Şimdi Ara

Motorola Droid 3 -Ana Konu - + İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Motorola Droid 3 -Ana Konu - + İncelemem

Türkiye'ye resmi olarak gelmeyen ve sessiz sedasız piyasada dolaşan fiziksel klavyeli Android'in tüm nimetlerinden faydalabileceğiniz bir cihaz; Droid/Milestone 3.

İlk başkta ana teknik özellikleri

Türevleri:
    Motorola Droid 3 - XT860 4G modelidir
    Motorola Droid 3 - XT862 CDMA + GSM modelidir
    Motorola Milestone 3 - ME863 ise çin versiyodur klavyesi çincedir

Teknik detayları:
    -5 satırlı full fiziksel klavye
    -540 x 960 pixel, gorrillaglas(çizilmez) 4.0 inc qhd ekran
    -16gb dahili hafıza+sd kart yuvası
    -512 mb ram (rami düşük demeyin boşta size kalan ortalama 250mb'dır)
    -8 MP, 3264x2448 pixels, autofocuslu, LED flashlı kamera
    -1080p@30fps video kaydı
    -Çift çekirdekli 1GHz Cortex-A9 işlemci
    -PowerVR SGX540 gpu
    -Yüklü olarak gelen Android OS, v2.3 (Gingerbread), rom ile ics ye yükseltilebilir
    -HTML5 ve Flash desteği
    -Dahili Java MIDP emulator
    -Radyo
    -Full hd, HDMI çıkışı
    -Dahili ofis uygulamaları
    -640x480 çözünürlüklü ön kamera
    -Li-Ion 1540 mAh batarya
    -DLNA
    -Sar değeri: 1.46 (!)

-------------------------

İncelememize geçelim, |kişisel olarak inceleceğim|:
    bende bi tutku vardırki, fiziksel klavyesi olmayan tel kullanamıyorum. Bundan önceki telim Milestone (1)'di, 1buçuk sene kullandım ,çok mesajlaştığım için klavyesi benim için vazgeçilmezdi. Ondan önce Nokia 5800 kullanıyordum, ilk android deneyimim milestone ile oldu. Androidi çok sevmiştim, özellikle klavlesini, emulator oynamak bir gameboy kullanmak kadar zevkliydi milestonede, klavyesi sayesinde. Ama milestone çürümüştü artık, bende teli yenileyim dedim, ve droid 4ü araştırdım bulmadım droid 3de karar kıldım, araştırınca droid 3 ve 4 arasında 0.2ghz işlemci ve ram farkıdan başka birşey olmadığını gördüm.
    Droid 3ü aldım, çok farklıydı, çokta muhteşem devasa bi cihaz gibi geldi bana, klavyesi milestone 1 e göre daha büyük, ekranı daha net, tuşları daha oturaklıydı. teli kurcaladm dahilinde birçok verizon saçmalıkları yüklüydü, hemen bi root, gereksizleri sildim:) Telefonu kurcalamakla bitiremiyordm, çok şekildi, otobüsde klavyesini ŞLAKK! diye bi açtm, etrafımdakilerin gözü telefondaydı, bi garip oldm :)(ama keşke banada öyle baksalardı:).
    Neyse, teli aldığım gibi hdmi kablosu falanda almıştım, ilk işim psx emulatoru, ve gta3ü yüklemekti, yükledim ve hdmi dan, full hd plazmaya bağladım, sonuç muhteşemdi. Sanki ps2 oynuyordum, (gta3) (wasd tuşlarıyla).
    Droid 3te en seveceğiniz şey, klavyesi, neden çünkü tuşları geniş, tele bakmadan tvde oyun oynayıp teli yönetebiliyorsunuz, bu diğer dokunmatik teller için geçerli değil, örneğin klavyesiz bir teli tvye bağladığınızda, ekrana bakmak zorundasınız kontrol için, böyle olncada bi anlamı kalmıyor tvout un.
    1ghz çift çekirdek işlemcisi sayesinde telin açmadığı, açıpta kastığı birşey yok, ram az gözüksede herşeye yeterli geliyor şuanda.ben hiç bi sorun yaşamadm her türlü şeyi denedim hepsi en yüksek performansta.
    ve kamerası çok kaliteli,mp sı düşük gözüksede kalitenin önemli olduğunu anlayacaksınız. ve telefon sağlam malzemeden üretildiği için çizilme, kırılma gibi sorunları çok zor, en sğalam telefon serilerindn biridir droid/milestone serisi

Telefonun artı+ları:
    -5 satırlı geniş fiziksel klavye
    -1080p@30fps video kaydı yapabilen 8mp resim çekebilen harika kamera
    -1ghz çift çekirdek
    -540 x 960 pixels, 4.0 inc qhd ekran
    -16gb dahili hafıza
    -HDMI çıkışı
    -Radyo
    -Uzun batarya ömrü (standrat kullanımımda 2 gün gidiyor)
    -Kasmayan web sayfaları, flash dahil ( flash oyun bile oynuyorm pcdeki gibi, klavye sağolsun)
    -DLNA çok iyi çalışıyor
    -3.7 V ve 1540 mAh'lik batarya ile Droid 3, 9 saatlik kesintisiz konuşma ömrü sunuyor.

