Şimdi Ara

Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
8.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzine salı günü 44 kuruş zam gelecekmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitokondri Kristası kullanıcısına yanıt
    Ben dizel sahibiyim ama dizele de gelecek zam.

Tahminin 10-11 bandına oturacak dizel de benzinli de.
    Dizel litre bazında avantaj sağlamaya devam eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da simdi geldi pazartesi 44 krs zam diye... Ülkenin anasını ağlattılar. 1 ay içinde 10 bandına geldi yakıt...

• Bu gidişle her hafta Akaryakıt zammı olacak gibi!

Vede bu zamlar devam ederse tercihler ELEKTRİKLİ Otomobillere kayacak ...

Zaten bir çok otomobil firması 2030 ve sonrasında otomobillerin çoğunu Hibrit ve Elektrikli olarak üretecekler.

• zotacing kullanıcısına yanıt

katılıyorum, şu son zamlar öncesi 7.35'ten depoyu full'edim, 200km'dir fazla kasma yok ama sakin kullanıyorum, yol bilgisayarı 45km ortalama hıza 3.8lt gösteriyor. dikkatsiz kullanimda önceki 4bin km'lik uzun dönem ortalaması 4.8lt idi. artık hedef 4 litreyi aşmamak :)

(2015 Megane 1.5dci 90hp-manuel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Ekim 2021; 19:55:31 >
  • İlk olarak 1.5 dci motor 4-5 lt çok rahat yakiyor uzun yolda, yani rahat rahat bir depo 1000 km yi görüyor. Böyle bir benzinli hala yok.

İkincisi dizelin torku bile tercih sebebi olabilir.

Benzinli sessizdir iyidir hoştur da artık eskisi gibi de bakımları ucuz değil, yeni nesillerde yanlız iridyum buji değişimine 750 tl alınıyor, nerde kaldı benzinin ucuz bakımı

Hibritin şehir içi 3 yaktığı yerde 4 yakarmi hiç :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel aracın Egr valfi enjektörü turbosu pompası rejenerasyonu, siyah duman atması bitmez kardeşlerim. 4 litre yakıyor diye kendinizi kandırın siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer -- 23 Ekim 2021; 20:39:44 >
  • asbengu A kullanıcısına yanıt

Dizelin torku diyorsunuz da turbo benzinli araçlar artık aynı torku ve hatta daha fazla hp gücüne sahipler. Yakıt olarak da sakin kullanımda 1.5 lt fark oluşuyor ortalama da hatta şehir dışı kullanimlarda çok süratli kullanmamak şartı ile dizel ile benzinlinin aralarında yarım litre ancak fark oluşuyor Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir 

Bu arada dCi Clio sahibiyim.

Örnek olarak Qashqai :

Benzinlisi:

Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir

Dizeli:

Motorin / Dizel Yakıt Devri Bitmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funnerman33 -- 23 Ekim 2021; 20:42:30 >

• Peki bundan kamyon, tır ve iş makinesi sürücülerinin haberi var mı?

• 35-40 bin tl dizel farkı vereceğinize faize koyun yılda 5-6 bin tl faiz alın

• Funnerman33 F kullanıcısına yanıt
    Qashqai benzinli kullanıyor komşumuz,şehiriçi 9-10ltnin aşağısına düşmüyor (beyoğlu-şişli-levent arası kullanıyor)
    Fabrika verileri daha düzenli trafiğin olduğu şehirlerde geçerli olabilir,istanbul için bence mümkün değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben de dizel kullanıyorum. Ama ortada bazi gerçekler var

Benzin mazottan 30 krs ucuz ise adblue dedigin şeyin birak litresi miligrami bile enayilik .

Kaldi ki ileride başına ne bela açacağı belirsiz

Daha partikül filtresi egr vs saymiyorum bile

Benzinin akarı yok kokari yok.Fanatikligi bırakıp gerçekçi olmak lazim

• Benzinli araca binenler aynı aracın dizeline parası yetmediği için biner.

• Elektrikli araçların az yakacağını düşünenler hayal görüyorlar. Devlet aldığı vergiden vazgeçmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

forumda genelde hep turbo benzinli araç sahipleri bakın 100 km şu kadar yaktım , yol bilgisayarı görüntüsü vs. konu açıyor ( 100 tane bu tarz konu açılıyorsa yüzde 95'i turbo benzinli araç sahipleridir.

Dizel araç sahipleri genelde şu kadar yakıyorum şöyle yapıyorum diye konu bile açmıyor.. kısaca adamlar psikolojik olarak kendini rahatlatmaya çalışıyor sizin yazdığınız durum tespitinin dibidir!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.