Şimdi Ara

Motorola Türkiye’ye geri döndü: Edge 70 ve Razr 60 resmen satışta (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Conduran kullanıcısına yanıt

kramp bakıyordur. Motorola Türkiye’ye geri döndü: Edge 70 ve Razr 60 resmen satışta 

yani motorola kelimesi kulağa hoş geliyor ama illa transatlantik ürün olacak ise google pixel daha daha iyi olabilir mi?

• 14t ile birebir aynı telefon ondan 3 kat daha pahalı. şaka galiba.

• İlk kez görüyorsun herhalde. Şuan dünyada en iyi akıllı dikey katlanır telefonu yapan firmadır. Bu da bilmem kaçıncı serisi. Ve pazarda da baya pay sahibidir. Mizahın belki 5 6 sene olsa tutabilirdi. Ama şuan için malesef.

Sir Crocodile
  • Geçen gün bir haber vardı: "Mağazalara telefon almak için giden müşteriler eskiden en çok fiyata bakarken artık batarya süresine bakıyor" diye.

Eee? Yeni gelen Motorola telefonlarda ne var? Hiçbiri..

1) Telefon da işlemci de işlemci diyen tayfaya uymuyor
    2) işlemci çok iyi olmasa da olur deyip f/p arayana da uymuyor
    3) Fiyat odaklı müşteriye de uymuyor

Hedef kitlesi kim ola ki?

Bir zamanlar MFÖ nün Ali Desidero su geldi aklıma:

Nasıl olacak?
    Bir hinlik, bir cinlik, bir kurnazlık?
    Nasıl satış yapılacak?
    Bu beraberlik nasıl olacak?

Centilmence mi yaklaşmalı?
    Familyasıyla mı tanışmalı?
    Yoksa bir bilenemi danışmalı?
    Bu telefon sanki bir buzdolabı.. :))

Tüm bu detayları göz önüne aldığımızda Motorola yı Türkiye ye getiren İndeks Bilgisayar ın hiçbir pazar araştırması yapmadan telefonları piyasaya sürmesi resmen facia. Yani belki fizibilite yapmışlardır ama fiyat konusunda yapmamışlar.

Ya da firmanın yöneticileri plazadan plazaya, davetten davete (hani o prime time dizilerindeki zengin,Holding sahibi abiler ablalar gibi) gitmekten piyasaya bakmıyorlar bile.
    Nasıl olsa birileri "Lenovo, Acer, Asus lap top ları alıyor ve köşeyi dönüyoruz" diyorlar herhalde.

Acaba bu firmanın çalışanlarının yüzde kaçı Motorola kullanacak?
    Hatta bir baksınlar tüm çalışanlarının büyük çoğunluğu ya Apple ya da Samsung s serisi kullanıyordur.

Bu şekilde piyasaya sunulan cihazlar ellerinde kalabilir.. Yıllar sonra, realme nin 12 serisi veya CMF phone 1 gibi çok cazip fiyatlarla satmak durumunda kalabilirler.
    Tabii o zaman da işlemciler, batarya kapasiteleri, anten teknolojisi, vs vs çağ atlamış olacaktır.

Sonuç olarak; Bir malı satarken satıcısındır. En güzel kazanç hangisidir? En hızlı ele geçendir değil mi?
    Yap rekabetçi fiyatlama bak gör o vakit..
    zaten zayıf karnın bataryan, işlemcin bir de kalkmış hariçten gazel okuyorsun.

Bir piyasaya yeni girerken Honor u, Tecno yu takip edeceğine bunlar vivo yu oppo yu realme yi takip ediyor.
    Realme gitti, oppo da operasyonlarını yerli bir firmaya devredip gitti.

Sonucun da sonucu;

Nasıl gol atacaklar ( satış başarısı elde edecekler) göreceğiz. Satmamak için bu kadar aksiyon yapmayacağına göre artık o golü firma kendi mi atar yoksa potansiyel müşterilerine mi attırır, röveşata mı olur, vole mi olur bilmiyoruz..

Ama izliyoruz, izleyeceğiz...

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Ederi de bu zaten

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ha gayret kötüleyen bir tayfa var. Olmamalı. Kasım ayında cmf phone 9750 liraya düştü. NFC yok diye dünya kadar kötü yorum yapılmıştı. Onlara kanıp almadım. Halbuki o fiyata al koy eve. Çoluk çocuk var, illa ki birine lazım olur. Düşüren oluyor, bozan oluyor. Yakınlarda MacbookNeo çıktı. Ha gayret yorum: efendim ram bu kadar mı, neye yetecek. İphoneDo kanalında adam kaç katmanlı 4K videoyu aldı, yaptı, renderladı işte. üstelik işim gereği word ve adobe reader dışındaki programlara ihtiyacım neredeyse hiç olmuyor benim. Yorumlara bakıp almayayım diyorum, bu kadar dh ahalisinin bir bildiği vardır diyorum ama yok satan bir ürünü alanların da bir bildiği vardır. Motorola çok önemli bir marka bence. Ülkemiz Çin mallarına teslim olmasın, tüm markalar olsun. Bunlar fakir, alamazlar falan diye çekilmesin markalar. İnşallah Sony de yine döner. Dört gözle bekliyorum, çünkü biliyorum malzeme kalitesini. Sony'nin ülkemizden çekildiği günlerde XIAOMI yazısını nasıl okuyacağımızı bilmiyorduk. O dönemin videoları ortada. O markalar da gelsin ama ekran çentiğine takılmayıp malzemenin kalitesini arayan bir kitle olduğu da unutulmasın lütfen. Küçük bir örnekle kapatayım: Wiwu marka aldığım kablosuz klavye bozulduğu için Apple'dan on iki sene evvel yüksek lisans yaparken aldığım klavyeyle yazıyorum bu yorumu. Evet tuş hassasiyeti, bilmem üç cihaza aynı anda bağlanması yok ama kitaplarımı, makalelerimi, bildirilerimi hep bunla yazdım. Hadi tuşları bozulmadı, pili de mi eskimez. Örneklerin hepsi üzerinde söz söylenebilir, karşı çıkılabilir biliyorum; ama temelde yatan mesajın anlaşıldığını düşünüyorum.

• Ne demiş atalarımız; Motorola hayrola...

• Nokia da küllerinden doğup gelse keşke, iPhone'u Nokia'nın devamı gibi görüyorum ben şahsen.

BİR MİLLET İKİ DEVLET. TÜRKİYE - AZERBAYCAN 🇦🇿🇹🇷
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Cmf fiyatına göre çok iyi hala alınır kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 4 Nisan 2026; 9:10:24 >

İşlemci, malzeme ve ekran kalitesi, inceliği vs.vs.

Samsung etiketi bas S26 ultra fiyatına sat.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.