Şimdi Ara

Motorinde ÖTV sıfırlandı, Resmi Gazete’de yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Motorinde ÖTV sıfırlandı, Resmi Gazete’de yayınlandı
    Özellikle ABD-İran geriliminin Hürmüz Boğazı’nı da içerisine alması bu yıl akaryakıt fiyatlarına ciddi bir darbe vurdu. Sürekli yükselen yakıt fiyatları nedeniyle hem global hem de ülkemizde enflasyon konusunda riskler ortaya çıktı.

Motorinde ÖTV sıfırlanıyor

Artan yakıt fiyatları karşısında bir süredir Eşel Mobil sistemi uygulanıyor ve artışın tabelalara minimal yansıması sağlanıyordu. Özellikle nakliyat sektörünün motorin fiyatlarından negatif etkilenmesi nedeniyle ÖTV düzenlemesi devreye giriyor.

Ayrıca Bkz.TFF Fantezi Lig başlıyor

Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeye göre motorinde ÖTV değerlemesi Ağustos ayı sonuna kadar sıfırlanıyor. Sonraki aylarda ise kademeli olarak artan ÖTV miktarı söz konusu. Eylül ayında litre başına 3TL, Ekim ayında litra başına 6TL, Kasım ayında litre başına 9TL, Aralık ayında litre başına 12TL ÖTV uygulanacak. Ocak ayından sonra ise litre başına 13,9006TL ÖTV şeklinde devam edecek.

Henüz düzenleme yeni yayınlandığı için pompaya nasıl yansıyacak bilinmiyor ancak bazı kaynaklar iline göre motorin litre fiyatının 65TL-70TL arasına yerleşebileceğine dair ihtimaller veriyor. Diğer taraftan benzin ve LPG için herhangi bir ÖTV değişikliği söz konusu değil.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/08/20260813-0.pdf

• Elektrikli otomobil veya zamanla Elektrikli otobüs kamyonlara izin verirlseydi belki de bu kadar olmazdı. Ama nerdeyse dünyanın her ülkesinde (Afrikayı bilmiyorum) elektrikli arabalara vergi indirimi teşvik verilip sen yeri gelince elektrikli arabalardan %75 vergi alırsan böyle işlere de uğraşırsın. Anlaşılan daha çok çare aranacak bu enflasyon meselesine
  • Heyecan yapmayin, sadece 15 gün için :D

• Elektrikli otomobil veya zamanla Elektrikli otobüs kamyonlara izin verirlseydi belki de bu kadar olmazdı. Ama nerdeyse dünyanın her ülkesinde (Afrikayı bilmiyorum) elektrikli arabalara vergi indirimi teşvik verilip sen yeri gelince elektrikli arabalardan %75 vergi alırsan böyle işlere de uğraşırsın. Anlaşılan daha çok çare aranacak bu enflasyon meselesine

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Artık normali bıraktık farklı fanteziler içinde vergi yiyoruz. Bir anda çıkartamadıkları zammı bu şekilde ötv'yi kaldırıyoruz haberleri altında yine millete kitleyecekler. Gelecek sene tahminimce 100 - 120 arası olacaktır litre fiyatı.

• 25 yılda çözülmeyen sorunlar için yakında sanki 25 yıldır muhalefette (gerçi muhalefet de neredeyse iktidardan beter; kaşıkçı kavgasına inanmayın) olan kendileriymiş gibi sorunların çözümü için oy isterler, Başkanlık istemi yaramadı mı, bi de padişahlığı deneyelim -başkanlık sistemini kötülemeye başlarlar, sanki getiren benmişim gibi- diye, "siz görün ondan sonra benzindir, mazottur, doğalgazdır bunlarla nasıl uğraşılır göreceksiniz" diye!

Edit (ekleme): Bu arada taze haber, sabah indirip akşam öhmmm... kaldırıyorlar fiyatı :) Yarını beklemeye bile gerek görmediler :)

memurlar.net
    Akaryakıta çifte zam! Motorin yeniden 80 TL'ye yaklaşacak
    https://www.memurlar.net/haber/1175328/akaryakita-cifte-zam-motorin-yeniden-80-tl-ye-yaklasacak.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 14 Ağustos 2026; 09:09:19 >

• bu işin hayra alamet olduğunu zamanla göreceğiz.

