arabanın motorunu yıkatamaya devam ediyo

  • Herkese merhaba;
    Yaklaşık 1 yıldır bu siteyi ilgiyle takip ediyordum , ilk defa bir konuya katılıyorum.Ben çok şey öğrendim burdan , benimde bir katkım olacaksa ne mutlu bana
    Bende yaklaşık 1 hafta önce aldığım 2. el Megan 2003 model arabamı otokuaföre verdim.Aynı problem oldu , araba sanki gitmek istemiyordu.Acil bir yere baktırdım üflediler , temizlediler olmadı , arabanın bilgisayara girip enjeksiyonların temizlenmesi gerekiyor dediler.Ertesi günü tanıdık bir yere gittim , yine arabayı okuyup , üfledi ! düzelmedi.Sonra gitti 2 tane enjeksiyon ateşeleme bobini aldı geldi , değiştirdi , araba kendine geldi.Bu bana 50+50+20(işcilik) ye mal oldu. Neyse buda bize ders oldu.
    Haberiniz ola arkadaşlar...




  • Bu sprey baya iyi oluyo.Bizim araç servisteyken 2 sıkıyolar bişey kalmıyo.Yanlız silmiyo onlar sadece sıkıyolarEn iyisi birtane de ben alayım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bettyonpower

    motor yikatma konusunda kesinlikle tutucuyum ve motoru yıkatmam ve bugüne kadar da hiç yıkanmadı.
    ancak motoru aklıma gelirse kendim bi kova su ve bir bez eşliğinde soğukken siliyorum.
    zannedersem servise verdiğimde de motoru temizliyorlar çünkü benim silme aralıklarım ile motorun toz ve kir içinde olması gerekir ancak o kadar da kirlenmiyor.
    bu vd 40 ı alıp bende bi deneyeceğim kapıların yağa ihtiyacı var bakalım nasıl olacak



    wd 40 yağlama yapmıyor kardeş dikkatini çekerim.. pas kir yağ kalıntılarını temizliyormuş.. daha sonra tekrar yağlaman gerekir yani yağlamak için değil temizlemek için bu ürün.. bende alıyım hemen




  • motor yıkamanın motora herhangi bir getirisi yoktur.

    eksine her yönden zararı vardır.

    hiç bir zaman motor yıkatmam.

    geçmiş olsun arkadaşım.

    hayırlı günler.
  • bu konu biraz karışık gibi ?
  • iyide motor yıkamak neden gerekli? niye bu riski almamız gerek?
  • walla ben yaz başında arabamın motorunu ve altını yıkattım. cillop gibi oldu motor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Ben motor yıkatmak taraftarı değilim...

    bende aynen. Sakat bi iş, bide işi bilmeyenler yapınca...
  • Arabanın sisteminde bir kaçak vs. yoksa yıkatmayla hiçbirşey olmaz.. Her yıkamada motoruda yıkattırırım kabaca, yani su tuttururum diyebilirim ve hiçbirşey olmadı şimdiye kadar.. Fakat özel motor temizliği için spreyler var onları kullanmanızı tavsiye ederim, gıcır gıcır olur walla :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.