Şimdi Ara

motordan gelen hır hır ses ne olabilir ?? (sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben arabayı çalıştırdığım zaman motordan hır hır ses geliyor.... ancak debriyaja basınca ses gidiyor. 1 e takınca ve kalkınca ses devam ediyor 2de keza devam ediyor 3 te iyice azalıyor 4 ve5 te sorun yok. debriyaj balatası bitince böle ses gelebilir mi. debriyaj bilyesi bozulmuş olabilir mi. bu durum tipik bir arıza ile örtüşüyor mu. debriyaj bilyesi bozuksa ne yaptırıyım?
    araç 2001 megane 1.6 16v lütfen bilen arkadaşlar yardım etsin saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhe -- 10 Eylül 2007; 18:31:47 >

• arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhe -- 30 Ağustos 2007; 22:45:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhe

arkadaşlar ben arabayı çalıştırdığım zaman motordan hır hır ses geliyor.... ancak debriyaja basınca ses gidiyor. 1 e takınca ve kalkınca ses devam ediyor 2de keza devam ediyor 3 te iyice azalıyor 4 ve5 te sorun yok. debriyaj balatası bitince böle ses gelebilir mi. debriyaj bilyesi bozulmuş olabilir mi. bu durum tipik bir arıza ile örtüşüyor mu. debriyaj bilyesi bozuksa ne yaptırıyım?
    araç 2001 megane 1.6 16v lütfen bilen arkadaşlar yardım etsin saygılar

debriyaja basınca kesilen ses prizdrek dişlisindendir,çok sorun çıkarmaz sana böyle devam edebilirsin bence,
    ancak diğer dediğin konu yani 1-2-3 viteste olupta 4-5 viteste olmayan sorunun şanzumandan kaynaklanan bi sorun bana göre rulmanlar ve senkromençler bozuk olabilir,ama halledilmeyecek bi sıkıntı değildir bence,
    yinede daha net bilgi verecek arkadaşlar burada çok,sanırım sana bu sıkıntında yardımcı olurlar,
    saygılar

• peki arakadaşım prizdrek nedir. nasıl değişir. çok mu maliyetlidir. araç vitesteyken gelen ses gaz ile ilişkili gaz verince ses geliyor gazı kesincw gidiyor ve rolantideki sesi andırıyor
  • Bence debriyaj rulmanı... Eğer debriyaj balatanız da bitmeye yakınsa onu değiştirirken (büyük ihtimalle set halinde rulmanla birlikte alacağınız için) rulmanı da değiştirirsiniz. Bir tek onun için şanzıman indirmeye gerek yok...
  • debriyaj balatası değişirken şanzuman mı inmesi gerekiyor. çok mu garip bir soru oldu. böyle kullanmaya devam edersem ileride ciddi bir hasar verir miyim araca.
    Nerde bu forumun duayenleri. yardım lütfen
  • Motorun krank mili çıkışında bulunan volan ve debriyaj baskı-balatasının devamında şanzıman olduğu için şanzımanın inmesi gerekiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ses devam ediyor üstüne bir de 1. viteste titreme eklendi ne oluyor bu arabaya ya. kalkarken 1. viteste 10 metre kadar bir mesafede araba titriyor. düz yokuş fark etmiyor hatta yokuştaki titreme daha kısa sürede geçerken düz yolda daha hissedilir bir titreme var. bir de vites geçişlerinde vuruntu başladı özellikle 2ye atarken... 3.4.5 de sorun yok. garip olan bir performans kaybım da yok. ama 3 vitese kadar gaza bastıkça vııııır diye bi ses gelşyor. gazdan ayağımı çekince kesiliyor. 4 te beşte 5te hiç ses yok. hız dan hiç ama hiç haz etmem ama sırf 4 te 5 te ses var mı diye 187-190 arası bir hız yaptım.( Şu an vicdanen rahatsız oldum, inşallah bir daha yapmam) ama bahsettiğim ses sadece 1.2.3te var. baskı balata değişikliği sorunlarımı çözer mi yoksa bu şekilde 3-4 bin km idare edebilir miyim??? şayet araca zararı olacaksa değiştireceğim ama biraz daha idare ederse elim rahatlayınca değiştirmek istiyorum.. bu titreme başka neden kaynaklanabilir.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhe -- 9 Eylül 2007; 2:36:04 >

• Bence burada vakit kaybedeceğinize, sorun daha büyümeden bir an önce aracınızı servise gösterseniz daha faydalı olur...
  • arkadaşlar bugün renault yetkili servisine gittim ve arabamı teste aldılar üstelik ücretsiz. arabada hiç bir problem yok dediler, ancak motor kulağı kırılmış dediler değişim ücreti 165 ytl imiş. ben de ustamı aradım 60 ytl ye yenisini taktı. YAlnız servise gitmeden önce 4 tane ustaya gittim adamların hepsi kaputu açtı test sürüşü yaptı ısrarla debriyaj balatası sıyırmış ondan bu titreme dediler. 1000 km yaptım ısrarla değiştirmedim debriyajın çünkü bu kadar kısa sürede sıyırmasını aklım almıyordu. şikayetim 1. viteste titreme 2. viteste hissedilir bir vuruntu ve birden üçe kadar hır hır gelen garip ses şeklindeydi.
    motor kulağı değişiminden sonra arbada hiç bir problem kalmadı. yokuşta titremeden kalkabiliyorum sıfır vuruntu ve en önemlisi ses tamamen kesildi. bir de araba rolonti bozukluğu da düzelmiş. Böyle bişey başınıza gelirse aklınızda bulunsun şayet motor kulağı sizin de kırık ise önce onu değiştirin. Şikayetiniz devam ederse başka çözümlere yönelin. Allah dürüst ustalarla karşılaştırsın. ben ustamı değiştirdim... Başka bir kararım da parası olan yetkili servise gitsin... En azından arıza tespitini orda yaptırın. ben ankaradaki 88, etimesgut .ostim.... 3 sanayide de tanıdığım ustalara gösterdim, hepsi sanki ağız birliği yapmışcasına debriyaj değiştir deyip durdular. bir öle garip fiyatlar çıkardılar. 600 ytl diyen de vardı 250 ytl diyen de. servis de 700 dedi. ama servis iki dakikada sorunu buldu ve çözdü. son olarak özel servis ile yetkili servis arasındaki fiyat farkı çok cüzi...
    herkese sorunsuz bir araba dileği ile....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.