Telefonun eksi-leri:
    -Telefon ingilizce, ve türkçe rom olarak cm9 olsada tam stabil değil. Türkçe yamasını yapıyorum
    -Ön kamerası olmasına rağmen 3g görüşme yapamıyorsunuz
    -Geç şarj olması
    -Biraz ağır
    -Telefonn kamera tuşunun olmayışı

Kısacası özet geçeyim.
    Klavyesi var diye telefona eleştiride bulunanlar, klavyeyi kapattığınızda bildiğiniz dokumatik telefon. Kızak zaten biraz zor açılıyor, zaman geçtikçede gevşeme olmuyor (8 aydır kullanıyurm) , bu yüzden cepte falan açılması zor ihtimaldir. HDMI ile tvye bağladığınızda klavyesi sayesinde laptop gibi bir his uyandırabiliyor, tele bakmadan kontrol etmek gerçeği. Kamerası çok kaliteli, özellikle video çekimine hayran kalabilirsiniz. Ekranı sizi, fazlasıyla tatmin edecektir,gorrilla glass ekran, çizilmesi imkansız derecede zordur. 2012 android uygulama oyunlarına tam hakimiyetli.

Droid / Milestone serisinin ekran boyut farkları

Çektiğim video ve resimlere gelelim:

Resimler
    Çektiğiim örnek 2 resim, istek olursa birkaç tane daha yüklerim

Video:
    Kendim, adalara giderken vapurda çekmiştim.Kız güzel söylüyor ama :) 1080p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 13 Mart 2013; 1:14:48 >

• Motorola telefonlari ozellik bakimindan cok severim yalniz incelik olarakta rekabet etmesi gerekli.bknz : oppofinder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bir milestone 1 yeni razr maxx kullanıcısı olarak keyifle okudum incelemenizi; teşekkürler. motorola kalitesini kullanan bilir ve vazgeçemez diyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Motorola telefonlari ozellik bakimindan cok severim yalniz incelik olarakta rekabet etmesi gerekli.bknz : oppofinder.

Droid en ince klavyeli telefon , ve yeni razr ise en ince sayılı telefonlardan biri
  • Htc desire z yerine alinabilirmi acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Quemoy

Htc desire z yerine alinabilirmi acaba :)

Şiddetle öneririm , desire z bunun yanına yaklaşamaz bile
  • Dostum turkce yamayi %100 tamamlarsan bende alayim onu gerci ingilizcem iyi sorun yok ama.Yinede ana dilde daha guzel olurdu.Gercekten bu cihazin yerini tutacak bir telefon goremiyorum.Bundaki rahatlik bir baska.Gidip galaxy 3 alsam yine bundaki gibi zevk alarak yazamam.Zaten herkesin elinde olan bi telefon pek ozel sayilmaz..Bi otobuse bindim herkesin elinde s2 s3 , iphone.kac kiside droid 3 varki.Kendimi cok ozel hissediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOTOROLA Moto G - ANA KONU -
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black44

Dostum turkce yamayi %100 tamamlarsan bende alayim onu gerci ingilizcem iyi sorun yok ama.Yinede ana dilde daha guzel olurdu.Gercekten bu cihazin yerini tutacak bir telefon goremiyorum.Bundaki rahatlik bir baska.Gidip galaxy 3 alsam yine bundaki gibi zevk alarak yazamam.Zaten herkesin elinde olan bi telefon pek ozel sayilmaz..Bi otobuse bindim herkesin elinde s2 s3 , iphone.kac kiside droid 3 varki.Kendimi cok ozel hissediyorum

Malesef, yama yarım kaldı, çünkü bana s3 geldi hediye olarak, genelde S3 kullanıyorum, mesleğim gereği. Ama droid3ü genel anlamda daha çok kullanıyorum, ikisini birden taşıyamadığım için sırayla kullanmaktayım :)

ve telefona türkçe launcher yüklediğinizde olay bitiyor zaten, sadece ayarlar kısımı ingilizce onn dışında sorun yaşamazsınız

• İnceleme için teşekkürler, sizin cihaz verizon mu? CM9 u nasıl kurdunuz?
  • Klavyeli cihazların kralıdır.Bu kadar rahat bir cihaz olamaz. Sattığıma en çok üzüldüğüm cihazların içindedir.

