Şimdi Ara

motorlu çanak kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar motorlu çanak sistemini kurmak istiyorum kurmak cok mu zor yoksa herkes yapabilirmi şimdi gelelim aparatlara elimde 90 cm çana var http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=210 linkte mtor örneği var sadece bu aparatmı gerekir yoksa başka paratlarda lazım mı izmirde kaç uydu izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

• Bende Motorlu çanak var.
    SAnırım motor ile 150 cm çapa kadar kullanabiliyorsunuz. bende ki 120 cm sanaırım. taktıralı 3 sene oluyor.
    Başka aparata gerek yok.
    yanlız çanağı kuracak şahsiyetin bilgili olması gerek. baya uğraşıyorlar. Kış günü kimsa 2-3 saat çatıda geçirmez heralde.
    Ankara da 5-6 uydu alıyorum. Pek te uğraşmadım 2 senedir. İzmir i bilmem.
    Kolay gele
  • Arkadaşım biraz elin anahtar tutuyorsa oalbilri daha önce sabit çanak anten kurdunmu kurduysan şu yöntemi izle diseqc motor kullanmanı öneririm ve 90cmlik çanak anten yeterli olur hem hesaplı hemde hava muhalefetine daha az maruz kalır sistemin ömrü uzar daha büyük çanak antenlere nazaran
    nasıl yapacaksınız çanak anten ve motoru birbirine90 derecelik açı ile bağlayın yani çanak anten ve motorun tam eksenlerinden geçen sanal bir doğru üzerinden geçecek şekilde ve diseqcmotorun solundaki acı derecelerini 42 derecede sabitleyin canak antenin yukarı aşağı açısını sağlayan vidaları tam sıkmayın çanak antenin sabitleme direğinida tam sıkmayın şimdi bu iki nokta ile yani yere sabitlediğiniz direğe bağlanan motor kelepçelerinden ve çanak antenin yukarı aşağı açısını sağlayan yeren türksat uydusunu bulun çanak antenin yukarı aşağı acısını sıkın motoru uydu alıcısımda 10 derece kadar doğuya çevirin uzaktan kumanda veya motorun üzerindeki düğmelerden daha sonra direkle motorun bağlantı noktasından turksat tekrar gelinceye kadar batıya çevirin ve sıkın çanak anten türksatda yayın aldığı zaman doğuya doğru boynunu bükmüş gibi duracak
    çok zor geldiyse çağırın bir montajcı arkadaş o hemen ayarlasın ama 90cmlik çanak ve diseqc motor ve dijital tv akartı olarakta skyvision tavsiyemdir

• motorlu çanak yerine tek bir çanakla bir kaç uydu izleyebileceğin tarzda satılan çanak sistemleri mevcut onları kullan daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: selim69

Bende Motorlu çanak var.
    SAnırım motor ile 150 cm çapa kadar kullanabiliyorsunuz. bende ki 120 cm sanaırım. taktıralı 3 sene oluyor.
    Başka aparata gerek yok.
    yanlız çanağı kuracak şahsiyetin bilgili olması gerek. baya uğraşıyorlar. Kış günü kimsa 2-3 saat çatıda geçirmez heralde.
    Ankara da 5-6 uydu alıyorum. Pek te uğraşmadım 2 senedir. İzmir i bilmem.
    Kolay gele

diseq motorlar 120 cm'den büyük boyutlu canaklari tavsiye etmiyorlar. belki Stab markasi 150cm'i kaldirir ama onuda zorlar diye düşünüyorum.
  • bulunduğum yer bir site 4 apartmandan oluşuyor türksat başka balkonda hotbird çanağıda başka balkonda 2 sini aynı balkona koyamıyorum ya türksat çekmiyor yada hotbird önüne apartman geliyor ama motoru hotbird uydusuna monte edecem büyük ihtimalle türksatı görmeyecek. türksat çanağı ayrı zaten onda problem yok. benim amacım w2,w3,hotbird,thor,sirus,astra tabi alabiliyorsa vb.. uyduları motorla almak istiyorum yani balkonun önü 180 derecelik bir açık alan var. ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz.
  • diseqc motor ve 90 cmlik çanak antenile yapabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motorlu çanak anten ne oluyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motorlu çanak kullananlar gürültüden çok şikayet ediyorlar. İzolasyon açısından önerisi olan var mı?
  • astra için en az 120cm lik çanak gerek diyorlardı 90 lık yeter mi bilmem.
  • standart motorlar için 120 lik çanaklar olmuyor benim bildiğim kadarıyla,kollu diye bi motor vardı sanırım 120 lik çanaklar onlara takılabiliyor...

