Şimdi Ara

motordan duman geldi bişey yandı yardım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba aranıza yeni katılım ilk mesajım umarım cevap bulurum. Bu sabah yokuşta arabayı parkederken biraz fazla zorladım kaputtan duman çıktı lastik yanmış gibi koku geldi. sanki fren balatası yanmış gibi ama frenlik bir duru yoktu. çalıştırınca duman filan çıkmıyor ancak motor ısınınca yanmış lastik kokuyor. acaba koku mu sinmiş yoksa hala bişey mi yanıyor? araba 307 hdi lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c5c5 -- 17 Mart 2009; 18:05:16 >

• Debriyaj balatası fazla ısınmış, duman ve koku çımış. Arkadaşım 307 HDİ (110 hp) sınde de olmuştu, artık rampada biraz zorlayınca hemen koku geliyor. Koku ve duman debriyaj balatasının ömrünün birazını yediğinizin göstergeleri
  • Arkadaşımızında dediği gibi debriyaj balatasının kokusu ama bir uyarıda bulunmalıyım aynı şekilde rampalarda aracını zorlarsan yakın zamanda debriyaj balatan biter ve aracın viteslere geçmez.www.simgepeugeotankara.com checkup yaptırarak aracının durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsin...
  • öncelikle çok teşekkürler. aracı zorlamazsak bişey olmaz herhalde malum pederin araba şimdi şehir dışına bende bişey olmasında. gelince anlar mı? koku ala var gibi
  • kardeş sen bi baktır için rahat etsin
  • Araba vitesde gaz verdiğinde suratleniyorsa yani debriyaj kaçırmıyorsa, baktırmana bile gerek yok, göstereceğin yer ilk olarak bunu deniyor. Debriyaj balatası bitene kadar devam böyle.
  • Bugün de kullandım bişey yok gibi. kokuda gitmiş çok az geliyor kaputu açıp koklayınca sanıyorum koku sinmiş yarın daha da azalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır koku sadece araç rampalarda zorlanırsa gelir.Bu senden kaynaklanan bir sorun değil bence debriyaj balatası zamanla biter ve değişmesi gerekir.Babanın geldiğinde anlayacağınıda sanmam.
  • Arkadaşım aynı problemi ben de yaşadım ona baskı balatasını yemek deniyor ben sıfırın aracın ilk haftasında birazını yedim kesinlikle yarım debriyaj(kavramada) tutatsan oluyor ayrıca asıl kötü olan büyük büyük ihtimal kullanıcı hatası olup garantiye de girmez. Koku ise en az 3 gün araçtan çıkmaz en azından önden...yeni dizel araçlarda helede ağır bir araç ve yükü varsa kesin yaşanıyor ben şunu öğrendim debriyaj ı çok kısa ve mümkün olduğunca kısa kullanıcaksın ben aracı sarsmamak için yavaş kullanıyordun ama bu da balatayı bitiriyormuş sen en iyisi vites geçişlerini daha sert yap...
  • ilk balata yeme hakkınızı kullandınız muhtemelen geriye 2 canınız kaldı fazla ısınmasına sebebiyet verme, bitmese bile o balata soğumadan araç bir zırnık hareket etmez yerinden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.