Şimdi Ara

1.6 tdi motordan gelen çıt çıt ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, araç 58bin kmde. 60bin bakımı yetkili serviste yeni yapıldı. v kayışı ve kayış gergisi değişti.

bakımdan önce de aynı ses vardı kayış gergisinden geliyor sanıyordum. servisten teslim alırken ses yoktu düzeldiğini sandım ancak birkaç gün önce tekrar yapmaya başladı.

sadece motor soğukken yapıyor 5dk sürünce ses kalmıyor, bir daha da gün içinde yapmıyor. çözüm bulamazsam servise sorunu bulmaları için bırakmam gerekecek ki bu da 1 gece orda yatması anlamına geliyor.

daha önce başına gelen veya anlayan varsa bana yol gösterebilir mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Enjektör pulu olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • shellden würth enjektör temizleyici aldım full depoya ekledim. şuan ses kesildi. umarım tekrarlamaz

• AkkusGandalf kullanıcısına yanıt
    Gaz tepkimesi hantallaştımı?

• 1.6 dizel kullanıcısına yanıt
    aldığımdan beri araç bana hantal geliyor. daha önce bu motor ve dsg kullanmadım belki bu yüzdendir

bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayni ses olan 1.6 tdi motorlu aracimda kayisin değişmesi ile ses geçmişti bu mübarekler kayisi degistirmemis olabilir mi? Bu arada benden gelen seste soğukken yapıp ısınınca gidiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wincheaster -- 23 Ağustos 2025; 1:54:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 gelen uğultu sesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt
    servis kağıdında değiştiği yazıyor personel de üstüne basarak söylemişti. içeride bir üçkağıt dönmüyorsa değiştirmişlerdir herhalde :)

enjektör temizleyici çözmese pompacıya götürecektim enjektör bakımı ve temizliği için. şimdilik bir sorun yok motorda ekstra bir ses yok.

dsg tam tersi çok çevik ancak 1.6tdi biraz zayıf bir motor.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    dsgden memnunum ancak düşük devirlerde vites yükseltiyor sürekli bayılıyor. sport modda kullanıyorum genelde. birde motorun performansı dpf temizliği yaparken çok iyi. sürekli bu performansta kullanmanın bir yolu var mı acaba

ben düşük viteslerde öyle bir sorun yaşamıyorum. s modunu hiç kullanmıyorum diyebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.