• Nasıl olsa sesini çıkartıp itiraz eden yok.. Adamlar resmen korku imparatorluğu kurdu..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu çok hassas bir konu. Devlet olabildiğince yakıt fiyatlarını dengede tutmalı. Yoksa yakıt fiyatıyla eş oranda bir artış anında her şeyin fiyat etiketine yansıyor. Derken yakıt ucuzluyor ama piyasa ucuzlamıyor. Şu Hürmüz Boğazı bir denkleme oturana kadar devlet çok hassas ayar yapmalı.

Telefon numaramı yeni değiştirdim ve sıfır reklam geliyor. Telefon numaramı buraya kaydettiğimde pazarlanmayacağından nasıl emin olacağım? Ve olası gelecek her bir reklam için nasıl bahane üreteceksiniz? AN İTİBARIYLA 02:20 14-08-2026 Telefon numaramı girmeden mesaj yazmama izin verilmediği için buraya yazıyorum.
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

Ben de göremedim galiba. Neden padişahlık olunca batıyor? Gelsin avrupa'daki fransa'daki Osmanoğlu soy isimliler, verelim krallığı kraliçeliği danimarka gibi, hollanda gibi bilemedin ingiltere gibi en azından Osmanlı dönemi ülkelerle bir yakınlaşma bir ticaret olur. Yani farklı bir bakış açısı ile neden olmasın?

Hürmüz boğazı sorununu iktidar yarattı diyorsanız ona bir şey diyemem. Sözcü yada Halk TV'den biri de Rusya ile Ukrayna savaşının sebebini bizim iktidarın suçu demişti. Yani böyle şeylere birşey diyemiyorum. Zaten denmez.

Telefon numaramı yeni değiştirdim ve sıfır reklam geliyor. Telefon numaramı buraya kaydettiğimde pazarlanmayacağından nasıl emin olacağım? Ve olası gelecek her bir reklam için nasıl bahane üreteceksiniz? AN İTİBARIYLA 02:20 14-08-2026 Telefon numaramı girmeden mesaj yazmama izin verilmediği için buraya yazıyorum.
  • Yeşilmişik kullanıcısına yanıt
    Aslında fena fikir değil, eskisi gibi diğer krallıklardan kralın kızlarından biri ile baş göz edersek bizim salça satan (adam işleri büyütür buradan, hazineye ek gelir olur) Osmanlı şehzadesini, artık diğer ülke dünürümüz olur, ondan sonra artık bayramlarda gidip gelmeler derken o ticaret senin bu imtiyaz bizim, vayyy anam vay, düşüncesi bile oldukça hoş...

Motorinde ÖTV sıfırlandı, Resmi Gazete’de yayınlandı

• ÖTV sıfırlandı diye 9,25 TL indirim yapıldı, ertesi gün 8,89 TL zam geldi. Vatandaşın cebine kalan sadece 36 kuruş. Motorinde ÖTV sıfırlandı, Resmi Gazete’de yayınlandı 

Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
    2007 Formula One World Drivers' Champion
  • Merhaba.Enflasyonu düşük göstermek icin bu hamleyi yapiyorlar ancak son bilgiler ve aciklananlarla her ay 3tl ilarak oteve eklenecek.Bu kadar ani bir soku vatandas nezninde istemiyor su anki hakim güç, palas vb.Kurbagayi yavas yavas isitarak kaynatiyor.İlaveten enflasyon tuik Yaz kizima ragmen çok yüksek.Zamlar vb. Var ilaveten faiz indirmek istiyorlar.

Ulke yasanmaz oldu kisaca her gecen gün.

Sonucta kimseye yedirmez kupon arazi peşinde kosan zihniyet ve basindaki.%74 vergi dolayli olarak aliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 14 Ağustos 2026; 12:42:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.