• Sizin cihaz orjinal bootloderla mı çalışıyor du?
  • Merhaba, cihazı yeni edindim. 3G'sini açmayı başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dickinson

İnceleme için teşekkürler, sizin cihaz verizon mu? CM9 u nasıl kurdunuz?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1425026
  • quote:

Orijinalden alıntı: ard34

Merhaba, cihazı yeni edindim. 3G'sini açmayı başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

3Gsi açıktır? Fakat 3G ile görüntülü arama yapamazsınız. bu seçenek sadece LG ve Samsung modelleirnde var
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

Merhaba, cihazı yeni edindim. 3G'sini açmayı başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

3Gsi açıktır? Fakat 3G ile görüntülü arama yapamazsınız. bu seçenek sadece LG ve Samsung modelleirnde var

Teşekkürler apn turkey ile halletmiştim. Tüm özelliklerin stabil çalıştığı bir rom var mı bildiğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dickinson

quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

Teşekkürler apn turkey ile halletmiştim. Tüm özelliklerin stabil çalıştığı bir rom var mı bildiğiniz?

Şuanda 2 tane adam gibi rom var droid3 için
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1425026
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1804665
    rom indirme sunucusuhttp://goo.im/devs/hashcode/solana/
    rom güncellemelerinide burdan takip edebilirsinhttp://blog.hash-of-codes.com/
    bunlarda diğer romlar
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1278056
    http://www.droidforums.net/forum/maverick-rom-d3/196770-maverick-rom-droid-3-mavrom-v3-0-a.html
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1308924
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1366882
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1303511

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 13 Aralık 2012; 13:08:12 >

• bu telefonu forumda dolaşırken keşfettim ve sanırım htc desire z'den vazgeçerek bunu alacağım...

peki bu telefonu nereden alabilirim? (sıfır olarak)

vatan, teknosa, darty sitelerinde bu telefonu göremedim. hepsiburada'da da yok.

bir de kullananlar, telefonun olumsuz özelliklerini de yazabilirler mi?
    klavyesinin basımı kolay mı mesela (htc desire z forumunda fiziksel klavyenin çok sert olduğunu okudum. bir de çok kasıyormuş telefon, zaten o yüzden htc'den vazgeçtim).

512 mb ram yeterli mi (oyun oynamıyorum, ama telefonla film falan izlerim ve office, pdf falan okurum diye düşünüyorum + aynı anda çok sayıda web sf. açabilirim, şu anda bile 10 sf açık mesela... bunlar için, 512 mb ram yeterli olur mu?)

dokunmatiği iyi mi?

şarjı kaç gün gidiyor?

gibi hususlarda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

not: bu arada başlığı açanlara, telefonu keşfetmemi sağladıkları için teşekkür ederim :)

• bir de telefonda 'dahili radyo' var mı? yani internete girmeden radyoyu kullanabilir miyiz?

bu sayfada 'internet radyo' demiş sadece:
    http://www.motorola.com/us/consumers/DROID-3-BY-MOTOROLA/73138,en_US,pd.html?selectedTab=tab-2&cgid=mobile-phones#tab
  • quote:

Orijinalden alıntı: phinthy

bir de telefonda 'dahili radyo' var mı? yani internete girmeden radyoyu kullanabilir miyiz?

bu sayfada 'internet radyo' demiş sadece:
    http://www.motorola.com/us/consumers/DROID-3-BY-MOTOROLA/73138,en_US,pd.html?selectedTab=tab-2&cgid=mobile-phones#tab

Özelliklerini ve incelemeisini yukarda görebilirsin, şarjı 2günü normal kullanımda tamamlıyor yoğun kullanımda 1 gün gidiyor.
    Radyosu dahili olarak var, bundan emin olabilirsin
    ve bu cihaz Türkiye'de satılmıyor. sahibinden.com'da yada gittigidiyor yada sanalpazar.comda sıfır yada ikinci elini bulabilirsin.
    512mb ram var fakat, hiç bir oyunda sıkıntı yaşamadım şuanki oyunlarda 512yi geçecek türdende değil zaten
    Dokunmatiği çok iyi ,tereddütün olmasın

• KONU GÜNCELLENMİŞTİR.

s3'ümün ekranı kırıldığı için artık kalıcı olarak droid 3'e geçmiş bulunmaktayım.

s3'ün ekranı, telefon düştüde kırıldı, ömrümde böyle kalitesiz (fiyatına göre) cihaz görmedim. İlk defa düşürdüm ondada pert oldu.
    Droid 3'üde, içine su geçti bişi olmadı, merdivenden yuvarlandı bişi olmadı, fayansa çakıldı bişi olmadı ve şuanda ömürlük diye tabir edeceğim bir cihaz olarak görüyorum bunu, s3'deki tecrübemden sonra. 1buçuk yıldır kullanıyorum, kızağı bile henüz esnemedi çizik bile yok, s3'de çok olmştu çizik sıkntısı.
    Neyse, Motorola'ya devam, bundan sonraki cihazımda, motorola olacaktır.

konu güncellendi..!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.