Ayrıca herkeze tavsiye ederim bu motor olayını,doğru net açıdan Turksatı ve Hotbirdi yakalayıp kaya gibi sabitlediğinizde diğer tüm uyduları çok rahat bulabiliyorsunuz,ben şuan 7 uyduyu izliyorum,uydular arası geçiş mesafeleride en fazla 30 saniye kadar sürüyor...

ses konusu bence o kadarda abartılı bir durum değil,ince tiz bir ses çıkartıyor ama çok fazla rahatsız edecek boyutta değil bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: saka

Motorlu çanak kullananlar gürültüden çok şikayet ediyorlar. İzolasyon açısından önerisi olan var mı?

Gürültü mü Diseq motorlar ses cikartmiyorlar. nerdeyse duyulmuyor dönerken ama kollu motorlari bilmem belki ses cikartiyorlar ama abartacak şekilde cikarticagini sanmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fblikurt

bulunduğum yer bir site 4 apartmandan oluşuyor türksat başka balkonda hotbird çanağıda başka balkonda 2 sini aynı balkona koyamıyorum ya türksat çekmiyor yada hotbird önüne apartman geliyor ama motoru hotbird uydusuna monte edecem büyük ihtimalle türksatı görmeyecek. türksat çanağı ayrı zaten onda problem yok. benim amacım w2,w3,hotbird,thor,sirus,astra tabi alabiliyorsa vb.. uyduları motorla almak istiyorum yani balkonun önü 180 derecelik bir açık alan var. ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz.

iyide arkadasim eger senın için bu uydular önemliyse bence multi-lnb almanı tavsiye ederim. motor olayi daha farkli kullanim gerektirir. yanı sanada söylemiştim ben 70derece dogudan, 30 derece batiya kadar aradaki tüm uydulara göz atiyorum ama sen yakın uydulari izliyceksen multi-lnb aparati satiliyor. bir cok internet sitesi ve uydu dukkanlarinda mevcut bence böyle yap. birde 120cm lik çanak alirsan sorunsuz anında görüntü alirsin. bekleme gibi sorunun olmaz.

• motor lu çanak ilk defa duyuorum abicim motor ne işe yarıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BoZo:.

motor lu çanak ilk defa duyuorum abicim motor ne işe yarıyor

motorlu çanak ile farklı yöndeki uyduları tek çanakla izleyebiliyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BoZo:.

motor lu çanak ilk defa duyuorum abicim motor ne işe yarıyor

• bir tavsiye arkadaşlar.bizde eskiden motorlu çanak vardı. motorlu kullanacaksanız çanagı kuracagınız yer mutlaka açıklık olsun. etraf binalarla çevrili ise çok sorun yaşarsınız. bizim evin üstü açıklık, 2 katlı olmasına ragmen önde arkada bizden yüksek binalar yok. çok rahat uyduları ve kanalları bulabiliyordum. ancak bir akrabam da bizden özenip motorlu çanak aldı. ancak çevresinde yüksek binalar vardı. bazı uydular dışında uydu bulamıyordu çanak. kuracagınız yer açıklık ise motorlu çanak tam size göredir.
  • bizim buralarda pek fazla rüzgar olmaz goldmaster diseqc almaya karar verdim 85 ytl çanağın bulunduğu yerden türksatı bulmam imkansız o tarafa döndüğü zaman önüne bina geliyor ama sorun olmaz cünkü türksat çanağı ayrı acaba motorlu çanaktan gelen kabloyu türksat çanağından gelen kabloyu diseqc le birleştirirsem sorun olurmu yada başka bir yöntem var mı çanağı çatıyada monte etmek yasak. bulunduğum yerin parametreleri bu 38.4670°N, 27.1670°E şimdi önümde dediğim gibi 180 derecelik açı var. hotbird w2 w3 vb alabilirim ama türksatı alamam. şimdi ben kaç uydu seyredibilme imkanım var. ne gibi ayarlar yapmam lazım çanağı hangi uydu yönünde sabitlemem lazım. yardımcı olursanız sevinirim.
  • yardım edecek arkadaş yok mu
  • Arkadaşım,
    Diseqc motor ile sabir çanağı bir araya getirmek sorun olacak,
    Ayrıca Doğu tarafında bulunan uydularıda izleyemiyeceksin.
    Mademki almışsın, çözüm bunu monte etmekte, en azından bir çok uydu izler yorgunluğunu atarsın.
    Bende 120'lik çanak ve diseqc motor takılı. Yaklaşık 40'ın üzerinde uydu yakalayabiliyor, ama bir çoğunda dişe dokunur bir kanal yok ama özgürce gezinme şansın var.
    Gürültü sorunu olmaz, çok az ses çıkarır. Hemen her uydu alıcısıyle izleyebilirsin, ilave aparat gerektirmez. LNB'ye giden kablo motora girdi çıktı yapacak.
    Verdiğin kordinatlar doğru ise Osmancalı-Küçükbelen arası bir yer çıkıyor.
    Montaj yapmadıysan, Pm de atabilirsin daha ayrıntılı birkaç ip ucu verebilirim.
    Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.